Re: Csakhogy borzadjunk el az emberi gonoszságon.
Láma Előzmény: #532525"Ez egy annyira nívótlan hozzászólás, gondoltam, nem is válaszolok, de muszáj"
Nem feladatom ibiza védelmezése és nincs is rá szüksége. Konfrontálódni sem szeretnék, de olvasva ezt a mondatot, elgondolkodtam. Ez bizony lekezelőre sikeredett. A lekezelő stílushoz általában hozzá vagyunk szoktatva többi topik által. Itt viszont (érzéseket, várakozást írom) valami olyan türelmesen terelgető, (vélt, vagy valós) világnézeti hibákat javítani próbáló, oktató (de nem kioktató), csípős megjegyzésektől mentes kommentekre számít az ember, mikor benyit.
Ehhez képest szerintem kissé disszonáns módon próbálsz téríteni. Már ha tényleg mindenkinek feladata téríteni.
"1). Attól, hogy képeken (ezek nem fényképek) ábrázolnak valamit, nem jelenti azt, hogy úgy is történt"
Akkor ez is igaz?:
Attól, hogy a bibliában (ezek nem fényképek) leírnak valamit, nem jelenti azt, hogy úgy is történt.
Logikai hiba van, hiszen ezzel egyben a biblia hitelességét is cáfolod.
Teljesen mindegy, hogy régi festményről, vagy írott régi szövegről van szó. Ugyanúgy lehet "művészi hitelességű" egy 2000 éves írott szöveg, mint egy 2000 éves freskó.
"Szóval, a leírt tényeket sem ismered, talán életedben nem is olvastad, ennek ellenére teljesen kiforrott véleményed van a történtekről. Le a kalappal, bár tudod, ahogy a mondás tartja, ha nem szóltál volna, bölcs maradtál volna."
Nekem inkább úgy tűnik, mint aki a kétségeit fogalmazza meg.