Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Spade Előzmény: #527515

Sztem egy tőzsdei fórumon legalább mi ne legyünk hülyék :), politikától függetlenül kell értelmezni a történéseket. Mi a helyzet ?

.

Matóék negyon okos dolgot találtak ki ezzel az MNB-t terhelő adókkal. Egyrészt azzal h adót kell fizetni a napon túl parkoltatott pénzek után, a parkoltatás helyett inkább a gazdaság finanszírozásába vonnák be a tartalékolt pénzeket a bankok, másrészről ezt az adót a munkaheléy teremtésre fordítanák ami kétszeresen is serkentené aagazdaságot.

.

Viszont az MNB erre nagyon okosat húzott, azzal h nem hárítja át az adót, hiszen ha az effektiv kamatot csökkenti a tartalékolt pénzek után azzal effektive csökkenti az alapkamatot egy szegmensben, és ezt a hatást maga is elérhetné kamatvágással amit nyilván azért nem tesz meg még mert nagyok a külpiaci kockázatok és gyors tőkekiáramlást okozhatna bedöntve a HUF-t.

.

Tehát itt csak az történt h mindenki végezte a dolgát Mato a sajátját az MNB meg az övét. Ennek ellenére nem feltétlemöl hülyeség az adó, ha az MNB élérkezettnek látja az időt a csökkentésre, mert ha a befolyó adót munkahelyteremtésre fordítják (ha garantáltan arra fordítják) az dupla stimulus..