Regisztráció Elfelejtett jelszó

Ingatlan

-- érdekes értékelés a csok-hatásról ---

#841234 banyaiz Előzmény: #841185

Őrület van vsz az ingatlanpiacon összességében és tartok tőle annyira felpumpáljuk összeomlás lesz megint belőle.

...

Bp-en új lakásra várnak rokonok, átvehessék egyszer majd valamikor. Beszálltak kb 2 éve . Közben a lakás még el se készült de már 20 millióval többért mennek mint amikor ők beléptek. De van egy olyan probléma nem készült el határidőre, egy csomó minőségi gond, és amiben laktak azt közben eladták . Rászámoltak egy bizonyos időt nehogy az új még nincs kész és a régiből költözni kell. De most kifutnak az időből és a szerződés úgy szól havi 300 k -ért maradhatnak ha időben nem tudnak költözni.

Azt mondják 60 misi környékén van a lakás ára most de olyan a minősége a kivitelezésnek ami nonszensz 60 millió forintos összegeknél. Izgalmas játék azért ez így főleg ha az előző lakás már el van adva.

-- érdekes értékelés a csok-hatásról ---

#841232 banyaiz Előzmény: #841185

Nagyon alá van pörkölve az ingatlanpiacnak. Ahogy 2008-9-ben és utána a chf megmentésben minden lefelé nyomta, úgy most minden felfelé.

Nem tudom meddig lehet ezt pörgetni, de itt pl nálunk azt néztem mióta bejelentették ezt a gyermekvédelmi tervet vagy mi a neve ennek élénkítőcsomagnak érezhetően nőttek a hirdetésekben az árak. :) Csak a híre is megmozgatta legalább hirdetés szintjén, persze milyen üzlet lesz belőle az másik kérdés.

CSOK-nak van egy pszichés hatása is amit én pl úgy tapasztaltam egyik szomszédom feldobta áron alul a lakását gyors eladási céllal, hogy megvan amit venne + CSOK és akkor gyorsan kell lépni. Bukik pár milliót a gyors eladás miatt sebaj CSOK + eladási ár kiadja amit venni akar. Kicsit kamikáze módon adta el , el is vitték tőle napokon belül. Ha nincs a CSOK akkor valószínű máshogy jár el.Kecskeméten az új építés…

#840784 walex

Kecskeméten az új építésűek m2 ára már 540-nél tart az egyik lakópark utolsó ütemében, egy másik 2. üteme a város szélén meg még drágább.

2 év alatt cirka 40%-ot emelkedtek az árak. Kemény.

Fektesd a pénzed nyugdíjasokba

#839916 Koffein

A címet meglátva, arra gondoltam, hogy de jóóóó, itt egy cikk, ami támpontot ad, hogy miként lehet nyerészkedni a nyuggerekből, hisz elöregedő társadalomba élünk stb., de csak érintik a témát és semmi kézzelfogható, azon kívül, hogy tudjuk vannak ilyen ingatlanbefektetések. Szóval itt van egy összefoglaló, hogy mibe lehetne fektetni, de egy tőzsdén lévő cég sincs megnevezve, hogy melyikbe lehetne fektetni https://www.portfolio.hu/ingatlan/varos/fektesd-a-... pfff

Főcsapás: Idősotthonok, Diákszállások, Profi bérbeadók és üzemeltetők


Szerintem ha a befizetet…

#837116 banyaiz Előzmény: #836593

Szerintem ha a befizetett adó stimmel akkor nem. Ezen nem fognak szórakozni, ha szerződésben fele fele bérbeadó van és az adó összege rendben van , hogy egy számlára ment .

De írsz nekik és az írásos választ elrakod , csatolod ha ellenőrzés van az a biztos.

Engem még ilyen ügyben nem ellenőriztek. Van egy olyan ingatlan ahol öcsémmel fele részben vagyunk tulajok és a bérbeadó édesanyám. Ő nem tulaj de írtunk egy papírt lemondunk a bérleti díjról a javára és a szerződésben ő a bérbeadó. Adóbefizetés rendben, szóval nem tartok tőle bírságolnának ezért. De lehet , hogy megkérnének módosítsuk ezt a gyakorlatot ha ellenőriznék.

Az ingatlan bérbeadás adózásnál örülnek annak ha adózik a polgár utána. Rengeteg fekete pénz van ebben. Legalábbis én a helyükben így tennék megbecsülném ha valaki ezt legálisan műveli. :) De ez csak megérzés mert soha nem ellenőriztek ilyen ügyben.

ne valld be...:-)Ha a na…

#836601 matgab Előzmény: #836593

ne valld be...:-)

Ha a nav már ilyen szinten néz át mindened, hogy milyen mozgások voltak a bankszámládon, akkor már megette a fene.

Max, ha cég bérli tőled és elszámolja bérleti díjként, akkor be kell vallani...

Mindkét fél szerepelne b…

#836593 walex

Mindkét fél szerepelne bérbeadóként, de a jövedelem a feleség bankszámlájára menne, mivel a bérlő mindenképpen utalva akar fizetni.

Ha a feleség nevén lévő számlára megy, de a bérbeadó férj és feleség, akkor is fele-fele alapon kell leadózni? Ilyenkor nem kukacoskodik a NAV azzal, hogy akinek a bankszámlájára megy, annak kell leadózni az egészet?

fele feleAz kavarhat csa…

#836565 rbbj11 Előzmény: #836551

fele fele

Az kavarhat csak bele, ha bérleti szerzodesben csak egyik fél szerepel bérbe adokent??

Jobb topicot nem találta…

#836551 walex

Jobb topicot nem találtam erre a kérdésre.

Adott egy lakás, ami ki lenne adva bérbe.
A lakás házaspár nevén van, 50-50% a tulajdoni hányaduk. Utalással fizetne a bérlő. Az adóbevallásba beírják majd az így keletkezett jövedelmet.

Ilyenkor a jövedelem felét a pár egyik, míg a másik felét a másik tagjának kell bevallania vagy a házaspár azon felének kell az egészet bevallania, akinek a számlájára érkezik majd a bérleti díj?

Ltp. változások

#829646 matgab Előzmény: #828715

ilyet sem láttam még, hogy jogerős végrehajtás a Magyar Álam ellen...

"INGATLANÁRVERÉSI HIRDETMÉNY Lázár Tiborné végrehajtást kérő (hivatkozási száma: ), Magyar Állam adós ellen megindult végrehajtási ügy(ek)ben tájékoztatom a feleket és érdekelteket, hogy a követelés(ek) behajtása érdekében adós(ok) tulajdonában álló ingatlanra a bírósági végrehajtásról szóló 1994.évi LIII. törvény (továbbiakban: Vht.) 141. § értelmében árverést tűzök ki. A végrehajtást Jámborné Dr. Kocsis Erika Ágnes közjegyző 11050.-O-1084/2007. számú határozata alapján Jámborné Dr. Kocsis Erika Ágnes közjegyző a(z) 11050/Ü/102/2018/5 számon kiállított végrehajtható okirattal rendelte el, JELZÁLOG címen fennálló 7 568 778 Ft főkövetelés és járulékai behajtása iránt."

Ltp. változások

#828606 Fornit Előzmény: #828603

A 'Teljes megtakarítás a futamidő végén' ből nem vontak le semmit az írt költségekből.

Havi ktg 4 évre: -7200 (eleve több, mint a kamat)

Szlanyitási díj: -53855

Így csak 2.344.145 a vége, évi +4,3% átlagosan.

Ltp. változások

#828603 Koffein

Már vártam, hogy lépni fognak. Min. 2éve benne van a levegőben...


A Pénzcentrum.hu írt róla a napokban, hogy felerősödött az a pletyka szakmai körökben, hogy a lakástakarékok állami támogatása megváltozik. Az értesülések relatív konkrétak (ugyanakkor ennek ellenére sem tekinthetők eldöntött ténynek):

  • az állami támogatás 30%-ról 20%-ra csökkenne
  • a kifizetett éves maximális támogatás ugyanakkor 72 ezer Ft-ról 100 ezer Ft-ra emelkedne

Ma Magyarországon a legnépszerűbb futamidő a lakástakarékok esetében a 4 év. Ebből adóan ezen futamidejű megtakarítás esetében számszerűsítettük a feltételezett változások hatását:

  • a havi befizetés maximuma 41 667 Ft lenne (ez jelent 500 ezer Ft éves megtakarítást)
  • az éves állami támogatás ezen befizetési szint esetén érné el a 100 ezer Ft-ot
  • a befizetésre vetített állami támogatás értelemszerűen 33%-kal kisebb lesz
  • a 4 éves futamidő végén (a 20 ezer Ft havi befizetés helyett 41 667 Ft havi befizetéssel számolva) a lejárati érték 2.405.200 Ft (a mai 1.250.496 Ft helyett), amennyiben egy pontosan 48 hónapos megtakarítási idővel rendelkező szerződést vizsgálunk (egyes módozatoknál a 48 hónaptól enyhén eltér a tényleges megtakarítási idő)

https://bankmonitor.hu/cikk/csokkeno-allami-tamoga...


újab kilakoltatás

#827911 Koffein

ezúttal csavar is volt a végén https://444.hu/2018/09/19/a-varos-mindenkie-elolan...

ilyenkor a Város Mindenkié csoport nem érzi, hogy elhitelteleníti magát? vagy bele se gondolnak, csak cselekszenek? értem én, hogy szegény, meg minden, csak vazzz mégis 20éve húzza vonja... és persze gulyás márton is ott van, hol máshol lenne ez az ifjú titán? már mindent értek, élő közvetítés, élő lánc... megvolt a show, csak elszámították magukat... minden világos...

Bmeg akkor én is emelek.…

#827603 KawaBazsy Előzmény: #827602

Bmeg akkor én is emelek..

Hívtam a Gomép-et, ez egy lajosmizsei cég (most ott lakok, amíg fel nem épül a kéró), náluk van 8 db 420-as E gerenda (47 kéne ebből a méretből). 172 kg darabja, utifutival sztem el tudom hozni..

Ma beszéltem az egyik kk…

#827602 walex Előzmény: #827598

Ma beszéltem az egyik kkméti építtetővel, már cirka 540e/m2...

Ezt mondta ő is, brutál módon emelkedik az építőanyagok ára, a mesterek is mohóbbak, muszáj volt árat emelnie.

Vazz az meg még szebb, h…

#827598 KawaBazsy Előzmény: #827352

Vazz az meg még szebb, h építőanyag sincs. Kéne födémgerenda (E gerenda) jövő 7 végére, s alapban 1-1.5 hónap átfutással riogatnak. Szerencsére 1 méretet már sikerült szereznem ma nagy rohangászások árán, holnap meg folytatom. Tiszta kommunizmus..