Regisztráció Elfelejtett jelszó

Puzsér Róbert fórum

Olvastam, nekem tetszett…

#850782 TrendMan Előzmény: #850773

Olvastam, nekem tetszett, de elvont.

Kevés gyakorlati ismeretet ad, azon túl, hogy az emberek ritkán elemzik a helyzetet a maga összetettségében.

Sokkal inkább keresnek egy jól ismert heurisztikát és azt súlykolják tovább.

Puzsérnak nagy a pofája …

#850761 TrendMan

Puzsérnak nagy a pofája - jó értelemben - de ezt sokan nem szeretik. Ráadásul bonyolult dolgokról beszél, ezt megint sokan nem bírják.

Tarlós ezzel szemben szépen, rendezetten kommunikál, néha keményen beszól ( ezt sokan szeretik) és a hatalom képviselője.

Ezzel szemben KariGeri egy mitugrász bulvárhős, aki akár a rossz reklám is jó reklám alapon sok szavazatot szerez, akár mint egy botrányos hírű színész vagy színésznő, akire már csak ezért is sokan kiváncsiak. Ezzel ellenpontot képez Tarlóssal szemben.

A gondolkodó emberek nincsenek olyan sokan, ezt többnyire nem fizetik meg, de sok energiát felemészt.

Lásd Kahneman könyvét a témában:

https://hvgkonyvek.hu/konyv/gyors-es-lassu-gondolk...

nagyon szomorú az a hely…

#850759 Koffein Előzmény: #850755

nagyon szomorú az a helyzet, hogy a budapestiek kb 5-10%-a "nem valláspolitikai fanatikusok -gondolkodó emberek"

egyáltalán nem biztos, h…

#850755 matgab Előzmény: #850744

egyáltalán nem biztos, hogy Puzsér Karigerit gyengíti.

Én pl. soha nem szavaznék Karigerire, mert egy pitiáner idióta tolvaj nyáltenger, míg Tar(t)lósra nincs jobb a piacon alapon szavaznék.

Viszont így, hogy itt van ez az idegbeteg Puzsér egy értelmes olyan céllal amit magaménak tudok vallani, simán rá fogok szavazni.

Tehát esetemben Tarlóst gyengíti Puzsér.

Vagy mondjuk úgy, hogy Puzsér azon szavazókat tudja egyedül megragadni, akik nem valláspolitikai fanatikusok -gondolkodó emberek.

ez szerintem nem változt…

#850752 Koffein Előzmény: #850744

ez szerintem nem változtat a felálláson, ha puzsér nem indulna, akkor mr. taplóra húznám be, vagy a kétfarkú kutyapárt jelöltjére.. sokan vagyunk így, én karigerit kizárom, mert egy gerinctelen személy. ránézel zugló helyzetére, és látni fogod, hogy budapest hol lesz 4-5év múlva. kb szétlopva, és minden megszavazva, amit a fidesz akar. persze tartozkódna, de a kérések, javaslatok átmennének... e felállás alapján, tök mindegy, hogy karigeri, vagy taplós.e a befutó...

bírom, jó a programja, l…

#850744 Bendeguz Előzmény: #850732

bírom, jó a programja, lehet meg is tudná valósítani, de jelenleg az 5%-os támogatottságával taplósnak segít. kariger 43%, tapló 45%...

csodálatos volna, ha kar…

#850732 Koffein

csodálatos volna, ha karigerit, vagy tarlóst is ilyen szinten próbálnák szétszedni :)


Puzsérnak.

#848020 Ibiza Előzmény: #847973

ezt eltérően látom.

"Azok az autók, amikben nem ül legalább 2-3 ember út-pótdíjakat kellene, hogy fizessenek."

van olyan 100km-t vezetek városban, anyagot veszek..pakolok, megbeszélés, 5kg dokumentáció..ezt csak kocsival lehet. ez szimpla damagógia.

Andrássy sugárút, M3 be és kivezető.. a Lánchíd felvezetője..nem lehet gyalogút.

Pont a sok bohoc bringás futó zöldnapos lezárogatók miatt alakulna ki a dugók.. élet van..zajlik a város élete..temetések esküvők..vizsgák, keresztelők.. mindenkinek a sajátja a fontos és ez így helyes..

ha te tudatos embernek gondolod magad akkor feltételezd ezt másokról is..azt, hogy tudják mit csinálnak.

Puzsérnak.

#847973 matgab Előzmény: #847966

Igen a tömegközlekedést fejleszteni kellene, város szélén P+R parkolókkal, közösségi közlekedés elősegítésével.

A baj az azzal, hogy ha segítik az autóforgalmat, hogy még több ember ül autóba. Így azonnal betelítenék a 6 sávos városokat átszelő autópályákat is.

Ez nem lehet cél. A város legyen zöld, élhető, lehessen normálisan tömegközlekedni. Legyen dugódíj, illetve behajtási kvóta (hogy ne az legyen, hogy a gazdag megveszi a behajtási díjat, a csóró meg ki legyen szorítva a városból). Azok az autók, amikben nem ül legalább 2-3 ember út-pótdíjakat kellene, hogy fizessenek.

Emeljék a benzin árát, ha kell.

És legyen az Andrássy Oktogonon belüli része sétáló utca (BKV-s és bringa közlekedéssel)!

Alig vannak távolságok a belvárosban, gyalog is simán lehetne közlekedni. A legtöbb autós, ameddig parkolóhelyet talál, addig gyalog is odaérne.

Az a baj, hogy az emberiség borzasztóan kényelmes és lusta. Annyira lusta, hogy képes tönkretenni azt a környezetet, ahol élnie kellene -csak a pillanatnyi rövidtávú kényelme érdekében.


Puzsérnak.

#847966 Ibiza Előzmény: #847965

Az autóforgalmat nem lehet korlátozni, egyszerűen az élet része... alapja a szállításnak.

ismerem jól a várost

Sok dugó besűrűsödés abból van kevés helyen lehet keresztezni a vasútvonalakat.

Én anno javasoltam a vasúti sineket fell kell szedni a helyére 6-8 sávos utakat építeni aminek a közepén nyerges vasút van. Az utak esetleg váltott sávosak lehetnek..reggel be 4-2 ki..délután fordítani.

A nyergesvasút összeköthető lenne a metróval...kimehetnének a külterületekre segítve az ingázást.. lásd Frankfurt.föld alól indul a központban. nyergesvasút lesz..majd lemegy a földszintre.. A mostani állomásokon lehetnének a megállók. Frankfurban láttam

A Déli és a Kelenföld között felbontani a sineket és összekötni a déli Pu-tól a metrót. A helyére leágazásokat csinálni az M1-M7 bevezető pályáról ás parkolókat, parkokat kialakítani.

Persze kellenek vasút vonalak de nem a belvároson keresztül..

És a kelet - dél vonalat sem feltétlenül Budapesten keresztül kell megvalósítani..
Kell a kelet nyugat irányba is kell a gyors átjutás de ez sem feltétlenül Budapesten keresztül kell.
Amúgy is cél a vasú korszerűsítése ne 3nap alatt menjenek keresztül rajtunk a szerelvények..amúgy is szeretnénk kapcsolódni a selyemúthoz.

A belső városrészben be lehet vezetni a dugódíjat, akinek dolga van fizesse meg..akinek nincs az meggondolja.

Ehhez kapcsolódhat, a nagyon olcsó vagy ingyenes tömegközlekedés.


Nem Budapesten élsz? Bud…

#847965 Ibiza Előzmény: #844909

Nem Budapesten élsz?

Budapest vérkeringése a körutak és a sugárutak amik a hidakra vezetnek.. Andrássy nem lehet sétáló mert hatalmas dugók lennének. Budapesten nagy az átmenő forgalom és nagy a nem helyiek áramlása..szülnap névnap keresztelők temetések..dolgozók...stb stb.. ők főleg a vastag utakon, körutakon sugárutakon közlekednek.

Lánchíd szűk nem fér el kerékpárút de a járdán sem kellene száguldozni bringásoknak...ijedt szemmel ugrálnak a japán túristák.. miközben a kresz mit is mond?

El kell férni egymás mellett ennyi az egész.

Én sem értem kinek jó ha napi 1-1,5 órát araszol a kocsival Budáról Pestre és később vissza, miközben a metró percek alatt átmegy.

De feltételezzük mindenki felnőtt ember (kivéve neolibsik :DDD) és tudja mit tesz. Nem tudjuk a hátteret, gyereket kell vinni suliba különórára, szaladgál a partnerek között.. legyen az ő dolga.

Én főleg belső városrészben mozgom..vagy gyalog vagy villamos vagy metró.. ezekkel lehet haladni.

Bringásokkal sok a gond..semmilyen szabályt nem tartanak be..azt sem tudják mi vonatkozik rájuk..azt hiszik minden utcába bemehetnek szembe..az út közepén caplat miközben elférhetnénk mellette..mert már tudatra ébredt az anyag..neki jogai vannak..libsi attitűd..a kötelezettségeivel már nincs tisztában.
Kérik az 1m oldaltávolságot miközben centizgetik a gyalogosokat a járdán..Andrássyn is miközben ott van a pénzemen 2x kialakított kerékpárút.
Ha nagyon genya a bringás akkor ha leelőzöm olthatatlan vágyat érzek az ablakmosásra.. egy kis visszagenya..

szóval Pest az él mozog..élet van benne :)