Regisztráció Elfelejtett jelszó

Puzsér Róbert fórum

Ja ja , van is annyira p…

#836597 Koffein Előzmény: #836549

Ja ja , van is annyira pszichopata, hogy ha ellehetetlenítik, nincs több lépése, akkor kiáll, visszavonulót fúj, elmondja, hogy mik történtek, miért és kik miatt nem tudja végig vinni oszt új választás..

Ha indul Puzsér a válasz…

#836549 matgab Előzmény: #836514

Ha indul Puzsér a választásokon én rá szavazok. Igazából ő annyira pszichopata, hogy el tudom képzelni, hogy megcsinálja (vagy legalábbis megpróbálja) amit politikusként ígér -ami lássuk be, politikai közegben valóban pszichopatának kell lenni.


Az más kérdés, hogy milyen szinten készítenék valószínűleg ki a csávót és lehetetlenítenék el, de én adnék neki egy esélyt.

"Őt el tudnám képzelni e…

#836514 Koffein Előzmény: #836506

"Őt el tudnám képzelni egy rádióban valami (ál)értelmiségi szórakoztató műsorban beszélgetni, vagy valami (ál)tehetségkutató szórakoztató tv műsorban zsűritagként, vagy a popszakmában, de nem főpolgármester jelöltként"

Azért gondolod így, mert fel van címkézve, volt zsűritag, rádióban politikai műsort vezetett, standup commedyt is tol, romkocsmákba elmélkedik politikai témákról, újságíró, celeb műsorba is részt vett meg fene tudja mikbe... szerintem, ez a főpolgármesterségen való indulás, részéről úgymond performance, kipróbálja, hogy az embereket megmozgatja-e egy adott téma, a jobb levegő minősége. ha igen, akkor megpróbálja végig csinálni, már ha megválasztják. anno lmp alapításába is részt vett, amit kevesen tudnak...

Amúgy kevés az esélye, hogy megnyeri. az autós+nyugger választók Tarlóst fogja támogatni...

Az ambiciózus cél tőle. …

#836506 banyaiz Előzmény: #836502

Az ambiciózus cél tőle. Mindig szidom Bp-t de amikor légifelvételeket látni róla ez a sok szép régi polgári épület nagyon mutatós, belvárosban pl. Csak a nagy autóforgalom miatt az utca szintjén ebből a benzingőzön keresztül keveset lehet érzékelni. :) Nagyon hangulatos lehetett mikor még az autók nem lepték el. Szép hely lehetett valamikor, mielőtt a kipufogáz beborította és a sok autó a látképet lerontotta. Lehetne egy hangulata autók nélkül.

Puzsérról úgy általánosságban , az utcai harcosok világa ez már a politikában úgy látszik. :) Nem tudom hová tenni ő hogyan kerül egy bp-i főpolgármesteri szék pályázói pozícióba, ezzel a munkássággal, vagy "közéleti" tevékenységgel . De hát ebben az utcai harcos politikában bármi megeshet ha szétnézünk világban és itthon ezt be kell látni. :) Őt el tudnám képzelni egy rádióban valami (ál)értelmiségi szórakoztató műsorban beszélgetni, vagy valami (ál)tehetségkutató szórakoztató tv műsorban zsűritagként, vagy a popszakmában, de nem főpolgármester jelöltként.

Neki egy programja van, …

#836502 Bendeguz Előzmény: #836490

Neki egy programja van, élhetővé tenni a főváros belső kerületeit, plusz a kerületek központjait. Amint ezzel megvan, lemond, jöhet helyett egy valódi polgármester alkat :)

Nem is tudom, hogy kever…

#836490 banyaiz Előzmény: #836430

Nem is tudom, hogy keveredtem erre a fórumra, mert Puzsér finoman szólva nem a szívem csücske. Nem tartom komolyan vehető figurának , bár a mai politikai viszonyok között egy színfolt lehet, ez is minősíti valahol az aktuálpolitikát.

Cáfoljon rám ha megválasztják a budapestiek majd a munkájával.

azért ez egy Puzsér fóru…

#836430 matgab Előzmény: #836395

azért ez egy Puzsér fórum , ne offoljuk már szét politikával teljesen! :-)

Arraott a MAgyarország topik, ahol nem kapok értesítést, ha valaki ír hozzá...

Pont ezzel próbálkoznak …

#836395 banyaiz Előzmény: #836381

Pont ezzel próbálkoznak egyébként egy egy témában amit mondasz . Pl markáns megkülönböztetés legyen olimpia, vagy ne. :) Ez maradt a markáns megkülönböztetésre mint labda. Nem egy nagy gólhelyzet. Egy labdaszerzés a saját 16-osnál. Amiből nehezen lesz még gól.

Amit én ilyen nagy témának látok és támadási felületnek az EU-s ügyészség. Egy EU-s ügyészség labdaszerzés a középpályán . Ezt nagyon meg kellene becsülni ha az ellenzék akar valamit a zárt ajtónak rohanás mellett .

Ez egy támadási felület. Mert Orbán az EU-val való műbalhékat , és ezt a nemzetállam maszlagot ami egy hatalmas kamu szintén eléggé elvitte a határig , és itt lehet rajta ütni egyet. Kíváncsi vagyok sikerül e ezt végig vinni.

1 gól egy témában persze még édeskevés ezen a meccsen, de a zárt ajtókat fejjel nyitás helyett célszerűbbnek tűnik.

El kell vinni népszavazás kiírásáig. Akkor Orbánnak döntenie kell kihátrál belőle még a népszavazás előtt, vagy beleáll. Ez határeset mert ha bevállalja a népszavazást egyetlen érve marad ez a nemzetállam maszlag ami karcsúnak tűnik egy népszavazáson a témában . Ezért könnyen kihátrálhat még a népszavazás előtt ha az komolyra fordul. De ha beleáll akkor mindenképp be kell kotorni valahogy a lasztit a hálóba. Ez egy gyomrosnak elmenne amitől nagyon el van szokva, bármilyen atletikus a mozgása . :)

De ettől még nagyon messze van az ellenzék. Orbán nem fog beleállni ebbe, ha úgy látja esélytelen az ügyben. Az ő döntése egyáltalán ezt a harcot felvállalja e , szerintem kaméleonkodni fog egyet ha arra kerül a sor, valahogy kihátrál még népszavazás előtt. Akkor máris lekerült a napirendről és kivédte az egészet. Ahogy az olimpiát, vasárnapi boltzárat, látta nem biztos a győzelem és kihátrált és a markáns témának game over .

Totális foci . Cruyff …

#836394 banyaiz Előzmény: #836381

Totális foci . Cruyff féle Barca ahol nem ad labdát az ellenfélnek akkor labda nélkül nehéz gólt lőni. :) Amit Guardiola odáig fejlesztett a szögletet hazaadja inkább mint beadja nehogy az ellenfélhez kerüljön a laszti. :)

Pontosan ugyanez a filozófia ne jusson labdához, és ideológiai alapon ebben a műanyag világban úgysem tud érdemben más lenni. Leszorítani a pályáról. Merkel pontosan ezt csinálta profi módon csak német viszonyok között. Ugyanilyen kaméleon módon. A stílus az német viszonyokhoz igazítva de ha bármilyen téma kezd forró lenni azonnal kaméleon és elsimítani. Orbán annyiban más, hogy vannak ezek a harsány dolgai ahol a szélmalmokkal hadakozik. Kampányait félelem-megvédés témára építve a szélmalmoktól megvédésre. Ez Merkelnél nem volt ilyen hangsúlyos mert a német közegben ez nem lett volna nyerő taktika teljesen felesleges lett volna problémák elfedésére ezt használni. Más gazdasági -társadalmi helyzet. Más eszköz.

De a centrális erőtér feletti ellenőrzés kialakítása és bármilyen kaméleonkodással megtartása, vagy hívjuk rugalmasságnak az totál Merkel koppintás, helyi viszonyokhoz igazítva. Ő ennek a nagymestere volt, világbajnoka mondjuk ennyi ideig kihúzta kancellárként.


Merkeltől a centrális er…

#836393 banyaiz Előzmény: #836381

Merkeltől a centrális erőteret, Putyintól ezt az állam által támogatott eredeti tőkefelhalmozást, + Dél-Koreától . Ez a gonosz Soros műfaj se nálunk jött divatba csak átvettük mikor valahol a Balkánon ezt bedobta valaki a kampányban. Talán ez a macedon csóka volt akinek menedéket adtunk nemrég. De erre nem esküszöm meg.

A szűk politikai mozgástérben ahol bal és jobboldal mint az egypetéjű ikrek kb + centrális erőtér ezzel a kaméleon stílussal. Ettől markánsan megkülönböztetnie magát nagyon nehéz. Ezért van ez a két támadási felület diktátor + lopás.

Amint ideológiai alapon kellene más véleményt képviselni igen zavarossá válik a helyzet, lásd vasárnapi boltzár , és rabszolgatörvény ügyek . :) Ahol az egyik nap az egyik oldal kapitalista érveket hangoztat a másik dolgozói érdekvédő és keresztény, a másik napon és másik témában pedig felcserélődnek a szerepek. :)

Nehéz ebben a műanyag világban ideológiai alapon különbséget tenni pártok között. Ebben a szűk mozgástérben ami viszont valahol jó ilyen szűk térben vannak. Valódi elmebetegek kevésbé érvényesülnek, Orbán azért határeset néhány dolgával. De arra figyel ezekben is azonnal visszatáncol ha komoly a helyzet. Nem hagy érdemi támadási felületet. Csak olyan ügyben ahol úgy érzi népszerű tud lenni azzal ha konfliktust vállal.


Nem tudom kitől leste el…

#836381 TrendMan Előzmény: #836323

Nem tudom kitől leste el, de mint ezt már jó pár éve mások is megállípították:

Orbán és a Fidesz lefoglalta magának a politikai paletta markáns középső zónáját, innetől kezdve nagyon nehéz ellene talponmaradni.

Én még inkább amondó vagyok, hogy - mivel a szélről esély sincs - ezért egy másik centrális pártnak lehetne esélye, amely néhány témában markánsan megkülönböztetné magát fityeszéktől.

Ezt viszont nem látni és rövid idő alatt ilyet nem is lehet felépíteni.

Egy példa de jellemző. …

#836323 banyaiz Előzmény: #836320

Egy példa de jellemző. Vasárnapi boltzár, fidesz: keresztény értékek vasárnap szabadnap a ker dolgozók jogai a pihenéshez, ellenzék: a vasárnapi vásárlás fontossága (de hol van a kereskedelmi dolgozók szabadnapjának képviselete mint baloldal)

"Rabszolgatörvény" (az elnevezés is maga a feltupírozott rémálom:) Fidesz : versenyképesség, ez jó a munkavállalóknak többet kereshetnek (de hol van a szabad vasárnap és a keresztény értékek és a ker dolgozók vasárnap nem kereshettek volna többet ? ) , ellenzék : a munkavállalók jogai ( ez nem volt probléma a vasárnapi boltzár ellenességnél a ker dolgozók jogai nem sérültek akkor nem lettek "rabszolgák"? )

Minderre banyaiz: WTF . :) Mi van .

Szóval ennyit napjaink ideológiai harcáról nem kell jellemzőbb példa arra mennyire szűk mozgástérben folyik a cicaharc.

Egyébként Orbán a kaméleon dolgaiban nagyon sokat ellesett Merkeltől. Mert ő aztán nagyon ügyesen fogta ki mindig ezzel a módszerrel az ellenfelei témáiból a szelet. Megelőzve azt nehogy támadási felület legyen. Ezért is volt ennyi ideig kancellár többek között. Aztán nem is maradt érdemi különbség az CDU-SPD között annyira sikerült ez. Ezt a centrális erőtér politizálást úgy ahogy van Merkeltől lopta és magyar viszonyokhoz igazította, ezt még hozzátéve az egészhez.

Orbán is nagyon jól tudj…

#836322 banyaiz Előzmény: #836320

Orbán is nagyon jól tudja milyen a világ és ebben a szűk politikai mozgástérben kaméleonkodik még ráadásul. Szűk mozgástérben ahol szinte nincsenek ideológiai különbségek annyira szűk mozgástér egy kaméleonnal szemben határozza meg magát ideológiailag az ellenzék . Majdhogynem a lehetetlen küldetés.

Hát ez így sikerült ahogy látod , sehogy nagyjából. :)

De magyar vonatkozáson túl nézd meg Németországot, CDU és a többi párt közötti különbségek, elhanyagolható vsz. Ideológiailag érdemi különbségeket tekintve. Eleve mióta nagykoalícióban kormányoznak. CDU-SPD ez a két párt elméletileg tűz és víz. Gyakorlatilag egy kaptafa azt tekintve merre is menjen Németország, milyen törvényei legyenek, nem lehet érdemi ideológiai különbséget kimutatni egy szocdem és kereszténydemokrata között ebben a műanyag világban. :)

Vagy nézzük Trumpot kétségtelenül egyedi jelenség de milyen érdemi ideológiai különbséget tud felmutatni a demokrata párt azon túl retardáltnak bélyegzik (ami kézenfekvő) és egy egy túlzó showműsorát kritizálják ha elragadtatja magát valamilyen ügyben? Semmi érdemit vsz. Említettem valahol a sztorit mikor Obama megválasztása után a mexikóiakat elkezdték vegzálni illegális bevándorlás témában. Nem voltak ilyen színészi mutatványok mint Trumptól, nem volt az agyon ragozva, nem volt ez így kihangsúlyozva, de ettől eltekintve Trump is elrendelhette volna annyira egy kaptafa. Ha a dumák mögé nézünk az érdemi tettekre.

Orbán rendszernek az id…

#836321 banyaiz Előzmény: #836320

Orbán rendszernek az ideológiája egy kaméleon . Ami éppen azon a héten trendnek tűnik azt nyomatja orrba szájba. Ha jönnek a migránsok akkor rájön ez a világ legnagyobb gondja, ha chf hitelek bedőltek esemény után rájön ez a világ gondja a gonosz bankok . stb stb.

Egy ilyen eseményekhez igazított kaméleon politizálás mindenféle érdemi ideológiai tartalom nélkül. Még akkor is ha elhangzanak mindenféle lózungok erről, de nem véletlen az m1-en az ideológiai mélyelemzések helyett a 2 migráns rámászott a kerítésre mesék mennek. :)

Ezzel szemben ebben a politikai mozgástérben kellene valami alternatív víziót felmutatni. Azon túl jobban fogunk élni 4 év múlva mert vasárnap nyitva lesz a bolt. Vagy 20 euróval nő a nyugdíj.

Ami valahol nehéz mert közben a politikai mozgástér ma a világban az EU-ban egy kaptafa gyakorlatilag , néhány valódi elmebetegtől eltekintve aki kilóg a sorból.

Akkor jön ez a rohanjunk a csukott ajtónak mert a cuki mint ideológiai töltet. Vagy konzultáljunk a nemzettel . Lebutított kérdésekkel, és már nyitott kapukat döngetve, már eldöntött ügyekben. Vagy olyan általános lózungokról amire nincs mit mondani .

Vagy jön Trump aki azzal csinál mozgásteret teljesen lemegy valóságshow figurába. Ez az ideológiai töltete amiben más mint xy republikánus , vagy demokrata társa. Egy bazári majomba lemegy mint ideológiai tartalom ezzel mozgásteret nyer.

Ezzel most teljesen egye…

#836320 TrendMan Előzmény: #836318

Ezzel most teljesen egyetértek.

Mivel az ellenzék ideológiailag nem tudja meghatározni önmagát, ezért a Zorbán rendszer-rel szemben próbálja megtenni azt.

Ha tudom, hogy ki az ellenségem, akkor azt is tudom, ki vagyok én.

Ez most már a Való Világ X jellegű bohózat formájában zajlik, valódi cselekvés helyett - átcselekvés, valódi személyiségek helyett - átszemélyiségek.

Magyar ember meg addíg nem lázad, amíg van mit enni.

Vagy ebből jön az, hogy …

#836319 banyaiz Előzmény: #836308

Vagy ebből jön az, hogy egy feltörekvő fiatal politikus mint a Momentum vezetője azzal tud bekerülni a köztudatba olimpia ellen népszavazást kezdeményez. Vagy petárdázik, vagy Gyurcsányt szidja.

Ez a mondandója. De ez nem a Tom és Jerry rajzfilmben történik, és nem is egy Steve Bannon konferencián, hanem Mo politikai elitjébe törekvő fiatal értelmiségi mondandója, politikai eszközei 2019-ben. Dióhéjban ezzel vázoltam is a probléma lényegét. :) Pontosan ennek a szituációnak a terméke ez a mondandó hiánya valahol amit az előbb írtam.

Még hozzá tudnám tenni ehhez a vasárnapi boltzár bevezetése/eltörlése című tragikomédiát az is jól jellemzi az érdemi mondandó hiányát.

Széchenyi se véletlenül …

#836318 banyaiz Előzmény: #836308

Széchenyi se véletlenül őrült meg annak idején. Intelligens és mellette érzékeny lelki alkat volt ez nem egy jó kombináció a politikában, pontosabban káros az egészségre nem csodálom megőrült szegény. :)

Az érdemi víziók hiánya az ami ilyenné teszi a politikát ma amilyen. Mo-n is az EU-ban is. Pontosabban az érdemi víziók és azok érdemi különbsége ami teljesen hiányzik.

Azon túlmenően jobban élünk mint 4 éve és szeretnénk még jobban élni 4 év múlva. Ezen túlmenően egymástól eltérő víziók és azok összecsapása teljesen hiányzik.

Ebből jön ez a parasztvakítás amit úgy hívunk most EU-ban , hogy a bevándorláspárti -bevándorlásellenes, nemzetállam-integráció /párti erők összecsapása. Cicaharc a javából.

Ezek mind ilyen erőltetett különbségtételek x és y politikai erő között, nem érdemi politikai víziók és azok érdemi harca.

Ebből jön az a silányság ami van, és ebből következik az, hogy az értelmiség komoly hányada legyint az egészre , a nép komoly hányada is lehet más okokból eleve közömbösségből, vagy ösztönösen megérezve azt egy színjátékot lát.

Mondjuk kommunizmus-kapitalizmus mint két világnézet harca után főleg annak az érdemi része után ami már rég befejeződött a rendszerváltás előtt valahol 1900-1970 között mondjuk, vagy 80 között. Szóval ez után ez a színjáték mint különbségtétel egy egy politikai erő mondandója között nagyon erőltetett és nem érdemi.

Ezért jön pl az, hogy Orbánnal szemben a legnagyobb politikai érv, hogy egy diktátor. Nem a világnézete (mivel az nincs) nem a politikai nézetei (mivel az nincs vagy annyira összevissza zavaros éppen amit a helyzet kíván, hogy gyakorlatilag nincs)

Ebből jönnek ezek a kínos dolgok, hogy az Orbán rendszert támadni a TV székházban csukott ajtónak rohanással. :) MInt ideológiai vízió. :)

Ezért is nehéz fogást találni orbánon és szembeállítani valamit vele ami valódi. Igaz amit csinál az sem valódi .

Ebből következik minden amit látunk vsz politika címszó alatt. Tömegek kiábrándultsága is részben . Nem csak Mo-n.

azt irtam, akkor semn le…

#836315 rbbj11 Előzmény: #836311

azt irtam, akkor semn lehetetlen, csak nem maradandó

De ezért nem nekiallni vminek, hogy talán nem lesz maradandó , csak gyáva kifogás. Tehát a dolgok kezdete mégsem a környezetén múlik ;)