Regisztráció Elfelejtett jelszó

Vallás

Re: Csakhogy borzadjunk el az emberi gonoszságon.

#533365 Előzmény: #533343

Vondd le a "pénzt" abból, amit írtál és nézzed meg a "tanításokat": Ne halat adj, hanem halászni tanítsad meg. Mi következik ebből? Az, hogy az nem segítség, ha pénzt adsz, mert azzal csak konzerválod azt a helyzetet, ami nem tetszik neked. Ha azt látod, hogy valaki segítséget kér (és nem pénzt!!!!), akkor segíts.

De mennyi ilyen kéregetőnél látod azt, hogy SEGÍTSÉGET kér és nem pénzt?

Vagyis, húzzad ki a szemita tanításokat a vallásból és máris láthatod a lényeget: Senki sem kéri, hogy egy idegent a házadba fogadj, mert nem az a dolgod. Neked az a dolgod, hogy ne hagyd az út szélén az elesettet, mert nem tudhatod, hogy mitől esett el.

Istennel hogyan nem tudsz találkozni? Körülnézel és mindenhol és mindenben őt láthatod :) Próbáljad meg megoldani, hogy NE találkozz vele.

#533360 Előzmény: #533339

Az igazi SZERETET nem képes a megingásra.

#533350 KawaBazsy Előzmény: #533348

Vallási kérdésben nem tudok hozzászólni, de maga már lecserélhetné az avatarját.. :-)

#533348 Ricsi Előzmény: #533311

Ez tőled idézet:

Istenem, bárcsak élhettem volna abban a korban, bárcsak ott lehettem volna, bárcsak láthattam volna, bárcsak hallgathattam volna, bárcsak megérinthettem volna !

És csak neked válaszolom...

Jn 16,7

Pedig én az igazságot mondom: jobb nektek, hogy elmegyek, mert ha nem mennék el, nem jönne el hozzátok a Segítõ. Ha viszont elmegyek, elküldöm õt hozzátok.

Jn 16,8

Amikor eljön, megmutatja az embereknek, hogy tévednek a bûnnel, az Isten jóságával és az ítélettel kapcsolatban.

Ebben a "jobban" élsz most. Tehát ne irigykedj az elődökre...

:)

#533343 Dr. ursi Előzmény: #533320

"Hiszen abban a korban élsz. Bármikor élhetsz a szeretet korában, mert ez rajtad múlik. Bármikor láthatod, bármikor meghallgathatod és bármikor megérintheted. Nem csak volna. Csak rajtad múlik. Vagyis egyszerűen csak változtass az életeden, ha ezt nem látod és vedd észre:"

igen IGAZ !

hiszen pl. megmondta hogy szegények mindig lesznek veletek.

meg tudom én hogy mindenkiben meg kéne látnom őt.

persze megmondom őszintén mindenkiben nem tudom.

hiszen pl ha minden koldulónak aki odajön adnék abból ami nekem sincs sok :o) ráadásul a fele egyértelmű hogy csaló, akkor én éhenhalhatnék, mert mindenemet odaadnám ezeknek a fele csalóknak és akkor velem mi lesz ? :o) na itt jön a hit hogy majd Ő gondoskodik rólam, de hát azért megmondom őszintén amit eddig sikerült elérnem nem akarom odavetni olyanoknak akik semmibe sem nézik és elisszák elkábítózzák vagy a kitartójuknak tejelik.

nem. nem és nem.

amiben tudok segítek, akinek látom hogy tényleg egy ágról szakadt segítek de sosem tudnék pl egy koldust bármennyire is megsajnálom és Krisztus valszeg ezt tenné befogadná a házába én nem tudnám :o( eccerűen nem akarnám.

szóval megbuktam :o)

is asszem itt bukunk meg mindnyájan.

de azért szerettem volna személyesen is akkor és ott találkozni Ővele magával :o)

#533339 Dr. ursi Előzmény: #533320

Jézus Maga a Szeretet.

és még néha Ő is megingott sztem

biztos az emberi tényező :o)

#533320 Előzmény: #533311

"de itt most nem értünk egyet."

Csak hiszed :)

"hiszen meg van írva, hogy: nincs senki másban üdvözülés csak ebben az egy névben, Jézus.

Általa, Ő vele és Ő benne.

Istenem, bárcsak élhettem volna abban a korban, bárcsak ott lehettem volna, bárcsak láthattam volna, bárcsak hallgathattam volna, bárcsak megérinthettem volna !"

Tévedés. Olvassad újra a szöveget, amelyből kihagyod a zsinat félrefordítását:

"hiszen meg van írva, hogy: nincs senki másban üdvözülés csak ebben az egy névben, SZERETET.

Általa, Ő vele és Ő benne."

Csak a szeretetben, csak a szeretettel és a szeretet által lehet üdvözülni.

Innentől kezdve az óhajod egészen másképpen hangzik:

"Istenem, bárcsak élhettem volna abban a korban, bárcsak ott lehettem volna, bárcsak láthattam volna, bárcsak hallgathattam volna, bárcsak megérinthettem volna !"

Hiszen abban a korban élsz. Bármikor élhetsz a szeretet korában, mert ez rajtad múlik. Bármikor láthatod, bármikor meghallgathatod és bármikor megérintheted. Nem csak volna. Csak rajtad múlik. Vagyis egyszerűen csak változtass az életeden, ha ezt nem látod és vedd észre:

"Istenem, bárcsak észrevennék az emberek, hogy abban a korban élnek, amikor itt vagy, bárcsak láthatnák, bárcsak hallgathatnák, bárcsak felismernék, és megérinthetné őket az Igéd, a SZERETETET! Hiszen meg van írva, hogy: nincs senki másban üdvözülés csak ebben az egy névben, a SZERETETben, vagyis benned.

Mindörökké Ámen."

#533311 Dr. ursi Előzmény: #533301

bár nem nekem szól :o) de itt most nem értünk egyet.

hiszen meg van írva, hogy: nincs senki másban üdvözülés csak ebben az egy névben, Jézus.

Általa, Ő vele és Ő benne.

Istenem, bárcsak élhettem volna abban a korban, bárcsak ott lehettem volna, bárcsak láthattam volna, bárcsak hallgathattam volna, bárcsak megérinthettem volna !

#533301 Előzmény: #533281

Megmondom őszintén, nem olvastam :)

Én egyszerű józan paraszti ésszel jutottam erre a megállapításra. Szép lassan összeáll bennem, hogy az RK egyház egyszerűen (részben) VÉLETLENÜL átvette az ősi igaz vallások tanításait, és valójában egy olyan vallást épített fel, ami tulajdonképpen nem volt a célja.

Ma pedig, ahogy a vallás fátyla felemelkedik, a lényeg ott marad: A Níceai zsinaton az ősi szeretet vallását öltöztették fel az akkori mainstream vallások szertartásaival és ünnepeivel, így államvallássá tették a szeretet. Sajnálatos módon az RK egyház ezt több mint ezer éven át államhatalomként gyakorolta is tovább (Pontifex Maximus), és tulajdonképpen II.János Pál pápa volt az, aki ezt megtörte, és alapjaiban változtatta meg az uralkodó vallás filozófiáját oda, ahová eleve kerülnie kellett volna.

Ha pedig az RK egyház egyszer majd azt is belátja, hogy Jézus esetében nem arra kell várni, hogy megtestesüljön, hanem arra kell ráébrednie, hogy Jézus==megváltó==SZERETET, akkor máris ráébredhet arra, hogy nem gond az, ha Jézusról MINT SZEMÉLYRŐL kiderül, hogy élt, vagy nem élt, mert nem számít. Szerény véleményem szerint ugyanis ezzel kapcsolatban zsarolják a mai napig a keresztesek leszármazottai (manapság FED és társai képében), valamint a szemiták az RK egyházat, hogy megsemmisítik a vallást azzal, hogy bejelentik Jézus ember volt, avagy nem halt meg, vagy nem is létezett. EZÉRT hiba az RK egyház részéről Jézus életében és halálában definiálni magát, sokkal egyszerűbb lenne, ha elvonatkoztatna a személytől, és maradna a lényegnél: Isten Igéjénél, amit elküldött nekünk. Megvan, megfogható, megérezhető bárki által. És EZ AZ, amit nem lehet elvenni.

A lényeg az a TANÍTÁS (az Ige!), a valódi SZERETET megmutatása volt az embereknek, és nem is csoda, hogy ezen a PÉNZT imádók vallása, a templomban is pénzt váltók teológiája ezen teljességgel felháborodott, hiszen egy olyan vallás, ami a SZERETETRE és CSAK A SZERETETRE, annak mindenhatóságára és egyedüli örökkön örökké lévésétől és levéséig való létezéséről értekezik, azzal nem lehet uralkodni, hatalmat gyakorolni az emberek felett, hiszen a SZERETET ÖNMAGÁBAN FELSZABADÍT, A SZERETET ÖNMAGÁBAN A MEGVÁLTÁS, A SZERETET ÖNMAGÁBAN MINDEN. Ami nem imádja a pénzt, az csak árulás lehet, tehát meg kell semmisíteni. Ez az ideológiai harc dúl azóta is, az, hogy melyik ideológia kerül a csúcsra a végén.

A pénz, az uzsora, vagy a szeretet.

Aki ugyanis a szeretetben fel tud oldódni, annak semmi másra nincs szüksége sem most, sem az úgynevezett halál után. És az igazi hit valahol ott kezdődik, amikor megértik az emberek, hogy még a sátán sem gonosz, hiszen ő is Isten teremtménye, és még ő is azért van ott, hogy a lélek, soha ne semmisüljön meg, mert a szeretetnek az ellensége a SEMMI. Annál rosszabb, mint a megsemmisülés, nem létezik. Ha pedig minden a mi érdekünkben történik, akkor tényleg csak egyszerű döntés kérdése, hogy mindenáron szembemegyünk ezzel, vagy elfogadjuk a segítséget, a szeretetet, vagyis Istent, avagy a mindenséget, avagy azt, hogy VAN, ami mindig is volt és mindig is lesz.

#533281 Ricsi Előzmény: #533200

"A HIT a kétség nélküliség, a HIT az, amikor tudod, hogy minden az érdekedben történik és minden jó a számodra."

Mintha te olvasgatnál valamit. Róma 8:28, az egyik kedvencem :D

#533251 Dr. ursi Előzmény: #533095

na ez a ráhagyatkozás a hit.

és igaz a mondás is amúgy, mert ami az embertől telik azt lehetőségei képessége ereje szerint tegye is meg ne csak várja a sült galambot aztán ha nem jön Istent hibáztatja :o) de alapvetően minden ami történik oka és célja van

ha el tudod fogadni belehelyezkedve Isten akaratába az utadat akkor minden könnyű lesz és az utadon mindenben segít

de asszem ez az egónak túl bonyolult

és nagyon nehéz megfogalmazni

mert sokszor ugyanazon a szón mást értünk nem megy át amit mondani akarok

vannak hasonlóképp gondolkodó emberek akik szavak nélkül is értik egymást

ott átmegy mert ugyanazt értiik uyganazon a szón uyganazon értékek érzetek érzelmek kapcsolódnak hozzá

amikor a hitről írok pl AT-nek pontosan átment

valszeg azért mert nem is kellett hogy átmenjen, mert ugyanaz az elképzelés-érzés él benne is a hitről mint bennem

#533200 Előzmény: #533177

"Egyébként hite mindenkinek van."

Szerintem ez nincs így. HIT-e nagyon kevés embernek van, a többség csak azt hiszi, hogy hisz, pedig leginkább CSAK vallásuk van, és azt hiszik, hogy ez a hit.

"Van, aki az ateizmusban hisz, van aki az ufókban, a megtakarításaiban, magában, vagy amiben akarsz. Olyan ember nincsen, aki ne hinne valamiben."

Vagyis választ egy vallást és azt erőszakolja magára és a világra. Ez nem hit. Ez választás arról, hogy milyen vallást gyakorol és minek az érdekében, mentén érvel példának okáért. Azonban a HIT pont nem érvekről szól, mert az nem racionalizmus, a HIT egészen más. Az, hogy a HIT-et általában lesilányítják egyfajta istenhitre, az csak a hagyományok miatt van így, miközben a HIT ennél jóval több. A HIT a kétség nélküliség, a HIT az, amikor tudod, hogy minden az érdekedben történik és minden jó a számodra. Aki erre képes, az már HISZ.

Innentől az, hogy milyen vallást követ, vagy egyáltalán követ-e valamit, az csak sokadrangú kérdéssé válik szerintem.

#533177 Ricsi Előzmény: #533173

Egyetértek, már többször leírtam én is, de mintha a falnak mondanám, így abbahagytam :)

Egyébként hite mindenkinek van.

Van, aki az ateizmusban hisz, van aki az ufókban, a megtakarításaiban, magában, vagy amiben akarsz. Olyan ember nincsen, aki ne hinne valamiben.

Jah, csak annyit módosítanék a hozzászólásodban, az emberek többsége a pénzben hisz, és nem vallásokban. Persze a scientológia vallássá avanzsálása után... :D

#533173 Előzmény: #532838

"a vallás és hit összefügg.."

Igen, többnyire összekeverik, illetve hit alatt a vallásban való hitet értik ezalatt. Holott valójában a hit-nek semmi köze a valláshoz, legfeljebb annyiban, hogy a vallás segít eligazodni, irányt mutatni, vagy a hitet gyakorolni.

Ezért is vannak vallásháborúk, ezért képesek az emberek az egy Isten hit előadása közben azon háborúzni, hogy annak, "akinek nincs neve", avagy az, aki "én vagyok, aki vagyok", annak mi a neve, azaz, hogy Isten, Allah, vagy az Úr. Az emberek többsége vallásokban hisz, de ezen emberek közül valójában csak nagyon kevés az, aki valódi HIT-tel rendelkezik, a többség csak azt hiszi, hogy hite van, pedig csak vallása van. Vagy talán az sincs, csak a megszokás, avagy a konvencionalizmus.

#533095 Ibiza Előzmény: #532814

igen.. amikor gyermek voltam jó volt ott voltak szüleim akik levették a terhet rólam.. a problémáim az enyémek voltak de nagyon kicsik... nekem még be kellett kötnöm kék indigópapítba a füzeteimet.. ez volt a max gondom..amúgy egész nap a természetben voltam..haverokkal fejeltem vagy fociztam..megfigyeltem mindent.. de imádtam az állatokat..bogarakat..madarakat..a a mai napig is..érteni vélem a természetet..ott látom ezt a végtelen rendet és az élet megjelenési formáit..

sztem sok ember ezt a nyugalmat időtlenséget keresi..most repül az idő akkor alig bírtam kivárni dolgokat..mondták öregek ne siess mindennek eljön az ideje és majd később repül az idő..így is van.

a vallás tán egy kis időtlenséget egy kis nyugalmat ad.. amikor másra rakhatod a terheid.

".a hit az amikor tényleg úgy helyezem életemet Jézus lábai elé Isten tenyerébe feltétel nélkül végtelen bizalommal és odaadással " ez szép nagyon szép.. ezt valóban nem tudom megtenni.. de azt is mondják segíts magadon az Isten is megsegít...

Régen szerencsés voltam..csak úgy bejöttek dolgok.. most keményen meg kell dolgoznom mindenért.. és volt egy időszak amikor ha rossz jött még jött rá másik.. még többet kelljen dolgoznom.ha valami eldőlhetett rosszul akkor abba az irányba ment.. most hálisten az van legalább nem hátráltatnak..ma már ez is valami..

Pedig jó embernek gondolom magam ,) nem szemetelek ok nélkül nem bántok senkit.hatalmas szeretet van a lelkemben..általában többet adok mnt kapok.. ételt viszek a csövesnek..(mielött lejárna a kajcsi inkább csöveseknek viszem elkobzom a lányoktól.. óvom a természetet..nem mintha fizetséget várnék de néha nagy terhek vannak..kevesebb az energiám mint pár éve..

A válság is ebből áll..ami régen 1 egység energia volt az most 2-3...munkában is...szóval így..

#533092 Ibiza Előzmény: #532937

kösz de tényleg nem kell.. egy ember egy vélemény.. Ricsi "amúgy" jó gyerek.. most úgy érezte harcolnia kell..nem is válaszoltam mert beraknak egy orvosi magyarázatot miszerint sziven szúrták azt elfogadja de semmilyen ábrázoláson (max pléhkrisztuson vidéken) nincs a bal oldalon megszúrva..még a tirinói lepelen sem..

én nem akarom megrengetni hitében..most ő mit érez nívótlannak ..ő dolga..ha nem tud véleményekkel mit kezdeni akkor ezt neki kell feldolgozni..

A lekezeléshez két ember kell.. olyan akit le lehessen kezelni vagy úgy gondolja őt lekezelték.. gondolom ütős válasznak szánta.. meghagytam hitében...nem kell mindent szétzúzni.

#532937 Láma Előzmény: #532525

"Ez egy annyira nívótlan hozzászólás, gondoltam, nem is válaszolok, de muszáj"

Nem feladatom ibiza védelmezése és nincs is rá szüksége. Konfrontálódni sem szeretnék, de olvasva ezt a mondatot, elgondolkodtam. Ez bizony lekezelőre sikeredett. A lekezelő stílushoz általában hozzá vagyunk szoktatva többi topik által. Itt viszont (érzéseket, várakozást írom) valami olyan türelmesen terelgető, (vélt, vagy valós) világnézeti hibákat javítani próbáló, oktató (de nem kioktató), csípős megjegyzésektől mentes kommentekre számít az ember, mikor benyit.

Ehhez képest szerintem kissé disszonáns módon próbálsz téríteni. Már ha tényleg mindenkinek feladata téríteni.

"1). Attól, hogy képeken (ezek nem fényképek) ábrázolnak valamit, nem jelenti azt, hogy úgy is történt"

Akkor ez is igaz?:

Attól, hogy a bibliában (ezek nem fényképek) leírnak valamit, nem jelenti azt, hogy úgy is történt.

Logikai hiba van, hiszen ezzel egyben a biblia hitelességét is cáfolod.

Teljesen mindegy, hogy régi festményről, vagy írott régi szövegről van szó. Ugyanúgy lehet "művészi hitelességű" egy 2000 éves írott szöveg, mint egy 2000 éves freskó.

"Szóval, a leírt tényeket sem ismered, talán életedben nem is olvastad, ennek ellenére teljesen kiforrott véleményed van a történtekről. Le a kalappal, bár tudod, ahogy a mondás tartja, ha nem szóltál volna, bölcs maradtál volna."

Nekem inkább úgy tűnik, mint aki a kétségeit fogalmazza meg.