"Lesz jogszabályi hivatkozás AB, EU-s beadványok már készülnek."
Valóban? ;) Olvassad el azt a "komoly" beadványt, amit a KE-nek küldtek, és a választ: http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-459349, kérlekszépen, ez egyszerűen KOMOLYTALAN. NINCS jogi hivatkozásuk!
AZ alábbiak csak neked, mert hosszú lesz ;)
És csak, hogy értsük egymást: EZ egyebekben engem mélységesen megdöbbent, mert akkor - és ezek szerint - ezt a lépést már jóval korábban megtehettük volna állami szinten, tehát fordult a kocka: NEM az a kérdés immár, hogy miért engedték a devizahitelek elterjedését, hanem az, hogy MIÉRT HAGYTÁK, hogy így működhessenek szerte az országban az uzsorások?
Ha jobban megnézed, pont most kezdődik a "szegín" uzsorások becipelése is, méghozzá tömegesen: Vagyis nem létezik, hogy az előző kormány alatt nem tudtak róluk. Ez pedig már TÉNYLEG felveti a bűnpártolás lehetőségét, hiszen ez annyit tesz, hogy RENDSZERSZINTEN megtűrték az uzsorát, mert az is "látszólag" GDP növelő tényező volt. És az a vicc, hogy ha megnézed a vélekedésem az elzőző hazaáruló irányvonaláról, abba ez tényleg belefér.
Namármost, ha egy ilyen szintű rendszert kellene nekem minősítenem, akkor az szerintem sem Mongólia, vagy Tadzsikisztán törvényeit jelentené az 1500-as évekből, hanem az mondjuk Magyarországnak a török általi megszállásával érne fel, amikor az ország egyes részei szinte elnéptelenedtek és végtelen nyomorba és kitaszítottságba dőlt az egész ország, mert kizárólag az idegen uraknak kedveztek a törvények, minden az ő kiszolgálásukat és magyarok alávetettségét szolgálta.
És hát, az volt az a hibátlan, jéghideg, PROFESSZIONÁLIS irányvonal, ami a nép el- és lenyomását szolgálta. Az volt az, amivel szemben teljességgel tehetetlen voltál és végig azt kellett hallgatnod, hogy KUSS, ezt nem lehet másképpen csinálni. Pont úgy, mint az előző két ciklusban.
És ha ezek után ránézek erre a kapkodó, kicsit izmozó, néha arrogáns, baromira belterjes, de ugyanakkor MÉGSEM a magyarság MINT TÁRSADALOM ELLENÉBEN zajló politizálásra, akkor megnyugszom. Mert abban nyilván egyetértek, hogy nem "ötletelve", kapkodva, törvényt másnapra törvénnyel módosítva kellene törvénykezni, vagy, hogy nem úgy kellene használni a Parlamentet, mint egy aláírógépezetet, de ez magánvélemény. Abban is igazd van, hogy nem úgy kellene működnie egy gazdaságpolitikának, hogy ha nincs elég pénz, akkor rámutatunk valakire, hogy te fizess.
Én csak egyet nem értek: Ez neked miért most tűnt csak fel? Hiszen 20 éve így működik a magyar adózás: FIXRE teszed az elosztást, sőt az elosztás növekedését, majd ezek után rámutatsz valakire, hogy kitől veszed el.
És most ebben van a hatalmas és óriási, és tényleg soha nem látott különbség:
MOST rámutatnak olyan cégekre, intézményekre, akik eddig valami gennyesre keresték magukat a magyarságon, hiszen Európában többnyire példátlanul drágán, példátlanul sz*r szolgáltatást nyújtottak elképesztő profitok mellett, ráadásul kvázi monopolhelyzetből, tetézve mindezt azzal, hogy egyébként sem osztottak vissza szinte SEMMIT sem a magyar részvényeseknek. Merthát kár arról beszélni, hogy szegín részvényesek rosszul jártak: A részvényesek többnyire SEMMIT sem láttak a részvényeik után. Egy valódi részvényes ugyanis az OSZTALÉKBAN és nem az árfolyamban érdekelt. Az utóbbi a spekulánsok játéka, az előbbi a hosszú távra befektetőké. Vagyis, még csak arról sem lehet szó, hogy ezután a részvényesek kevesebb pénzt kapnak. Mert a semminél kevesebbet úgysem kaphatnak. Arányosan a profithoz képest pedig SOHA nem is kaptak Magyarországon pénzt. Már csak ezért sem működik a tőzsde Magyarországon, hiszen nincs értelme a spekulánsok játékszere elnevezésén túl. Csak erről nem szokás beszélni :) Mert a nincsről [osztalékról] tényleg nem is lehet sokat beszélni ;)
És ennek ellenére: még mindig csak arról beszélhetünk, hogy ezektől elvesznek annyi PROFITOT, hogy még mindig gennyesre keressék magukat. Persze, erre lehet mondani azt, hogy akkor majd drágább lesz a szolgáltatás. Így igaz. Viszont csak azoknak lesz drágább, AKIK HASZNÁLJÁK a szolgáltatást, azaz pont nem országosan és mindenkire vonatkoztatva megy majd a harácsolás, hanem csak azokra, akik használni akarják a szolgáltatást. Első ízben nem a vagyonát akarják elvenni a Magyarságnak, nem tovább akarják zsigerelni, hanem azokat, akiknek számottevő PROFITJUK van. Ráadásul ehhez még az is hozzátartozik, hogy a profitjuk éppen azért keletkezik, MERT ITT VANNAK és ITT MŰKÖDNEK, tehát ezt MÁSHOL NEM KERESHETNÉK MEG, vagyis ebből - sajnos - éppen az következik, hogy teljesen irreálisan magas árakon szolgáltattak eddig, vagyis szó sincs versenyről esetükben, hanem éppen monopol helyzetből fakadó dúrva lehúzásról beszélhetünk csak.
És most nézzük meg a másik utat, amit az elmúlt nyolc évben követtünk, ami ki is kristályosodott a foga fehéjre kimutató hazaárulóval: Abban az esetben természetesen odatolják az adócsökkentést, illetékcsökkentést ezeknek a sz*r bandáknak, meg az állami támogatásokat, majd ezek után azt mondják a NÉPNEK, hogy akkor most ingatlanadót nektek, meg magasabb adókulcsokat, meg szuperbruttót (Nonszensz módon még arrogánsak a pofánkba nyomni Alkotmányosan, hogy a TB befizetést [adót] is lehet adóztatni!), meg elvárt adót(!), hogy a gennyláda szabadrablóknak több profitot lehessen az országból kitalicskázni. Ez az esszenciája annak az útnak és nem más.
Namármost - ha megengeded - én az utóbbitól vagyok rosszul, mert a nemzet fosztogatóit, az ország feldúlását és pusztítását még felháborítóbbnak tartom akkor, ha magyarnak álcázott emberek követik el a magyarok ellen. Az előbbi ehhez képest csak vitatható, ha akarod kritikán aluli politizálás, ugyanakkor szerintem mindkettőnk legmélyebb megdöbbenésére: MŰKÖDŐ politizálást jelent. A viccek viccére mondom: Ha nincs az a 16%-os egykulcsos adó ötlet, akkor ma nincs bajban a költségvetés. Ez például HIBA. De mégsem hazaárulás...
Szokatlan, unortodox a szó minden értelmében, ugyanakkor MUSZÁJ elismerni, hogy meg lehet tenni. Az a rengeteg "ezt majd eltörli az EU", meg az "ilyet nem lehet megcsinálni" valójában a fordítotva sült el eddig is, hiszen nemhogy nem törölték el A LÉNYEGES dolgokat, hanem éppen ellenkezőleg, mások is elkezdték őket bevezetni, amugy copy+paste alapon, mert ha a magyaroknak lehet, akkor nekik is lehet. Na ezért f*sta össze magát az uzsoraklán, mert ha ezt a magyaroknak lehet, akkor másnak is! Indul a dominó és akkor mi lesz az uzsorák uzsorájával? Eddig abban a hitben voltak, hogy dogmájukat senki sem meri megkérdőjelezni, mert úgy letompították az emberek agyát, hogy elképzelni sem bírták, hogy lesz valaki, aki meg meri lépni ezt.
Namármost, hogy miért írtam ezt ilyen szépen és hosszasan le? Mert egy érzést próbáltam bemutatni. Azt az érzést, hogy számomra a hazaáruló törvénykezése volt az, ami csont nélkül bemutatta, hogy milyen volt 1500 környékén a megszállt gyarmatokon történő uralkodás. És köszönöm szépen, abból én tényleg nem kérek. És számomra az volt az "éhség", amivel felfalnák az egész országot, csak hogy a megszállók profitjá biztosítani tudják és ahhoz képest az Akela könnyed altató esti mese.
Ellenpróba: Nézzed meg, hogy most mit is mondanak azok, akik ezeket odarakták egy évre azzal, hogy még gyorsan biztosítsák be a profitot. SEMMIT! Az amit mondanak a komplett dilettantizmus! A kreténség diadala, a valósággal való szembe nem nézés. Most egészen komolyan, szerinted aki képes lerakni egy olyan TERVEZETNEK csúfolt szennyet az asztalra, hogy még többet oszkogat, vagy a másik baromarcút, aki még több adót vetne ki, hogy abból oszkogathasson, azokat inkább látnád hatalmon?
A népnek tetszik az, amit a kormány csinál, és bármennyire nem tetszik ez egy szűk rétegnek - de ez a lényeg.
Mert végső soron, ezért vannak ott.
És még egyszer leírnám: Nem védem őket, vagy kritizálom őket, hanem egyszerűen abból a szempontból nézem amit csinálnak, hogy mi volt előtte és hogy mi lenne a választás helyettük. És ha nincs választási lehetőség, ha azt látom, hogy a másik rombadöntené a hazámat, akkor őket fogom választani, adott esetben még akkor is, ha a módszereik nem jönnek be. Mert SZÁMOMRA a lényeg nem az, hogy nekem tetszen az, amit csinálnak, vagy hogy nekem személy szerint legyen jó, hanem azt nézem, hogy mi a jó az országnak, mert az én meggyőződésem az, hogy nekem csak akkor lesz jobb, ha az országnak lesz jobb. Fordítva ez nem működik.
És innen nézve is azt látom: Ez a kormány sokkal jobb ennek az országnak, mint ami előtte volt. Innentől nekem nem áll módomban öncélúan fikázni a tetteiket, hanem csak arra van lehetőségem, hogy sikeres politizálást kívánjak nekik, hiszen az az ország érdeke. :)