Re: nincs cím
lagwagoner Előzmény: #624887"Nem véletlenül nem bírom a marxistákat, akik rákényszerítenek arra, hogy szeressem a b*zikat, hogy rasszista vagyok, ha nem szeretem a cigányokat és minimum náci, ha nem éljenzem a zsidókat. Másról sem szólt a marxizmus a szocilaizmusban és a marxista pártok alatt, hogy agyat akartak mosni és kimosni belőle mindent, ami magyar, ami hagyományos, ami tradícionális, hogy a helyét az univerzális kultúrmocsokkal töltsék fel - mindezt pedig úgy, hogy mindent eltapostak, ami ebben nem fért bele."
Akkor én is megfordítom. Mivel is kényszerítettek rá, hogy mit szeress és mit akartak kimosni? Volt rá példád?
"épcsoportok számára biztosan megfelelt, hogy most vetkőztetik a magyar férfiakat is, meg hogy így rohangáltatják őket, "
lehet a nőknek egyenesen tetszett :-) Ursi pl.újjongott volna. Miért fosztanád meg ettől az élménytől :-D
"ogy az állam kiálljon a hagyományok, és a hagyományos értékrend mellett, "
Ami még eszembe jutott, bár ezt is meg lehet ideologizálni. Kokárda: 2000-es évek eleje. A fidesz ezt anno nagyon kisajátította, magához kötötte. Nem a magyarsághoz, hanem a párthoz. Akkori barátnőmmel is sokat vitatkoztam erről (Egy fideszes politikus tanácsadójának a lánya), valahogy azt éreztem, hogy érzi azt hogy ez rosszul sült el a fidesztől, de mivel az apja prominens fideszes, így hordja. És innentől kezdve valahogy senki nem hordta szívesen a kokárdát ünnepekkor. Pedig a szocializmusban óvodásként (lehet nevetni) büszkén vettük fel. Mintha akkor magyarabb lett volna Magyarország: a kokárdával valahogy éreztük, hogy azon a napon valami történt anno, és ebbe a fidesz ezzel a kvázi "kisajátítással" ezt a nimbuszt lerombolta.Mondom, lehet h rosszul értelmezem, és rosszul látom, csak az érzéseimet mondtam el. És onnantól kezdve tízes éveim végétől az volt az érzésem, hogy ez a párt ki akarja sajátítani, meg akarja majd határozni, h mit érezzek. Lehet, hogy a baloldal ezt jobban akarta, de a fidesz jobban éreztette.