Hozzászólás
banyaizhttps://index.hu/velemeny/2018/04/14/a_fidesz-szav...
Ez a csóka pedzeget valamit a történésekből. Főként az a része érdekes a cikknek ahol a fidesz szavazók táborát kategorizálja. Pont erről beszéltem, hogy a fideszes szavazók azon rétege akik nem agyhalottak, és nem fanatikus rajongók, és a migráns szitán is sikerült hosszas gondolkodással átlátniuk az ellenzék részéről nem nagyon kaptak alternatívát , érdemi alternatívát. Miközben az elmúlt években komoly családtámogatást kaptak, adókedvezményeket gyerekek után a gazd konjunktúra pozitívan érintette őket. Ez pedig döntő lehetett sokuk szavazatánál. Mekkora abból 2-3 millió fidesz szavazatból ez a tábor hát minimum a fele vsz.
Ez vidéken is komoly érv volt fidesz szavazatoknál nemcsak Pesten . A legkisebb faluban és élnek jócskán olyan emberek akiknek ez szempont volt nemcsak remeték laknak ott és közmunkások ahogy esetleg Pest belvárosból egy riportkörúton tűnhet mert ott volt 1 órát és megkérdezett 10 embert. :)
Van benne néhány figyelemreméltó gondolat még ezen kívül is.
Kerítés lebontás nem lebontás ügy amit kiemel. Hát szerintem magára valamit adó párt azt kommunikálja, hogy amint csak lehet lebontja és beszántja. Max az agyhalál állapotában központi kérdés ez az országnak. Tipikus esete a marginális jelentőségű kérdés felfújásának ez a kerítés történet. Szóval ezzel a részével nem értek egyet az elemzésnek. Max olyan értelemben ha már ennyire bevette magát ez a köztudatba akkor valamit mondani kell róla ami egyértelmű álláspont.
De annál komolyabb elemzés úgy összességében mint arra vezetni vissza azért győzött a fidesz mert az embereknek nincsenek információik vidéken . Ez is egy részterülete nyilván, és valami igazságtartalma is van nyilván, de messze nem ez volt a döntő szerintem se.