Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: Csakhogy borzadjunk el az emberi gonoszságon.

Dr. ursi Előzmény: #532767

nem-nem-és nem !

eltévedtem amúgy, mert ez a vallás topik :o)

a vallás és a hit két külön dolog.

ugyanúgy hisz az Istenben a keresztény, a muszlim és a zsidó, pedig különféle vallások ezek ugyi.

amiket írsz példák azok mind emberekről szólnak akik a vallás köpönyege mögé bújva tettek gonosz dolgokat. ilyenek pl ma a szélsőséges muszlimok akik robbantgatnak össze-vissza.

ma is van pl bűneink megváltása pénzért.

de ez hülyeség.

ha lélekben nem bánta meg igazán és ezt csak Isten látja, mert magunknak gyakran hazudunk :o) akkor fizethet amennyit csak tud, nem nyer megbocsátást.

ezek belemagyarázások amiket írsz.

a hit áldás.

nem lehet megszerezni.

vagy kapod felülről.

vagy nem.

de csak akkor kapod, ha megalázod magad.

bibliai értelemben.

ne kelljen magyaráznom.

el kéne mélyedni ebben és akkor megsejtenél belőle valamicskét.

a hit az amikor tényleg úgy helyezem életemet Jézus lábai elé Isten tenyerébe feltétel nélkül végtelen bizalommal és odaadással - tudod ez valami olyasmi amit egy kisgyermek szemében láthatsz, akit még nem rontott meg a világ, az a végtelen ártatlan bizalommal teli tekintet az az imádat ahogy a szüleire néz, stb. ahogy megfogja a kezed. ez a hit.

egy felnőttnek aki a világban szocializálódott erről nehéz lemondania hogy ne maga irányítsa a sorsát hogy ne ő tudja mi a jó neki hanme van VAlaki aki ezt jobban tudja.

elfogadás.

feltétel nélkül.

gyermeki bizalommal.

és kisugáerzással.

ahogy egy gyermek bármit mondasz neki elhiszi.

(többek közt ezt használják ki a gonoszok, pl a pedofilok)

tudod én mostanában azért szoktam imádkozni, hogy csak negyed, csak tized annyi hitem legyen mint egy mustármagnak és tudom hogy akkor tényleg ha azt mondanám a gellért hegynek dőlj a dunába, beledőlne, persze ennek asszem nem sok értelme lenne, mármint hogy beledőljön a dunába :o)