Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nemzetközi és magyar gazdaság magyar aktuálpolitika nélkül

Re: Növekedést jelez előre a magyar beszerzési manager index

#527999 Dr. ursi Előzmény: #527995

igazad van.

megint.

én arra gondoltam - de ez már aktuál politika lenne - h a kecske is jóllakjon de a kápuszta is megmaradjon esete ;o)

Re: 124 cseh benzinkutat vásárolt a MOL

#527998 banyaiz Előzmény: #527996

majd emlékeztetlek amikor éppen vmi "zseniális" programra kell a lóvé , mert éppen jön vmi k. fontos választás amit célszerű lenne megnyerni , és bagóért elkotyavetyélik.

De legyen neked igazad, csak az a 60 év nem ortodox dolog az meredek bár nem valószínű még annyit élnék de nem szeretnek a végén füveket és virágokat gyűjtögetni kaja címén, ha vmelyik "csodafegyver" besül :)

Re: 124 cseh benzinkutat vásárolt a MOL

#527996 Dr. ursi Előzmény: #527992

minden döntésnek a saját körülményeit kell nézni.

nem lehet így csak odadobálni a tényeidet.

amit előéletnek hívsz.

tedd mellé hogy ki mikor és miylen körülmények között döntött úgyahogy.

ha megnézem a mostani körülményeket cuzamme és látom merre tart a világ, akkor ez a mólocska tudod a ládafia legaljára került :o) azaz nem fogják eladni, márcsak azé sem, mert a láda kulcsának őrzője még majd 60 évig jelenleg most még ún. unortodox körökből fog kikerülni :o)))))))))))

Re: Növekedést jelez előre a magyar beszerzési manager index

#527995 Előzmény: #527977

A százalék helyett gondolj bele az alábbiakba. Egy ilyen ember mondjuk így is egy hónap alatt többet fizet be, mint több(!) minimálbéres egy egész év(!) alatt, avagy majdnem annyit, mint egy átlagbéres egy év alatt. Figyelembevéve azt, hogy ez 1:10 arányú terhelés miközben a közszolgáltatásokból ugyanúgy és ugyanannyival részesednek, szerinted mi indokolja azt, hogy ezt az adózási különbséget még nagyobbá tegyük? Nem jutunk vele sehová, előre legalábbis bizonyosan nem - ahhoz jóval alacsonyabb jövedelmeket kellene jóval magasabb szinten adóztatni.

Valahol azt kellene látni szerintem, hogy a jövedelmeket terhelő adóTÖMEG az, ami ugye szükségesen beszedendő ahhoz, hogy az állam fenntartható legyen, vagyis önmagában az, hogy az EGÉSZ tömeg csökkenjen, az nyilván egy egyetlen szjakulcsos adó esetében is csak úgy valósítható meg, ha minden kedvezmény is kivezetésre kerül - vagyis ha a pozitív diszkrimináció is megszűnik. Ez ugye befizetett adómennyiségben még így is aránytalan, hiszen a felső dekád nominálisan így is körülbelül annyit fizet, mint a többi kilenc(!) összesen, de ez az egyetlen szja kulcs miatt érthető, és logikus.

Ugyanakkor ennek az eltolása a felső dekád irányába csak annyit jelentene, hogy újabb kivételezett csoportok jöhetnének létre (újra), amely pont semmiféle hasznos célt nem szolgál, ráadásul a kivételezettek is marginálisan részesülhetnek csak ebből a "plusz jövedelemtől", hiszen ebben az esetben erről van szó: Valakiktől átcsoportosítani valahová, és nem arról, hogy csökkenne az adóztatás, magyarán deklaráljuk azt, hogy a JOBBAN ÉLŐK TARTSÁK EL A ROSSZABBUL ÉLŐKET. Node, ezt hívják kommunizmusnak. Sőt, igazából ez maga a szocializmus, amikor ebben nincs semmiféle szolidaritás, azaz elesettek megsegítése (például rokkantak ellátása, elesettek megsegítése), hanem tisztán arról van szó, hogy JOBB életet biztosítsanak valakinek a MÁSIK ROVÁSÁRA, azaz az egyiktől elvont megtermelt javakkal a másik jólétét akarják megfinaszíroztatni, ami viszont már sem társadalmilag, sem szociálisan, sem gazdaságilag nem igazán magyarázható dolog.

Mindebből következik, hogy egy 20-24% valójában tényleg semmire sem lenne jó, hiszen abból valójában nem folyna be annyival több, amellyel a szerény jövedelműek adóterhelésén észrevehetően segíteni lehetne, ugyanakkor már megint azt az illúziót (vagy tragédiát) erősítené fel, hogy kár dolgozni, tanulni, munka után járni, az állam majd jól elvonja a pénzt a gazdagoktól, hogy dögöljenek meg, mert akkor majd a plebsznek jó lesz. És a plebszet ilyenkor az sem szokta zavarni, hogy mindezt azok mondják, akik éppen őket rabolták ki, mert mannaként cuppannak rá a nyugdíjemeléstől a fizessenek a gazdagokig ideológiára az inaktívak.

EZÉRT is fontos az, hogy minél többen DOLGOZZANAK, hogy lássák, lehet abból előre jutni, a segílyből meg nem. És lássák azt, hogy a tanulás, a hosszú kemény munka vezet eredményre és nem a bodzaszedés.

Szóval, ezért nem érdemes jobban adóztatni azt, aki dolgozni vágyik annak érdekében, hogy még kevésbé akarjanak dolgozni azok, akik megélnek munka nélkül is. Nem logikus, hogy ez utóbbi életszínvonalat javítsuk azok kárára, akik előrébb akarnak jutni.

Hangsúlyoznám: értelemszerűen és TERMÉSZETESEN adózott, legális jövedelmekről beszélünk, hiszen az adóztatás csak ebben a körben értelmezhető. Azonban tessék csak belegondolni, vajon ott nagyobb az adócsalás valószínűsége, avagy mérete, ahol milliókat mutatnak ki legálisan, vagy pont ott, ahol alig mutatnak ki jövedelmet, mégis jól élnek? Ha ebből az irányból nézzük, akkor is oda érkezünk, hogy JOBB, ha a legálisan azóztatható pénzek irányába visszük a rendszert, mert összességében több adó fog belőle befolyni. Mindenki meglepetésére egyébként ezt támasztja alá az SZJA-ból befolyó többletpénz is, vagyis az, hogy a kevesebb összességében néha több. És ebben a kontextusban a 16% valójában egyáltalán nem kevés pénz.

Re: 124 cseh benzinkutat vásárolt a MOL

#527992 banyaiz Előzmény: #527926

Azzal semmi gond nincs szerintem sem, hogy az állam 20%-ot birtokoljon egy olyan stratégiai cégben mint a Mol.

A baj azzal van ha megnézed az előéletét ennek a sztorinak.

Kezdődött kb úgy, hogy mikor a 90-es éveben a tőzsdére került egy bizonyos áron , hol van annak az ellenértéke a magyar gazdaságban?

Aztán folytatódott úgy, hogy le kell szorítani a gázárakat mert azt mindenki szereti ha nem kell többet fizetni a gázért :) így a Mol gázüzletága szopóágra került. Így az államnak még meglévő részvénycsomagja is eléggé leértékelődött.

Aztán , hogy hogynem el lett adva a teljes maradék állami csomag a mostani vételi ár töredékért mondjuk átlag 1/3-án, vagy felén.

Aztán mit ad Isten eltelik néhány év és újra ráébrednek az ország vezetői Mol kell az államnak.

Kb ebben úgy dióhéjban benne van miért tart ott az ország ahol.

Mondom mégegyszer jó döntésnek tartom ezt az állami csomagot, ha semmilyen előzményt nem nézek. Csak ilyen előzmények után kiváncsi vagyok mik fognak még ezzel a csomaggal történni, pl amikor kell a költségvetésnek a lóvé mondjuk 5 év múlva és éppen az tűnik kézenfekvőnek, és egyszerűnek, hogy eladják . :) Ne legyen így......

Re: na ez a diktatúra !

#527989 Dr. ursi Előzmény: #527985

ja, az jó volt ahogy a bizottságot gyorsan feloszlatták :o)))))))))))) persze ez az EU-ban senkit sem érdekel :o) NEVETSÉGESEK, teljességgel nevetségesek. ha most nem lépnek nem léptek fel lehúzhatják magukat a budin innentől fogva ha beszólnak bármelyik országnak majd figyeld meg hogy fognak rögtön hivatkozni pontára és romániára :o)

Re: na ez a diktatúra !

#527985 Előzmény: #527970

Azért az is érdekes volt, ahogy akkor intézkedett, amikor plágiummal vádolták meg. Számomra külön szépség, hogy tényleges diktátorként viselkedik, ugyanakkor ez az égvilágon senkit sem zavar, sem a liberálbolsevik médiában, sem Európában. Ez úgy látszik Eurokonform. Pedig most aztán már tényleg ott a példa, hogy mi is az, amikor valaki kizárólag az önös érdekei alapján ténykedik. Ceausescu méltó utódára.

Re: Növekedést jelez előre a magyar beszerzési manager index

#527977 Dr. ursi Előzmény: #527971

2milla huf per hó fölött azért lehetne egy picivel magasabb a kulcs.

mondjuk 20% v. 24%

de nem sokkal.

mert azért oda el is kellett érni valahogy.

legalábbis a többségnek.

akik nem ejtőernyősök.

Re: Növekedést jelez előre a magyar beszerzési manager index

#527975 Dr. ursi Előzmény: #527971

"Viszont a liberálbolsevik eredeti tőkefelhalmozókat én is szívesen megextraadóztatnám, már csak azért is, hogy ne a lopott vagyonból milliárdosokká váltak klubbja magyarázza a magyar középosztálynak, hogy ők a gazdagok, akiket meg kell nyúzni, hogy ők tovább dagonyázhassanak a posványukban."

PONTOSAN.

Re: Növekedést jelez előre a magyar beszerzési manager index

#527971 Előzmény: #527963

Szvsz a gazdag nagyon nem a (monduk nettó) 2 millió felett kezdődik, feltéve, hogy a 2 millió után HUF áll. Az valahol 2 milliónál van, de EUR-ban, vagy dollárban.

Egyébként is, olyan szűk ez a réteg Magyarországon, hogy attól nem lennénk előrébb. Viszont a liberálbolsevik eredeti tőkefelhalmozókat én is szívesen megextraadóztatnám, már csak azért is, hogy ne a lopott vagyonból milliárdosokká váltak klubbja magyarázza a magyar középosztálynak, hogy ők a gazdagok, akiket meg kell nyúzni, hogy ők tovább dagonyázhassanak a posványukban.

na ez a diktatúra !

#527970 Dr. ursi

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/allamcsiny_keszul_romaniaban.524391.html?env=live

talán az EU parlamentnek össze kéne ülnie ...

bár úgy tudom lesöpörték kompbenditék és a többiek az asztalról a témát ... mondván ez belügy ...

hogy mik vannak :o)))

ez a ponta elmebeteg ha így folytatja a román nép nem az a fajta amelyik nem lincseli meg a vezetőit ha ki akarja árusítani az országot ... nem fog bejönni a magyar kártya

nézegetnie kéne 89-es videjókat ...

Re: Növekedést jelez előre a magyar beszerzési manager index

#527963 Dr. ursi Előzmény: #527945

hát ez igaz.

olyanok mint az elmúlt húsz évben "edződött" romák :o)

mondjuk usában épp fizethetnének végre a gazdagok - lásd. warren büfi ötletét

Mo-n az a baj h olyanokra mutogat a szoclib banda h gazdagok, akik nem azok, csupán középosztálybeliek akik bérből és fizetésből éllnek

ja hogy tanultak dolgoztak lépegettek a lépcsőfokokon küzdöttek haladtak előre munkával és most már nem minimálbérérét hanem havi 6-8ezerért vagy még többért dolgoznak

ja kérem ezt el kell érni !

szívós kemény kitartó munkával !

de akik őket akarják megadóztatni jobban fogalmuk sincs mibe került elérni nekik ezt.

ha már gazdagok és megadóztatni én olyanokra gondolok akik havi 2 milla fölött keresnek pl, vagy olyan vagyont halmoztak fel pl szekeres imci és a többiek akik úgy csinálnak mint a ma született barika de milliárdokat loppingoltak össze

csak az életszínvonalat kell megnézni.

azokat kell adóztatni

a sztojka féléket és a szekeres imci féléket.

Re: nincs cím

#527952 Bakiba Előzmény: #527591

Hmm, hmm, vannak akik látnak és nem csak néznek. Jordanról és Hildebrantról mintha senki se hallot volna:))

Re: Növekedést jelez előre a magyar beszerzési manager index

#527949 Előzmény: #527930

Az nem baj, ha a kormánytól elfordulnak az emberek - a kormányt nem kell szeretni, de még csak különösebben támogatni sem. Ez NEM az emberek dolga valójában, hiszen a kormány van az emberekért, az emberek akaratából a helyén és nem fordítva.

Ezzel szemben az már nagyon nem mindegy, hogy az emberek elfordulnak-e a "jó" iránytól és hagyják magukat újra bepalizni, vagy sem. És szemmel látható, hogy jelen esetben a kormánytól elfordulás nem az ellenzék támogatásában manifesztálódik, hanem egyenesen a semlegességben - ami hosszú távon nagyon hasznos, mert ez annyit tesz, hogy már nem a politikusoktól akarnak csodát várni az emberek, ami annyit tesz, hogy lesz valódi választás, lesznek valódi programok, irányzatok, amelyben 2014-re a liberálbolsevik oldal nagyon rosszul fog állni, hiszen addigra MINDEN állam az összeomlás szélére kerül, amely korábban abban az ideológiában hitt, amit ők pestisként terjesztettek errefelé. Az idő NEM nekik dolgozik.

Re: Növekedést jelez előre a magyar beszerzési manager index

#527945 Előzmény: #527923

"eccerűen mert nincs más út."

Azt azért nem állítanám, hogy nincs más út, de az most már azt hiszem véglegesen kijelenthető, hogy az úgynevezett orthodoxia maga volt a tragédia, és ezt most már MINDEN létező állam esete bizonyítja, amely adósságból ""növekedett"". Mondhatni, az eddigi orthodoxia (adósságnövekedés==GDP növekedés) volt MAGA az orthodoxia, amellyel le kell számolni, hogy visszatérjünk arra az orthodox útra, amely az "addig nyújtózkodj, amig a takaród ér" elvből vezethető le, és amely sajnos nagyon fájdalmas lesz az elkövetkező 10-20 évben, amig ugye ebbe az is beletartozik, hogy az adósságleépítés miatt jóval alacsonyabb lehet az életszínvonal még annál is, amennyit ténylegesen megtermelnek az emberek és az államok.

Ami viszont már most nagyon nem tetszik az a csahos médiumok csinovnyikjainak kommunista őrjöngése, amely arról kezd értekezni, hogy "fizessenek a gazdagok", holott talán ez volt a történelem első olyan eseménye, amikor a számát valójában nem a gazdagok, hanem éppen a szegények akarják fizetés nélkül otthagyni, illetve másokkal megfizettetni.

Nem véletlenül undorodtam eddig is a HAMVAZSTÓL és a liberálbolsevikoktól, ők már csak ilyenek, már kezdődik a forradalmi hangulat keltése, hiszen a lényeg csak az, hogy liberálbolseviknak dolgozni ne kelljen. Vagy tartsa el az uralkodó osztály, vagy állhasson a destruktivitás élére, de a kezét nehogy véletlenül munkához kelljen érintenie.

Re: Növekedést jelez előre a magyar beszerzési manager index

#527941 Dr. ursi Előzmény: #527930

ha elfordult majd vissza ford

uccsó pillanatban tudod az ember fejében megjelenik egy kép hogy amit nehezn négy év alat sikerült elérni felépíteni kikecmeregni (és akkor már látni fog valamit ebből érezni a saját háza táján is) nem kéne most a szoclib hiénáknak koncként odadobni :o)

tudod a magyar átlag proli nagyon nem szereti ha úgy lopnak hogy közben ő kimarad az egész buliból.

márpedig a hagyó szóval körülírható jelenség kurvára betett a kisembereknek szoci ügyben.

nokiás dobozok viszkis dobozok meg még ki tudja mi az a nagypicsájú meg aki magának utalt ki a békávéból 100 millát na azon a kismeber bepöccen tudod

az ilyesmit nehezen emészti a proletár :o)

Re: Növekedést jelez előre a magyar beszerzési manager index

#527930 prospero Előzmény: #527923

Ja-ja! Csak hiába a megigazulás, ha közben az emberek elfordultak a kormánytól.

Re: 124 cseh benzinkutat vásárolt a MOL

#527926 Dr. ursi Előzmény: #527898

persze hogy jó döntés volt !

csak a sok mezei spekuláns (már azok a kisbefik akik spekulánsnak képzelik magukat :o)) hiszi, hogy az állam árfolyamnyereség miatt vásárol részvényt.

holott érthetően elmondták h strat bef

de sajna a mezeieknek fogalmuk sincs róla mit jelent az h stratégia.

azt hiszik az állam is ta alapján és kereskedik ...

most itt majdnem leírtam valamit, de még a gondolatért is elnézést kérek :o)

Re: Növekedést jelez előre a magyar beszerzési manager index

#527923 Dr. ursi Előzmény: #527922

emlékszem anno nem is oly rég hogy tépték magukat az ortodoxok :o))) verték magukat a földhöz, mint valami neveletlen hisztis kisgyerek.

igaz azóta csendben a portugálok teljesen bevonták, a lengyelek részben és most a szlovik és részben és ez még csak a kezdet ... eccerűen mert nincs más út.

Re: Növekedést jelez előre a magyar beszerzési manager index

#527922 Dr. ursi Előzmény: #527909

és hoppá :o)))

http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/07/04/az_allam_mindenhol_rateszi_majd_a_kezet_a_nyugdijpenzekre/?env=live

"ez a nem-ortodox hozzáállás válik majd normálissá mindenütt és attól kezdve ez számít majd ortodoxnak"

"Ha nem is államosítással, de nyugdíj-megtakarítások, illetőleg a nyugdíjak egyre keményebb megadóztatásával. Az adóztatás nem más, mint konfiskálás, az állam ráteszi a kezét a magánvagyonok egy részére. Állami lefoglalás. Ez történik majd lassan mindenütt. Persze nevén sehol sem nevezik a gyermeket, de a gyakorlatban Európa-szerte ezt fogják csinálni, mert nincs más választása az államnak a fogyatkozó és elöregedő társadalomban" - mondta.