Regisztráció Elfelejtett jelszó

Auto-motor technika

Re: nincs cím

#345109 hosszhuszár Előzmény: #345102

Én w124 kombit vennék, 300 szívó dieselt, lehetőleg az utolsó szériákból.

Ha megnézed, szinte azonos az áruk, ha nem drágábbak, mint az egyel utáni kerek lámpásoké.....

#345108 hosszhuszár Előzmény: #345106

Akkor vegyél fordot, oszt költs rá egy vagyont....:))

Egy 98-99 merci, is bökné a szemét valakinek?

Te tudod...

#345107 hosszhuszár Előzmény: #345102

Sziasztok....

Én hiába beszélek...:))

A múltkor volt a hahun, egy w210 kerek lámpás kombi, 8-900e ft között, azt hiszem 98, vagy 99-es évjárat volt, 290td.....

Az ára nem egyedi volt, van ilyen több is szerintem......

#345106 Amatoregy Előzmény: #345102

nem kell merci...

Gondold el el megyek egy helyre dolgozni. ahol a legjobb autó az astra meg a ford, a főnöknek meg mondeo van.

Szerinted mercivel meg érem a próbaidő végét?

:DDD

#345105 _pda_ Előzmény: #345098

Én is! :))

"porlasztó csúcs (100k/db) : mondjuk benzinesnél fogalmam sincs, hogy komplett adagoló rendszer mennyi, de itt ugye dizelnél csak a "végéről beszélünk" nem a komplett adagolóról"

de bizony, halnak a nagynyomású szivattyúk is ;-)

szóval nincs biztoság semmiben sem

válassz valamit ami tetszik, oszt lesz ami lesz :)

a régen volt nagynevű márkák nimbusza is ledőlt mára, max az árukban tükröződik, nem a minőségben

ha én most a Te helyedben lennék, nem lenne könnyebb a dolgom, hiába az egyik szakmám

#345102 GáborGábor Előzmény: #345099

Szerintem halgass Józsira.

Diesel Mercivel irdatlan mennyiségű km-t lehet menni. Egyszerü felépítésű motor, jó komfort - kicsivel több fogyasztás, ami az alkatrészeken megtakarítasz és a szervízben állás miatt idő sem esik ki. 3 misiért elég jók vannak a piacon. Én is ilyesmire fenem a fogam, kombira.

#345099 Amatoregy Előzmény: #345097

Nem csak a ford játszik.

De ha beütöttem hasznaltauto.hu-ra a nagy csomagtartó méretet, kombiban az opel, rezso és ford jön ki kombiban.

Szóval nem megbántva senkit de a korábbi flotta tapasztalatok alapján:

Opel: kemény műanyagok, H astra nagyon rá, rövid váltó áttételek benzinesben és dizelben.

Skoda: tágas kényelmes, de kemény műanyagok, ZIL jelleggű műszerfal.

Rezsó: Volt belőle 400 db. "A szerviz autókat évente kellett cseréni, amik a javításokhoz vonultak ki... :DDDDD"

Fordot ismerem, az Opel után nagy kényelem, persze még sok más tipust nem ismerek.

Másik alaternatíve egy mostani távolkeleti jól felszerelve (ázsiai kistigrisek is játszanak) és a végén tyúkól lesz belőle mert nem birom eladni...

Mondjuk ahogy ismerem magam és autóim kinéztek, egy másik alternativa, hogy 3 év használat után 100.000 km-t visszatekerni az órán és eladni...

#345098 Amatoregy Előzmény: #345096

Imádlak!

Csak néhány ár ami benzinesnél nincs a dieselnél lehet:

turbó: 200-300 k. (erről lövés sincs, hogy eszi-e az olajat amikor megveszed)

porlasztó csúcs (100k/db) : mondjuk benzinesnél fogalmam sincs, hogy komplett adagoló rendszer mennyi, de itt ugye dizelnél csak a "végéről beszélünk" nem a komplett adagolóról

egyébként dizel párti lettem (benzinessel összesen 440.000 km-t mentem, dizellel 130.000-et eddig)

de gyanitom, hogy vételáron kívül mindjárt jönne egy 200k-s javítás...

#345097 Benjoe Előzmény: #345094

Kizárólag Ford jöhet számításba? Amúgy a modern dízelekben tényleg nem bírják a befecskendezés elemei addig, mint a régiekben. Elég egy rossz tankolás, és fél-egy milla ki is ugrott a zsebből. Az alkalmazott szűröket nem tudják olyan finomságúra csinálni, hogy az azon esetleg átjutó mikr. nagyságú szennyek ne tegyenek kárt a befecskendező elemekben. A kettőstömegű lendkerék alap mindegyikben, ez a rossz hír. A jó hír az, hogy már ki lehet váltani őket, a Valeo-nak vannak olyan kuplungszettjei, amelyek tökéletesen kiváltják a kettőstömegűt. Meg kell tudakolni, hogy a választott géphez létezik-e már ilyen.

Ha ilyen sokat mész, a gázosítás tényleg okos alternatíva lehet. Max 250 ezerért beszerelik a legmodernebb gázszettet, szerintem azonos évjáraton belűl ennél többel olcsóbb a benzines, mint az olajos. Tehát van egy benzines autód, annak minden előnyével, és talán még olcsóbban is jön ki, mint ha dízellel járnál. Hátrány, hogy a csomagtartóból vesz el helyet a tartály, vagy pótkeréktartállyal használod, akkor viszont nincs pótkereked, és gyakrabban kell tankolnod a gázt. Előny viszont, hogy sokszázezres, esetleg millióba belenéző költségtől kiméled meg magad.

Ha ténylegesen kb 1 misi különbség van az induló árak között, akkor a gáz beszerelés után még mindig marad 750 ezer a zsebben, ami sokáig elég a fogyasztáskülönbségre, ha van egyáltalán gáz vs. dízel. És nincs rizikó. Érdemes megfontolni szerintem a sógor ajánlatát.

Más. A Focus tipikus flottaautó. Nagyon meg kell nézni, hogy tényleg annyi legyen benne a km.

#345096 _pda_ Előzmény: #345094

"Ahogy eddig számolgattam havi szinten a benzines és a dizel között 40.000 Ft különbség van az üzemanyag költségben. Vagyis 2-3 év alatt vissza hozza az 1 M Ft árkülönbséget, ha nem kell hozzányúlni. Viszont ilyen futásteljesítmény mellett 2-3 év alatt az atuóban 200-260 km lesz, tehát adhatom el.

Vélemény?"

a halálom ez a hasonlítgatás, meg h mennyi idő alatt lehet a különbséget "kiautózni"

a diesel drágább amikor megveszed és amikor eladod akkor is

kedvezőbb a fogyasztása, más a menetdinamikája

el kell dönteni melyiket szeretnéd és kész

#345094 Amatoregy Előzmény: #345071

Sziasztok,

tegnap megnéztek 256 db autókereskedést Pesten:

Szóval paraméterek (lehet köpködni, röhögni, stb.) Mivel ebben a dbp tisztitásban nem hiszek (túl egyszerű lenne) a következő autókban kezdtem el gondolkodni. Persze lehet ennél jobb és rosszabb is, véleményt és ötleteket várok.

Szóval terezett éves futásteljesítmény: 60.000 km (főleg autópálya)

Max ár: 3,0-3,2 M FT.

Ford Focus 1,6 90 le (2008 vagy későbbi évjárat, kombi, digitklima, tempomat, max 80.000 Km) Ilyenek már vannak a neten 2,8-3,2 között.)

Ford Focus 1,8 115 le (2008 vagy későbbi évjárat, kombi, digitklima, tempomat, max 80.000 Km) Ilyenek már vannak a neten 2,8-3,2 között.)

Ford Mondeo kombi - utolsó évjárat, tehát nem a nagylámpás) (2007, tempomat digitklima max 90.000 km, 6 sebességes váltó) Ebből is van már a neten 3,2-vel bezárólag.

A szokásos fenntartása 3 tipusnak nagyságrendileg ugyanaz.

A gondom az, hogy ha bemész egy szervizbe akkor azt mondják, hogy ezt ne (1,8-as mert a kettős tömegű lendkerék ára 300k,ami 120-160 között elszállhat). A másikra (regebbi mondeo, hogy azt nem mert a porlasztócsúcs db-ja 110.000 Ft.)

És innen tovább folytathatnám a sort, hogy automata váltósat ne, mert az meg 450k. Szóval majdnem mindenütt azt mondták, hogy legjobb az új autó. :DDDD

Visszatérve nekem elvárás lenne, hogy 120-130 környékén max 6 litert egyen.

A sógorom tegnap felvetette, hogy miért nem veszek benzineset, amit átalakítok gázossá.

Erről (még) nem sokat tudok.

Ahogy eddig számolgattam havi szinten a benzines és a dizel között 40.000 Ft különbség van az üzemanyag költségben. Vagyis 2-3 év alatt vissza hozza az 1 M Ft árkülönbséget, ha nem kell hozzányúlni. Viszont ilyen futásteljesítmény mellett 2-3 év alatt az atuóban 200-260 km lesz, tehát adhatom el.

Vélemény?

Ha tudtok esetleg, jól o…

#344697 hosszhuszár

Ha tudtok esetleg, jól olcsón dolgozó autó kárpitost, szívesen venném, ha szóltok.

Előre is köszönöm!

#344683 hosszhuszár Előzmény: #344681

Bitumenes, gumidarálékos, alukasírozott, öntapadós cucc.

Hang, és hőszigetelő, a bitumenes rész, úgy beleragad, hogy felragasztás után, 3 perccel, alig tudod visszavenni...

Ezalá semmi nem tud befolyni, az biztos....

Ez az anyag olyan mint a dynamat, csak ez lényegesen olcsóbb..

soudaband a neve.

#344681 _pda_ Előzmény: #344664

őőőőőőőő, izé

az a fólia jó ötlet a padlón?

ha alákerül valami víz, v. pára, nem fog kiszellőzni

van alatta szigetelőréteg is?