Regisztráció Elfelejtett jelszó

Vakmajom

Azért ez az :"Aki banánn…

#826793 TrendMan

Azért ez az :

"Aki banánnal fizet, majmokat kap" mondás nagyon ott van a szeren.

vakmaki bulvár rovata

#826791 Koffein

"Anyukák a sorban.
- Nekünk kellett kifesteni az osztálytermet.
- Nemá'!
- Demá, festéket még adott a zállam, de festőt nem!"

Nemsokára jön a hivatal oszt az eredeti állapot visszaállítását kéri :DDD

kína :-/

#821914 Koffein

- SMS-ed jött.
- Ki az?
- A kommunista párt írt, hogy azonnal hagyd abba a részvényeladást!

Ez nem vicc. A 2015-os összeomlása óta a hatóságok folyamatosan manipulálják a kínai részvénypiacot: nagyobb eladók rendszeresen SMS-ben kapnak figyelmeztetést (!), hogy hagyjanak fel a tevékenységükkel vagy eltiltják őket a kereskedéstől - valós időben monitorozzák az aktivitást. Pártkongresszus alatt teljes nyugalmat rendeztek a piacra. Ez az agyhalott nyugalma, mert a további esést ugyan mesterséges eszközökkel meggátolták/lassították, de emelkedni se tud a részvénypiac, mivel sokan nyakig bele vannak ragadva és potenciális kínálatot jelentenek - idén is a világ egyik leggyengébbje. Államilag manipulált részvénypiac: fából vaskarika, ezt nem olyan könnyű rajzolni, mint a GDP-számokat, még a kommunista párt sem hatalmasabb a piacnál.olaszok

#821630 matgab Előzmény: #821619

a cionisták gyakorlatilag rendelkeznek azokkal a tulajdonságokkal, jellemzőkkel, amikkel a nácikat szokták megbélyegezni, tehát nem olyan nehéz ezeket a cionfasisztákat lenácizni...

olaszok

#821615 matgab Előzmény: #821594

ja, liberálisoknál csak az a jó demokrata, akinek az a véleménye ami nekik. Ha eltérő véleményed van, akkor mindjárt náci diktátorrá válsz.

Jót röhögtem, amikor megláttam a városban az Élet menete plakátját:

"Sokszínűen szebb a világ" - ha lett volna bennem egy kis vandál hajlam, akkor odafirkáltam volna, hogy "nosza akkor engedjétek be a palesztínokat Izraelbe, hogy nektek is szebb legyen!"


olaszok

#821607 Boby. Előzmény: #821591

Kicsit görög fílingje van ennek az olasz melónak.Midegy mit választanak,úgyis azt kapják ami fennt elrendeltetett.

olaszok

#821594 Spade Előzmény: #821591

szegény vakmajmot elvesztettük miután a liberális köd totálisan ráereszkedett a szemére és a gondolkozására. Nem ördögtöl való ha nincs euro egy országban, például japoknak sincs meg kínának sincs és h közelebb kerüljünk földrajzilag talán kevésbé közismert és meglepő lesz de svájcnak sincs.

Az meg h a zolasz nép a leértékelésen sokat veszít igaz lehet de nem többet mint a megemelkedő kamatokon és a túl erős valoután veszítene ráadásul a túl erős valuta (eur) miatt az egész gazdasága totálisan versenyképtelen lenne ujabb 10 év helybenjárást okozva a gazdaságnak. De akárhogy is döntsön a nép vagy mégse ? mert a liberális demokráciában mások döntenek helyette és jól van az úgy.

olaszok

#821591 Kissherceg Előzmény: #817764

Ez népszavazás lesz, ahol választani lehet Itália és a külföldiek között, akik azt akarják, hogy térdre kényszerített rabnemzet legyünk" - így az olasz populisták, miután ügyvezető kormány jön és aztán új választás. Ezzel kvázi népszavazás lesz az euróról, de akkor ki lesz az az óvatlan olasz megtakarító, aki a pénzét addig benne hagyja az olasz bankrendszerben, azt kockázatva, hogy majd sokkal kevesebbet érő "olasz pénzben" kapja vissza, és nem rakja át a lóvét egy klikkel Ausztriába vagy Németországba? Szóval az olasz bankoknak igen nehéz időszak következhet, durva forráskivonás is jöhet, és lehet, hogy jobb is, ha a piac beleveri a szereplők orrát a kakiba, ízelítőt adva abból, ami jöhet, mielőtt a választók megszavazzák saját maguk pénzrontás általi kifosztását. Meg kéne ízleljék, milyen az, amikor nem működnek az ATM-ek és nem jön a nyugdíj? Mert a választáson valójában így kéne feltenni a kérdést: euró vagy fabatka?

fellélegzik

#817724 Koffein

Szilvalekvárral a rák ellen - avagy a kuruzslók állami kitüntetése. Könnyen lehet, hogy a mindenféle népi babonák terjedése, sőt állami szintre emelése a hagyományos, tudományos megalapozottságú orvoslással szemben éppen azért zajlik, mert az állami egészségügyben nem lehet megfelelő szolgáltatást kapni, azt pótolná, ócsó mákony. Csak hogy: aki lekvárral megy a rák ellen, az meg fog halni. (És a nyugdíjkassza fellélegzik.)

https://zoom.hu/…/szilvalekvarral-a-rak-ellen-kuruzslo-vag…/

napi friss

#817164 tozsdenyul Előzmény: #817138

amit mondasz, mind igaz lehet, de ettol meg az oroszok itt most olyat csinaltak, amit eddig senki. Hirosima is olyasmi volt, amit elotte senki nem tett, es ettol meg szemetek az amerikaiak is meg a japanok is.

Irakban nem volt vegyifegyver tamadas. Az obol-haboru szindroma nem vegyifegyver tamadas eredmenye.

Amit az angoloknal bevetettek, az a vegyifegyverek atombombaja. Nyilvanvaloan elrettentesi cellal valasztottak hogy bevetik, a hideghaborut akarja a tettes ujra felszitani.

Amire csak raleheltek az aldozatok, azt is mind tobbmeteres sugaru kordon alatt tartjak, vegyvedelmi szerkoban semmisitik meg. Mert olyan veszelyes.

Ha az elkoveto rossz helyen kiejti a kezebol, akkor az elso 24 oraban minimum felmillio civil halott, kesobb meg tobb.

Ez nem bomba, ez atomfegyver kategoria. Amit a brit videki kisvarosban egy szimpla likvidalashoz valasztottak, bekeidoben.

Ettol meg lehet Irakrol is beszelni, csak az egesz mas tortenet.

napi friss

#817142 banyaiz Előzmény: #817138

Ebben a pozíciós harcban SZU széthullott és az amcsik a spájzban vannak. Afganisztántól, Ukrajnáig, Szíriától , Irakig. A NATO spájzban van .

Viszont a ruszkikban van egy nagyhatalmi életérzés, egy SZU nosztalgia amit Putyin kiszolgál.

Akkor ezt a látványosságot tudja nekik adni pl ha éppen aznap nem rohanhatja le Ukrajnát akkor Angliában valakit látványos kivégzett ideggázzal.

Súlyában sehol nincs az ügy , mondjuk ahhoz képest, hogy SZU szövetségese volt a térségben Izraelt, és a törököket kivéve szinte mindenki. . Ebből az állapotból oda jutottak Iránt kivéve már nincs ott szövetségesük. Szíriában polgárháború , Irak megszállása stb. Hol van a Varsói Szerződés is, tagállamai rég NATO tagok. Ukrajna mint SZU korábbi komoly tagállama már az EU NATO felé nézeget .

Ilyen pittyputtyok vannak ugyan, ilyen "kis"kellemetlenségek de Putyin kemény gyerek és leszámolt látványosan egy jelentéktelen mellékszereplővel. Ezt vodkázás közben megbeszélheti ott a nép , hogy mekkorát ütöttek az ellenségen. :)

Szóval ezekhez a dolgokhoz képest ez egy teljesen jelentéktelen történet ideggáz ide vagy oda. De provokációnak sokkal nagyobb mint az adott ügynök halála. Vagy az adott ügynek jelentősége. Ez már a polóniumos ügynél is bejött ott is egy mellékes ügyből egy világszenzációt csináltak azzal, hogy így ölték meg.

Ilyesmi a játék nagyjából vsz. Akkor mit reagáljanak a britek ami nem lő túl a célon de azért elveszi a kedvet az ilyen ideggázos mókáktól, mielőtt még hobbi szinten gyakorolják rendszeresen. Ez feladja nekik a leckét.

napi friss

#817141 banyaiz Előzmény: #817138

Irak lerohanása különféle ürügyekkel nagyhatalmi érdekként az passzol a hidegháborús sztorikba ahol a 3. világba elvitték a fegyveres harcot. Pozíciós harc valahol a végeken. Vietnamtól-Nicaraguáig . Ahogy most mondjuk Afganisztán, vagy Szíria is.

De az, hogy Angliában idegméreggel civilek között egy ilyen futottak még kategóriás kettős ügynököt kivégezni aki már ezer éve mindent elmondhatott amit tudott az orosz ügyekről. Nem lehetett cél az ne beszélhessen. Nagyobb a látvány az egészben mint a súlya az ügynek, de egy másik nagyhatalom területén provokálva őket ezzel.

Egyrészt rettentő pitiáner eljárás, másrészt "olcsón" lehet vele mutatni, hogy Putyin játékban van, és még Angliában is rendet rak. :) Hadd örvendezzen a nép otthon milyen erőskezű bölcs vezetője van , megbünteti az árulókat . Ezzel az ügynök súlyához képest nagy provokáció angolok felé, hogy most akkor mit reagáljanak erre. Ha nem ütnek vissza akkor az megint erősíti Putyin imázst otthon, ha visszaütnek hasonló pitiáner módon az is.

Ami eddig látszik következményként, diplomáciai bonyodalmak diplomaták kitiltása. Ez ruszkiknál úgy csapódik le a kemény Putyin rendet rakott Angliában, aztán még vissza se ütöttek, csak valamit szájkaratéznak. Egy ilyen jelentéktelen mellékszereplő látványos kivégzésénél csinált egy világhírt az esetből és önreklámot.

Az angoloknak pedig fel adva a lecke mit lépjenek, hogy ne úgy nézzen már ki egy másik nagyhatalom ügynökei szabadon garázdálkodnak brit földön. Oroszország kedve úgy hozza akkor ilyen látványosságokkal szórakoznak angol földön mint egy idegmérgezés. :) Erről az időtöltésről valahogy le kellene szoktatni őket.

napi friss

#817139 banyaiz Előzmény: #817138

Elsősorban értetlenkedek , hogy miért nyúl ilyen eszközhöz. Van néhány tippem amiket felsoroltam. De a módszer arra utal, hogy cél volt az is a kivégzésén túl , hogy ez nagy hírt kapjon.

Mert ha lelövik egy mellékutcában akkor nem is tudunk róla a világnak ezen a pontján. Álcázhatták volna öngyilkosságnak, vagy fegyveres rablásnak, vagy autóbalesetnek stb.

Szóval cél volt az, hogy nagy hírverés legyen a témában. Ugyanígy a polóniumos ügynél is.

Öböl háború is nyilván nagyhatalmi küzdelmeknek a része de hát azért az egészen más dimenzió. :) Mint egy ilyen statuálás jellegű kivégzése egy átállt ügynöknek. Hidegháborúban ott leginkább akkor nyúltak ilyesmihez ha el akarták hallgattatni , felismerhet , leleplezhet kettős ügynököket pl vagy mezei ügynököket, beszélhet sok mindenről és akkor mondjuk egy cserbenhagyásos gázolás , vagy a fejbelőtte magát 10 méterrel öngyilkossági szándékkal. Ha megtalálták persze hol rejtőzik.

De az, hogy ennyi évvel az egész ügy után amikor egy államközi cserével került az orosz börtönből Angliába ilyen látványosan kivégezni . Úgy tűnik nem is a megölése a lényeg, hanem a módszeren van a hangsúly.

Polónium téma dettó ugyanez volt. Végighurcolták egész Európán a polóniumot repülőkön , szállodában stb találták a nyomait, azért , hogy megöljék azt az átállt ügynököt.