Regisztráció Elfelejtett jelszó

Migránsok és bevándorlók

kerítés =/= határvédelem…

#813604 prospero Előzmény: #813587

kerítés =/= határvédelem????

Persze hogy nem, mivel zöldhatár védelem...

Hány ember regisztrált határzár előtt és hány utána...hányan jöttek a zöldhatáron át regisztráció előtt és után....

Szlovén határvédelem? Úgy emlékszem kimerült abban, hogy a zöldhatáraikraérkezett menekülteket, - akiket előbb szerbek buszoztatták a horvát határra, majd horvátok a szlovén határra majd ők az osztrák határra, - miközben Magyarország volt a pária, aki nem akarta "tehermentesíteni őket" azzal, hogy a saját zöldhatárait továbbra is nyitva hagyja, miközben osztrákok zártak Magyarország felé. Nos mindenki láthatja milyen jó arc vagyok, frissítem a memóriádat...

a kerítés ellen az volt …

#813587 tozsdenyul Előzmény: #813584

a kerítés ellen az volt a kritika, hogy nem megoldás

Kerítés =/= határvédelem

A szlovénok megoldották az "ostromot" kerítés nélkül is, a dánok is.

Nem atomfizika ez, a határvédelem az föleg élöerö, plusz rendörség, katonaság.

És nem stadion a határon túlra.

(még az izraeli és amerikai betonfalak is átjárhatóak mint az ementáli)

De az elmúlt kettö, viszonylag békés évben megint semmi nem történt határvédelem fejlesztés irányába. Már ami a valódi megoldásokat jelenti. Elörelátó fidesz módon

Mindebböl sehol nem következik, hogy egyébként bontsuk vissza. Az sem, hogy minél több embert fogadjunk be. Ahogy számtalanszor leírtam ezt neked is, a saját véleményemet illetöen

A táborral kapcsolatban a kritika annak embertelensége. Keresztény gentlemanek figyelmébe. Amitöl hatékonyabb nem lesz a migráció visszaszorításában, felesleges és öncélú a geciskedés.

De mindezt valószínüleg te is tudod, hiszen amióta világos, hogy viktor ezt is elkúrta, azóta hirtelen szerinted SEMMILYEN megoldása nincs a problémának...

Nem gyurcsány riogat az orosz maffia állampolgárságával, hanem a kormányod! Akkora a gáz, hogy még ök is beismerték. Ébresztö! Gentleman :)

értem, hogy nem akarod a…

#813584 tozsdenyul Előzmény: #813580

értem, hogy nem akarod az összes érvelési hibámat visszacitálni, de egyet se? :)

Én pl rögtön mutatok egyet a tieidböl: semmiböl nem következik, amit mondtam, hogy bármely ellenzék a kerítést lebontaná.

Pl. Jobbik nem fordul 180 fokot migrációs kérdésben minden két évben (!)

Az Orbán kormánytól egy ilyen propaganda kampány után egy dolgot lehetett várni, hogy migránskérdésben nem lesz kompromisszum, még ha minden mást el is kúr az országban. De megmutatták, hogy ezt is el tudják kúrni, és elvtelenül forgatják a köpönyeget ebben a kérdésben is, ahogy sosem volt semmilyen elvszerü dolog bennük. Na, te velük masírozol a végsökig, idönként idehazudva valamit, vagy terelve a geciségeiket védve. Nem elég kereszténynek, meg gentlemannak mondani magad önjelölt (vagy fizetett) propagandistaként, annak is kellene látszani. Az meg nem megy.

"főleg azért, mert a muszlim bevándorlókat korlátlanul beengednéd eu-ba...."

Gentleman a tököm, egy szar kis hazug vagy, aki bármit idetol, bármilyen pofátlan hazugságot, ami a fidesz propagandának vagy kommunikációjának érdeke.

És van pofád ezt idetolni azok után, hogy viktor 500 ezret bebuszoztatott az Eu-ba, sokezret meg Magyarországra, önként, de titokban.

Mondtam már hogy nem "va…

#813580 prospero Előzmény: #813577

Mondtam már hogy nem "van pofa", hanem jó arc vagyok, és gentleman, de kissé fáradékony, mert nincs kapacitásom az összes érvelési hibádat visszacitálni...

Válaszolva a kérdésedre: mindig az aktuális helyzetre kell jó diagnózist és megoldást találni....

Nézzük az ellenzék mennyire tud diagnózist adni egy problémára és megoldási javaslata miben merül ki: ha jól gondolom ellenzéki vagy, hát lássuk. Kerítés+zóna miatt több statuszt adtunk ki 500-600 fővel, mint kerítés+zóna nélkül, tehát kerítést+zónát meg kell szüntetni és engedni mindenkit bejönni a zöldhatáron akár regisztráció nélkül, hogy több százezres átjáróházzá váljon az ország, hiszen a kerítés+zóna kommunikációs kudarcot vallott - .és mert még ráadásul embertelen is.

Ne aggódj, vannak olyanok akik erre szavaznak, ebben érdekeltek, hogy ez legyen...európa minden szintjén.....jó társaságban vagy ...persze csak idézőjelben...

Kötvény: finanszírozásra volt szüksége az országnak. Megszüntették? Igen.

Magyar állampolgárság: szégyen, hogy Gyurcsány mantráját tolod, de főleg azért, mert a muszlim bevándorlókat korlátlanul beengednéd eu-ba....

orbán általában jó diagn…

#813577 tozsdenyul Előzmény: #813575

orbán általában jó diagnózisokat szokott adni,

De melyik, a 2007-es orbán, aki az Eu-t óvta az orosz veszedelemtöl, vagy a 2009-es, aki putyin pincsije és trójai falova az Eu-ban?

De melyik, a 2013-as, aki NGO-kra támaszkodva szeretné Magyarországot a migráció célországává tenni, vagy a 2016-os, állítsuk meg Sorost, aki egy migránst sem enged be, amíg miniszterelnök? Esetleg a 2017-es, aki befogadja, akik udvariasan kopogtatnak keletröl?

Vagy amelyik szerinted a lehetö legkevesebb bevándorlót szeretné Eu-ba juttatni, és ennek érdekében 500 ezret bebuszosztatott az EU-ba, 4000-et befogadott (kvóta 3x-osa), 5000-nek titokban állampolgárságot adott, 20 ezernek letelepedést kötvényért, 5000 orosz kémnek vízumot, és Isten tudja hány tízezer vagy százezer orosz és ukrán és szerb bünözönek szintén állampolgárságot?

Tiszta, egyenes dolgok, ezzel szemben az ellenzéki alternatíva a bevándorlók beengedése, buszoztatása? Mármint az eddigieknél is jobban, úgy érted? Kire is gondolsz, mondjuk a Jobbik?

Továbbra is van pofa.

Több százezres nagyságrendü beengedést plusz letelepítést követöen szerényebben adnám elö a "furfangos" szövegeket, diagnózisokról és alternatívákról.

Én inkább arra akartam f…

#813575 prospero Előzmény: #813532

Én inkább arra akartam felhívni a figyelmet, hogy egy bizonyos nagyságú erővel szemben legalább ugyanolyan nagyságú ellenerőt kell felvonultatni, ha azt az erőt uralni akarod. Vagy furfanggal kell uralni, és/de ha végül nem vagy rá képes, akkor a történelem ki fog iktatni játszmából.

Orbán általában jó diagnózisokat szokott adni - nem véletlen, hogy hatalmon van - nincs semmi ok azt feltételezni, hogy ne gondolta volna át alaposan, hogy milyen okai lehetnek a migrációnak, és ebbe nyilván sok minden belefér, még a soros szervezetek működése is pl. a Földközi tengeren.

Ezek után azt is számba vette, hogy Magyarországnak milyen feladatokat kell ellátnia, ha továbbra is államként akar tekinteni magára. Pl. Közbiztonság garantálása, bevándorlás szabályozott keretek között tartása, és ehhez a választópolgárok támogatásának megszerzése.

Magyarországnak milyen lehetőségei vannak a migrációs témában: javaslatokat tesz az irányvonalra, alternatívát mutat, megvédi a határait, és támogatást kovácsol arra, hogy képviselje az állampolgárok azon érdekét, hogy a lehető legkevesebb bevándorlót kelljen akár EU-nak - hiszen sorsunk jelenleg hozzájuk van kötve - akár Magyarországnak befogadni.

Ezzel szemben a választható ellenzéki alternatíva micsoda? Őszintén. Határok kinyitása és a bevándorlók be- illetve továbbengedése, - magyarul tízezrek kukoricásban vonulása vagy buszoztatása ismét ... ahogy nyul is emlékeztetett mindenkit, hogy az mennyivel "jobb" ...

Szerintem bármilyen prob…

#813532 banyaiz Előzmény: #813193

Szerintem bármilyen probléma megközelítésénél az első kérdés mi a kialakulásának az oka, miért létezhet az a jelenség. Abból lehet megoldására, kezelésére továbblépni. Illetve felmérni a korlátait a megoldási lehetőségeknek, stb.

Persze a megvédésparádé parasztvakításoknál erre nincs szükség. :) Az nem igényli ezt a gondolkodási folyamatot, illetve magát a gondolkodást is mellőzi úgy teljes egészében. :) Ez lehet a népszerűségének az egyik titka.

Most nézem éppen Sára Sándor 2. magyar hadsereg a Donnál dok sorozatát. Ajánlom kulturális percek rovatban. Az egyik részben elhangzik korabeli propagandafogásként , hogy a magyar katonák mennyi mindent zsákmányolnak és küldenek haza a családjuknak. Akik hálálkodó levelekben köszönik ezt meg. Hatalmas nagy "értékekről" van szó persze , és nagyon" fajsúlyos" kérdés ez az eseményekben. :) Ilyen eszközzel próbálták az orosz hadjáratot népszerűsíteni. Ez is aztán a helyzetnek egy nagyon komplex bemutatása volt propagandaeszközökkel. Főleg a későbbi események ismeretében igen morbid. Nagyjából a megvédésparódiánk is ilyen Mónika elemekkel dolgozik.

Ja,ja! Érdemes résen len…

#813412 Boby. Előzmény: #813410

Ja,ja! Érdemes résen lenni,mikor az ember kér egy pipát, nehogy véletlenül cumit kapjon helyette!:-)

Mondjuk kivülről melyik …

#813410 Fornit Előzmény: #813404

Mondjuk kivülről melyik külföldi nem nézne peep-shownak / szexboltnak / nudibárnak stb egy nemzeti dohányboltot? :)

és van pofa :)A rend ked…

#813330 tozsdenyul Előzmény: #813329

és van pofa :)

A rend kedvéért:

Attól, hogy bírálom a zónát (viktort, farizeus keresztényeket) az embertelensége miatt, még bírálhatom azért is, mert az embertelenség a célját sem éri el. A felesleges embertelenség a legfajább.

Ettöl még nem az én kommunikációm omlott össze.

Azon sem csodálkozom, hogy sem az én levezetésem, sem a Hvg -ét nem értetted, a pártfunkciknál gyakran elöfordul a funkci analfabetizmus is.

Prospero "Nem mennék bel…

#813329 prospero Előzmény: #813247

Prospero "Nem mennék bele, hogy ezek a dolgok mit árulnak el a jellemedről..."

"Magyarul engedjünk rá mindenkit a célországokra...ami kb. az egész menekültválság eszkalálódásához vezetett."

Nyúl "Draga arany szivem, pontosan ezt tette Orban-basi, aki buszokkal szallitotta a celorszagokra az embereket, de csak miutan raterelte oket a magyar nagyvarosokra es autopalyakra, hogy legyen mitol rettegni. Aztan regisztralas nelkul ratolta a celorszagokra a nagyjat.

Tudod, ez az a folyamat, amit te itt teljes mellszelesseggel tamogattal. Soha semmi, egyetlen jellemkerdes nem merult fel benned, ez igy volt helyes.

Ezek utan van pofad, van pofad az en jellememrol ertekezni ennek kapcsan???"

Tudod nyúl szokták mondani, Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. Ha hazugozol, ne csodálkozz, ha visszakapod, ha mások jellemével jössz, a tied is terítékre kerül.

Egyébként egészen biztosan összetévesztesz valakivel:

Ugyanis én ki voltam akadva a wilkommenskulturon, hogy az országot azért bírálják mert erőfeszítéseket tesz a kerítéssel a határvédelem visszaállítására.

Ellenben Ti egyetértettek abban, hogy mit ugrálunk, wilkommenskultur & refugees welcome van, nem értünk hozzá, engedni kell tovább a menekülteket, micsoda szégyen, hogy keménykedünk a szegény menekültekkel, kerítés nem old meg semmit, sem a nagy bevándorlás problémáját etc.

Nézd csak mit írtam 2016. szeptember 21-én:

"Magyarországnak pedig nem kell csatlakozni azokhoz az országokhoz, akik szarnak bele - szerintem. Egyrészt állami feladat ellátása miatt, másrészt mert Európának sem jó, ha a kukoricásban vonulás, vagy a buszoztatás államilag támogatva van, vagy úgy unblock az illegális bevándorlás."

2016. július 27:

"6. Schengen külső határán kerítés (magyar), macedón határvédelem, török határvédelem , bolgár kerítés, spanyol kerítés, hozzájárult ahhoz, hogy schengen belső határai nyitott maradhasson."

Fentiek fényében mit nem támogattam: Soha nem támogattam, hogy déli országok ránk engedték az illegális bevándorlást, soha nem támogattam, hogy görögök, olaszok szarnak bele és engedik be az illegális bevándorlókat. Nem támogattam az állami buszoztatást, ellenben támogattam a kerítést a hátárvédelmet és támogattam a zónát. Állításaiddal ellentétben...amik így néznek ki:

"Hat mekkora egy utolso szar vagy mar, beismered hogy hitvany dolog a celorszagokra tolni, de kozben itt errol papoltal eveken at?

En tudod mirol irtam itt 2-3 evvel ezelott kicsi szivem?

Hogy kurvara nagy gaz, hogy nincs hatarvedelem, nem keszult fel Orban-basi, es mindenkit ratol a celorszagokra. Teccik erteni kedves leghitvanyabb forumozo mind kozul?"

Neked csak az számít, hogy Orbánon vagy a Fideszen üthess egyet... 2 évvel ezelőtt probléma ha engedi a célországokra a menekülteket, 2 év múlva ha nem engedi és itt kell bírálni, akkor az a probléma....jaj de szar lehet az élet így....

de már szánlak, ....

bárki is voltál két évvel ezelőtt, bámi is volt a véleményed két évvel ezelőtt.... jellemfejlődésedben eljutottál arra a pontra, hogy most, amikor van egy jól működő menekültügyi rendszerünk megtagadod állítólag két évvel ezelőtti önmagad és azt mondod, hogy: ez kudarc, mennyivel jobb lenne, ha nem lenne kerítés és zóna és engednénk a bevándorlókat tovább, akkor nem nekünk kellene bírálni és így több menekültet befogadni....érzed, hogy ez mennyire szánalmas? Csak azért, mert 1300 statuszt adott ki az ország és nem 500-at, mint tavaly?

"Miutan megvedted az embertelen tranzitzonat is, pont engem akarsz jellemileg kostolni?"

Bocsi, te azt az álláspontot képviselted, hogy a tranzitzóna koncentrációs tábor....ez "jellemileg" korrigálásra szorult....

Hát nincs több hozzáfűznivalóm...a jellemedhez... ez van.

Ami a statisztikából kimarad

#813326 tozsdenyul

koptok: http://index.hu/belfold/2018/01/17/menekultek_olt...

Oroszok, ukránok, szerbek, románok

http://index.hu/gazdasag/2014/09/16/magyar_nyelve...

http://index.hu/belfold/2017/02/21/terrorista_ukr...

http://index.hu/gazdasag/2014/09/17/ma_is_jonnek_...

Vízumbiznisz, még több orosz:

http://hirtv.hu/ahirtvhirei/nehezen-feltetelezhet...

Lassan csak a szlovák magyar meg a bangladeshi fiatalkorú tolószékes populáció kell lemondjon a magyar állampolgárság lehetöségéröl..

Amúgy a világból bárki pályázhat ha van némi rubele vagy hrivnyája.

Még szerencse, hogy Soros volt olyan kedves elhallgatni a tuti módszert az afgán és nigériai migránsok elöl, hogy annyi pénzért, amennyit az embercsempészek kérnek, az orosz maffia simán intéz nekik állampolgárságot egyböl, nemhogy menekültstátuszt...

egymilliomodik állampolg…

#813325 tozsdenyul Előzmény: #813324

egymilliomodik állampolgárságról van szó bizony, amelyet a könnyített honosítási eljárás során adtak ki

Magyar felmenöt felmutatni tudóknak, amire rárepült a maffia ukrajnában, szerbiában, romániában és lopott vagy másolt dokumentumokkal, magyar hivatalnokokkal is összejátszva kihasználják a rendkívül átgondolatlan és megengedö szabályozást, így magyar állampolgársághoz juttatva oroszokat, szerbeket, ukránokat, akiknek soha nem volt magyar felmenöjük

Azaz 'nem magyarok '

Dehogynem blöfföltél, azt mondtad minden ott van a statisztikában és koptokat is befogadtunk

Csak fingod sincs, hogy mennyit, mikor, miért

Mert minden benne van a statisztikában

Én nem blöfföltem be sem…

#813324 prospero Előzmény: #813322

Én nem blöfföltem be semmit...te teszel úgy, mintha csodálkoznál, hogy vannak nyilvános statisztikák.

500 ezer nem magyar kapott állampolgárságot ....azért már csak feltünne ebben az országban...de ne erőltesd magad a BÁH-on fenn van a honosítási eljárások száma, KSH honlapon is gondolom...megnézed születések, halálozások számát, kivonod a kivándoroltakét, megnézed a bevándoroltakét, összeveted a korábbi évek adataival és máris megkapod a dinamikát is meg hogy hány állampolgárságot adott ki a Fidesz kormány... ha sok időd van... múltkor valami milliomodik állampolgárság kiadásról szóltak a hírek...

Már megint nem értelek: …

#813323 prospero Előzmény: #813320

Már megint nem értelek: hol állítottam, hogy kötelező befogadásról szólt....egy állandó szétosztási mechanizmus kidolgozásáról van szó és a mechanizmus próbájáról a 2015.évi bevándorlási számok alapján egyszeri módon, amire rá akarják építeni az állandó mechanizmust.

"A kvóta tehermentesítésröl szólt volna, így mi 1200-at vettünk volna át a görög/olasztól, tölünk pedig 54 ezret mindenki más. Tehát egyáltalán nem biztos, hogy nettó 1200-al több elbírálandónk lett volna, de gondolom ezt sem véletlenböl sikerül idehazudnod. Hanem megszokásból. Esetleg munkaköri elöírás."

Volt 177 ezer regisztrált, és 500 ezer illegális bevándorló, amiből felajánlották, hogy 54 ezret vesznek át,cserébe 1290-et ideküldenek egy arányszám alapján. Ez tehermentesítésnek lehet tekinteni, csak mondjuk úgy gondolták, hogy a maradék nem tehermentesített 120 ezret akkor bíráljuk mi. Nekem mondjuk ez lenne a logikus, ha már tehermentesítésről beszélsz.

De biztos,hogy min. 1290 fővel több lenne most, mivel a 2015 évben érkezett 177 ezer bevándorlóra vonatkozott ez a relokációs mechanizmus egyszeri módon, nem pedig az utána érkezettekre. Tehát ha eddig bíráltunk 4000 bevándorlót magunknak 2015 után, akkor ha 100%-ban teljesítjük a kvóta ránk eső vállalt részét, kapsz hozzá 1290 főt, + bírálod a maradék 120 ezer fő nem tehermentesítettet akik itt regisztráltak 2015-ben.

Szóval beblöfföltél csak…

#813322 tozsdenyul Előzmény: #813321

Szóval beblöfföltél csak valamit, amit igazolni nem tudsz, ez még oké is, de akkor mit ellenkezel meg sértödsz be, ha számonkérnek vagy kimondják hogy hazudsz? Nem semmi keresztény erkölcs vagy te...

A témához,

inkább az derült ki, hogy tényleg titokban, cirka 3-5000 egyiptomi/iraki /iráni kapott azonnal magyar állampolgárságot,

A könnyített magyar honosítást kihasználva, az elmúlt években óvatos becslés szerint évi 20-30 ezer magyar állampolgársághoz (összesen 100-150 ezer) jutott orosz, ukrán, többnyire maffiózó, de van becslés amely szerint összesen 500 ezer (!) nem magyar kapott állampolgárságot

(nem vicc)

A szerbek is élnek a lehetöséggel, de kevésbé, ott nem félmilliós a nagyságrend.

Az a 30-40 ezer migráns csúnya becslés volt, az elmúlt 7 év termése inkább 150-600 ezer között van.

A védjen meg a viktor hatást migránskérdésben nem gondoltam adekvátnak, de ez stabil állandónak tünik. Ha viktor valamit megvéd, abból romok se maradnak.

A fityesz alatt elárasztottak migránssal elképzelhetetlen módon...

Nem értesz magyarul?Vála…

#813321 prospero Előzmény: #813319

Nem értesz magyarul?

Válaszolj már egy egyszerű kérdésre:

Nem nyilvános a menekültbefogadás száma évek óta, akár származási ország szerint? Ne röhögtess már, hogy most csodálkozol rá a ksh/báh adatokra....

Kopt keresztényekkel kapcsolatban: 2 cikk született róla, aztán elhalt a dolog... úgy látszik kis nyomozás után mind a 444.hu., mind indexnek kiderült, hogy nincs mit leleplezni....

kb. megállapították, hogy egy szerencsétlen nyilatkozat volt... de te csak rugózz rajta tovább, úgy látszik sok időd van...

a kvóta mindig is elbírá…

#813320 tozsdenyul Előzmény: #813318

a kvóta mindig is elbírálásról szólt, azaz menekültkérvényezöröl, és nem kötelezö befogadásról. Nyilván 3 év elég volt ennek megértéséhez neked, aki alaposan ismeri a témát, megint szándékos a hazugság. Nem lenne 1290-el több a befogadottak száma.

A kvóta tehermentesítésröl szólt volna, így mi 1200-at vettünk volna át a görög/olasztól, tölünk pedig 54 ezret mindenki más. Tehát egyáltalán nem biztos, hogy nettó 1200-al több elbírálandónk lett volna, de gondolom ezt sem véletlenböl sikerül idehazudnod. Hanem megszokásból. Esetleg munkaköri elöírás.

Hány koptot fogadtunk be és mikor, kedves átláthatóan migránssimogató legvégsökig nertárs?