Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

BUX 1112

Re: nincs cím

#444405 Frontin Előzmény: #444401

Itthon már minden adott hogy begyorsuljunk lefelé, amerika viszont meglepően erősnek mutatkozott idáig, nélkülük pedig nem nagyon fogunk tovább csúszni. De jó lenne a héten egy 1200 alatti SnP-t látni.

#444401 BudFox Előzmény: #444397

igen..talán még lehet most adni rá..én megvárom míg kinyit USA...nagyon pattog itt minden..

OTP -t meg kényszeresen venné valaki..amint egy kis jó hír jönne.

nagyon vigyázni kell..mert bármelyik irányba elszállhatunk

#444399 BudFox Előzmény: #444395

kíváncsi vagyok meddig fog ez hatni....ebben a válságban semminek a hatás nem tart 3napnál tovább

#444365 holnor Előzmény: #444354

a tankönyv ezt mondja, de vegyük figyelembe:

1. Mo. nm zárt gazdasaság, éppen ellenkezőleg.

2. az ország devizában való eladósodottsága (mind a lakossági, mind az állami, mind a vállalati szektorban) miatt az ilyen magas árfolyam visszafogja a gazdaságot: a fogyasztásra, beruházásra szánt pénz jó része elmegy a törlesztésre.

ezért egy ilyen helyzetben a kamatemelés negatív hatásai (amit leírtál) mérsékeltebben érvényesülnek, az árfolyam általi pozitívumok ellensúlyozhatják ezeket. ha ehhez hozzávesszük a pszichológiát, akkor rövid távon simán jöhetne idehaza egy felpatt.

#444364 Frontin Előzmény: #444361

Igen, ez így van, csak ott van az a fránya emberi tényező, vagyis hogy adott szituációkra hogyan reagálunk egyénenként. Gépként kéne működni, minden érzelmi tényezőt kizárva, vagy pedig játéknak felfogni az egészet (természetesen bizonyos szabályokat betartva, nem eszetlenül), és ezt meglovagolva lazán kereskedni. Nehéz dolog, ebben (is) kell sokat javulni....

#444361 Rozsdáskilincs Előzmény: #444335

"Én hatiban minimum a rés betöltését várom 16K alatt,"

Várakozásaim nekem is vannak:-) Számomra optimális mozgás, kicsit lejjebb adódik. Nehezen irom le mert itt a fórumosok többsége napizik. Igy nem sok értelme egy hosszabb várakozást beirni. Szvsz ha 16 környéke elesik ebben az esetben van lehetőség 13650 elérésére. Az kifektetne minden bullost ezzel szárnyakat adva az áraknak. De ne szaladjunk enyire előre, előbb szépen sorban törögessük a támaszokat.

"hogy nem teljesen objektív amit mondok, lévén shortokon csücsülök, úgyhogy ezt az irányt próbálom igazolni magamnak. :-)"

Az objektivitás csak racionalitás kérdése. A mozgás mennyire felel meg a várakozásoknak. Ez szvsz nem bonyolult ha az ember nem téveszti szem előtt hogy tulkép miért is lépett be. Ezzel le is egyszerüsödött a helyzet. Igy ebben az esetben már csak két dolog marad, ami történik a piacon az vagy jó vagy nem. Innen

már csak egy plusz lépés hogy az ember helyesen döntsön az adott helyzetről. Az álmoknak az éjszakai szundikásban van a helyük.

#444360 Oszol Előzmény: #444358

nekem az az emlekem 2008-rol, hogy akkor (kellett volna) venni, mikor mar magam is tenyleg komolyan elgondolkoztam azon, hogy osszedol az OTP.

persze poziban voltam, beragadva, de aztan hamar pluszba fordult :)

#444358 Frontin Előzmény: #444354

Hát ez az. Van itt ellentmondás rendesen. Mindenesetre 2008-ban nagyon mérges voltam, most nem szeretnék az lenni....

#444355 BudFox Előzmény: #444350

nekem ez lesz az alja : MOL 12.300 , OTP 1800

határidőben ez kb. 13.000 lesz meglehet...

onnantól az lesz hogy rögtön el kell tenni a pár száz pontos nyerőket, vagy ha nagyon megy valamerre - fölfele, akkor tartani a longokat...de shortot már az alján nem lehet hetekig tartogatni mint most...csak napon belül legfeljebb.

#444354 Oszol Előzmény: #444350

En is arra szamitok, hogy MNB komoly kamatemelest hajt vegre, es ettol nemileg megnyugszanak a kedelyek, EURHUF, valamint OTP is javithat.

Tankkonyvileg ez nem igy nez ki.

Kamatemeles hatasara (hangsulyozom elvileg, tokeletes tokepiacot es zart gazdasagot feltetelezve:) ) csokken a beruhazasi hajlandosag (dragabb a hitelfinanszirozas), kisebb az ipari kibocsatas, megtakaritasok - relative - eroteljese(ebbe)n banki betet fele fordulnak, csokken a kereslet reszvenyek irant, inflacio novekedhet, osszessegeben megtakaritasok csokkennek, es a folyamat vegen ott all, hogy a reszvenyarak csokkennek..