Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

A gyermekekért

#819206 phiona Előzmény: #819205

Akkor önigazolsz? Hogy milyen jó is hogy elhúztál, kompenzáció, ugye tudod.

Mind kis pontok vagyunk a dramatugiában, én pl a lökött nő, de elolvassák néhányan h mit mond a hülye, és beépülnek kis gondolatmorzsák ittott.

Kádár népe nem Rákóczié, mert ahogy írtam külön két szint, két réteg. Az első most több volt számszakilag, de nem azonos a választási akarattal, főleg a gyermekeinkével, akiknek szánva van ez a kalandpark.

Ugye nem a „baszódjon meg.. tehene” felmentő önigazolását keresed?

Ha igen is, hsz-eiddel légyszi ne alázd aki mégis itt akarna élni és tesz is érte..

A gyermekekért

#819205 tozsdenyul Előzmény: #819204

"Nyulacska te gyári keserű vagy, kell ilyen is a dramaturgiában"

Attól, hogy szerintem kádár népe és nem rákóczié, nem vagyok keserü, söt.

Attól, hogy a gravitáció lefelé esik, miért jönne keserüség.

Nem engem ért csalódás, nem nekem van feldolgoznivalóm. Nem én akarom a népet lecserélni, a hazát visszaszerezni 3 millió magyartól...

Keserü, depis, kiégett amúgy magyarországon voltam, az emberek többségéhez hasonlóan. Ma is az lennék. De inkább a nem keserüt választottam.

Ne vetíts ki rám :))

A gyermekekért

#819204 phiona Előzmény: #819199

Jah és még Ricsinek is: tök jó hogy Spanyolhonban otthont talált, bárkinek jó aki megtalálja bárhol. Lehet „kétlaki” is az ember, magyar külhonban, vö a határon túliak is, de ez az egész ami ellen ágálok, mert 21. század és globalizáció. Egész új dolgok és fogalmak jönnek be, jellemzően a virtualitás. Relatíve régi téma, hogy az emberek egy része a virtuális térben, szerepjátékokban él. Tök mind1 h kövér akár mosdatlan, lenyomja a megélhetési melót és rohan haza a géphez ahol belépve ő a jótestű fitt harcos, ott van a közössége, ott él meg egy szublimált egót, aki lenni szeretne. Sikere, élete ott zajlik, ismertem olyan csajt aki kérte, ne az anyakönyvi nevén, hanem ezen a nicken szólítsam, mert ez ő.

Hihetitek hülyeség és elszigetelt pedig nem, errefelé megyünk. Svájcban már jár pénz csak azért mert vagy, mindenütt errefelé megy: jön a robotizáció, kevés szakma fog megmaradni. Az ember a virtualitásban fog élni, házhoz jön a kaja (Viktor! sofőröket képeztess inkább!), szexrobot szintén, és a demoban élsz online, az a nagy ipar meg ami kiszolgálja. Közben IA fejlesztés, és ha ellustul az emberiség, át is veszik a hatalmat.

Most néztem a Westworld első szériáját, sztem qrvajó, sokan nem értik. Nem csak a robotátvételről szól, sokkal inkább a mi „honnan, tovább”-unról is. Kitörölt memóriák egy új élethez … ember és robot hol válik el? Kérdések, és a ma embere ráér luxusként gondolkodni is, dolgoznak helyette a gépek – a kiváltható iparágakban.

Nyulacska te gyári keserű vagy, kell ilyen is a dramaturgiában. Az egész európai nemességtörténetet most hadd ne tekintsük át, érdekes de indifferens. Koncentráljunk a mára és amit írtam erről. Igen, annak is külön irodalma és gyakorlata van hogy a nemzedéki váltás hogy megy vállalkozásoknál, de itt nem erről van szó, hanem hogy Lőrincnek meg Récsölnek meg a többinek leesett a semmiből. Az ilyesmik már első körben borulnak, nézz utána, nálunk a 90 után lopott szoci vagyon is. Más elvenni és más működtetni.

Most a verseny elég fókuszált: leváltani, összeállva, kérdés hogy meglesz-e.

De hát a 2/3 van hivatalosan, „alámerülünk és kibekkeljük”, erre van a nemzet szocializálva rég, mindig aktívabb értelmiség mellett. Meglátjuk.

A gyermekekért

#819203 tozsdenyul Előzmény: #819202

Jó legyen, kb tízszer többet harcolt egymással a magyar nemesség, mint hódítókkal, egy Árpád-házhoz képest Shakespeare kutyaf.za, föleg ezért cserélödtek le, és nem volt semmilyen kiválasztódás, mert nem a király emelte fel a tehetségeseket, hanem egyik árpád-házi lenyomta a másik árpád-házit (vagy anjou a bárókat, vagy sok más kombináció), és az egyik vazallussereget lecserélte a másikra. Emiatt az állandó belviszály miatt is a legföbb kiválasztódás, evolúció a lojalitás lett, nem a tehetség.

Tehetség elöször az abszolutista monarchiákban jön elö, ahol az uralkodó hatalmát nem fenyegeti a nemesség (mert visszanyeste öket) és átalakulnak kvázi bürokratikus réteggé, illetve a polgárságból emelkednek fel hivatalnokok, olyan pozíciókba amelyek nem örökletesek.

Ahol a tehetséges nemesek sem tudnak hatalomra törni, illetve nem tart tölük a szuverén, és nem fogja öket tudatosan visszahúzni ö maga az elsö adandó alkalommal (vagy a többi báró egymást, vagy az öröklésmenetben utána következö jelölt a saját családtagját)...

Feudális viszonyok között borítékoltak az örökösödési viszályok, mindent a származás határoz meg, nem érdekes a tehetség.

Hunyadiról sincs lövésed, de legalább elgondolkodnál, vagy utánanéznél, dehát egy fenét :)

Igen, úgy szokott lenni, hogy a krónikák nem is említenek egy hadapródot 1433-ig, ahol hirtelen a császár legfontosabb eseményén bukkan fel, a legfontosabb emberének oldalán tanulva a stratégia tudományát, mert az az alap az apródoknál...ez így szokott lenni a középkorban, az apród megmutatja csata nélkül, hogy milyen fasza gyerek, és a császár nekiadja a hétkrajcárját is jutalmul... :)

Na további jó puffogást :)

A gyermekekért

#819202 Spade Előzmény: #819201

Nem reagálsz mert nem tudsz, erre is felesleges volt Hunyadi hadapród volt előtte szted ott nem mutatkozott meg a későbbi kiválósága??? rengetegen voltak hadapródként a király udvarában tanították is őket aztán meg nem verték meg a törököt. Szal hunyadi nőtt mint a fű aztán egyszercsak hirtelen megverte a törököket, mi ? Ronaldo tehetsége is csak 25 éves kiorában tünt fel ugye ? ne hülyéskedj már...

A polgárság kell dumád is egy bullshit amerika szted elég polgári gondolom, na ott majd az összes amerikai elnők rokonsági fokban van az angol v valamely eu királlyi házzal (obamát trumpot nemtom) pl Bush 13. unokatestvére Károlynak, persze polgárság rulez aham....

A gyermekekért

#819201 tozsdenyul Előzmény: #819200

ne bassz fel :)

Hunyadit Ozorai Pipó neveli gyerekként a katonaságra, aki Zsigmond jobbkeze, tehetséges, sikeres föhadvezére, aki amúgy 16x verte le a törököt, és Zsigmond magával viszi Itáliába Hunyadit a császárrá koronázására. Ahova a feleségét sem. Az egyik legföbb bizalmasa Zsigmondnak. Már nagyon fiatalon.

Ezt, ezeket mikor, milyen érdemmel vívta ki Hunyadi? Hm?

Mert így indul, ilyen hátrányos helyzetböl...

1433 tudod, ahol szerinted még nincs semmi érdeme, és már a császár viszi magával mindenhova és a legjobb emberével neveli, tanítja.

Utána persze, vannak érdemei böven.

A kiválasztódásos többire nem reagálok, nem érdemes...

Ezen sem fogsz elgondolkodni :)

A gyermekekért

#819200 Spade Előzmény: #819197

Nyuszi már fájóan nem ismered a magyar történelmet. Hunyadi nem érdemei alapján került előtérbe ???? 1433-ban még csak udvari lovag volt, Harcolt sikerrel a husziták ellen. Az érdemek alapján lett 1439-ben lett szörényi bán 41-ben Erdélyi vajda, de miket is csinált

"

1441-ben megzabolázta a Rácországban dúló törököket és Szendrőnél megverte Isák (Iszhák) béget. 1442-ben hatalmas török had zúdult Erdélyre. Mezid bég a törökök vezére arra számított, hogy a magyarok nem képesek egy hirtelen támadást elhárítani. Marosszentimrénél Hunyadi vereséget szenvedett, de utána eredt, és egymás után több ragyogó győzelmet aratott a törökök felett: először Nagyszeben közelében, majd a Déli-Kárpátokban, az erdélyi Vaskapu-hágón, és keleten, az Elő-Kárpátokban, a Jalomica felső folyásánál.[31] 1442-es kora tavaszi győzelmeit kihasználva Hunyadi április 10 és május 25 között betört Havasalföldre, megbuktatta és lefejeztette a törökbarát Vlad Mircea vajdát, helyére a magyarbarát Basarabot, az 1432-ben kivégzett (vagy csatában elesett) II. Dán fiát ültette, átmenetileg helyreállítva magyar befolyást a dél-oláh fejedelemségben.

1443. július 22-én Hunyadi vezetésével és Ulászló király részvételével indult meg a balkáni hosszú hadjárat, melynek során több ütközetben verték meg a velük szemben álló törököket.

A sorozatos győzelmek azt a reményt keltették, hogy a törököt ki lehet verni Európából. Háborút sürgetett a balkáni hadjárat után is.

1444-ben a várnai csatában Vlad Dracul havasalföldi vajda elfogta, és csak a nádor háborús fenyegetésére bocsátotta szabadon. 1445-ben Hunyadi Jánost az öt főkapitány egyikévé, az országos tanács tagjává, 1446. június 5-én pedig már kormányzóvá választották. 1447 szeptemberében Buda vára is Hunyadié lehetett. 1448 februárjában hercegi címet kapott, de ezt soha nem használta.

Győzelmi sorozata után, az 1448-as rigómezei vereség következtében Brankovics György szerb despota kezei közé került, ahonnan csak megalázó feltételek árán bocsátották szabadon

1454-ben Krusevácnál Feriz bég seregét verte tönkre, És ugye 1456 Nándorfehérvér. Mi a tököm ez ha nem kiválóság ? és úgy lépett előre ehogy hozta a tetteket

Igenis CSAK kiválósággal lehetett nemessé lenni egészen Mária Terézia idejéig és állandó volt a szelekció hiszen szinte állandóak voltak a harcok és az akkori világ legerősebb hadseregei a mongolok a németek a törökök ellen. És nagy családok mind ott véreztek Mohácsnál nem csak a király hanem Batthany, zrinyi Frangepán Szapolyai stb. stb maradt a csatamezőn. Szal nem szarral kellett gurigázniuk. A magyar nemesség főleg a törökök miatt nem a faszát simogatta egész életében mint a német. 1750-g szinte minden generáció idejében volt 5-6 sorsdöntö csata amiben simán ott lehetett maradni. Nézd vissza a reformkori nagy családok őseit és kb max 1200-1300-ig mennek vissza tehát az istván utáni főurak szépen lassan lecserélődtek újakra mert a csatákban meghaltak akik meg győztek érdemeik alapján felemelkedtek.

Az h egymás ellen fordultak az is a szelekció része. Mátyás fiának támogatása nem volt realitás. A török ellen ami a világ legerősebb katonai hatalma gvolt ekkor már ráadásul a franciák állandó árulása miatt is aki a állandóan a törökkel szövetkezett egy nagy összefogás kellett vagy a német római császárral (akik a habsburgok voltak) vagy minimum egy középeu öszefogással ezért váltogatták egymást a lengyel cseh habsburg királyaink és nem seggnyalásból meg hülyeségből

A gyermekekért

#819199 tozsdenyul Előzmény: #819198

nincs semmi baj az optimizmusoddal, csak az eszközök, felismerések rosszak szvsz.

Nyílegyenes a folyamat, a trend teljesen egyértelmü, még kis kunkor sincs benne.

Utoljára 2010-ben lehetett volna módosítani, teccett volna a nép máshogy szavazni, de nagyrésze ezt akarja, nem átverés történt. Elöre be volt jelentve minden, és meg is lett csinálva.

Lesz majd talán jobb is, de nem holnap és nem holnapután.

Trenddel szembe meg nehéz...

Lehet, hogy lesz rákóczi népe kádár népéböl, de még nem holnap és nem holnapután. Leváltani a népet meg nem lehet.

Aki olyan, az ne adja könnyen, aki meg olyan az menjen, legfeljebb visszajön majd.

Aki olyan, az meg vegye vissza, csak ugyan kitöl?

Szerk: a világháborút is akarta a nép, meg is kapta

Lett utána jobb is

Csak elöbb egy kicsit rosszabb lett, aki maradt annak föleg,

Elveszett nemcsak az otthon érzés de még az otthon is

Akkor azt akarta a nép, ma meg ezt

A gyermekekért

#819198 phiona Előzmény: #819196

Figyelmen kívül hagyod sztem hogy ez nem a középkor, hanem a 21. század.

Itthon a fideszen kívülieknek kevés az esélye, de csak abban, ami a hatalomtól függ. Tudom hogy ez nem „csak”, de van szabad értelmiség, építészmérnök, informatikus, forgatókönyvíró, auditor, alter tanár, magánorvos, nagyvállalkozó stbstb akiket ismerek. Vagyis azt kimondhatjuk hogy az értelmiségi lét szemben a középkorral nem függ attól hogy a hatalom emelt-e fel, famulusa vagy-e. Sőt a megélhetés sem függ ettől mindenkinél.

A fidesz „nemessége” nem legitim. Még Attila háborúiban is elismerték, hogy a hadizsákmány legitim volt: tettek érte, odamentek, jobbak voltak, elvették, a kor törvényei szerint járt. Amit OV az oligarcháinak és családnak adott, főleg EU-s pénzből, nem járt. Nem véletlen az Elios sem, ez szimpla lopás, és nincs még lezárva.

Hiba sztem néhány elszámolatlan évre úgy visszatekinteni, mint lezárt évszázadokra.

Kretének mindenütt: jó reggelt a NER-ben, ez van 8 éve. De amúgy nem, van sok jó operatív segítő arc, hasonlanak meg tökük kivan, de meg kell élni.

Mi a romantikus múlt ami nem létezett? Romi programozott android vagyok bakker, 1001 gyerek körülöttem és sajnos értelmesek. Sok első szavazó, hittek bíztak és sírtak a választás estéjén. Nem azért nem mondom hogy lófasz van mint Te, mert szépíteni akarom. Hanem mert tudom hogy lesz jobb, ne menjenek el!!! De sajna mennek. Én voltam éltem sok helyen, varázslatos a világ és bárhol otthon tudok lenni benne. De azt gondolom, hogy ha már megszereztünk 1 tök jó kecót itt Közép-Európában, ahol ráadásul itthon is vagyunk, holtaink, élőink, kötődéseink, ne adjuk könnyen. Sokan Skóciába mennek mert ott ingyenes az egyetemi oktatás nem úgy mint itt… de vacak az éghajlat, meg ugye Tamási Áron jól megmondta hogy azért van a világ hogy valahol otthon legyél benne… sajnos ez az otthon-érzés veszett el itthon, de a tüntik, a sokan látjuk ugyanígy felébresztik, generalizálják. Próbálom tisztítani a tudatomat a hatásoktól, és sztem realitás visszavenni a hazánkat. Anno a céhek is kiküldték az inasokat tanulni, legény az lehetett aki visszatérve elkészítette a „remeket”. Sokat tanulunk kint és hazatérve integráljuk, a hódmezői polgi is ilyen „visszatérő” :-) Sokan alig várják hogy jöhessenek haza, ennek a feltételeit kell megteremtenünk.

A gyermekekért

#819197 tozsdenyul Előzmény: #819195

"mindig voltak a népünknek kiemelkedői, akik elértek az elit-körbe – családilag, evolúciósan, és ez korszakokon át minőséget jelentett. "

Ez csak azokra igaz, akik éppen feljutottak. A 90% nem ilyen, hanem kontraszelektált, mert az örökölhetöségböl ez következik.

Kivételezett helyzetben pont nem lesz evolúció, sem fizikailag, sem képességben.

Az egész európai nemesség kontraszelektált, evolúcióban lemaradt kör.

Minöséget csak a jobbágysághoz képest jelent, vagy csak szük kisebbség esetére, és csak a jobb lehetöségeik miatt.

A családi vállalkozásoknál is megfigyelhetö törvényszerüség, hogy az elsö generáció naggyá teszi a céget, a második megtartja, a harmadik elkótyavetyéli, csödbe viszi.

Mert 'beleszületik' és nem kiharcolja.

Ahogy 1-2 nemzedékenként törvényszerüen jön a nemeseknél, királyoknál is egy utód, aki jól elbassza, az addigi akármilyen minöséget is...

Basszus az egész magyar történelem arról szól, hogy a magyar rendek hogy hagyták cserben az országot, az uralkodót vagy mást, amikor arra igazán szükség lett volna...

(na meg amúgy állandó hatalmi viszály és belsö harcok mentek ezeréven át a nemesek körében, már az Árpádoktól kezdve)

Néha jött valami impulzus, ami próbálta volna felrázni, reformálni az országot, megállítani a folyamatos lecsúszást, aminek rendre ellenálltak a rendek.

Kivételek mindig voltak, lesznek.

De ha nincs verseny, ott nem lesz minöség.

A gyermekekért

#819196 tozsdenyul Előzmény: #819195

ez továbbra is csak a kivétel, amiröl beszélsz, és a kivételre alapozol....

Hunyadi a nemesség nagy részével szemben vállalt felelösséget (lásd még pl Béla és a véres kard esete), ahogy Széchenyi is, Kinizsi meg leverte Mátyás fiát, mint vak a poharat meg a Fekete sereget is miután változott a helyzet és az 'idegen' uralkodó mellé állt...

" nemesség nem azért fontos mert „hoch”, hanem mert másnak kevés sőt szinte semmi esélye volt az értelmiségi létre"

Igen, és pont a nemesség miatt nincs esélye másnak...és pont ez alakul ma is, a fidesz nemességen kívül másnak egyre kevesebb az esélye

Nagyon romantikus múltat idézel, ami amúgy szvsz nem létezett...

Az új oligarcha meg pont hogy nagyon is nemes.

A hatalomtól kap pénzt, földet, amit a hatalom vissza is vesz, ha akar.

Kap tehetség nélkül címeket, ha lojális. PhD-t, egyetemet, katedrát minden rendszerkretén.

És örökli a gyerek, ráchel, tiborcz, lázár, mészáros gyerekek. Minden megy a nevükre. Ráchelke államkérdésekben tárgyal paszki.

Nyilván nem ugyanaz a 21. Sz-ban mint 500 éve, de 21. Sz-i szinten ez az új nemesség, az új feudalizmusban.

A gyermekekért

#819195 phiona Előzmény: #819190

Bocsi, ezt csak most olvastam. Igen, polgárság kell, erről is írtam az előbb. Meglesz, mert a jobbágyok vagy kádárok gyermekei már polgárok lesznek. Nézz meg 1 békemenetet és 1 tüntit: a múlt és a jövő, látványosan. A felnövő generációk már nem kádár népe.

A töris részt azzal egészíteném ki, hogy a középkorban a tettekért lehetett nemességet nyerni, ez lehetett háborús vitézség, kiállás és lehetett gazdasági felemelkedés is, vagyis volt átjárás, voltak lecsúszó honfoglalók is. A hatalom mindig is a hasznosság alapján rostált, de nem ez a lényeg, hanem hogy mindig voltak a népünknek kiemelkedői, akik elértek az elit-körbe – családilag, evolúciósan, és ez korszakokon át minőséget jelentett. Gyakran épp rebellis minőséget, mert ők tehették meg hogy taníttassanak.

Az én családom pl azzal lett a 15 században nemes, hogy qrva sok birkájuk lett a Felvidéken – megtetszett h ügyesek (persze nyilván korai gaz kapitalisták voltak :-)), és birkákkal meg kellett venni, persze. De onnantól lett kiemelt státusz, név, és bátorság a rebellisséghez… de valóban kellett kezdetnek valami hogy felemelkedj.

Most nincs ilyen, elég jól elhelyezett behívó poszt és máris ízlésdiktáló blogger/vlogger lehetsz – most „csak” az a kihívás, hogy eltaláld hol és mit, és máris rádakaszkodik több multi, promózd te a termékét, és a youtube is mesésen fizet – szóval ma emelkedhet bárki.

Visszatérve. Ami a különbség, hogy anno volt az erkölcsnek nevezett valami. És ezek a nemesek, akik tanulhattak, és még nem butultak voltak genetikusan, elkezdtek társadalmi felelősséget érezni. Amire az életüket és a vagyonukat feltették. Rákóczi, Széchenyi gyakran emlegetett, de pl Károlyi Mihály a saját földjét osztotta fel, a mai politika csak gyalázza és megalázza. A nemesség nem azért fontos mert „hoch”, hanem mert másnak kevés sőt szinte semmi esélye volt az értelmiségi létre. A felvilágosultak is kisnemesek, más ha okos is volt max a kalendáriumot olvashatta és a szava nem ért el.

Az új oligarchák nem nemesek, ez a fogalom kiürült és idejétmúlt, csak történelmi kategória. Rákóczi népe a metaforában az értelmiségi lázadást jelenti, a látó, értő, tanult, felelősséget viselő „nemes” bátorságot, aki kiáll, mert megteheti. Van ereje, mert megteheti, még ha mindenét bukja is, erősebb a belső parancs.

Ne mismásolj, Te is ilyen vagy. Csak azt nem látod, hogy vannak ilyenek még sokan, és nem veszett el még semmi. Valszeg le kell menni a gödör aljára, mert csak úgy bukhat meg a gründolt új zombi ál-elit, tudod a természet is a tisztulásra játszik.

Simicska pénzmosónak volt zseniális, tudható volt hogy pol machinációkban lenyomja Viktor. Élni meg szánkózni szeretne még csóri, megkötötte a maga alkuját. Nem tényező, rajta és a médiáján nem múlik semmi.

A gyermekekért

#819194 Koffein Előzmény: #819180

"A magyar társadalom nemcsak jobboldali Rózsa Sándorok iránt, hanem a baloldali Robin Hoodokra is fogékony. Engem azonban egyik figura dominanciája sem tesz boldoggá."

Tehát, Orbán 1.4-et letudja győzni Orbán 2.0, de az nem biztos, hogy jobb lesz, mint az 1.4-es verzió, sőt, lehet, hogy nem is kicsit fog túltenni rajta...

A gyermekekért

#819193 phiona Előzmény: #819187

Persze hogy ugyanarról beszélünk, csak én az egybemosással és az apátiával nem értek egyet. Mert nem csak a jobbágy élt tovább. Mondhatod, hogy Rákóczi népe mindig elbukott, de pl. 1848 sem volt hiába, ennek következménye lett a kiegyezés, a polgárosodás, Mo. legjobb korszaka.

OV a jelenlegi keretekben egységes alternatívával váltható le, ez nincs, de ahogy a taktikai szavazás is alakult a végére és a tegnapi tüntin a Jobbik is ott volt, alakulhat kizárólag technikai célból ilyen, aztán az előre megbeszéltek szerint új választójogi törvény, addig szakértői kormány, bármi . A finanszírozása sem megoldhatatlan mert sok gazdag ember és a közösségi hálózat is beletenne annyit amit az állam ad, többet is. A másik vari hogy megbukik magától, most az EU-pénzből virít de apad a csap, és már most rengeteg a belső feszkó, a fák sem nőnek az égig. A „jobbágy” meg odahúz, ahol van kenyér vagy az ígérete.

Ami az érdekes, hogy az elmúlt 30 évben nem termelődött ki OV kaliberű politikus tehetségben, ami talán arra mutat h nemcsak a múltba beleülős narratívának van vége hanem a váteszeknek is, technokrata szakértő politikusokra van szükség, az állampolgároknak fel kell nőni. Ez a nehezebb, nem a leváltás, de ez is alakul. Épp elegen megtapasztalták hogy az állam nem bácsi, a cár nem atyuska, magadat kell menedzselned, eltartanod, nem csak a kivándoroltak tudják. Ne feledjük hogy szinte a választók fele a fidesz ellen szavazott, a hazaiak zöme is globalizált polgár, a neten vásárol él stb. Kőkeményen zajlik a polgárosodás, generációk is felnőnek, a jobbágynép kihalóban.

Ez nem idealizmus, sztem a jövő realitása.

jó cikkEz az egyik lénye…

#819192 rbbj11 Előzmény: #819186

jó cikk

Ez az egyik lényeges része

"Ezzel szemben ott, ahol az LMP indult egyéniben, még pártlistán is több szavazatot tudott kapni, mint az országos átlaga! Ebből pedig egyértelműen látszik, hogy a DK a leginkább elutasított párt az ellenzéki oldalon. A helyzet paradoxona, hogy akik erőt véve magukon befogott orral mégis rájuk szavaztak, nem azt érték el, hogy eggyel kevesebb fideszes képviselő jusson be a parlamentbe, hanem azt, hogy a bukott DK képviselő töredékszavazataival Gyurcsány lehessen a választások egyik nyertese.

Nem sokkal jobb a helyzet az LMP és a Momentum esetében sem, annak ellenére, hogy jelöltjeik legalább nem voltak kompromittáltak. Azonban a kívülálló számára teljesen érdektelen, hogy kin és miért bukott meg az ellenzéki együttműködés, ha a helyzet nem látható át könnyen. Csak a végeredmény számít. Ebből az látszik, hogy képtelenek voltak megegyezni, ráadásul sokáig, túl sokáig, arra esküdöztek hogy semmilyen választási együttműködésre sem hajlandóak, majd utólag kiderült, hogy bizonyos mértékig mégis."

A gyermekekért

#819191 rbbj11 Előzmény: #819190

Itt Sopron környékén is egész extrém dolgokat hallok...tehetséges "vállalkozó" 3 millioért vett csónakházat, nem sokkal késöbb jön az infó: motorcsónakos rendörség állomása lesz ott...persze Fertö tavon hiányzik egy ilyen.

A gyermekekért

#819190 tozsdenyul Előzmény: #819184

Hunyadi és föleg Kinizsi volt amúgy a kivétel, ebböl szeretnél általánosítani. Hunyadi sok szempontból kivétel, mert biztosan nem képességei miatt lett már gyerekként Zsigmond kitüntetett embere...

De ami a lényeg, semmilyen nemes sem saját képességei okán emelkedett fel, a saját lábán állva, hanem a királytól, vagy egyéb földesúrtól függött az emelkedése, hiszen töle kapta a címet is és vagyont is. Ahhoz meg hüség, lojalitás kellett. Aztán továbbörökíthette. Ja, és eleve nemeseken kívül nem is jön szóba még ennyi sem.

Kialakult feudális rendben a legritkább esemény a tehetség általi kiemelkedés, pont azért maradt úr/jobbágy, cselédtársadalom a magyar, urambátyám, mert sosem ment végbe a polgárosodás, ahol tényleg képességeid szerint fejlödhetsz, nem elöjogok mentén, öröklés mentén, lojalitás mentén...

Ha a nemességre, mint jó példára tekintünk, nem is fog...

Ha rákóczi népét akarsz, akkor polgárságot kell létrehozni, mondjuk 4-5 milliót, ami a hatalomtól függetlenül is boldogul száz évig. Akkor lenne itt klassz rákóczi népe.

Ebben rejlik orbánék legföbb történelmi büne...

(a külföldi magyarok pl megfelelö lenne mondjuk 20 év múlva, de nem fognak visszajönni. Az észteknél müködött, megcsinálták, lehet is látni hova jutottak)

Ma is szépen emelkednek ki a nemesek saját tehetségük, képességeiknek köszönhetöen, a Lörinc gubernátor, a Ráchel hercegkisasszony, a Tiborcz lovag, a Lázár földesúr.

Mind tehetséges nemes.

Aztán van amikor a tehetségük egyik napról a másikra megszünik, mint a Simicska báró esete. Elhülyült szegény.

A gyermekekért

#819187 tozsdenyul Előzmény: #819184

jobbágynép=kádár népe,

Ugyanarról beszélünk, csak gondolom a szóhasználat nem tetszik

Választhatjuk azt is, hogy félázsiai népség, genetikusan alattvaló, mind ugyanaz

Széchenyi is mondott hasonlót, az angol vs magyar gondolata, idézzem?

Nem gyülölöm kádár népét, ahogy Szécheni sem tette, de árvalányhajas illúziókat sem kell kergetni, a helyzetet mindig realistán érdemes kezelni...