a csodába...
a csodába...
most nézem , hogy be sem írtam csütörtökön, hogy ITX pakk csökkentést csináltam...
Ennek megfelelően mára már több, mint 1%-ot emelkedett...
igen, ez az amikor beírom a vételt, de vagy nem is veszek, vagy csak sokkal kevesebbet veszek, mint amit gondoltam, azért, hogy kicselezzem a saját faktorom- és utána olyan eszeveszett ralliba kezd a papír, ahogyan esni szokott a vételem után.
Mostanában a ZTO-n kívül eljátszottam ezt a Deutsche Bankkal (kevés vétel) és a napon belül 50%-ot emelkedő Hertz-el is...
Már beírtam a hertznél a darabszámot, leokéztam, de aztán amikor meg kellett volna erősíteni, akkor eszembe jutott a faktor és csak fele annyit vettem... Persze inkább legyen benne az ember 20%-ig egy jó businessben, mint egy rosszban 100%-osan...
fú ezt én is nézegetem, 2-2,4 között szép az a 20%, de ez akár napon belül is meglehet bármelyik irányba, így én nem kockáztatok
ez a majdnem vettem, de nem vettem faktorod?
tegnap beálltam ZTO.US vételre 14.8-ra, de már épp nem kaptam... Áhh mondom nem rohanok az árfolyam után, mert akkor mindig megszívom... Most meg 16.49 volt...
ageas részvényem fél évvel a vásárlást követően (és 20-25%-os nem realizált bukások után) mára ismét plusszos eredményű lett...
Ha még egy kicsit megy felfele, akkor eladom és akkor indulhat az igazi rally...
most nekem is volt félretéve cash rá, de nem adta ki. Pedig a könyve is elég szépen nézett ki :)
Te is tudod hogy az zsákbamacska, vagy olyan mint a rulett....
már megint jó lett volna SDRL-t venni 2 usd alatt...
Ageas milyen szépen teljesít mostanában, emelkedett már vagy 20%-ot, lassan eléri a beker áram ha minden igaz...
A Raiffeisen rallíról kár volt lemaradni 11 EUR körül akartam venni, az Inditex-et meg úgy néz ki kár volt nem eladi 34.4-nél...
Meg az is kár, hogy a DB-ből csak keveset vettem...
DBK van. Lassan dobnám 16 körül.
ODP mióta eladtam szaladt 1 nap alatt 7%-ot, a LC:US szintén bár kicsit lassabban de nála is már több, mint 10% pluszban van (az eladásomhoz képest)
Van CBK vagy DB részvényed? Ha igen milyen szintről és akarod-e kiszórni?
Faktor hatás miatt kérdezem ;-)
most azért sokan fellélegeztek :)
otp eladva. ez egy gyors szerelem volt... végülis heti lóvénak elég...
ODP.US eladva.
Hála istennek profittal,pedig volt 22% minuszban is már...
azért itt az elnökválasztás után értem, hogy zuhannak az alter energia cégek, felmennek az egészségügyi és az építő cégek árfolyamai, még azt is megértem, hogy a nyersanyagok felmennek, még a bankokat is be lehet magyarázni, hogy miért mennek fel, de hogy az office depot mi lelte pl. vagy a zuhanó fegyvergyártók mellett miért szárnyal az LMT vagy hogy miért esnek a dohánytermelő cégek azt árulja már el valaki?
Azt sem értem, hogy az Inditex miért esik ennyire? Miközben az usa kisker cégek emelkednek (talán a vám szigorítások miatt??)
az a baj, hogy én megpróbálok kicseszni a faktorral és ezért, mint írtam direkt csak keveset vettem, hogy essen be és akkor veszek olcsón.
De a faktorral nem lehet kicseszni, és ilyenkor ha keveset vettem belőle (DBK, OTP) úgy látszik elkezd emelkedni, hogy fájjon a szívem az elvesztegetett nyerők miatt...