Regisztráció Elfelejtett jelszó

A gyermekekért

phiona Előzmény: #819196

Figyelmen kívül hagyod sztem hogy ez nem a középkor, hanem a 21. század.

Itthon a fideszen kívülieknek kevés az esélye, de csak abban, ami a hatalomtól függ. Tudom hogy ez nem „csak”, de van szabad értelmiség, építészmérnök, informatikus, forgatókönyvíró, auditor, alter tanár, magánorvos, nagyvállalkozó stbstb akiket ismerek. Vagyis azt kimondhatjuk hogy az értelmiségi lét szemben a középkorral nem függ attól hogy a hatalom emelt-e fel, famulusa vagy-e. Sőt a megélhetés sem függ ettől mindenkinél.

A fidesz „nemessége” nem legitim. Még Attila háborúiban is elismerték, hogy a hadizsákmány legitim volt: tettek érte, odamentek, jobbak voltak, elvették, a kor törvényei szerint járt. Amit OV az oligarcháinak és családnak adott, főleg EU-s pénzből, nem járt. Nem véletlen az Elios sem, ez szimpla lopás, és nincs még lezárva.

Hiba sztem néhány elszámolatlan évre úgy visszatekinteni, mint lezárt évszázadokra.

Kretének mindenütt: jó reggelt a NER-ben, ez van 8 éve. De amúgy nem, van sok jó operatív segítő arc, hasonlanak meg tökük kivan, de meg kell élni.

Mi a romantikus múlt ami nem létezett? Romi programozott android vagyok bakker, 1001 gyerek körülöttem és sajnos értelmesek. Sok első szavazó, hittek bíztak és sírtak a választás estéjén. Nem azért nem mondom hogy lófasz van mint Te, mert szépíteni akarom. Hanem mert tudom hogy lesz jobb, ne menjenek el!!! De sajna mennek. Én voltam éltem sok helyen, varázslatos a világ és bárhol otthon tudok lenni benne. De azt gondolom, hogy ha már megszereztünk 1 tök jó kecót itt Közép-Európában, ahol ráadásul itthon is vagyunk, holtaink, élőink, kötődéseink, ne adjuk könnyen. Sokan Skóciába mennek mert ott ingyenes az egyetemi oktatás nem úgy mint itt… de vacak az éghajlat, meg ugye Tamási Áron jól megmondta hogy azért van a világ hogy valahol otthon legyél benne… sajnos ez az otthon-érzés veszett el itthon, de a tüntik, a sokan látjuk ugyanígy felébresztik, generalizálják. Próbálom tisztítani a tudatomat a hatásoktól, és sztem realitás visszavenni a hazánkat. Anno a céhek is kiküldték az inasokat tanulni, legény az lehetett aki visszatérve elkészítette a „remeket”. Sokat tanulunk kint és hazatérve integráljuk, a hódmezői polgi is ilyen „visszatérő” :-) Sokan alig várják hogy jöhessenek haza, ennek a feltételeit kell megteremtenünk.