Regisztráció Elfelejtett jelszó

Space - ŰR részvények

Küszködik Virgin Galactic

#1493546 Koffein

hát ahogy kinéz nem ők fogják megreformálni a repülést...


A kilővés ára

#1488053 TrendMan Előzmény: #894120

Akkor, ha jól veszem le, csökken egy fellövés költsége.

Vajon nominális vagy orbitális?

Privateer Space

#877615 Koffein

Senki nem akar kimaradni a zűrből...

https://haszon.hu/megduplazni/kornyezetvedelem/ste...

"Steve Wozniak, az Apple társalapítója hivatalosan bejelentette: Privateer Space néven új űripari vállalatot indít.

...

Augusztusban megjelent egy cikk a Businesswire-ön, amely egy titán alapú 3D nyomtatóról értekezett. A cikk Steve Wozniakot is idézte, aki kifejtette, hogy egy ilyen eszköznek az űripari vállalkozások is nagy hasznát vehetik. Majd a portál úgy hivatkozott rá, mint a Privateer Space társalapítójára, ez egyéblént egy új, az űrszemét megfigyelésére és feltakarítására szakosodott műholdvállalat.

Mindenesetre Woz nagy szívességet tenne az űrkalandoroknak. 2019-ben a NASA a világ legnagyobb szeméttelepének nevezte az alacsony Föld körüli pályát, ahol már több mint 6000 tonnányi űrszemét kering."


Föld körüli pályára állt a SpaceX

#877613 Koffein

Elon Musk itt is szintet emelt, hol van e mellett Jeff Bezos + Richard Branson repülése? :)

https://telex.hu/tech/2021/09/16/fold-koruli-palya...

"Az Inspiration4 címet kapó, háromnapos út történelmi jelentőségét nemcsak az űrturizmus gyakorlati beindulása adja, hanem az is, hogy a Dragon űrkapszulának csak fizető utasai vannak. Az biztos, hogy a 38 éves Jared Isaacman amerikai milliárdos üzletember bérelte ki a Dragon űrkapszulát, a Time magazin értesülései szerint a négy űrturista útja 200 millió dollárba került.

Az út során Isaacman és három társa – Sian Proctor, Hayley Arceneaux és Chris Sembroski – 580 kilométeres magasságban, vagyis a Nemzetközi Űrállomás (ISS) keringési pályájánál magasabban, nagyjából 30 ezer kilométer óránkénti sebességgel száguldva másfél óránként kerülik meg a Földet."