Regisztráció Elfelejtett jelszó

Növekedést jelez előre a magyar beszerzési manager index

prospero

Miközben a magyar beszerzési manager index növekszik, mi történik a világban?

- 50 pont alá esett az amerikai index

- három éves mélypontra esett a német feldolgozóipari index

"Júniusban 45 pontra esett a májusi 45,2 és az áprilisi 46,2 pontról a német feldolgozóipari PMI. A német feldolgozóipari PMI júniusban már sorban a negyedik hónapja ütött meg 50 pont alatti értéket.

Az euróövezeti szolgáltatóiparra vonatkozó PMI a várt 44,8 pontra csökkenés helyett 45,1 ponton maradt.

A Markit Nagy-Britanniában mért feldolgozóipari PMI-je a várt 46,5 pont helyett 48,6-ra emelkedett. Májusban még 45,9 pontot regisztráltak. "

-emelkedett de még mindig 50 pont alatt a svájci index

- 7 hónapos mélyponton a kínai feldolgozóipar aktivitása

Matolcsy azért tud valamit, hogy ekkora ellenszélben is tud pisálni.

"A Beszerzési Menedzser Index (BMI) 52,8 pontos értéke 2011 júniusa óta a második legmagasabb, és felülmúlja a változatlanságot jelző 50 pontot. A június havi index 0,5 százalékponttal magasabb a májusi értéknél (52,3). Június összességében az átlagnál némileg gyengébb hónap volt a korábbi években, a hosszú távú júniusi átlag 1996 óta (51,5) jobban alulmúlja az e hónapban mért értéket, olvasható az MLBKT közleményében.

2010 júliusa és 2011 júliusa között folyamatosan bővült a feldolgozóipar. Azonban az azóta eltelt hónapokban csak ötször történt hasonló, amire 2008-2009 óta nem volt példa.

A Beszerzési Menedzser Index komponensei

A termelési mennyiség indexe nőtt májusi értékéhez képest, és így már zsinórban második hónapja jelzi a termelt mennyiség emelkedését. A mostani érték gyenge közepesnek számít, az elmúlt 15 évben tízszer volt nagyobb az index értéke júniusban.

Az új rendelések indexe enyhén csökkent, de a mostani a kilencedik legmagasabb júniusi érték 1995 óta. Az új rendelések állománya így már harmadszor nőtt az idei évben, és negyedszerre az elmúlt nyolc hónapban. Ilyen mintázatra utoljára 2009 közepén volt példa.

A júniusi szállítási átfutási idő ideje hosszabb lett májushoz képest, és az ütem erős. A korábbi júniusi értékeket nézve az idei a harmadik legalacsonyabb érték 1995 óta. Az index értéke harmincegy hónapból harmincszor került 50,0 pont alá, amire korábban nem volt példa.

Számtalan vissza nem térítendő pályázati forrás vár arra, hogy cége terveinek megvalósítását előmozdítsa! Segítünk Önnek!

A vásárolt készletek növekedni kezdtek a 2012 április és május között tapasztalt csökkenést követően, harmadszor az elmúlt fél évben. Az idei júniusi érték az elmúlt tizennégy év értékei alapján átlag feletti, és az ötödik legmagasabb. 2010-ben hét hónapban jelzett csökkenést az index, 2011-ben az arány hat-hat lett, 2012-ben egyelőre három-három az állás.

2011 októberben csökkent a foglalkoztatottság a feldolgozóiparban, ami novemberben és decemberben is folytatódott. Januárban azonban a foglalkoztatottsági index értéke emelkedett, és 50 pont fölé került, ami azóta is megmaradt, és az ütem némileg nőtt májushoz képest. A korábbi júniusi értékeket nézve az idei a legmagasabb 1995 óta, és bőven az 1995 óta mért hosszú távú átlag felett van."