Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: KEDVEZŐ ÍTÉLET A DEVIZAHITELESEKNEK - Makkos Albert értékeli a Legfelsőbb Bíróság indoklását

Előzmény: #427921

"mi ebben az ügyben ebben az életünkben nem fogunk egyezségre jutni ezt már látom."

Az a baj, hogy te arról szeretnél beszélni ebben az esetben, hogy egy általad elképzelt jogállamban mit és hogyan lehet(ne) csinálni. Ez tök jó és igazad is van, csak az a baj, hogy ezen nem tudunk vitatkozni, mert sacc/kb ugyanazt gondoljuk és érezzük ebben a kérdésben.

Én pont ezért nyitottam meg ott a vitát, hogy ez most nem az az eset, amikor érdemes lenne erről beszélni, hiszen eddig pont nem jogállami, avagy jogállamhoz méltóan, jogállami védettséget érdemes módon cselekedtek az uzsorások. ÉN EZÉRT NEM tartom helyénvalónak az ilyen jellegű ELVEKRE(!) való hivatkozást sem a részükről, sem az ő ÉRVEIKET védeni akaróknál.

Merthát, azért azt lássuk be, másról NINCS SZÓ, hiszen jogszabályról, jogsértésről szó sincs, mert szó sem lehet jelen esetben, egyebekben azért, mert ilyet a mai napig nem tudtak felhozni. Felhívom figyelmed arra is, hogy ez pont az az igen lényeges különbség, amely megkülönbözteti a végtörlesztési törvényt az általad példának hozott egyéb esetekkel kapcsolatban, azon példák esetében ugyanis a panasztevők KONKRÉT jogszabályi hivatkozásokat tudtak AZONNAL felmutatni, egyrészt az EU direktívák között, másrészt a hatályos jogszabályok között. Azon esetekben tehát nem "magyarázták a bizonyítványt", hanem megmutatták a jogsértést. Itt erről szó sincs.

Elvekről pedig uzsorásokkal, tőzsdével, üzlettel kapcsolatban nem érdemes vitát nyitni :)

"Én személy szerint ezeknek a ****knak azt kívánnám szakadjon rájuk ez az egész összetákolt baromság amit gazdaságpolitika címén végeznek"

Értem az elkeseredettséget, csak nem értem: Egy bank sem ment csődbe, egy se vonult ki, egy se zárt be, mit siratunk tulajdonképpen? Azt is értem, hogy nagyon nem tetszik amit ez a kormány csinál, és tény, hogy ezzel sem vagy egyedül. Node, megnézve a korábbiak "teljesítményét", nomeg elképzeléseit, megnézve azt a mocsadékot, amit letettek "adóátrendezés" címszóval az asztalra, hát... csak azt tudom nekik kívánni, hogy sikerüljön minden, amit elképzeltek, mert a többi maga a kész katasztrófa, ha dícsérni akarom. Merthát, ha a Fideszt kommunistázod, akkor nem is tudom milyen jelzőt biggyesztenél az mszp egyenesen neobolsevik költségvetés elképzelésére? Ezek most már az összes eddigi negatívumot képesek alulmúlni, és olyan szinten nincsenek tisztában a bajokkal, problémákkal, hogy az KÉTSÉGBEEJTŐ.

"Így csak szimplán annyit mondok kapják be."

Furcsa ízlésed van :D

"Persze ez nem neked szól, értékelem erőfeszítéseidet, hogy érveket próbálsz felhozni."

Ezt hívják vitának ;) Egyébként, külön szerencse, hogy pont nem sokkal korábban is amellett érveltem, hogy a devizahiteleket ki kell tárazni - mert így tudhatod, hogy én hogyan képzeltem volna ezt el, ugyanakkor azt is, hogy miért nem fújok erre a megoldásra sem.