Regisztráció Elfelejtett jelszó

124 cseh benzinkutat vásárolt a MOL

prospero

Úgy látszik a Mol pakett megvásárlása mégiscsak jó döntés volt a kormány részéről?

http://www.mfor.hu/cikkek/96930.html

"A Mol a mai napon megállapodást írt alá a Bohemia Realty s.r.o. és a Pap Oil Cerpaci Stanice s.r.o. tulajdonosaival a két társaság megvásárlásáról, melyek a Pap Oil márkanév alatt országos lefedettségű benzinkút hálózatot üzemeltetnek a Cseh Köztársaságban. Az akvizíció 124 üzemanyag-töltőállomásra terjed ki - közölte a cég kedd délután.

A beruházás összhangban van a Mol-csoport stratégiájával, növeli a csoport piaci jelenlétét és kiskereskedelmi piaci részesedését a finomítók ellátási hatókörén belül és lehetőséget teremt további szinergiák kiaknázására a Downstream üzletágban. Az új üzemanyagtöltőállomások állandó felvevő piacot biztosítanak a finomítói termékek számára, valamint elősegítik a végfelhasználók közvetlen elérését - közölte a cég.

A Mol-csoport leányvállalata, a Slovnaft Ceska Republika s.r.o. a cseh üzemanyagpiac aktív szereplőjeként finomított kőolajtermékeket értékesít kis- és nagykereskedelem keretében. A Slovnaft Ceska Republika s.r.o. 25 töltőállomást üzemeltet a Slovnaft márkanév alatt. A kiskereskedelemben 0,7 százalék, míg a nagykereskedelemben 18 százalékos részesedése van a leányvállalatnak a cseh piacon.

Számtalan vissza nem térítendő pályázati forrás vár arra, hogy cége terveinek megvalósítását előmozdítsa! Segítünk Önnek!

A tranzakció sikeres zárását követően a Mol-csoportnak 149 kiskereskedelmi állomása lesz a Cseh Köztársaságban, így kiskereskedelmi piaci részesedése megközelíti majd az 5 százalékot, mellyel az ország ötödik legnagyobb vállalatává válik a töltőállomások számát tekintve. A Mol-csoport célja, hogy középtávon legalább 10 százalékos részesedést érjen el a kiskereskedelmi piacon további organikus és inorganikus lépéseken keresztül. A tranzakció zárására a szerződésben meghatározott feltételek teljesítése esetén kerülhet sor, ilyen feltétel többek között a szükséges versenyhivatali engedélyek megszerzése."