ez nagyon jó hozzászólás és egyetértek. A pesti ingatlanárak már egészen megközelítettek 1-2 nyugati város árszínvonalát, így kiegészítve néhány misivel már simán lehet kint vásárolni.
ez nagyon jó hozzászólás és egyetértek. A pesti ingatlanárak már egészen megközelítettek 1-2 nyugati város árszínvonalát, így kiegészítve néhány misivel már simán lehet kint vásárolni.
MO. az ingatlan árak sztem nem azért ugrottak mert pénzmosás.. pontosabban részben .. egyrészt lejártak az állami pénzmosodákban az 5éves terminusok.. másrészt a hozamsivatag.. nem volt mibe fektetni.. maradt az "olcsó" lakás.. airbnb.. harmadrészben magasabbak a bérek.. sztem ez a 3-as katyvasz eredménye.. nem beszélve negyedik hatásnak a faszkodó fidesz..vegyél paraszt lakásot akciója..ez volt a katalizátor.. a tavarisik ki tudjanak szállni.. azt gondolom most már tömés van..tisztánlátók már kiszálltak..
Felmentek a bérleti díjak..de a korábbi elfogadott 10-12éves megtérülés már sok esetben 15-20év..
Bp-en a belvárosban vannak komplett üres házak..kisebb utcák.. offshore cégek mögé bújtatott politikusok..israeli és orosz/ukrán befektetők nevén..
Egy 100-150éves rosszul megépített alig karbantartott tőkehiányos társasházban megér a 7-8-9 kerben 500-600eFt/nm-ert? miközben ennyiért vagy ennél olcsóbban vehetsz rózsadombi ingatlant.
Most esnie kell az áraknak..mert sztem emelkedni fognak a kamatok.. sok gond van az ingatlanokkal..és már meghozták a hozadékot.. harmadrészt az airbnb-zést szigorítani fogják..
Ismerek olyan lakást nem kelt el 45 millióért..most felvitték 65-69re
Az utolsó rész az..sok ember valóban gazdag lett így vagy úgy de gazdag.. (MO-on is)..ők már nemzetközi szinten gondolkodnak.. lakás a Bp.belvárosban Bécsben.. Londonban.. Floridában.. az ingatlannak megvan a helye a befektetési portfólióban.. lakás műtárgy fejlesztési terület.. arany gyémánt valuták..államkötvények..
Én is már beírtam párszor.. ingatlan is alkalmas a pénzmosásra de nem egyszerű..mert nehéz elárazni feltűnés nélkül... vannak egyszerűbb módok...
amúgy csak rád vonatkoznak ezek a szabályok..te vagy ellenőrizve.. zsidók tolják a nyersgyémántot.. használják a havala intézményét..tapicskolással számla nélkül üzletelnek.. az árnyékbankokról senki nem beszél..miközben naponta dollármilliárdokat mozgatnak..
Euban be akarják tiltani az 500euróst de svájcban a készpénz 80%-a 1000chf-es..
Szép kihívás ennek a tisztába tétele. Nagyobb mint annak idején a svájci bankokat pozíciók feladására rábírni. Lépéséről lépésre évtizedeken keresztül ilyen kiskapu olyan kiskapu.
Eleve ott a bibi, hogy az adott ország ahová áramlik az ingatlanpiacra ilyen lóvé ebből profitál. Innentől kezdve nagyon nem törik össze magukat az ügyben. Miért megy Usába, Londonba stb mert jogbiztonság van, nem fél attól, hogy egyszer csak elkobozzák, vagy katonai puccs és minden összedől stb.
Ebben a történetben Bp vsz csak valami nagyon periférikus szerepben van, persze az se lehet kis lóvé.
Érdekes dolgok.
Mondjuk Abramovics se véletlenül döntött az mellett, hogy Londonban fektet be egy fociklubba egyebekbe. Kicsit biztosabb mint az orosz befektetései esetleg egyik nap úgy jár mint Hodorkovszkij. Világ egyik leggazdagabb emberéből talán top 10 -be is benne volt gyorsan egy rab lett , és még örülhetett élve megúszta a sztorit. Na ez a veszély akármennyire bekeményítenek a hatóságok Londonban nem fogja mostanában fenyegetni. :) Hát ezért is ilyen felkapottak ezek a helyek .
Attól tartok ha ezeket mind vissza tudnák követni elég sok magyar érdekeltség is lenne lehet érdekesebb lenne mint az ügynöklista. :) Ezen rugózunk mi legyen az ügynöklistákkal , közben már ilyen vagyonoknak a listája az aktuális sztori. Kis fáziskésés. :)
választási év jön, erről ne is álmodj :) Új építésűre is vonatkozik, illetve visszamenőlegesen is, ahogy néztem. Ebből azért lesznek hitelkiváltások...
igen.. akkor lenne értelme ha új építésű ingatlanokra lehetne felhasználni.vagy az elsétálás jogával mindenre... akkor legyen gondja az értékcsökkenés a bankoknak...
csak majd itt is kialakul a bankok ingatlanalapokba rakják a sztaniolpapírba csomagolt kutyaszarokat... az is egy nagy lehúzóka lesz.
500e az öreg ingatlanok nm ára V-IX kerületig.. és ennyi Budán is.. ez nem normális.. hozamsivatag airbng...
A másik, ez egy jó apropó lehetne az élsétálás jogának a bevezetésére.. amikor csak a jelzálog tárgya a hitel fedezete.. és nincs mentsük meg..hanem ha nem fizeti akkor kilakoltatás.. ha ez nincs akkor minden gyökér maximumot vesz fel..oszt majd megy a zorbánhoz szipogni mencse meg de sürgősen.
azért ezzel az olcsó hitellel löknek még az ingatlanpiacon nem keveset...
http://www.portfolio.hu/finanszirozas/hitel/ki_az_...
nem tudok szabadulni a gondolattól...nagy kitömés volt.. tisztámlátók kiszálltak jó áron ingatlanjaikból.. a romos vizes mosókonyhák is elkeltek félmilliós nm áron..
tömés vagy a piaci vákum kiegyenlítődése?
airbnb...csok.. hozamsivatag.. lejáró smsz számlák konstelláció?
Pénzmosoda?
megveszem 35ért, haveri cég megveszi 70ért és tiszta a zseton.. haveri
cég meg elszámolja veszteséget amikor 45ért egy-két év múlva eladja
haver gyerekének?
100-140 éves komcsik által 40évig nem
karbantartott gyorsan épített házakat 450-750 ezer/nm áron el lehet
adni? Miközben az új építésűek beker ára 350e/nm körüli
Már egy ideje próbálták beindítani a kritikus tömeg robbanását a haveri média.. lejártak az állami pénzmosók 5 éves türelmi ideje..keresi a pénz a helyét. habonik rájátszanak erre vagy csak simán piaci folyamatok egyensúlytalanságok kiegyenlítődése? van ennyi eszük?
offshore
tulajdonban lévő belvárosi üres házak várták az emelkedést.. legyen
CSOK..és lészen.. a paraszt meg felveszi..hiszen ingyééé van.. annyi
esze nincs..korábban olcsóbb volt az ingatlan..többel lett drágább mint
amennyit "ingyé" kap..
5 társasházban volt ingatlan amit ismerek..tető csatorna, villany víz- gáz és statikai problémák mindenütt.. a régiek sem voltak szentek.. a sóskuti mészkövet apró és nagytéglát beépítettek mindent a házakba..szigetelést nem ismerték..de főleg nem használták..
Tudom hozamsivatag van.. "a szomszéd fia is airbnb akkor én is tudom..".. a malacokat időnként levágják ugye?..
Bankoktól csomagban lehet, lehetett venni az ingatlanokat.. árveréseken adtak el jó ingatlanokat olcsón.. ha nem a cimbora nyerte el akkor indoklás nélkül érvényteleníteni lehet...
Nem jönnek ki a számok.. 45-50millióért veszel ingatlant.. kiadod 100-120e-ért...mennyi idő alatt térül meg? Vagy hány év fizetéssel lehet megvenni?
kalkuláltak a növekvő bérekkel? ki tudja megvenni/bérelni?
ingatlan topikba anno beraktam sztem jobb befektetés a kocsibeálló mint a lakás...eladtam párat..még van kettő.. sorban állnak érte.. jogilag rendezetlen..
na igen, kb akkor kellett volna bezsákolni, amikor valamelyik totalcaros srác siránkozott, hogy a lehel út környéken lévő garázsát 800e-ért a kutya se viszi el, miközben 2misi körül vette... most meg a külső kerületbe 2milka, belvárosba 3-4et is elkérnek... hihetetlen
nekem mondod? Évek óta keresek olcsó garázsokat és nincs. Már évekkel ezelőtt sem volt, most meg már csak csillagászati áron vannak.
hihetetlen, hogy elszálltak a garázsárak... csak ámulok és bámulok..
Azt gondolom jelenleg a legjobb energia az atomenergia.. lásd németek.. iszonyat pénzbe kerül nekik a megújuló energia..ráadásul többségében atomenergiát használnak..annyi az egész nem náluk van a reaktor..akkor ez mi?
amíg nem lesznek meg a könnyűfúziós reaktorok addig sztem ez a legjobb megoldás...
Ezt a projektet szerintem kevesen látják át... nem azért titkos - főleg- mert sumákok vannak hanem mert ez egy veszélyes üzem.. terrorfenyegetettség..stb stb valakik kiszivárogtatták anno németek lekötöttek áramkapacitás egy részét.volt nagy riadalom... nem 1-5 évben kell gondolkodni hanem 20-50 év..vannak gazdasági számítások mekkora lesz akkorra az áramigény..
igen, de a többség akkor veszi ha látja..a befektetők veszik tervrajzról meg akinek több esze van..mondjuk van benne kockázat.
Vagy megveszik tervrajzrol a jobbakat es az epitkezes megkezdese elott mar van zseton a zsebben
1év minimum a tervezés, sokan irodákat átminősíttették lakásra.. ez is plusz idő..
1 év kivitelezés után már lehet eladni lakásokat.. "már majdnem kész, tető falak a helyükön óvatosín meg lehet nézni" na ekkor van félkész..sem.
idén szerintem alakul, a 100éves, felújítatlan öreg szar házakat akarják eladni belső kerületekben 450-600ezerért.. ennyiért már az újat is el akarják majd adni.. 100nm-es lakásért 45-60guriga nem kis pénz.. még fidesz f@szkodás mellett sem..