Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hozzászólás

banyaiz Előzmény: #836308

Széchenyi se véletlenül őrült meg annak idején. Intelligens és mellette érzékeny lelki alkat volt ez nem egy jó kombináció a politikában, pontosabban káros az egészségre nem csodálom megőrült szegény. :)

Az érdemi víziók hiánya az ami ilyenné teszi a politikát ma amilyen. Mo-n is az EU-ban is. Pontosabban az érdemi víziók és azok érdemi különbsége ami teljesen hiányzik.

Azon túlmenően jobban élünk mint 4 éve és szeretnénk még jobban élni 4 év múlva. Ezen túlmenően egymástól eltérő víziók és azok összecsapása teljesen hiányzik.

Ebből jön ez a parasztvakítás amit úgy hívunk most EU-ban , hogy a bevándorláspárti -bevándorlásellenes, nemzetállam-integráció /párti erők összecsapása. Cicaharc a javából.

Ezek mind ilyen erőltetett különbségtételek x és y politikai erő között, nem érdemi politikai víziók és azok érdemi harca.

Ebből jön az a silányság ami van, és ebből következik az, hogy az értelmiség komoly hányada legyint az egészre , a nép komoly hányada is lehet más okokból eleve közömbösségből, vagy ösztönösen megérezve azt egy színjátékot lát.

Mondjuk kommunizmus-kapitalizmus mint két világnézet harca után főleg annak az érdemi része után ami már rég befejeződött a rendszerváltás előtt valahol 1900-1970 között mondjuk, vagy 80 között. Szóval ez után ez a színjáték mint különbségtétel egy egy politikai erő mondandója között nagyon erőltetett és nem érdemi.

Ezért jön pl az, hogy Orbánnal szemben a legnagyobb politikai érv, hogy egy diktátor. Nem a világnézete (mivel az nincs) nem a politikai nézetei (mivel az nincs vagy annyira összevissza zavaros éppen amit a helyzet kíván, hogy gyakorlatilag nincs)

Ebből jönnek ezek a kínos dolgok, hogy az Orbán rendszert támadni a TV székházban csukott ajtónak rohanással. :) MInt ideológiai vízió. :)

Ezért is nehéz fogást találni orbánon és szembeállítani valamit vele ami valódi. Igaz amit csinál az sem valódi .

Ebből következik minden amit látunk vsz politika címszó alatt. Tömegek kiábrándultsága is részben . Nem csak Mo-n.