Re: nincs cím
Előzmény: #541322"és ez egyre több embernek feltűnik, kezd kiszámítható lenni."
Erre még reagálok, de több személyes beszólásra nem, mert nem akarom szétoffolni ezt a topicot sem.
EZ viszont egy kifogástalan példa arra, hogy mit is műveltek valójában:
"Lásd Vakmajom szoba. Beírja, hogy 2,5%/év a hozama, holott az 13%/év valójában és lekötvényezi folyamatosan az alapot. Az ember finoman küldi neki a hivatkozásokat,minden offense nélkül,hogy csendben vegye észre, hogy rossz fele "
Igen BAZD MEG, BENÉZTEM EGY SZÁMOT, benéztem azt, hogy a (szó szerint idézem): ALAP HOZAMA 9,9% az INDULÁS ÓTA. Mea Culpa, mea culpa, mea maxima culpa, IGEN benéztem, elnéztem. Ezen kívül egy BEFEKTETÉSI ALAPRÓL témázgatásban VALÓSZÍNŰLEG elírtam egyszer, hogy "kötvényt" írtam a "bef alap helyett", de egyebekben VÉGIG az utóbbiról ment a beszélgetés és nem az előbbiről. ÉS ahogy írod fínoman utalgatnak valamire AMI ENGEM ROHADTUL IRRITÁL, MERT NEM TUDOM, HOGY MIT BASZOGATNAK, amikor százszor elmondom, a végén már keresetlenül, hogy NEM ÉRTEM MIRŐL BESZÉL de erre sem választ kapok, hanem azt, hogy "MAJD VALAKI ELMAGYARÁZZA NEKED és ezek után van pofája valakinek azt mondani a végén, hogy "háhá, legyőztelek, mert rosszul tudod, hazudsz"? Basszus, mintha nekem nem szabadna, nem lehetne tévedni. De lehet.
Tudod mennyit kellett volna írnod három napos szopatás helyett? Annyit, hogy:
- wazze AT, hát a Vakmajom az nem kötvény, hanem egy bef alap, elírtad EBBEN a hozzászólásban, és hogy rosszul nézted ki az adatot, mert ennyi az annyi.
- erre én odamentem volna megnézem és egyből azt válaszoltam volna, hogy "hűvazze, igazad van, bocs, tényleg benéztem".
És ENNYI lett volna az egész. De nem, hagyod három napig, hogy már "idegessé váljak"; hogy mit nem értesz azon, hogy van VM által kezelt bef alap és nem csodát csinál, három napig hülyítesz, hogy KÉT ELÍRÁS miatt a végén már úgy nézzen ki, hogy ragaszkodom a hülyeséghez, pedig egyszerűen csak arról van szó, hogy ÉN ÉSZRE SEM VETTEM, amikor ELÍRTAM VALAMIT, mert SENKI, de SENKI nem vette a fáradtságot, hogy odaírja, hogy elírtam, mert annyi. Csak "utalgatások"; meg "sejtelmes utalások" lebegnek a levegőben, én meg találgassak, hogy miről van szó, hiszen nyilvánvalóan nem érthetek valamit, amiről fogalmam sincs. ÉRTSD: Ha egyszer arról értekezek, hogy van VM által kezelt alap és egyszer elírom, hogy kötvény, akkor én később nem fogom érteni azon "utalgatások", hogy "nincs ilyen kötvény", mert nem arra figyelek, hogy ebben a mondatban a "kötvény" szó is szerepel, hanem arra, hogy NINCS VM által kezelt alap, ha egyszer az alapokról beszélgetünk. Pláne azok után, hogy még meg is adom, hogy azt is tudom, hogy MELYIK alapkezelő kezeli az alapot b+.
Ezt a műmájerkedést gyűlölöm, és azért gyűlölöm, mert az egész téma lényege helyett piti, a mondanivaló számára lényegtelen részletkérdéssel kívánja az egészet megsemmisíteni, mert a másik szavahihetőségét kérdőjelezi meg.
Csakhogy lagwagoner, egy dolgot egy életre jegyezzél meg, mert még eszedbe fog ez jutni. EZT akkor lehet megtenni egy emberrel, ha az BARÁTKÉNT tekint rád, azaz jószándékot feltételez rólad, mert ebben az esetben természetesen úgy fog rád tekinteni, hogy rosszul tudod, és próbálja megértetni veled a mondandóját. Ha te ekkor ezt a sejtelmes szerelmestáncot járatod el vele, amiben ki kell találni a gondolataidat, akkor nem okos leszel a másik szemében, hanem gazember. Pláne azok után, amikor nem találom ki a gondolatodat, még bosszúból le is hazugozol, hogy megmutassad, te nyertél, mert nem találtam ki, hogy mire gondoltál.
Hát wazze, súgok neked. Nem nyertél, vesztettél, méghozzá nagyot, óriásit.
Mert nem legyőztél engem, hogy megmutattad, nem vagyok tévedhetetlen, nem ledöntötted a fétisbálványodat, nem a komplexusaidon arattál diadalt, hanem elveszítettél egy barátot, aki adott esetben segített volna neked, ha szükséged lett volna rá.
Egy dolog miatt azonban mégis hálás vagyok neked, amit ez úton megköszönök: ÉN a továbbiakban nem fogok senkinek segíteni próbálni errefelé, mert nem érdekel tovább ez a fajta segíteni vágyás, ami bennem van és amit oly sokszor gyakorlok az életben. Megtanultam a leckét, köszönöm.
"Ha látványosan kilép egy szobából, hogy ott mennyi hülye van, majd észreveszi, hogy senki nem sírja őt vissza"
Kicsi huszár, ha én bevágom az ajtót, akkor oda tényleg nem megyek vissza, ergo nem tudhatom, hogy visszasírnak-e, vagy sem, de nem is érdekel. Ráadásul pontosan tisztában vagyok azzal, hogy ez az egész itt semmi, talán pár hónap múlva valaki rákérdezne, hogy "és mi történt vele", mire jönne csapatostul a kontra, hogy "hála istennek már nincs itt, ne hozd már megint elő". De tudod, ettől függetlenül, olyan ez mint Howard Stern esete, veled ellentétben RÁM még évek, de adott esetben egy évtized múlva is emlékezni fognak, mert az egyéniségek már csak ilyenek. De ki fog rád emlékezni? Csak nem gondolod, hogy bárki emlékezni fog arra, hogy "te voltál a nagy óriásölő", aki egy vitában legyőzted AT-t egy hátulról jött aljas testcsellel?
"Kissherceg finomat nagyon jól fogalmazta meg, hogy azért győz egy vitában,mert a többi feladja"
Ó, ennél egyszerűbb lesz a dolog a jövőben, mert merértettem két nagyon fontos dolgot. Az egyik az, hogy ez egy gyerekszoba, amiben a többségnek fogalma sincs semmiről, ami a tőzsdéhez és a jómódhoz kapcsolódik, vagy ha van, akkor nem szól bele semmibe, csak röhög rajtatok. A másik az, hogy nektek ez így nagyon is megfelel és nem is akartok ti ennél sem többre, sem igazán előrébb jutni, bármennyire is úgy tűnik néha egyeseknél.
Ez valóban nem az én világom.
"_AT_ szorul rá, hogy itt kielégüljön azáltal hogy ajtóstul rontson a szobákba, csak hogy rá figyeljenek, és erősítse magában az üldöztetett tudatát."
Sorry, de én pont nem szorulok rá kielégülésre, neked okozott orgazmust, hogy hátulról fel tudtál rúgni.
"És ha a tényszerű dolgokban téved, akkor mennyire lehet komolyan venni tőle a gazd.politikai véleményeket? Már abban sem hisznek neki, amiben esetleg nagyobb kompetenciával bír, mert (autoriter) stílusával bohócot csinál magából."
Pontosan így működik a világ, pontosan erről értekeztem korábban. A lényegtelen piti dolgokkal a szavahihetőség megkérdőjelezése, amivel hiteltelenné lehet tenni a személyt. Igen, erről már szoktam értekezni, de most már nem fogok.
Kicsi helikopáter, élvezzed ki még pár napig a pürrhoszi győzelmedet, aztán keress mást, akin némi kielégülést tudsz szerezni.
"Amúgy ezen hsz-ok is az ő egoját erősítik, csak szólok (és tudatom vele,hogy tudjuk :-))"
Nem, ezek pont a kiábrándulásomat erősítették meg, és helyére tettem az egész forumot és a társaságot onnantól kezdve, hogy évi átlag 10% hozam előtt már leborulnak. Ez egyszerűen röhej kérlek alássan, ez viccnek is röhejes, hiszen ha ezek az emberek egyszer kimennének nyugatra, akkor az éves nyereségük akár többszöröség megkeresnék egy közepes állásban. Azért nem csinálják, mert nem képesek erre.
Ez pedig nem az én világom, megérettem, tudomásul vettem.
Én kérek elnézést, hogy sokkal többre tartottam az itt levelezőket, sokkal nagyobb profitra és sokkal jobb életmódot nézve ki belőlük.
De felőlem vegye, én a továbbiakban nem szólok bele abba, hogy engem fikáztok, élvezzétek csak nyugodtan, ha ehhez van kedvetek, hiszen tudom, ez most örömet okoz nektek :) És örömet adni jó dolog :)
A fentieket, akinek nem inge, ne vagye magára.