Regisztráció Elfelejtett jelszó

Vakmajom

Re: 2013.05.26.

#625534 Előzmény: #625416

"Vannak jó lépések, most nem kéne ElQrni...."

QED.

Re: 2013.05.24.

#625532 Előzmény: #625322

"Egy chart: minél több állam, minél több centralizáció, annál több probléma.

http://www.vakmajom.hu/pages/tartozaskoltsegvetesiszervek130523.png"

Bár az ábra nem látható, de tartok tőle, hogy a hülye képes volt azt nézni, hogy a rengeteg átvett önkormányzati(!) és költségvetésen kívüli(!) szervezetnek mennyi adóssága van - ami pont annyit tesz, hogy a marxista decentralizáció nem más, mint a hazugság melegágya, amely annál nagyobb problémát okoz, minél kisebb a központi kontroll, mert annál többet lehet hazudni reggel délben és este.

Amikor meg kimutatódik, akkor ezért a "centralizációt" okolja a hülye, pedig csak az igazságbeszédről van szó. Egyszerűen ennyi adósságot képes az állami-önkormányzati AZAZ NEM VERSENYSZFÉRA(!) felhalmozni, és ezt a káoszt ilyen kuplerájban csak a centralizáció oldhatja fel.

Magyarán szólva, minél több az állam, minél több a centralizáció a marxista kuplerájban, annál tisztább lesz a kép és annál kevesebb lesz a probléma.

Természetesen az EGYENSÚLYT meg kell találni, tehát a túlzott centralizáció sem jó, ahogy a túlzott decentralizáció sem, de abban az állapotban, amit leginkább az őskáoszhoz lehetne hasolítani, nem lehet kérdés, hogy centralizálni KELL.

2013.05.26.

#625416 lagwagoner

"2013. máj. 26. vasárnap, 07:00 /Vakmajom

Share on facebook Share on twitter Share on linkedin Share on iwiw Share on email

Úgy fest, három ellenirányú nap egyelõre nem jött össze, csak kettõ meg egy fél.

---

Német-német BL döntõ: a vg.hu érdekes statisztikát nyomott fel:

http://privatvagyonkezeles.hu/images/vmajom/pages/nemetnemet.jpg

Leginkább figyelemre méltó, hogy a Bayern milyen sokat költ és milyen keveset a Dortmund, lásd átigazolások nettó egyenlege, pl. az öt legértékesebb játékosát vagy meg is vette vagy meg fogja venni a Bayern, tele lesznek lóvéval, a bajorok meg lehet, hogy túlköltekeznek, "elreálosodnak".

http://www.vg.hu/kozelet/a-nemet-focira-nem-hat-a-valsag-404126

Összességében a német klubfoci felemekedése csak egy vetülete a német gazdaság rettentõ erejének.

---

Ha már német, vicces Európa-térkép egy elképzelt 2022-rõl a spiegel.de-erõl, van benne valóságtartalom:

http://privatvagyonkezeles.hu/images/vmajom/pages/europa2022.jpg

http://cdn2.spiegel.de/images/image-494105-galleryV9-bkyi.jpg

---

Beszélgettem érdekes szülõkkel a kisebbik lányom sulijából mindenfélérõl, amirõl csak egy ilyen kerti gyerekzsúr kapcsán szokás. Nem csak vállalkozó szülõk vannak, de elég sok vállakozó akad a szülõk között, és fõleg olyanok, akiknek nem pottyant az ölébe semmi, hanem élve a piacgazdaság lehetõségével, többé-kevésbé megcsinálták a maguk üzletét az elmúlt két évtizedben. Érdekes keresztmetszete a gazdaságnak, hogy mirõl számoltak be a különbözõ iparágakban, ruházat-kereskedelem, építészet, élemiszer-ipar, haszonjármû kereskedelem, vendéglátás.

Mi a közös bennük? Rettentõ alkalmazkodóképességgel, gyors profilváltásokkal, új üzletágak ("sok lábon kell állni") kifejlesztésével életben tudtak maradni 6-7 év súlyos belpiaci recesszió alatt is. Nem kis részben köszönhetõen a hatalmas EU támogatások (évi kb. 1200 rd HUF) áttételes tompító hatásainak illetve a tagság óta mélyebb EU-s beágyazódottságnak, európai üzleti kapcsolatoknak. Egyértelmûen európai kitekintésük van és Európában gondolkodnak, oda is adnak el, illetve onnan is hoznak be terméket vagy üzleti modellt - az EU nélkül teljes agyhalál lenne, akármilyen élelmesek a magyar vállalkozók. Ami még közös, hogy mindenki egyöntetûen ekézi az állandóan változó, kiszámíthatatlan szabályozói rendszert (finom voltam, nem így mondják ám), és fenyegetettnek érzi magát tõle, és emiatt folyamatosan azon gondolkodik, hogy átteszi a székhelyét egy (másik) uniós tagállamba. (A térképre visszautalva: természetesen "Merkelreich"-et értik alatta, tehát a centrumot.)

---

Színes az ugarról. Reggel látom, hogy az utcaszomszédom létrán, világháborús rohamsisakban (!) nyírja a sövényt az utcán. :-)

http://privatvagyonkezeles.hu/images/vmajom/pages/rohams.jpg

Azt mondta, hogy a nagyapjáé volt, aki légóparancsnokként viselte......"

---------------------------------------------------------------------------------------------------

A térképre visszatérve, nekem az jutott eszembe, hogy én kifejezetten örülnék helyzetünknek:

"Ungarisches Reich"

Német tudásom szegényes, de ugye ez egy "Magyar Birodalomra/királyságra" utalhat.

http://en.wikipedia.org/wiki/Reich

"The term reich derives from the German word meaning realm, kingdom, or empire. It is a word cognate with the English word rich with the same meaning as an adjective, but more importantly its homonym as a noun, Reich, is usually used in German to designate a kingdom or an empire and also the Roman Empire.[1] The terms Kaisertum and Kaiserreich are used in German to more specifically define an empire led by an emperor.[1] To some extent Reich is comparable in meaning and development to the English word realm (via French reaume "kingdom" from Latin regalis "royal")."

Nos, ha ez a Monaco, Luxemburgi Nagyhercegség "avitt" létére hasonlítana, nekem semmi kifogásom, ha nem olvadunk be egy olvasztóba. Szóval ha akár pénzügyi (és elnézve a bamosz.hu-t, egyes vagyonkezelőink teljesítménye így is világszínvonalú, tehát akár független vagyonkezelői birodalom is lehetnénk, hasonlóan Luxemburgra, ami alapkezelői nagyhatalom), szolgáltatói, termelői hatalom is lehetnénk, megfelelően árazott devizánk pedig versenyképessé, és prosperáló valódi értékkel bíró országgá tehetne minket. Vannak jó lépések, most nem kéne ElQrni....

2013.05.24.

#625322 lagwagoner

"Második eső nap, noha ez sem volt megjedős, nem adták le a végét, sőt, ahogy az első eső napon sem. Három ellenirányú nap zsinórban nem szokott lenni erős trendben, ilyen értelemben érdekes lesz, hogy lesz-e három.

---

Marha érdekes közvéleménykutatást tett közzé a BBC: eszerint a világ legnépszerűbb országa Németország. Aligha kérdés, hogy megérdemelten, hiszen mintaszerű liberális demokrácia, decentralizált állam versenyképes robosztus gazdasággal (ezek szorosan össze is függnek), és oroszlánrészt vállal az európai válságkezelésben, nem befelé fordult, hanem odatette magát. Mégis, azt hihette volna az ember a perifériaállamok Merkel- meg németellenes kirohanásaiból, hogy Németország nem népszerű, de ez nem így van, még ezekben az országokban is az, az egyszem görögöket kivéve. (Akik a legtöbb segítséget kapták...) Sokkal erősebb az európai szolidaritás, mint csak a híreket olvasva gondolni lehetne.

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-22624104

P.S.: a német sikeresség egyik vetülete, hogy német-német döntő lesz a BL-ben.

---

Egy chart: minél több állam, minél több centralizáció, annál több probléma.

http://www.vakmajom.hu/pages/tartozaskoltsegvetesiszervek130523.png

Re: nincs cím

#625278 Előzmény: #625276

Pedig még a kormányuk is baloldalon van...

Multkor automosóban hallgattam a büfében egy taxist... "ő nem mszp-s nehogy azt higgye" a másik, majd ezek után, "jó neki ez a kata, meg a többi, de hát ez a kormány"... wazze, gyúrunk wazze. Jobboldali taxisblokád? Talán Angliában :)

#625268 Előzmény: #625264

"Ezt sosem hittem volna, hogy ennyire elvesztik a fonalat, pedig az MSZP mindig a szervezettségéről volt híres!"

Ezért mondtam, hogy ebből látszik, hogy nemhogy forradalomra, de még egy tisztességes méretű tűntetésre sem képesek. Nincs támogatottságuk. EZEKÉRT (és itt a lényeg!) EZEKÉRT nem menne az utcára a nép, hogy a hatalomba segítse őket, vagy hogy kiálljanak mellettük.

Lehet, hogy a Fidesz kormányt nem szeretik, de ezeket még jobban rühellik. Ezért is van az, hogy miközben még éppen a többség kormányváltást szeretne, aközben az úgynevezett baloldalt, mint "kormányváltó erőt" csak 30% körülien támogatják. Mint írtam, számomra a legmegdöbbentőbb az, hogy mennyire kihátrált minden "arc" ezek mögül, mert az még rendben van, hogy a bukott kormány (2008) helyére csak lúzerházit találják meg, de hogy ellenzékben is csak bukott führerekre tellik, az azért megdöbbentő.

Egyszerűen komoly ember nem vállal velük közösséget, itt mérhető le leginkább a döbbenetes megzuhanásuk.

#625265 Előzmény: #625260

Igen, 2006 környékén még én is ezt mondogattam, csak azóta kinőttem.

A valóság az, hogy a baloldaliak többsége egyszerűen le van fizetve, mert a nyögdíj rendben van, és az imporuktív rétegek is meg tudnak élni, nomeg a minimálbér is emelkedik. Innentől kezdve klasszikus baloldali forradalomra nem nagyon van ok.

Ettől függetlenül megjegyzem, hogy nagy baloldali tűntetéseket sem lehetett összehozni, mert azért próbálkoztak ezzel, szóval igen feltűnő és árulkodó ám az, hogy baloldalon egy tisztességes tűntetésnyi szimpatizánst sem tudnak összeszedni.

Egyébként volt baloldali balhé, úgy hívták, hogy taxisblokád.

#625264 lagwagoner Előzmény: #625258

"Tényleg nem vetted észre? :)"

Én Kövért, Simicskát, Selyemcicit :-), még frontembernek tartom, de kompenzálja őket Varga :-)

"Azóta viszont tanultak, felkészültek, beletanultak, kiépítették a szükséges hatalmi környezetet és hátteret, azzal pedig most már láthatóan jól, sőt sokkal jobban tudnak élni, mint a marxisták."

Akkor jól van.

"hogy külföldi intézmények nem finanszírozhatnak kampányt."

Hát még kampányolás nélkül is elég lent van a baloldal. Sőt baloldali elemzők, politológusok, sőt politikusok is kijelentik az ATV-ben, hogy gyenge a baloldal. Ezt sosem hittem volna, hogy ennyire elvesztik a fonalat, pedig az MSZP mindig a szervezettségéről volt híres!

#625260 lagwagoner Előzmény: #625250

"Ez így van. Tudsz balhéról ezen kormány ideje alatt? Én nem. Hát nem érdekes? Akkor vajon melyik volt az, amely a népre akart valamit kényszeríteni ami nem tetszett neki? Ez, vagy azok?"

Hmm, erre tudod mit hallani ellenérvelést? Hogy "azért nincs most balhé, mert azok csinálták anno a balhét akiknek a kormányuk most hatalmon van. Most már nyugodtak hogy a jobb oldal van hatalmon, a jobbik a parlamentbe. Ezt akarták elérni 2006-tól,és a rendes baloldali szavazók pedig mennyire kulturáltak, ők nem gyújtogatnak autókat és kukákat, nem vernek szét TVszékházat"

Na én ezt a verziót hallgatom...

#625258 Előzmény: #625108

"ha hiszed ha nem a melegek legalább 99%-a elítéli a melegfelvonulást"

Tudom hogy így van, ezért neveztem nyugodt szívvel b*ziparádénak ami nálunk zajlik. Ennek köze nincs azokhoz a meleg ünnepekhez, ami Berlinben van példának okáért, mert az egészen más. Köze nincs a kettőnek egymáshoz.

"Deutsch Tamás kijelentéseit meg már hadd ne keressem ki"

Jajj, hát vedd már észre, hogy Szájert, Deutsch (hol Für, hol nem Für) Tomikát, Selyemcicit, Kövért, Simicskát szépen elküldték messzi égtájakra láthatatlan kommersz helyekre, hogy lehetőleg ne is lássa őket senki, kicserélték gyakorlatilag a teljes vezérkart, aminek az első lépcsője volt Navracsics felépítése, és a teljes régebbi vezérkar eltűntetése. Pont azt csinálták meg, amit korábban a baloldalon lehetett látni, akik nem tetszettek a népnek, azt a háttérbe rakták. Teljesen úgy az első és másodvonal, alig maradt valaki a "régiek közül", valójában csak Orbán van ott ugyanabban a pozícióban. Pont minden átalakult. Tényleg nem vetted észre? :)

"Miért is kéne egyáltalán bármelyiket is NEM elítélnem?"

Nem véletlenül szoktam írni, hogy engem nem érdekelnek, hogy lopnak, mert ez az első bekezdés a munkaköri leírásukban. A második érdekel, az, hogy az ország számára hasznos-e a ténykedésük. Ott meg egyszerű a választás.

"Már megint megzavarod az ellenzékeidet :-DDD"

Pedig tényleg nem bírtam a koronaúsztató ezüsthajós országblamázst... annyira amatőr és béna volt az egész, olyan átlátszó és demagóg. Ők is tanultak, fejlődtek, ma már nem kispályások. 1998-ban nem hitték el, hogy nyerhetnek, nem is vették komolyan, nem is voltak "szakértőik", így mindent bevettek, elhittek, nagyon amatőr módon kezdtek hozzá mindenhez. Azóta viszont tanultak, felkészültek, beletanultak, kiépítették a szükséges hatalmi környezetet és hátteret, azzal pedig most már láthatóan jól, sőt sokkal jobban tudnak élni, mint a marxisták. Ezért is vannak ettől besz*rva, lásd, teljesen ki vannak akadva attól, hogy külföldi intézmények nem finanszírozhatnak kampányt. Na hát, akkor aztán jól megnézhetik majd magukat... pedig ez erről szól és eddig is erről szólt. Arról, hogy mások érdekében éltek, léteztek, cselekedtek. Most meg nem tehetik majd ezt meg.

#625253 Előzmény: #625077

Ritka nagy baromság volt, de régen volt, szvsz ma már senki sem emlékszik arra, hogy mire is akarták használni.

#625250 Előzmény: #624913

"Ha már így nekem szegeztél olyan kérdéseket amiknek az ellenkezőjét sem állítottam"

Bocs, nem is azt írtam, hogy állítottál - én válaszoltam a kérdésedre, elmondtam ról a véleményem ;) Ebből arra nézve, hogy mi a te véleményed - az egvilágon semmi sem következik. Még csak az sem, hogy ne értenék veled egyet.

"Mert legyen életkép, és értékrend, de lehet hogy az számos embernek beavatkozás."

Tisztázzunk valamit, mert úgy tűnik, nem pontosan érted amire utalni szerettem volna. Tudod, ismered a klasszikus marxista kérdést, amikor "hitelt vettek fel a Zemberek", hogy: "Hát pisztolyt tartottak a fejükhöz? NEM! Akkor az ő baja és mi közöm hozzá".

Ismerős?

Nos, akkor most próbáljad fel felsorolni, hogy ez a kormány kinek és minek a fejéhez nyomott pisztolyt, hogy "ezt kell nézned, ezt kell látnod és ha nem tetszik, akkor küldöm a rohamrendőröket". Elmúlt a népindex? Nem létezik a kuruc? Nincs lopszava? Dehogynincs. Mind ott van csak van egy kis baj.

A baj pedig az a marxisták számára, hogy ennek eddig nem volt alternatívája, MERT CSAK EZ VOLT. Választhattál, hogy a k*vák stricikkel, vagy a stricik k*rvákkal című műsorokat nézed, mert ez a "marxista választás". AZ már nem választás, hogy ha "megzavarják az elmét" és "népi nemzeti dolgokat" is mutogatnak mert az szerintük az erőszak, hiszen ez "ódivatú, avitt, túlhaladott, lejárt lemez, satöbbi, satöbbi, satöbbi, a lényeg az, hogy valójában NE LEGYEN AZ EMBEREKNEK VÁLASZTÁSA!

Vedd észre, hogy a MARXISTÁK BE VANNAK ATTÓL SZ*RVA, HOGY VAN MÁS IS ÉS A MÁS NÉPSZERŰ. Pontosan ennyit arról, hogy szabad választás, meg szabadság, a marxisták ugyanis majd elmondják, hogy mit szabad és mit szabad választani. Ha pedig ez neked nem tetszik, akkor jön a rendőrattak, a lovasroham, a lemészárlásra kivezényelt rendőrosztag a TV székházba, hogy ezek után import terroristákkal veressék szét a békésen álldogálókat. Esetleg rohamrendőrök tépjék fel a földről az Erzsébet téren az agresszíven üldögélő embereket(!), mert a demokrácia nem azt jelenti szerintük, hogy valaki békésen tiltakozhat, hanem azt, hogy befogja azt a k*va pofáját.

Most gondolj csak bele, az előző rezsim idején a kutya nem nézte a kincstári TV-t, senki sem hallgatta a rádiókat, mert le lettek züllesztve. Most IJEDTEN NÉZIK, hogy az emberek ELKEZDTÉK AZOKAT NÉZNI, és a KERESKEDELMI MÉDIA VETÉLYTÁRSAI LETTEK!

ÉS hirtelen életbelép a marxista vészfék: Na nehogy már VALÓDI választási lehetőség legyen az emberek kezében, mert a végén még nem őket, az egyetlen üdvözítő utat választják!

És itt jön be a marxista hazugság legszebbike: Ugye szerintük az ember szabad és dönteni képes, nem kell neki irányítás, mégis betiltatják a "gyűlöletbeszédet", a "holokauszt tagadást", betiltatják a "rasszizmust" és minden mást, ami az emberek mindennapjaira hatással van, mert az "szerintük káros" és hogy mi a káros, azt ők döntik el. Ugyanígy tartják "károsnak" a """nemzeti médiumokat""", amelyek """megmételyezik az embereket és eltérítik az igaz úttól""", hiszen ha jobban belegondolsz, más értelme annak, hogy most valaki azt mondja, hogy bármire "kényszeríteni akarják" - az nincs.

Nem ez a kormány kordonozta körül magát és védte rohamrendőrséggel a Parlamentet, hogy az a k*va ország ne égesse benn őket, nem ez a kormány állíttatott fémdetektoros kapukat a Nemzeti Múzeum elé, de még csak nem is ez importált "szlovák terroristákat", akik miatt a nemzeti ünnepeken mesterlövészeket helyeztethettek el a háztetőkön, ahogy annak idején az ávóval a géppuskafészkeket a Parlament körül.

Wazze, ki kényszerít most bármire? Ja, hogy szokatlan az, ami mellett most a kormány kiáll AZ EDDIG MEGSZOKOTTAKHOZ KÉPEST? És? Minden normális nyugati országban ez a megszokott és ez a normális. Mert ez a normális. Az, hogy egy kormány igenis VEZETŐ szerepet tölt be, lásd Reichsführer Merkelt, mert ez a dolga egy kormánynak.

Éppen ezért nem mindegy, hogy a hatalommal hogyan él egy kormány: A nép érdekében, vagy a nép ellenében. Namármost, ebből a szempontból ugyan nézzed már meg, hogy az előző kormányok hol éltek a hatalmukkal a NÉP ÉRDEKÉBEN és most próbáljad meg felsorolni, hogy hol élnek azzal a NEM ELLENÉBEN.

Vagy akár csak egy példát mutass arra, hogy fegyvert fognak valakire. Akkor meg hol az erőszak, hol van az, amiről értekezni szeretnél? :)

"Ahol meg olyan van ami nem tetszik nem megyek el."

Ezt most megteheted, mert senki sem kényszerít rá.

"nem nézek ****kamionokat, és elkerülöm azokat a helyeket is ahol valami forró szitu alakulhat ki, gumilövedékekkel fűszerezve."

Elmondanád nekem, hogy hol volt erre egyáltalán esély 2010 óta? Hol merülhetett fel ilyen? Maximum a Ferencváros Újpest ""rangadón"". De egyebekben? A ****kamionok pedig nem valami külvárosi grundon mentek, hanem a BELVÁROS KELLŐS KÖZEPÉN, az Andrássi úton, ahol történetesen számos gyerek lakik a lakásokban, és nem kívánságműsor, hogy "elkerülöd-e vagy sem".

"A balhét jobb elkerülni....nem kísérteni a sorsot."

Ez így van. Tudsz balhéról ezen kormány ideje alatt? Én nem. Hát nem érdekes? Akkor vajon melyik volt az, amely a népre akart valamit kényszeríteni ami nem tetszett neki? Ez, vagy azok?

#625108 lagwagoner Előzmény: #625053

"Persze, az összes TV adóban reggeltől estig ment a mocsok, lásd ki és kivel b*szik a késekben és villákban, amit időnként bohóckodásból bűntetett az ORTT, de egyebekben ezt nyomták mindenki fejébe."

Számtalanszor feltettem azt a kérdést magamnak, hogy miért kell ezt nyomatni reggeltől estig, ezt a tartalmatlan hülyeséget...Persze a választ is megadtam, kis befektetéssel nagy hasznot érhettek el (Ne felejtsük el a Mónika, Balázs, Claudia Show-kat sem). Én is azt a döntést hoztam amit te ki/átkapcs. Ezért felel meg nekem tökéletesen mai értékén 8000e HUF-ot érő 14 éves 51 centis Grundig TV (made in Austria), mert ehhez a tartalomhoz ez bőven megfelel. Mondjuk már jelennek meg azok a TV-k amik nekem is tetszenek, tudásuk is meg van és áruk is bagatell (2000-es évet véve bázisul inflációval/alapkamattal valorizálva). Szóval attól, hogy tálcán kínálják ezeket még nem kell őket bevenni. Tudom én, hogy sokan beveszik, ha csak ezt kínálják (alternatíva híjján), tehát kell egy minőségi irányvonal. És rátapintottál erre a TVs dologra. Én is támogatom, hogy a TV-ben olyan dolgokat adjanak ami hagyományos, és értékekkel teli, informatív stb....mert még akkor is bárki eldöntheti, hogy nézi-e vagy sem. Akarja-e azt követni vagy sem. A rendőrségi irányítást meg rendbe kell tenni, hogy mit, hogyan biztosítson. Részlehajlás nélkül pro-,és kontra mindenkinek kell biztosítani a felvonulást, tüntetést de úgy h ne legyen abból balhé, és közerkölcsöt ne romboljon ( ha hiszed ha nem a melegek legalább 99%-a elítéli a melegfelvonulást, mert ez inkább árt a megítélésüknek mint használ, még az őket kritizálókat is jobban támogatja, de az Eurokommunizmus nem véletlenül erőlteti ezt a gusztustalan másságot).

Ezek bicskanyitogató dolgok,melyekre te rávilágítottál, hogy mélyebb okai vannak és nagyobb rombolást végeznek.

Lehet, azonban a másik oldal is megrémisztett:

http://egyenlito.blog.hu/2010/02/17/kover_laszlo_sokkolo_kijelentesei

(Deutsch Tamás kijelentéseit meg már hadd ne keressem ki)

Szóval kérdem én, ha ennyire feslett a liberál-baloldal, akkor mi szükség van a Fidesznek rombolnia saját megítélését ilyenekkel (továbbá: Boross/xmann: fizessenek a gyermektelenek)? Ha látom, hogy a baloldal süllyed, akkor a jobboldalnak, csak annyit kéne tennie, hogy csendben mutatja az értékeket, de ehelyett (és könnyen elhiszem h akaratlanul) mintha kibújna a szög a zsákból, és ilyenek kerülnek felszínre. Ez erkölcsileg rendben van? Vagy azért kéne elfogadnom ezt mert, hogy a baloldal rosszabb erkölccsel bír? Miért is kéne egyáltalán bármelyiket is NEM elítélnem?

"A 2000-es Fideszre leginkább a "ripacs" szót használnám, mert körülbelül ugatták a témát, és csak kifigurázták - a mostani teljesen más, egészen másképpen működik és egészen más alapokon áll."

Ennek örülök.

"Mint írtam, első dolgom volt elzavarni és megbuktatni őket." (szerk.: a FIDESZT)

Már megint megzavarod az ellenzékeidet :-DDD

#625053 Előzmény: #624904

"Akkor én is megfordítom. Mivel is kényszerítettek rá, hogy mit szeress és mit akartak kimosni? Volt rá példád?"

Persze, az összes TV adóban reggeltől estig ment a mocsok, lásd ki és kivel b*szik a késekben és villákban, amit időnként bohóckodásból bűntetett az ORTT, de egyebekben ezt nyomták mindenki fejébe. Ez folyt az összes gennymédiából. Ezen kívül ott voltak a rohamrendőrök az Andrássi úton, és mindenkinek befogták a pofáját, akinek nem tetszett, hogy feslett erkölcsű némbereket mutogatnak 18 éven aluli gyerkeknek vonagolva és egymáson fetrengve. Amikor pedig úgy döntöttek, hogy éppen tűntetgetni van kedvük, lásd felgyújtott jegyiroda, akkor egész környékeket zártak le szintén rohamrendőrökkel, hogy azok, akiknek más véleménye van, az még csak a közelébe se érhessen. Ezen kívül rohamrendőrök oszlattak könygázzal, belőve könnygázt a sokadik emeleti(!) lakásokba, lezárva várost, főutakat, műveleti területté nyilvánítva a Parlamentet és évekig elkordonozva azt. Ezek után feldúlták a sátrakat és mindenféle "támadó eszközt" találtak, úgymint favágó balta, vagy bicska, amivel kenyeret szeltek.

Folytassam? Elég hosszan tudom...

"Kokárda: 2000-es évek eleje. A fidesz ezt anno nagyon kisajátította, magához kötötte."

A 2000-es Fideszre leginkább a "ripacs" szót használnám, mert körülbelül ugatták a témát, és csak kifigurázták - a mostani teljesen más, egészen másképpen működik és egészen más alapokon áll.

"Mondom, lehet h rosszul értelmezem"

Dehogy értelmezed rosszul. Mint írtam, első dolgom volt elzavarni és megbuktatni őket. Viszont ebből nagyot tanultak (vö Kende féle Orbán könyv konklúziója: Ebből sokat fognak tanulni és végső soron hasznos lesz nekik a vereség)

"És onnantól kezdve tízes éveim végétől az volt az érzésem, hogy ez a párt ki akarja sajátítani, meg akarja majd határozni, h mit érezzek. Lehet, hogy a baloldal ezt jobban akarta, de a fidesz jobban éreztette."

Mert hülye volt, aki jelképekben és butaságokban élte ki magát.

#624969 lagwagoner Előzmény: #624966

Na de a vagyontervezésnek/egzisztenciatervezésnek pont ez a lényege és célja, hogy elkerüld a felesleges túlvagyonosodást esetleg a lehetetlen életszínvonalra az időbeáldozást.

Sokszor ezt a belső feszültséget oldják fel életszemléletváltással, hisz kérdés, hogy jó-e az a cél, amihez vezető út feszültséggel teli:

http://www.origo.hu/nagyvilag/20130516-elet-penz-nelkul-mark-boyle-kiserlete.html

#624966 rbbj11 Előzmény: #624962

na jó, ez így igaz.

De vannak más célok is, nem csak a vagyon. És egyes magasztosabb célok érdekében szívesen "feláldoznék" pár évet, ha utána olyan élmény vár, ami egyébként nem érhető el. De az már más, ha túl nagy az esélye, hogy nem lesz utána élvezet, csak marad az izzadás. Azt meg nem lehet megoldani, hogy szigorúan carpe diem. Én legalábbis nem tudom azt megcsinálni, mint Jobs mondott: ha néhány egymást követő napon nem tudott arra a kérdésre igennel válaszolni, hogy u.ezt csinálná (pl. munka) e, ha már csak pár hete lenne hátra, akkor sürgősen változtatott.

Hát nekem ez nem megy, mert olyan vágyaim vannak, melyek nem elérhetőek carpe diem-mel. Szóval folyamatos belső feszültség van bennem, mióta látom, hogy nem annyira érdemes "feláldoznom" egy napot sem, de ugyanakkor a cáljaimhoz pedig kéne