Regisztráció Elfelejtett jelszó

Auto-motor technika

Re: nincs cím

#541718 taresz Előzmény: #541703

Mindkettőtöknek.

Kaptam ma egy felajánlást. Nem tudom lesz-e belőle valami, de esélyes. Kapjátok össze milyen és mennyi kell egy olajcseréhez. Következő talira viszem.

Valaki volt itt a topikb…

#541491 taresz

Valaki volt itt a topikban nagy Motul olaj párti. Ki volt?

#541479 Amatoregy Előzmény: #541350

Kinnt csak motorkod van. Tehat kinnt ha tudod a motort szamlaval igazolni akkor azonos motorkodu motorra akar otthon is kicserelheted.

Itthon dukumentaltatni kell a motorszam valtozAst.

#541435 Ricsi Előzmény: #541386

Hihetetlen dedó, nem? :D

Leírom, miért nem akarok veled vitatkozni, miért értelmetlen, de ahogy írsz valamit, azonnal vitába szállok veled :D:D:D

Bocsi Hosszhuszár :)

Szerintem meg már pont e…

#541433 hosszhuszár

Szerintem meg már pont elég volt ebből, legyetek szívesek befejezni!

Köszönjük!

#541430 lagwagoner Előzmény: #541405

"BAZD MEG"

te vagy én? :-DDD

OFF:

"VALÓSZÍNŰLEG elírtam egyszer,"

BIZTOS HOGY LEGALÁBB TÍZSZER (Lásd bejelöléseimet) írtad el. Az elsőt észre se vettem, csak forszíroztad a kötvény szót (ezért tűnt fel) erős offensben, ezért gondoltam, hogy valamit tudsz amit én nem a láthatatlan VAKMAJOM "kötvényről". Tudod: az őszinteség műveltség nélkül puszta durvaság. Idéztem ma már? :-)

"NEM ÉRTEM MIRŐL BESZÉL de erre sem választ kapok, hanem azt, hogy "MAJD VALAKI ELMAGYARÁZZA NEKED és ezek után van pofája valakinek azt mondani a végén, hogy "háhá, legyőztelek, mert rosszul tudod, hazudsz"? Basszus, mintha nekem nem szabadna, nem lehetne tévedni. De lehet."

Péntek óta, legalább 5 hivatkozást címeztem neked magyarázatokkal, de nem hagytad abba a mantrádat. A tévedésről is írtam, hogy miért ne lehetne, ha egyszer írtad volna le nem is reagálok rá, de miután folyamatosan a tévedéseidből levezetett érveléseiddel szidalmaztál egy alapot és kollektívan minden tőzsdést lehülyéztél (sarkítva, ahogy te szoktad), rá kellett cuppannom a témára :-) és küldtem hivatkozásokat, számításokat emeltebb hangulatban, nehogy egy read-only-s újoncban a te hülyeséged (bocs: egyszeri tévedésed :-S) maradjon meg.

""háhá, legyőztelek, mert rosszul tudod, hazudsz"?"

írtam már: nem öröm, hanem szánalom ami ilyenkor kerülget. ha ilyet olvasok egy értelmes(nek tűnő) embertől.

"mert SENKI, de SENKI nem vette a fáradtságot, hogy odaírja, hogy elírtam, mert annyi. "

csak aug.10-től írtam, hogy tévedtél (hivatkozásokkal alátámasztva, "kérlek olvasd át" kéréssel), de te a dühtől nyomtad a hülyeségedet hagyományosan.

""hűvazze, igazad van, bocs, tényleg benéztem"."

ilyet te soha nem mondasz, senkinek.

""nincs ilyen kötvény", mert nem arra figyelek, hogy ebben a mondatban a "kötvény" szó is szerepel,"

Én honnan tudjam, hogy mit nem értesz? lehet a tőzsdei forum elnevezést se érted, ami a stocklandyard.hu mert te azt hiszed, hogy ez a felső tízezer foruma.

read-onlyban rájöhettél volna, hogy nem az.

"Pláne azok után, hogy még meg is adom, hogy azt is tudom, hogy MELYIK alapkezelő kezeli az alapot b+."

B+ azt a hivatkozást jóval korábban már neked elküldtem, hogy erre gondolsz-e vagy másra!!!!!!!!!!!!!!!! és basztál felelni.

"

Ezt a műmájerkedést gyűlölöm, és azért gyűlölöm, mert az egész téma lényege helyett piti, a mondanivaló számára lényegtelen részletkérdéssel kívánja az egészet megsemmisíteni, mert a másik szavahihetőségét kérdőjelezi meg."

Ez igaz lenne, ha a vakmajom szobába nem küldtem volna el épp most, az aug.10-i hozzászólásaimat, ami bizonyítja hogy PC-ben szóltam neked. Cikkekkel, bamosz hivatkozásokkal. Hogy egy grafikonrajzolót nem tudsz használni.....:-S

"azaz jószándékot feltételez rólad, mert ebben az esetben természetesen úgy fog rád tekinteni, hogy rosszul tudod, és próbálja megértetni veled a mondandóját. "

Ezt ezernyi EGYENES hsz-al meg is tettem, levélcímedet nem ismerem, így ajánlott küldeményként nem tudtam elküldeni ezeket. Mint írtam, nem lépre csalni akartalak, miért is tettem volna ha nem ártottál volna. Csak annyira mondtad a magadét, hogy komolyan hittem amit mondasz hogy van VM kötvény. Ja baj, hogy elhiszem amit mondasz? Akkor bocs. Tényleg így volt.

"Csak nem gondolod, hogy bárki emlékezni fog arra, hogy "te voltál a nagy óriásölő", aki egy vitában legyőzted AT-t egy hátulról jött aljas testcsellel?"

Viccelsz, háttérben kérdezni jöttem ide nem központban szerepelni. Amúgy nem hittem volna hogy ennyire fáj az eset. Remélem, nem is leszek középpontban.

#541410 Előzmény: #541405

OFF:

Szerkeszteni már nem tudom: Csak annyit még hozzá, hogy a bamosz oldalon természetesen négy évre is le lehet kérni a hozamokat, sőt, bármilyen időtartamra, mert ott van a két dátum, amit csak be kell írni és kész, lekéred a négy évet. Tudod felette a nyomógombot csak a gyöngébbek kedvéért tették ki, meg a design kedvéért, de egyebekben nem abból következik az, hogy csak azt lehet lekérni.

ON:

#541408 lagwagoner Előzmény: #541384

"Nem szükséges, hiszen ezúttal is ti f*ssátok tele azzal, hogy egy újszerű prémiumhoz nem kell szervízkönyv és nincs értelme a gyári márkaszervíznek, pontosan úgy, ahogy azt előre jeleztem."

De hát itt is elhangzott már pozitív visszajelzés prémiumautó-szevizről. De nem tömegautók szakszervizeiről is van pozitív példa (a neten). Pl. Ford Solymár, Lurdy-Ház Kia. Ki ne szeretne egy itt szervizeltetett autót szervizkönyvvel megvenni. Prémium autónál pláne így van (én se vennék enélkül FIATAL autót, akár prémium akár nem), de erre nem is találtam ellentmondást veled szemben, csak konkrétumok nélkül megint félreérthetően fogalmaztál, amit most pontosítasz. Természetesen, mint írtam korábban ebben egyetértek veled (ha külföldön élnénk), csak ha tudod, hogy igazad van miért kell alpárinak lenni, ilyenkor? Linkek, tények, hivatkozások beillesztése sokkal elegánsabb érvelés :-)

Szóval ők csak elmondták kontratapasztalataikat (még ha nem is mind saját :-))

"Tudod, én már régen megúntam a PC beszélgetést, és ezért egyenesen, keresetlenül megmondom a véleményem."

Az őszinteség műveltség nélkül puszta durvaság.

" Na húzzál már a francba, megyek az új csíkos szélú, régi célkeresztes verdámért a makkos cipőben"."

:-DDDDD

"Más vélemény meg sem jelenhet, csak az, hogy tizen-huszonéves járműveket kell vásárolni, mert az a királyság? ITT? Egy tőzsdeforumon? Röhej."

Ööööö. ezen egy picit én is meglepődtem, valóban. lehet, hogy a "nagyoknak" zártkörű forumuk van :-) de komolyan, nem lehet?

#541405 Előzmény: #541322

"és ez egyre több embernek feltűnik, kezd kiszámítható lenni."

Erre még reagálok, de több személyes beszólásra nem, mert nem akarom szétoffolni ezt a topicot sem.

EZ viszont egy kifogástalan példa arra, hogy mit is műveltek valójában:

"Lásd Vakmajom szoba. Beírja, hogy 2,5%/év a hozama, holott az 13%/év valójában és lekötvényezi folyamatosan az alapot. Az ember finoman küldi neki a hivatkozásokat,minden offense nélkül,hogy csendben vegye észre, hogy rossz fele "

Igen BAZD MEG, BENÉZTEM EGY SZÁMOT, benéztem azt, hogy a (szó szerint idézem): ALAP HOZAMA 9,9% az INDULÁS ÓTA. Mea Culpa, mea culpa, mea maxima culpa, IGEN benéztem, elnéztem. Ezen kívül egy BEFEKTETÉSI ALAPRÓL témázgatásban VALÓSZÍNŰLEG elírtam egyszer, hogy "kötvényt" írtam a "bef alap helyett", de egyebekben VÉGIG az utóbbiról ment a beszélgetés és nem az előbbiről. ÉS ahogy írod fínoman utalgatnak valamire AMI ENGEM ROHADTUL IRRITÁL, MERT NEM TUDOM, HOGY MIT BASZOGATNAK, amikor százszor elmondom, a végén már keresetlenül, hogy NEM ÉRTEM MIRŐL BESZÉL de erre sem választ kapok, hanem azt, hogy "MAJD VALAKI ELMAGYARÁZZA NEKED és ezek után van pofája valakinek azt mondani a végén, hogy "háhá, legyőztelek, mert rosszul tudod, hazudsz"? Basszus, mintha nekem nem szabadna, nem lehetne tévedni. De lehet.

Tudod mennyit kellett volna írnod három napos szopatás helyett? Annyit, hogy:

- wazze AT, hát a Vakmajom az nem kötvény, hanem egy bef alap, elírtad EBBEN a hozzászólásban, és hogy rosszul nézted ki az adatot, mert ennyi az annyi.

- erre én odamentem volna megnézem és egyből azt válaszoltam volna, hogy "hűvazze, igazad van, bocs, tényleg benéztem".

És ENNYI lett volna az egész. De nem, hagyod három napig, hogy már "idegessé váljak"; hogy mit nem értesz azon, hogy van VM által kezelt bef alap és nem csodát csinál, három napig hülyítesz, hogy KÉT ELÍRÁS miatt a végén már úgy nézzen ki, hogy ragaszkodom a hülyeséghez, pedig egyszerűen csak arról van szó, hogy ÉN ÉSZRE SEM VETTEM, amikor ELÍRTAM VALAMIT, mert SENKI, de SENKI nem vette a fáradtságot, hogy odaírja, hogy elírtam, mert annyi. Csak "utalgatások"; meg "sejtelmes utalások" lebegnek a levegőben, én meg találgassak, hogy miről van szó, hiszen nyilvánvalóan nem érthetek valamit, amiről fogalmam sincs. ÉRTSD: Ha egyszer arról értekezek, hogy van VM által kezelt alap és egyszer elírom, hogy kötvény, akkor én később nem fogom érteni azon "utalgatások", hogy "nincs ilyen kötvény", mert nem arra figyelek, hogy ebben a mondatban a "kötvény" szó is szerepel, hanem arra, hogy NINCS VM által kezelt alap, ha egyszer az alapokról beszélgetünk. Pláne azok után, hogy még meg is adom, hogy azt is tudom, hogy MELYIK alapkezelő kezeli az alapot b+.

Ezt a műmájerkedést gyűlölöm, és azért gyűlölöm, mert az egész téma lényege helyett piti, a mondanivaló számára lényegtelen részletkérdéssel kívánja az egészet megsemmisíteni, mert a másik szavahihetőségét kérdőjelezi meg.

Csakhogy lagwagoner, egy dolgot egy életre jegyezzél meg, mert még eszedbe fog ez jutni. EZT akkor lehet megtenni egy emberrel, ha az BARÁTKÉNT tekint rád, azaz jószándékot feltételez rólad, mert ebben az esetben természetesen úgy fog rád tekinteni, hogy rosszul tudod, és próbálja megértetni veled a mondandóját. Ha te ekkor ezt a sejtelmes szerelmestáncot járatod el vele, amiben ki kell találni a gondolataidat, akkor nem okos leszel a másik szemében, hanem gazember. Pláne azok után, amikor nem találom ki a gondolatodat, még bosszúból le is hazugozol, hogy megmutassad, te nyertél, mert nem találtam ki, hogy mire gondoltál.

Hát wazze, súgok neked. Nem nyertél, vesztettél, méghozzá nagyot, óriásit.

Mert nem legyőztél engem, hogy megmutattad, nem vagyok tévedhetetlen, nem ledöntötted a fétisbálványodat, nem a komplexusaidon arattál diadalt, hanem elveszítettél egy barátot, aki adott esetben segített volna neked, ha szükséged lett volna rá.

Egy dolog miatt azonban mégis hálás vagyok neked, amit ez úton megköszönök: ÉN a továbbiakban nem fogok senkinek segíteni próbálni errefelé, mert nem érdekel tovább ez a fajta segíteni vágyás, ami bennem van és amit oly sokszor gyakorlok az életben. Megtanultam a leckét, köszönöm.

"Ha látványosan kilép egy szobából, hogy ott mennyi hülye van, majd észreveszi, hogy senki nem sírja őt vissza"

Kicsi huszár, ha én bevágom az ajtót, akkor oda tényleg nem megyek vissza, ergo nem tudhatom, hogy visszasírnak-e, vagy sem, de nem is érdekel. Ráadásul pontosan tisztában vagyok azzal, hogy ez az egész itt semmi, talán pár hónap múlva valaki rákérdezne, hogy "és mi történt vele", mire jönne csapatostul a kontra, hogy "hála istennek már nincs itt, ne hozd már megint elő". De tudod, ettől függetlenül, olyan ez mint Howard Stern esete, veled ellentétben RÁM még évek, de adott esetben egy évtized múlva is emlékezni fognak, mert az egyéniségek már csak ilyenek. De ki fog rád emlékezni? Csak nem gondolod, hogy bárki emlékezni fog arra, hogy "te voltál a nagy óriásölő", aki egy vitában legyőzted AT-t egy hátulról jött aljas testcsellel?

"Kissherceg finomat nagyon jól fogalmazta meg, hogy azért győz egy vitában,mert a többi feladja"

Ó, ennél egyszerűbb lesz a dolog a jövőben, mert merértettem két nagyon fontos dolgot. Az egyik az, hogy ez egy gyerekszoba, amiben a többségnek fogalma sincs semmiről, ami a tőzsdéhez és a jómódhoz kapcsolódik, vagy ha van, akkor nem szól bele semmibe, csak röhög rajtatok. A másik az, hogy nektek ez így nagyon is megfelel és nem is akartok ti ennél sem többre, sem igazán előrébb jutni, bármennyire is úgy tűnik néha egyeseknél.

Ez valóban nem az én világom.

"_AT_ szorul rá, hogy itt kielégüljön azáltal hogy ajtóstul rontson a szobákba, csak hogy rá figyeljenek, és erősítse magában az üldöztetett tudatát."

Sorry, de én pont nem szorulok rá kielégülésre, neked okozott orgazmust, hogy hátulról fel tudtál rúgni.

"És ha a tényszerű dolgokban téved, akkor mennyire lehet komolyan venni tőle a gazd.politikai véleményeket? Már abban sem hisznek neki, amiben esetleg nagyobb kompetenciával bír, mert (autoriter) stílusával bohócot csinál magából."

Pontosan így működik a világ, pontosan erről értekeztem korábban. A lényegtelen piti dolgokkal a szavahihetőség megkérdőjelezése, amivel hiteltelenné lehet tenni a személyt. Igen, erről már szoktam értekezni, de most már nem fogok.

Kicsi helikopáter, élvezzed ki még pár napig a pürrhoszi győzelmedet, aztán keress mást, akin némi kielégülést tudsz szerezni.

"Amúgy ezen hsz-ok is az ő egoját erősítik, csak szólok (és tudatom vele,hogy tudjuk :-))"

Nem, ezek pont a kiábrándulásomat erősítették meg, és helyére tettem az egész forumot és a társaságot onnantól kezdve, hogy évi átlag 10% hozam előtt már leborulnak. Ez egyszerűen röhej kérlek alássan, ez viccnek is röhejes, hiszen ha ezek az emberek egyszer kimennének nyugatra, akkor az éves nyereségük akár többszöröség megkeresnék egy közepes állásban. Azért nem csinálják, mert nem képesek erre.

Ez pedig nem az én világom, megérettem, tudomásul vettem.

Én kérek elnézést, hogy sokkal többre tartottam az itt levelezőket, sokkal nagyobb profitra és sokkal jobb életmódot nézve ki belőlük.

De felőlem vegye, én a továbbiakban nem szólok bele abba, hogy engem fikáztok, élvezzétek csak nyugodtan, ha ehhez van kedvetek, hiszen tudom, ez most örömet okoz nektek :) És örömet adni jó dolog :)

A fentieket, akinek nem inge, ne vagye magára.

#541384 Előzmény: #541312

"Tehát: Aki nem ért velem egyet, az marha."

Nem, én nem azt írtam, hogy aki nem ért velem egyet, az egy marha, hanem az a marha, aki egy újszerű prémiumautot nem vezetett szervízkönyvvel vesz meg.

Tudod, pont olyan ez, mint amikor megkérdeztem, hogy "biztonsági vezetésen volt-e már valaki", mire csapatostól jött a letámadás, mert HATÁROZOTT VÉLEMÉNYE az mindenkinek volt arról, hogy az milyen felesleges és mennyire semmit sem ér, csak éppen kiderült, hogy egyébként valójában arról, amiről beszélek, arról fogalma sincs senkinek (aki beleszólt a kérdésbe), merthogy egyébként soha nem volt hasonlón sem.

Na ez most pont ugyanez. Bár senkit sem érint, senkinek sem volt hasonló személyes élménye azok közül akik beleszóltak, méghozzá SEM PRO, SEM KONTRA, azaz sem újszerű prémiumot nem vettek, sem hozzáértésük nincs a kérdéshez, ezért az egész elmegy arrafelé, hogy én azt a társaságot marháztam le, akinek köze nincs a kérdéshez.

Ne haragudj, de az nem az én hibám, hogy a marhák magukra ismernek, miközben én azt hittem, hogy itt nem azok vannak.

Tudod mi a baj?

OFF

Egyre inkább kezd az az érzésem lenni, hogy az okozza a problémát, hogy "eltévesztettem a házszámot", mert errefelé nem a sikeres brókerek írogatnak, akik egy normális jól kereső bróker életét élik, hanem azok, akik annak akarnak látszani, de valójában közük és lövésük sincs ehhez, meg a pénzcsináláshoz sem - vagyis olyan az egész, mintha a Szerencsejáték Rt. forumán akarnék a komoly lottonyertesek életformájáról beszélgetni, hogy milyen LENNE az, ha nyernénk, miért van értelme játszani, hogyan változna meg az élet ettől.

Tök felesleges.

ON

"Aki ért annyira hozzá, hogy szervízkönyv nélkül is képes eldönteni egy autóról, hogy jó, vagy nem, az is marha."

EZT már te írod, én ilyet soha nem írtam. Egyebekben, ez már megint olyan, hogy ti mindenhez értetek, lassan kiderül, hogy még a cigányoknak is ti veritek át a lovakkal :) Ennyi szupermachoagyimaximust, a tőzsdétől kezdve a használtautoig mindenhez úgy értenek, hogy csak ránéznek valamire és már tudják is, hogy az jó, vagy sem :)

"Kell-e komment a telefosással kapcsolatban?:)"

Nem szükséges, hiszen ezúttal is ti f*ssátok tele azzal, hogy egy újszerű prémiumhoz nem kell szervízkönyv és nincs értelme a gyári márkaszervíznek, pontosan úgy, ahogy azt előre jeleztem. Akinek nincs, az fikázza.

""Egyebekben pedig, nem hiszem, hogy az "okosszervizesek" például megtehetik azt, hogy "méltányosságból" mondjuk 50-70%(!) kedvezményt adnak a nagy értékű javításokból,"

"Hisz, feltételez, elképzel valamit, abból levon egy neki tetsző következtetést""

TE VAGY aki hisz, feltételez, elképzel, ÉN MEG leírom, amit lát, tapasztal, csinál.

Más különbség nincs közüttünk :) Én csak leírtam valamit, amit nem árt annak tudnia, aki ilyen jellegű jármű vásárlásán töri a fejét. Egyebekben ajánlom becses figyelmedbe a megváltozott Totalcar és egyéb forumok hangnemét, amelyek ilyen kategória esetében MINDIG hangsúlyozzák a vezetett szervízköny fontosságát, hogy olyat KELL keresni. De nyilván mindenki hülye, és azokra kell hallgatni, akiknek lövése és ELKPÉZELÉSE sincs arról, amiről észt oszt éppen :)

"Szegény AT. Őt mindenki báncsa."

Nem csoda, általában az irígység és bunkóság kis országa ez abban a pillanatban, amikor valaki valami olyanról értekezik, amiről a többségnek fogalma és lövése sincs. Ilyenkora csapatokba verődve kezdik szidalmazni azt, aki csak jószándékkal megosztja a tapasztalatait és ennyi. Pontosan ez szokott mindig történni. Ezért is fogok erről leszokni, mert nincs értelme, a középszerűség országában középszerűek maradni az emberek, ez van. Csak azt nem értem, hogy akkor mi a francért tőzsdéznek, hiszen ha nem akarnak előremenni, megérteni azt az életet, ami a pénzzel jár(hat), akkor mi az egésznek az értelme, és minek járnak ide? Középszerűséghez elég egy közhivatalban dolgozni, le lehet azzal is egy életet élni.

"Csóró lúzertől, a hülyén keresztül, a sötét korlátolton át, a majomig minden játszott."

Tudod, én már régen megúntam a PC beszélgetést, és ezért egyenesen, keresetlenül megmondom a véleményem. Igenis azokat, akik még csak nem is ugatják a prémium életmódot, azokat csóró lúzernek, hülyének, korlátoltnak nevezem AKKOR, amikor öncélúan fikázzák azt, csak azért, mert nekik nincs.

"Sztoriztam, megpróbáltam más szemszögből megmutatni. Ja, a főbűnt ki ne felejtsem. Azt mertem írni két állítására, hogy tévedés."

Egyikre sem írtál semmit, merthogy az ÖSSZES általad hozott téma NEM SZEMÉLYES tapasztalat volt, és köze nem volt ahhoz, amiről én értekeztem. Elkezdted terelni a témát arra, hogy "okos vagy wazze", "te tudod a frankót" és neked ne szóljon be valaki, aki szerint "te nem vagy überokos wazze, aki tudja frankót. Ki ez a csávó wazza, aki ide jön gyúrni, aztán neked ossz' az észt meg f*ssa a szót, pedig még tíz használt autot se cserélt az idén a kis k*csög? Na húzzál már a francba, megyek az új csíkos szélú, régi célkeresztes verdámért a makkos cipőben". Bocsi, de ez pont nem az a színvonal és pont nem az a témakör, amiről beszéltem.

"Nem, ő nem sérteget, csak jelzőhasználattal nyomatékosítja a mondandóját. :)"

Igen. Ha szükséges, így fogok tenni. Aki pedig ÚGY veszi ezt sértésnek, hogy NEM IS RÓLA VAN SZÓ (értsd: újszerű prémiummal közlekedő, vagy azt vásárolni szándékozó), az tényleg egy marha. Hogy úgy mondjam, erre van egy régi mondás: Akinek nem inge, ne vetkőzzön gatyára.

"Egyszer az okosszervíz versenyelőnyének nevezi, hogy módja van még válogatni is a munkák között."

AZT mondtam, hogy az "okosszervíznek" a számlamentesség a versenyelőnye, azaz azért válogat többnyire, hogy vagy ne bukjon le, vagy mert nem ért az adott problémához. Az az okosszervíz, amelyik tényleg jó, tényleg jól működik, az már nem "okos"szervíz, hanem komoly szervíz, akinek tényleg nem kell minden okosszervizes által kendácsolt szemetet bevállalnia. Tudod, amit azok kendácsoltak szét, akiknek muszáj volt bevételt szerezniük, mert különben nem lenne bevételük. Hol van ebben bármiféle ellentmondás?

"Másik állítás, hogy hetekig kendácsolja a rábízott autót. miért? Leül mellé és nézegeti? Bezzeg a márkaszervízben, ahol rogyásig van munka, 24-48 óra alatt hipp-hopp motorfelújítást csinálnak neki negyedáron. :) Életszerű."

Nekem volt tapasztalatom mind a három fajta szervízzel (okos, normális, gyári), és az első esetben pontosan arról szól a dolog, hogy be kell szerezni az alkatrészt, sorba kell állni, mert ugye ha nem "okosszervizes" teljes egészében az illető, akkor van munkája, tehát pont NEM az az életszerű, hogy azonnal ráér, ugyanis munkával tölti az idejét, ezzel szemben 24-48 órás motorfelújításról gyári szervízben pont nem értekeztem.

"Olvasom, olvasom és folyamatosan Besenyő Pistabácsi hosszan elnyújtva feltett kérdése jár a fejemben."

Ach, adj rá választ magadnak nyugodtan, "nem vagy az Maaaaaaaaargit".

"Na. Hát hogyan beszélgess egy kompromisszumra képtelen helikopterrel, úgy hogy még a lelkét is ápolgasd közben?"

Kedves édes pici cukipofa helikopáterem, ha nincs prémiumautot, nem is volt, és ha így folytatod soha nem is lesz, akkor minek repülsz bele azoknak a beszélgetésébe (vagy abba a beszélgetési próbálkozásba), akiknek van és értik is azt, hogy miről beszélek? :)

"Ricsit kioktatta vallásból. Téged megtanít a pénzügyekre. Ibizának leckét adott vállalkozási ismeretekből. Itt pedig használtautó vásárlásból, és szervizelésből korrepetál. :)"

Elmondtam az ÉN véleményem a vallásokkal szóbakerült dolgokkal kapcsolatban, elmondtam az ÉN véleményem a szóbakerült pénzügyekről, elmondtan az ÉN véleményem a szóba került vállalkozási ismeretekről, és elmondtam az ÉN véleményem BIZONYOS autovásárlással kapcsolatosan.

Szerintem egész jó összefoglalás, és egyáltalán nem különösebben csodálatos dolog, ha valaki ezekhez ért, mert ezek szerintem az élet részei akkor, ha valaki cégvezetőként végzi a mindennapi tevékenységét és egy picit elgondolkodik az életről. Ráadásul ezek még össze is függenek.

Arról, hogy te egyikhez sem értesz, csak bele akarsz szólni, arról én igazán nem tehetek. Ahogy arról sem, hogy újabban nem lehet az embernek a véleményét elmondani akkor, ha van közösségi lózung és annak nem felel meg, hiszen akkor a "liberalizmus" jeligére azt ki kell írtani, megfontolás helyett addig kell f*sni a topicot, amig el nem tűnik, hogy nehogy véletlenül az ideológiának mainstrem ellentmondó, egyebekben logikus vélemény is ott maradjon, mert az gyengíti az műmájer egységességet és egységet.

Most őszintén, ha nem regálasz rá ezerrel és ott marad, hogy szerintem így kell újszerű prémiumot venni, akkor mi van? Más vélemény meg sem jelenhet, csak az, hogy tizen-huszonéves járműveket kell vásárolni, mert az a királyság? ITT? Egy tőzsdeforumon? Röhej.

"Michelangelo kutya farka hozzá képest. :)"

Hát pénzügyekben, vállalkozási ismeretekben, gépjárművásárlásban (hogy téged idézzelek), de különösen az utóbbiban biztosan az. Igazán sajnálattal hallom, hogy ezek szerint te még rá is felnézel ezen kérdésekben, de különösen az utolsóban :)

#541350 Előzmény: #541237

Látod, ez egy érdekes kérdés.

Most belegondoltam és nem is tudom, hogy a sportkocsik esetében a "prémium" fogalom egyáltalán értelmezhető-e, hiszen egy sportkocsi élből nem a napi használatról szól, hanem az élményről. Az, hogy ebben vannak kategóriák, azt én nem is annyira érzem, mint azt, hogy inkább gyártói és célcsoport (gyorsulási, utcai verseny, pályaverseny, "túra") fetisizmus van, de szerintem az egy egészen más világ, egészen más szabályokkal.

Viszont, a motorcserével most meglepsz, nem csak motorkód van a Porchénél is a forgalmiban? Egy ideje úgy tudom, már csak azt írják be a forgalmiba, vagy ha nem, akkor is lehet kérni, hogy motorkódra írják át, és onnantól bármikor cseréltethetsz (azonos motorkóddal) az autoban.

#541322 lagwagoner Előzmény: #541312

"Hisz, feltételez, elképzel valamit, abból levon egy neki tetsző következtetést, amit néhány sorral, vagy hozzászólással arrébb már tényként említ újra, és ebből új következtetést von le. Aztán újra és újra, míg meg nem unod. :) Ha rávilágítasz a problémákra, besértődik és stílusváltással kompenzál. Mármint az arrogánson belül. ..abb, még ..abb ..leg..abb."

Pontosan. és ez egyre több embernek feltűnik, kezd kiszámítható lenni. Erre írtam neki,hogy úgy torzítja az inputot, hogy az output őt igazolja.Átlátszó taktika. Lásd Vakmajom szoba. Beírja, hogy 2,5%/év a hozama, holott az 13%/év valójában és lekötvényezi folyamatosan az alapot. Az ember finoman küldi neki a hivatkozásokat,minden offense nélkül,hogy csendben vegye észre, hogy rossz fele jár, de ő csak nyomatja torzított input tényekből levont következtetéseket. De még mielőtt megvádolna minket liberálbolsevik összeesküvéssel, nem az a baj, hogy egy számot rosszul ír be vagy hogy fogalma sincs mi a kötvény és az alap vagy (mint télen itt) kioktatja a többieket, hogyan kell vezetni, hanem az hogy továbbra is hülyének nézi az embert és igyekszik az olyan békés szobákat -mint ez- is széttrollkodni (no offense _AT_). Hogy miért? Mert ez a célja. Nem az hogy egyetérts vele vagy meggyőzzön érvekkel, hanem hogy rá figyeljenek. Ha látványosan kilép egy szobából, hogy ott mennyi hülye van, majd észreveszi, hogy senki nem sírja őt vissza, akkor gyorsan beleköt más egy másik szobába a userekbe, hisz az üldöztetés/mártír tudata túlteng benne. Kissherceg finomat nagyon jól fogalmazta meg, hogy azért győz egy vitában,mert a többi feladja, hisz annyira nem érdekli őket _AT_ személye. Ezt _AT_ nem viseli el. Azaz nem a többieknek okoz ez élvezetet, hanem pont, hogy _AT_ szorul rá, hogy itt kielégüljön azáltal hogy ajtóstul rontson a szobákba, csak hogy rá figyeljenek, és erősítse magában az üldöztetett tudatát.

De inkább gyerekes (hogy On legyek) valahogy így viselkedik a Stocklandyard-on :-):

És ha a tényszerű dolgokban téved, akkor mennyire lehet komolyan venni tőle a gazd.politikai véleményeket? Már abban sem hisznek neki, amiben esetleg nagyobb kompetenciával bír, mert (autoriter) stílusával bohócot csinál magából.

"Csóró lúzertől, a hülyén keresztül, a sötét korlátolton át, a majomig minden játszott. Pedig mi történt? Sztoriztam, megpróbáltam más szemszögből megmutatni. Ja, a főbűnt ki ne felejtsem. Azt mertem írni két állítására, hogy tévedés."

Látod _AT_? Csak ennyire nem vagy primitíven sértő!!

"Képes saját előző állítását cáfolni, az aktuális bizonyítási kényszer nyomása alatt:"

Látod _AT_? Ezért nem érdemes hülyének nézni az embert. Ez nem a mainstream forum, ahol esetleg kimerül pár böfögésben a neked adott válasz. Itt következetesen emlékeznek lekezelő stílusodra, és ezért emelik ki szakmai hiányosságaidat is jobban, mint másnál (hisz nem él prekoncepció személyed felé, csak ahogy írsz abból). Persze ha az ember csak így tudja felhívni magára a figyelmet.

"Egyik állítása szerint az okoszszervíznek nincs munkája. Másik állítás, hogy hetekig kendácsolja a rábízott autót. miért? Leül mellé és nézegeti? Bezzeg a márkaszervízben, ahol rogyásig van munka, 24-48 óra alatt hipp-hopp motorfelújítást csinálnak neki negyedáron. :) Életszerű."

magyarul. Fogalma sincs igazán. Valószínű az életben is morzsákból von le "életigazságokat".

"Na. Hát hogyan beszélgess egy kompromisszumra képtelen helikopterrel, úgy hogy még a lelkét is ápolgasd közben? Ricsit kioktatta vallásból. Téged megtanít a pénzügyekre. Ibizának leckét adott vállalkozási ismeretekből. Itt pedig használtautó vásárlásból, és szervizelésből korrepetál. :)"

:-)) ki ne hagyjuk: banyaiz liberálbolsevik vérszívó gramofon, rbbj meg szimplán hülye mindenhez (csak ügyeskedik).

Erre ő csak ennyit mond: "de hát ő róla és vele beszélget mindenki és boldog hogy itt interforumnacionális összefogásban élvezettel bánthatjuk őt kollektívan, mert legalább ez az örömünk is megvan. Mert minden forumon ellene fordul mindenki, ami bizonyítja liberálnáci összefogás elméletét...:-)

Amúgy ezen hsz-ok is az ő egoját erősítik, csak szólok (és tudatom vele,hogy tudjuk :-))

#541312 Láma Előzmény: #540326

Embert próbáló feladat beszélgetni vele. :)

Helyén kell kezelni a dolgokat. Mindkét szervíznek megvan az előnye, hátránya. Tudomásul kell venni és kiválasztani a szimpatikusabbat, az előnyeivel, hátrányaival együtt. Van aki ezt képes megérteni, van aki azonnal marházza a másikat, ha eltérő a vélemény.

". De példul az, aki prémiumautot nem végig vezetett márkaszervízkönyvvel együtt vesz, az egy marha,"

Tehát: Aki nem ért velem egyet, az marha. Aki ért annyira hozzá, hogy szervízkönyv nélkül is képes eldönteni egy autóról, hogy jó, vagy nem, az is marha.

" ráadásul az ilyenek f*ssák tele a netet"

Kell-e komment a telefosással kapcsolatban?:)

"Egyebekben pedig, nem hiszem, hogy az "okosszervizesek" például megtehetik azt, hogy "méltányosságból" mondjuk 50-70%(!) kedvezményt adnak a nagy értékű javításokból,"

Hisz, feltételez, elképzel valamit, abból levon egy neki tetsző következtetést, amit néhány sorral, vagy hozzászólással arrébb már tényként említ újra, és ebből új következtetést von le. Aztán újra és újra, míg meg nem unod. :) Ha rávilágítasz a problémákra, besértődik és stílusváltással kompenzál. Mármint az arrogánson belül. ..abb, még ..abb ..leg..abb.

Ez különösen tetszik:

At:" Ha pedig visszanézed, akkor megláthatod, én senkit sem sértegettem, ezzel szemben jópáran élték ki magukat abban, hogy engem sértegettek."

Szegény AT. Őt mindenki báncsa. El kell olvasni a nekem írt válaszait.Csóró lúzertől, a hülyén keresztül, a sötét korlátolton át, a majomig minden játszott. Pedig mi történt? Sztoriztam, megpróbáltam más szemszögből megmutatni. Ja, a főbűnt ki ne felejtsem. Azt mertem írni két állítására, hogy tévedés.

Nem, ő nem sérteget, csak jelzőhasználattal nyomatékosítja a mondandóját. :)

Képes saját előző állítását cáfolni, az aktuális bizonyítási kényszer nyomása alatt:

Egyszer az okosszervíz versenyelőnyének nevezi, hogy módja van még válogatni is a munkák között. Máskor:

Az okosszervíz "valójában csak azért tud "olcsóbb" és "okosabb" lenni, mert nincs munkája és kell, hogy éhen ne haljon,"

Egyik állítása szerint az okoszszervíznek nincs munkája. Másik állítás, hogy hetekig kendácsolja a rábízott autót. miért? Leül mellé és nézegeti? Bezzeg a márkaszervízben, ahol rogyásig van munka, 24-48 óra alatt hipp-hopp motorfelújítást csinálnak neki negyedáron. :) Életszerű.

Olvasom, olvasom és folyamatosan Besenyő Pistabácsi hosszan elnyújtva feltett kérdése jár a fejemben.

Próbálom összefoglalni. Az okosszervíznek nincs munkája. Éhen akarnak éppen halni. De azt a keveset ami van, (a versenyelőnyüket kihasználva) azt legalább jól kiválogatják, hogy annyi se legyen. Bezzeg a márkaszervíz tele van munkával, mégis 50-75%-os kedvezményt ad a garanciaidő letelte után, Ennek szerintem csak egy oka lehet: A könyvelő szólt a főnöknek: Baj van főnök. Túl sokat dolgoztok.Sok a nyereség.Tudom nem válogathattok, muszáj összes munkát elvállalni. Dolgozzatok hát olcsóbban, mert túl sok nyereségadót kell majd fizetni.

Az egészben az a szörnyű, hogy még csak érteni se kell hozzá, csak józan paraszti ésszel végiggondolni az állításokat.

Na. Hát hogyan beszélgess egy kompromisszumra képtelen helikopterrel, úgy hogy még a lelkét is ápolgasd közben? Ricsit kioktatta vallásból. Téged megtanít a pénzügyekre. Ibizának leckét adott vállalkozási ismeretekből. Itt pedig használtautó vásárlásból, és szervizelésből korrepetál. :)

Michelangelo kutya farka hozzá képest. :)

#541237 Amatoregy Előzmény: #540389

minden esetre ha egyszer lesz egy premium márkás sportkocsid és széthajtod a motorját, akkor azt ne külföldön cseréltesd ki. Ugyanis ott nem irják rá a számlára a motorszámot és itthon gond lesz a műszakinál... :D

És P betűvel kezdődik..

#540389 Előzmény: #540326

Már elnézlést lagwagoner, de most nagyon nem értek veled. Az első hozzászólástól kezdve, és azóta többször is jeleztem, hogy KIFEJEZETTEN ÉS KIZÁRÓLAG a PRÉMIUM szegmensről értekeztem, és aból sem a lesajnáltakról. Az, hogy ez a kategória, és amiről beszélek, ennyire félre van értve, az nem a én hibám szerintem. Ha pedig visszanézed, akkor megláthatod, én senkit sem sértegettem, ezzel szemben jópáran élték ki magukat abban, hogy engem sértegettek.