Regisztráció Elfelejtett jelszó

A Bankszövetség áll nyerésre

"A Bankszövetség hétfői …

"A Bankszövetség hétfői elnökségi ülésén tekinti át, hogy milyen beadványt nyújtsanak be az Alkotmánybírósághoz a végtörlesztés miatt - válaszolta egy kérdésre az MTI tudósítása szerint."

Magyarul, SEMMI nincs a kezükben. Amit Schmittnek elküldtek, az még viccnek is rossz. Ha meg valakinek még mindig kérdéses lett volna, hogy EU ellenes-e a jogszabály, akkor arról ennyit:

"Patai elmondása szerint egyelőre az alkotmánybírósági beadványról döntenek, egy esetleges európai bírósági beadványról csak konzultálnak."

Vagyis, BLÖFFÖLTEK, FENYEGETTEK, de semmi, azaz semmi nincs a kezükben. Sőt mi több, ezt érzik is:

"A távközlési adóról azt mondta: több éves pereskedéssel kell számolni, a bankadóról pedig azt, hogy "kegyetlenül fáj", de a fő kérdés hogy a bankok 2013-ban meg tudnak-e állapodni a kormánnyal."

Hiszen, pontosan erre utaltam: Az, hogy mennyi lesz a különadó, az éppen a viselkedésüktől függ. Ugyan már kezdik érezni, hogy a másik odalára kerültek a szerszámnak, de még mindig dirigálni akarnak.

És a dúrva elszólása a helytartónak:

"Az Európai Birodalom elszakíthatatlan részei vagyunk a pénzügyi szektorban és ez jó hír".

Mert szeretném a helytartó figyelmét felhívni arra, hogy a pénzügyi birodalomnak vége, az európai közösség elkezdett végre ÁLLAMOKBAN, államok szövetségében gondolkodni és kezdi magáról lerázni az uzsorások diktatúráját. Azt hiszem, ennél dúrvább elszólást az Európai Unióval kapcsolatban még soha nem hallottam, gondolom a Kuruc.info-tól kezve az összes szélsőjobb portál le fogja hozni, hogy elszólták magukat a zsidók.

Úgy tűnik, másnak is fel…

Úgy tűnik, másnak is feltűnt, amiről tegnap írtam.

http://penzcentrum.hu/lakas/lakasmaffia_nyereszkedhet_a_nemzeti_eszkozkezelon.1029967.html

Úgynevezett """""Pénzentrum vélemény""""":

"Amennyiben valóban piaci ár alatt hozzá lehet majd jutni némelyik ingatlanhoz, akkor lesznek majd olyanok, akik szívesen megváltják majd az ingatlant az összes eddigi terhével együtt az adósoktól. Bár így a bedőlt hiteles jó esetben visszakaphatja önerejét, s az eddig befizetett törlesztőrészleteket (vagy legalábbis ezek egy részét), ugyanakkor a tőkével rendelkező "nyerészkedő" azon túl, hogy jutányos áron juthat majd hozzá a kiszemelt ingatlanhoz, még jókora veszteséget is okoz az államnak."

És nem "amennyiben", hanem "amikor".

Re: A Bankszövetség régóta összejátszik a végrehajtókkal

#428129 Előzmény: #428026

Én itt jópár dolgot nem értek.

Ad1: Miért dolgozna az államnak a végrehajtói kamara? :o Annak dolgozik, aki felkéri, hogy dolgozzanak nekik. Ha az az állam, akkor az állam, ha egy bank, akkor a bank. Én ebben nem látok problémát.

Ad2: "Látható, hogy jelenleg ezen a napon; 2011. szeptember 21-én, 5840 ingatlan árverés folyik egyszerre! Másnap, szeptember 22-én már 5867! Egyetlen nap alatt 27 árverésre került ingatlannal növekedett a szám! ITT >>)" Látható, hogy fogalma sincs a figurának, hogy miről van szó online értékesítés esetében: ilyen esetekben ennyi van egyszerre listázva, mint mondjuk a Vaterán termék. Ebből a szempontból nézve a ~6000 darab nem tűnik soknak.

Ad3: "A kamara az elektronikus árverési rendszer bevezetésétől az árverések nyilvánosságának és hatékonyságának a javulását, s nem utolsósorban az árverési vételárak emelkedését reméli." (Vagyis a magasabb profitot! - A szerk)" A szerk egy hülye: Mivel a magasabb vételár elsősorban az ADÓSNAK kedvező. Inkább legyen alacsonyabb?!

Ad4: A végrehajtók díjazása szintén már régóta kérdés - de a fenti elektronikus rendszer éppen az átláthatóságot és nem mellesleg az árverezési összefogások elleni harcot szolgálja.

Már megint a szarva között a tőgyét söprögetik a fehérek...

Re: KEDVEZŐ ÍTÉLET A DEVIZAHITELESEKNEK - Makkos Albert értékeli a Legfelsőbb Bíróság indoklását

#428120 Előzmény: #427981

"Lesz jogszabályi hivatkozás AB, EU-s beadványok már készülnek."

Valóban? ;) Olvassad el azt a "komoly" beadványt, amit a KE-nek küldtek, és a választ: http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-459349, kérlekszépen, ez egyszerűen KOMOLYTALAN. NINCS jogi hivatkozásuk!

AZ alábbiak csak neked, mert hosszú lesz ;)

És csak, hogy értsük egymást: EZ egyebekben engem mélységesen megdöbbent, mert akkor - és ezek szerint - ezt a lépést már jóval korábban megtehettük volna állami szinten, tehát fordult a kocka: NEM az a kérdés immár, hogy miért engedték a devizahitelek elterjedését, hanem az, hogy MIÉRT HAGYTÁK, hogy így működhessenek szerte az országban az uzsorások?

Ha jobban megnézed, pont most kezdődik a "szegín" uzsorások becipelése is, méghozzá tömegesen: Vagyis nem létezik, hogy az előző kormány alatt nem tudtak róluk. Ez pedig már TÉNYLEG felveti a bűnpártolás lehetőségét, hiszen ez annyit tesz, hogy RENDSZERSZINTEN megtűrték az uzsorát, mert az is "látszólag" GDP növelő tényező volt. És az a vicc, hogy ha megnézed a vélekedésem az elzőző hazaáruló irányvonaláról, abba ez tényleg belefér.

Namármost, ha egy ilyen szintű rendszert kellene nekem minősítenem, akkor az szerintem sem Mongólia, vagy Tadzsikisztán törvényeit jelentené az 1500-as évekből, hanem az mondjuk Magyarországnak a török általi megszállásával érne fel, amikor az ország egyes részei szinte elnéptelenedtek és végtelen nyomorba és kitaszítottságba dőlt az egész ország, mert kizárólag az idegen uraknak kedveztek a törvények, minden az ő kiszolgálásukat és magyarok alávetettségét szolgálta.

És hát, az volt az a hibátlan, jéghideg, PROFESSZIONÁLIS irányvonal, ami a nép el- és lenyomását szolgálta. Az volt az, amivel szemben teljességgel tehetetlen voltál és végig azt kellett hallgatnod, hogy KUSS, ezt nem lehet másképpen csinálni. Pont úgy, mint az előző két ciklusban.

És ha ezek után ránézek erre a kapkodó, kicsit izmozó, néha arrogáns, baromira belterjes, de ugyanakkor MÉGSEM a magyarság MINT TÁRSADALOM ELLENÉBEN zajló politizálásra, akkor megnyugszom. Mert abban nyilván egyetértek, hogy nem "ötletelve", kapkodva, törvényt másnapra törvénnyel módosítva kellene törvénykezni, vagy, hogy nem úgy kellene használni a Parlamentet, mint egy aláírógépezetet, de ez magánvélemény. Abban is igazd van, hogy nem úgy kellene működnie egy gazdaságpolitikának, hogy ha nincs elég pénz, akkor rámutatunk valakire, hogy te fizess.

Én csak egyet nem értek: Ez neked miért most tűnt csak fel? Hiszen 20 éve így működik a magyar adózás: FIXRE teszed az elosztást, sőt az elosztás növekedését, majd ezek után rámutatsz valakire, hogy kitől veszed el.

És most ebben van a hatalmas és óriási, és tényleg soha nem látott különbség:

MOST rámutatnak olyan cégekre, intézményekre, akik eddig valami gennyesre keresték magukat a magyarságon, hiszen Európában többnyire példátlanul drágán, példátlanul sz*r szolgáltatást nyújtottak elképesztő profitok mellett, ráadásul kvázi monopolhelyzetből, tetézve mindezt azzal, hogy egyébként sem osztottak vissza szinte SEMMIT sem a magyar részvényeseknek. Merthát kár arról beszélni, hogy szegín részvényesek rosszul jártak: A részvényesek többnyire SEMMIT sem láttak a részvényeik után. Egy valódi részvényes ugyanis az OSZTALÉKBAN és nem az árfolyamban érdekelt. Az utóbbi a spekulánsok játéka, az előbbi a hosszú távra befektetőké. Vagyis, még csak arról sem lehet szó, hogy ezután a részvényesek kevesebb pénzt kapnak. Mert a semminél kevesebbet úgysem kaphatnak. Arányosan a profithoz képest pedig SOHA nem is kaptak Magyarországon pénzt. Már csak ezért sem működik a tőzsde Magyarországon, hiszen nincs értelme a spekulánsok játékszere elnevezésén túl. Csak erről nem szokás beszélni :) Mert a nincsről [osztalékról] tényleg nem is lehet sokat beszélni ;)

És ennek ellenére: még mindig csak arról beszélhetünk, hogy ezektől elvesznek annyi PROFITOT, hogy még mindig gennyesre keressék magukat. Persze, erre lehet mondani azt, hogy akkor majd drágább lesz a szolgáltatás. Így igaz. Viszont csak azoknak lesz drágább, AKIK HASZNÁLJÁK a szolgáltatást, azaz pont nem országosan és mindenkire vonatkoztatva megy majd a harácsolás, hanem csak azokra, akik használni akarják a szolgáltatást. Első ízben nem a vagyonát akarják elvenni a Magyarságnak, nem tovább akarják zsigerelni, hanem azokat, akiknek számottevő PROFITJUK van. Ráadásul ehhez még az is hozzátartozik, hogy a profitjuk éppen azért keletkezik, MERT ITT VANNAK és ITT MŰKÖDNEK, tehát ezt MÁSHOL NEM KERESHETNÉK MEG, vagyis ebből - sajnos - éppen az következik, hogy teljesen irreálisan magas árakon szolgáltattak eddig, vagyis szó sincs versenyről esetükben, hanem éppen monopol helyzetből fakadó dúrva lehúzásról beszélhetünk csak.

És most nézzük meg a másik utat, amit az elmúlt nyolc évben követtünk, ami ki is kristályosodott a foga fehéjre kimutató hazaárulóval: Abban az esetben természetesen odatolják az adócsökkentést, illetékcsökkentést ezeknek a sz*r bandáknak, meg az állami támogatásokat, majd ezek után azt mondják a NÉPNEK, hogy akkor most ingatlanadót nektek, meg magasabb adókulcsokat, meg szuperbruttót (Nonszensz módon még arrogánsak a pofánkba nyomni Alkotmányosan, hogy a TB befizetést [adót] is lehet adóztatni!), meg elvárt adót(!), hogy a gennyláda szabadrablóknak több profitot lehessen az országból kitalicskázni. Ez az esszenciája annak az útnak és nem más.

Namármost - ha megengeded - én az utóbbitól vagyok rosszul, mert a nemzet fosztogatóit, az ország feldúlását és pusztítását még felháborítóbbnak tartom akkor, ha magyarnak álcázott emberek követik el a magyarok ellen. Az előbbi ehhez képest csak vitatható, ha akarod kritikán aluli politizálás, ugyanakkor szerintem mindkettőnk legmélyebb megdöbbenésére: MŰKÖDŐ politizálást jelent. A viccek viccére mondom: Ha nincs az a 16%-os egykulcsos adó ötlet, akkor ma nincs bajban a költségvetés. Ez például HIBA. De mégsem hazaárulás...

Szokatlan, unortodox a szó minden értelmében, ugyanakkor MUSZÁJ elismerni, hogy meg lehet tenni. Az a rengeteg "ezt majd eltörli az EU", meg az "ilyet nem lehet megcsinálni" valójában a fordítotva sült el eddig is, hiszen nemhogy nem törölték el A LÉNYEGES dolgokat, hanem éppen ellenkezőleg, mások is elkezdték őket bevezetni, amugy copy+paste alapon, mert ha a magyaroknak lehet, akkor nekik is lehet. Na ezért f*sta össze magát az uzsoraklán, mert ha ezt a magyaroknak lehet, akkor másnak is! Indul a dominó és akkor mi lesz az uzsorák uzsorájával? Eddig abban a hitben voltak, hogy dogmájukat senki sem meri megkérdőjelezni, mert úgy letompították az emberek agyát, hogy elképzelni sem bírták, hogy lesz valaki, aki meg meri lépni ezt.

Namármost, hogy miért írtam ezt ilyen szépen és hosszasan le? Mert egy érzést próbáltam bemutatni. Azt az érzést, hogy számomra a hazaáruló törvénykezése volt az, ami csont nélkül bemutatta, hogy milyen volt 1500 környékén a megszállt gyarmatokon történő uralkodás. És köszönöm szépen, abból én tényleg nem kérek. És számomra az volt az "éhség", amivel felfalnák az egész országot, csak hogy a megszállók profitjá biztosítani tudják és ahhoz képest az Akela könnyed altató esti mese.

Ellenpróba: Nézzed meg, hogy most mit is mondanak azok, akik ezeket odarakták egy évre azzal, hogy még gyorsan biztosítsák be a profitot. SEMMIT! Az amit mondanak a komplett dilettantizmus! A kreténség diadala, a valósággal való szembe nem nézés. Most egészen komolyan, szerinted aki képes lerakni egy olyan TERVEZETNEK csúfolt szennyet az asztalra, hogy még többet oszkogat, vagy a másik baromarcút, aki még több adót vetne ki, hogy abból oszkogathasson, azokat inkább látnád hatalmon?

A népnek tetszik az, amit a kormány csinál, és bármennyire nem tetszik ez egy szűk rétegnek - de ez a lényeg.

Mert végső soron, ezért vannak ott.

És még egyszer leírnám: Nem védem őket, vagy kritizálom őket, hanem egyszerűen abból a szempontból nézem amit csinálnak, hogy mi volt előtte és hogy mi lenne a választás helyettük. És ha nincs választási lehetőség, ha azt látom, hogy a másik rombadöntené a hazámat, akkor őket fogom választani, adott esetben még akkor is, ha a módszereik nem jönnek be. Mert SZÁMOMRA a lényeg nem az, hogy nekem tetszen az, amit csinálnak, vagy hogy nekem személy szerint legyen jó, hanem azt nézem, hogy mi a jó az országnak, mert az én meggyőződésem az, hogy nekem csak akkor lesz jobb, ha az országnak lesz jobb. Fordítva ez nem működik.

És innen nézve is azt látom: Ez a kormány sokkal jobb ennek az országnak, mint ami előtte volt. Innentől nekem nem áll módomban öncélúan fikázni a tetteiket, hanem csak arra van lehetőségem, hogy sikeres politizálást kívánjak nekik, hiszen az az ország érdeke. :)

A Bankszövetség régóta összejátszik a végrehajtókkal

#428026 kosami

A végrehajtói kamara nem az államnak, hanem a bankoknak dolgozik - Tudatosan kerülte ki az adósok jogorvoslati lehetőségeit a Bankszövetség és a Végrehajtói Kamara!

Birtokunkba jutott egy dokumentum, mely bizonyítani látszik azt a tényt, hogy a Magyar Bankszövetség régóta összejátszik a végrehajtó hiénákkal. Mi sem bizonyítja jobban ezt az állításunkat, mint az a tény, hogy a Bankszövetség és a Magyar Bírósági Végrehajtó Kamara titkosított üzeneteket váltottak, és feltehetőleg váltanak ma is, a várható és már megtörtént hitelek bedőléseiről.

http://www.feherkemeny.hu/2011/09/25/bankszovetseg-regota-osszejatszik-vegrehajtokkal

Re: KEDVEZŐ ÍTÉLET A DEVIZAHITELESEKNEK - Makkos Albert értékeli a Legfelsőbb Bíróság indoklását

#427981 banyaiz Előzmény: #427972

Jó mondhattam volna példaként Tadzsikisztánt, vagy Mongóliát is az 1500-as évekből. :)

Lesz jogszabályi hivatkozás AB, EU-s beadványok már készülnek.

Nekem meg ez jut eszembe, vonatkoztasd a helyzetre, de csak max hangerővel. :)

#427972 Előzmény: #427969

Nem pont erre ;)

Arra értettem, hogy - értve, hogy mire kívánsz utalni - nem nekem kell bizonyítani, hogy ez a jogszabály "törvényes", hanem annak kell megmutatnia, hogy JOGSZABÁLYSÉRTŐ, aki szerint AZ. Azon sem vagyok hajlandó vitát nyitni, hogy mely országokban szokás így törvénykezni, vagy melyik korokban volt ez így szokás, mert ez ízlés kérdése, és mint tudod, ízlésről nem vitatkozunk :)

Ezzel szemben a jogszabálysértő kitétel elég konkrét, és egyszerű dolog: Annyit tesz, hogy egy jogszabály mondjuk nem érdeket, hanem konkrét paragrafust sért. A megmutatás tehát ebben az esetben úgy működik, hogy aki szerint jogszabályellenes a törvény, annak kell ezen állítását igazolnia, mégpedig úgy, hogy megmutatja, hogy mondjuk a PTK ezen paragrafusának mond ellent, vagy az Alkotmány ennek a szakaszának, netán valamely EU-s jogszabálynak. KONKRÉTAN.

Mert ebben az esetben lehet valamit JOGSÉRTŐNEK nevezni.

Egyebekben lehet etikátlannak, ócskának, rossznak, elhibázottnak, bolseviknak, nácinak, vagy aminek akarod hívni, de ez utóbbiak ugyebár szubjektív fogalmak és még csak véletlenül sem jogi kategóriák :)

Arról meg, hogy mi a vélemény arról az országról, amiben ilyen uzsoraszerződéseket és ilyen törvényeket hoznak, arról nekem ez jut az eszembe:

#427969 banyaiz Előzmény: #427959

Van olyan mondat , vagy szó a törvényben amibe, ha kiragadjuk a szövegkörnyezetéből, és egy pillanatra Zimbabweba képzeljük magunkat az 1700-as évekbe, akkor nem lehet belekötni jogilag, így esetleg elfogadom. Erre értetted?:)

#427959 Előzmény: #427951

"Jogsértések kapcsán az én véleményem az, hogy azt kell inkább kigyűjteni miben nincs jogsértés, nem azt amiben van, úgy gyorsabban végzünk. :)"

Na látod, pont erről beszéltem: Jelen vita tárgyában éppen NINCS jogsértés ;)

Ettől még nem kell elfogadni, nem kell tetszeni, de jogsértést kiáltani felesleges.

#427951 banyaiz Előzmény: #427940

Értem mondandód lényegét, de nem értek vele egyet. Ha már állandóan háborúról beszélnek akkor amit csinálnak az egy kamikaze művelet. Talán ebbe így tömören minden benne volt amit gondolok ezekről a tökkelütöttekről.

Jogsértések kapcsán az én véleményem az, hogy azt kell inkább kigyűjteni miben nincs jogsértés, nem azt amiben van, úgy gyorsabban végzünk. :)

Na béke.

#427940 Előzmény: #427921

"mi ebben az ügyben ebben az életünkben nem fogunk egyezségre jutni ezt már látom."

Az a baj, hogy te arról szeretnél beszélni ebben az esetben, hogy egy általad elképzelt jogállamban mit és hogyan lehet(ne) csinálni. Ez tök jó és igazad is van, csak az a baj, hogy ezen nem tudunk vitatkozni, mert sacc/kb ugyanazt gondoljuk és érezzük ebben a kérdésben.

Én pont ezért nyitottam meg ott a vitát, hogy ez most nem az az eset, amikor érdemes lenne erről beszélni, hiszen eddig pont nem jogállami, avagy jogállamhoz méltóan, jogállami védettséget érdemes módon cselekedtek az uzsorások. ÉN EZÉRT NEM tartom helyénvalónak az ilyen jellegű ELVEKRE(!) való hivatkozást sem a részükről, sem az ő ÉRVEIKET védeni akaróknál.

Merthát, azért azt lássuk be, másról NINCS SZÓ, hiszen jogszabályról, jogsértésről szó sincs, mert szó sem lehet jelen esetben, egyebekben azért, mert ilyet a mai napig nem tudtak felhozni. Felhívom figyelmed arra is, hogy ez pont az az igen lényeges különbség, amely megkülönbözteti a végtörlesztési törvényt az általad példának hozott egyéb esetekkel kapcsolatban, azon példák esetében ugyanis a panasztevők KONKRÉT jogszabályi hivatkozásokat tudtak AZONNAL felmutatni, egyrészt az EU direktívák között, másrészt a hatályos jogszabályok között. Azon esetekben tehát nem "magyarázták a bizonyítványt", hanem megmutatták a jogsértést. Itt erről szó sincs.

Elvekről pedig uzsorásokkal, tőzsdével, üzlettel kapcsolatban nem érdemes vitát nyitni :)

"Én személy szerint ezeknek a ****knak azt kívánnám szakadjon rájuk ez az egész összetákolt baromság amit gazdaságpolitika címén végeznek"

Értem az elkeseredettséget, csak nem értem: Egy bank sem ment csődbe, egy se vonult ki, egy se zárt be, mit siratunk tulajdonképpen? Azt is értem, hogy nagyon nem tetszik amit ez a kormány csinál, és tény, hogy ezzel sem vagy egyedül. Node, megnézve a korábbiak "teljesítményét", nomeg elképzeléseit, megnézve azt a mocsadékot, amit letettek "adóátrendezés" címszóval az asztalra, hát... csak azt tudom nekik kívánni, hogy sikerüljön minden, amit elképzeltek, mert a többi maga a kész katasztrófa, ha dícsérni akarom. Merthát, ha a Fideszt kommunistázod, akkor nem is tudom milyen jelzőt biggyesztenél az mszp egyenesen neobolsevik költségvetés elképzelésére? Ezek most már az összes eddigi negatívumot képesek alulmúlni, és olyan szinten nincsenek tisztában a bajokkal, problémákkal, hogy az KÉTSÉGBEEJTŐ.

"Így csak szimplán annyit mondok kapják be."

Furcsa ízlésed van :D

"Persze ez nem neked szól, értékelem erőfeszítéseidet, hogy érveket próbálsz felhozni."

Ezt hívják vitának ;) Egyébként, külön szerencse, hogy pont nem sokkal korábban is amellett érveltem, hogy a devizahiteleket ki kell tárazni - mert így tudhatod, hogy én hogyan képzeltem volna ezt el, ugyanakkor azt is, hogy miért nem fújok erre a megoldásra sem.

#427921 banyaiz Előzmény: #427910

mi ebben az ügyben ebben az életünkben nem fogunk egyezségre jutni ezt már látom. Ahhoz újra kellene születnünk, vagy egy winchester formázás kellene, legalábbis nálam. :)

Már éppen komcsizni akartam , de láttam amit írtál a végén. Hagyjuk inkább a témát, majd az idő eldönti mi lesz ebből. Én személy szerint ezeknek a ****knak azt kívánnám szakadjon rájuk ez az egész összetákolt baromság amit gazdaságpolitika címén végeznek, beleértve a devizahitelesek megmentésének nevezett akármit is. Azért nem kívánom ezt mert leginkább az ország szívná meg a hülyeségüket, nem ők. Így csak szimplán annyit mondok kapják be.

Persze ez nem neked szól, értékelem erőfeszítéseidet, hogy érveket próbálsz felhozni.

#427910 Előzmény: #427881

South Park: "Mindenki kontra mindenki" per LOL

"Gondolod ha kimondják, hogy EU-s jogba ütközött a különadó nem kell visszafizetni, vagy a végtörlesztésnél ugyanígy?"

Mint írtam, nem ütközik EU-s jogba, sőt mi több, ma már LB határozat van arról, hogy nem is ütközhet.

Nem szeretném magam ismételni, tehát összefoglalom az álláspontom:

- mint láttad, az EU NEM törölhet el jogszabályt, sőt, CSAK KÉRHETI(!) a megváltoztatást is. Arra várás tehát, hogy majd ők elmeszelik az érthetetlen,

- az EU visszamenőleges jogszabályt nem hozhat, tehát ha fel is kéri a kormányt a változásra, és az megteszi, akkor is csak a jövőre vonatkozhat a módosítás,

- ennek megfelelően, ha a jogszabály már nem is él, mert nincs hatályban, akkor valójában nem lesz mit vizsgálnia,

- természetesen el lehet menni az EU bíróságra, de ott meg csípőből elvéreznének a felperesek, ugyanis minden lehetséges hivatkozási alapjukat már maguk is elkövették ezen esetekben, különösen:

- Kiszámíthatatlanság,

- Egyoldalú szerződésmódosítások tömege,

- Átláthatatlan árazás, indokolatlan emelések,

- Alá nem támasztott költségek elszámolása,

- Maradnak az országban, tehát nincs elmenetel a döntés miatt,

- Tehát szó sem lehet arról, hogy kárt szenvedtek el,

- Éppen ezért valójában eddig éppen ők korlátozták a tőke szabad áramlását.

Ettől még lehet perelni, mert ahhoz mindenkinek joga van. De szerintem akinek vaj van a fején az ne menjen a Napra.

Végezetül a legfontosabb érvem:

A mostani CHF devizaopcióikat, avagy swappokat 180 körüli CHF árfolyamon vették fel (~12 hónappal ezelőtt, a régebbieket még olcsóbban), tehát a 180-as árfolyam mellett nem keletkezhet veszteségük, hiszen azokat nem kell most, a drágább árfolyamokon újrakötniük.

Vagyis valójában, összegezve: ha tényleg ki akarnának mutatni egy VALÓS veszteséget, akkor nagyon fel kellene kötni a gatyájukat. Jövőbeli elmaradt profitért ugyan lehet perelni, de nincs az a bíróság ami igazat adna nekik. És ahogy már írtam, ha mégis így lenne, akkor az állam kivet egy banki különadót abban az évben, és viszi a pénzt - kamatokkal együtt.

Tehát, értelme sincs a pernek, mert a lakossággal szemben nem megy, az állammal szemben pedig nem tudnak nyerni. Mondtam: Most átkerültek a szerszám másik oldalára, ez nem tetszik nekik. Most velük csinálják azt, amit eddig ők csináltak az emberekkel.

Mindezen érvelés azonban teljességgel indifferens arra nézve, hogy milyen minőségű maga a törvény, hogy hogyan volt az kommunikálva, avagy arra nézv, hogy én, vagy te hogyan csináltad volna. A fenti érvelés kizárólag a labanc vérszívó uzsorásokra vonatkozik, nem pedig a törvény minőségének a megítélésére, még kevésbé arra nézve, hogy mi a véleményem azokról, akik meghozták a törvényeket. Ez utóbbiakról nem kívánok vitát nyitni :)

#427881 banyaiz Előzmény: #427857

Mindenki mindenki ellen, a lakosság a bankok ellen, bankok az állam ellen az állam az EU-val , a végén már azt sem tudjuk majd ki kivel van. :)

Gondolod ha kimondják, hogy EU-s jogba ütközött a különadó nem kell visszafizetni, vagy a végtörlesztésnél ugyanígy? nehezen hiszem. És bírság is előferdülhet szvsz.

#427857 Előzmény: #427843

"banyaiz: szerintem az lesz a vége mint az áfánál."

Nagy tévedés. Az Áfánál nem az történt, hogy einstandolta az állam, hanem egyszerűen csak nem utalta vissza. Annak jogosságát azonban egyetlen pillanatig sem vitatta, és minden adózó fel is tűntette, mert feltűntethette követelésként a folyószámláján. EZ az ítélet pont nem bírság, pláne nem visszamenőleges, nem pofon, csak annyi, hogy KI KELL UTALNI az egyébként senki által nem vitatott összegeket. A JÖVŐBEN.

"Mondjuk lehet itt is az lesz mint a devizahiteleknél 10 év múlva is ezen megy a pereskedés."

Ki ellen?

#427843 banyaiz Előzmény: #427821

szerintem az lesz a vége mint az áfánál. Visszafizetjük, plusz esetleg megkínálnak egy bírsággal, megyünk a pofonért. Kemények vagyunk, és okosak. Hiába az embereket meg kell védeni:)

Mondjuk lehet itt is az lesz mint a devizahiteleknél 10 év múlva is ezen megy a pereskedés.

#427821 Előzmény: #427780

"Na végre valamiben egyetértünk."

Nem ez volt az első, és nem is ez lesz az utolsó :)

"Felhívnám a figyelmed a Matávra kivetett különadóról szóló Eu-s döntésre."

Épp most linkeltem be, hogy máris reagált a kormány - megyünk a bíróságra, ha ezt akarják, DE NEM töröljük el az adót. Ugyanakkor felhívom szives figyelmed arra, hogy az EU nem SEMMISSÉGET mondott ki, NEM mondta azt, hogy a már befizetett adó visszajár, hanem csak azt, hogy A JÖVŐBEN SZŰNTESSE MEG AZT A KORMÁNY.

"Egyenként szépen komótosan ez lesz a sorsa az összes baromságnak amit ezek az agyatlanok alkotnak."

Hja, pontosan ez: Sóhivatal indul, semmi sem történik, majd úgy öt-tíz év múlva, amikor kimerül az összes bírósági kör, akkor eltörlik ezt a különadót. Ami - szerencsés esetben - egyébként sem maradna addig fenn.

"Sajnos ennek költségvetési hatásai is vannak"

Pont semmiféle nincs, tessék csak jobban megnézni ezt a sóhivatali beszólást :) Pont olyan, mintha a labanc uzsorásklánt hallgattam volna. És pontosan erről beszéltem eddig, fenyegetni tudnak, tenni meg nem. VISSZAMENŐLEG meg pláne nem!

Vagyis, ha esetleg el is törlik a törvényt MAJD EGYSZER, akkor annyi lesz a kihatás, hogy onnantól ezt nem lehet beszedni, de visszamenőleg SEMMI. Hasonló a helyzet a végtörlesztéssel, főleg azért, mert mire az egyáltalán ERRE a szintre eljutna, addigra már nem lesz hatályos a törvény. Én pedig pont erre mondtam azt, hogy addigra még csak vizsgálni sem lesz mit, eltörlésre felszólítani meg pláne nem. És ahogy írtam: NINCS joguk jogot alkotni, sem jogszabályt megsemmisíteni.

ELKÉSZÜLT A VÉGLEGES KIÁ…

#427818 kosami

ELKÉSZÜLT A VÉGLEGES KIÁLTVÁNY!MINDENKI SZABADON TERJESZTHETI! KIÁLTVÁNY !!! BANKI KÁROSULTAK FÓRUMÁNAK PETÍCIÓJA A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ELNÖKÉHEZ A MAGYAR PARLAMENTHEZ A MAGYAR KORMÁNYHOZ MIT KÍVÁN A MAGYAR NEMZET ??? 1, Felszólítjuk Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy a már folyamatban lévő országos média kampány keretében hozza nyilvánosságra: A BANKI KÁROSULTAK KIJELENTIK, NEM TARTANAK IG...ÉNYT ARRA, HOGY AZ ADÓFIZETŐK TERHÉRE FINANSZÍROZZÁK A BANKOK ÁLTAL NEKIK OKOZOTT KÁROKAT !!! A BANKI KÁROSULTAK KÖVETELIK, HOGY A KÁRTALANÍTÁS ÉS ÜGYÜK RENDEZÉSE A PÉNZINTÉZETEK EXTRA PROFITJÁBÓL TÖRTÉNJEN !!! 2, A kormány AZONNALI HATÁLLYAL HIRDESSEN MORATÓRIUMOT A VÉGREHAJTÁSOKRA ÉS KILAKOLTATÁSOKRA, A HITELEZÉSI GYAKORLAT VISSZAMENŐLEGES FELÜLVIZSGÁLATÁNAK LEZÁRÁSÁIG !!! 3, A kormány VISSZAMENŐLEGES HATÁLLYAL jogszabályban rögzítetten kötelezze a hazánkban működő pénzintézeteket A BANKI HITELEK UNIÓS JOGSZABÁLYOKNAK MEGFELELŐ ÁTALAKÍTÁSÁRA, A MÁR „BEDŐLT HITELEK” AZONNALI FELÜLVIZSGÁLATÁRA, A MEGKÁROSÍTOTT ADÓSOK AZONNALI KÁRTALANÍTÁSÁRA !!! 4, A kormány SORON KÍVÜL HOZZON RENDELETET A FORINT ÉS DEVIZA HITELEK TÖRLESZTŐ RÉSZLETEINEK ÉS KAMATAINAK, A SZERZŐDÉSEK MEGKÖTÉSÉNEK IDŐPONTJÁBAN RÖGZÍTETT ÖSSZEG SZINTJÉN TÖRTÉNŐ BEFAGYASZTÁSÁRA, AZ ENNEK MEGFELELŐ HAVI TÖRLESZTŐRÉSZLET MEGHATÁROZÁSÁRA, A HITELEZÉSI GYAKORLAT VISSZAMENŐLEGES FELÜLVIZSGÁLATÁNAK ÉS A TÖRVÉNYKEZÉS LEZÁRULTÁIG !!! 5, A kormány kötelezze a hazánkban működő pénzintézeteket AZ UNIÓS JOGSZABÁLYOKNAK MEGFELELŐ HITELEZÉS KIDOLGOZÁSÁRA, AZ ÍGY KIALAKÍTOTT DIREKTÍVÁK HITEL KIHELYEZÉSEK IDŐPONTJÁRA VISSZAMENŐ HATÁLLYAL TÖRTÉNŐ ALKALMAZÁSÁRA !!! 6, A kormány jogszabályban rögzítetten VISSZAMENŐLEGES HATÁLLYAL kötelezze a hazánkban működő pénzintézeteket, hogy AZ ÁLTALUK NYÚJTOTT HITELEK UNIÓS JOGSZABÁLYOK SZERINTI, KÜLÖN KÖLTSÉG FELSZÁMÍTÁSA NÉLKÜL TÖRTÉNŐ ÁTSZÁMÍTÁSÁT SORON KÍVÜL VÉGEZZÉK EL !!! 7, A kormány jogszabályban rögzítetten kötelezze a hazánkban működő pénzintézeteket A SZERZŐDÉSKÖTÉSEK IDŐPONTJÁRA VISSZAMENŐ HATÁLLYAL, A DEVIZÁBAN ELSZÁMOLT KÖLTSÉGEK FELSZÁMÍTÁSÁNAK IDŐPONTJÁBAN FENNÁLLÓ DEVIZA ÁRFOLYAMON FORINTRA TÖRTÉNŐ ÁTSZÁMÍTÁSÁRA, EGYBEN A JOGSZABÁLYBA ÜTKÖZŐ MÓDON FELSZÁMÍTOTT TÖBBLET BEFIZETÉS ÖSSZEGÉNEK ADÓS SZÁMLÁJÁN TŐKE BEFIZETÉSKÉNTI ELSZÁMOLÁSÁRA !!! 8, A kormány jogszabályban rögzítetten kötelezze a hazánkban működő pénzintézeteket, hogy AZ UNIÓS JOGSZABÁLYOKAT A SZERZŐDÉSEK MEGKÖTÉSÉNEK IDŐPONTJÁRA VISSZAMENŐ HATÁLLYAL ALKALMAZVA A HITELSZERZŐDÉS FELÜLVIZSGÁLATÁT KÖVETŐEN ADÓSSAL HALADÉKTALANUL SZÁMOLJON EL !!! 9, A kormány jogszabályban rögzítetten kötelezze a bankokat, hogy A FUTAMIDŐ LEJÁRTA ELŐTT A SZERZŐDÉSEKET EGYOLDALÚAN NE MONDHASSÁK FEL, TÖREKEDJENEK MEGEGYEZNI AZ ADÓSSAL, A HITELEKRE KÉSEDELEM ESETÉN CSAK TISZTESSÉGES, A JEGYBANKI ALAPKAMATHOZ IGAZODÓ KÉSEDELMI KAMATOT SZÁMOLHASSANAK FEL !!! 10, A kormány jogszabályban rögzítse A BANKOK ÁLTAL KEZDEMÉNYEZETT VÉGREHAJTÁSOKNÁL A BÍRÓSÁGI ÉS/VAGY ADÓHATÓSÁGI VÉGREHAJTÓK KIZÁRÓLAGOS JOGKÖRÉT, A FAKTORING, A BEHAJTÓ ÉS EGYÉB CÉGEK EZEN ÁRVEREZÉSEKBŐL TÖRTÉNŐ KIZÁRÁSÁT !!! 11, A kormány kezdeményezze, hogy A PARLAMENT ALKOSSON RENDELETET A MAGÁNCSŐD INTÉZMÉNYÉRE, AZ ÁRVEREZÉSEK JOGSZERŰSÉGÉNEK KÖTELEZŐ BÍRÓSÁGI FELÜLVIZSGÁLATÁRA, MELYNEK KÖLTSÉGE A FELELŐSÖKRE, ILLETVE AZ ÁLLAMRA MARAD !!! 12, A banki károsultak követeléseik teljesítésnek elmaradása esetén kijelentik, KIÁLLNAK MAGUKÉRT, MÁSOKÉRT, EGYÜTT AZ ORSZÁGÉRT, EMBERI JOGAIKÉRT, MINT IZLAND NÉPE !!! MAGYAR BANKI KÁROSULTAK CIVIL KEZDEMÉNYEZÉS