Regisztráció Elfelejtett jelszó

ÁNY

Re: I.féléves jelentés

#324106 Zabás Előzmény: #323762

Állami Nyomda - 29,9 százalékkal csökkenő profit

http://profitline.hu/hircentrum/hir/203915/Allami-Nyomda---299-szazalekkal-csokkeno-profit

Az Állami Nyomdánál a konszolidált árbevétel 29,9 százalékos éves növekedése mellett ugyanilyen arányban, 29,9 százalékkal 493 millió forintra csökkent a nettó nyereség 2010 első kilenc hónapjában - közölte a társaság a BÉT honlapján csütörtökön közzétett nemzetközi számviteli szabvány (IFRS) szerint készült nem auditált gyorsjelentésben.

Az árbevétel 12,61 milliárd forint volt, amiből az export 2,1 milliárd forintot tett ki, 30,6 százalékkal többet az előző év hasonló időszakánál. A készpénztermelő képességet mutató kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti nyereség (EBITDA) 14 százalékkal 1,2 milliárd forintra mérséklődött. A profit csökkenését a készletek logisztikai változásával magyarázza a társaság.

Emiatt a biztonsági és a kártyatermékek jövedelmezősége átmenetileg a vállalati átlag alatt van - olvasható a jelentésben. Az árbevétel és az értékesítés közvetlen önköltsége közötti különbség, a bruttó fedezet az időszakban 1,8 százalékkal 3,24 milliárd forintra mérséklődött. A 699 millió forint üzemi szintű nyereség 21 százalékkal marad el az előző év hasonló időszakától.

A pénzügyi soron a társaság 13 millió forint veszteséget könyvelt el, míg az adózás előtti nyereség 686 millió forint volt, 25,3 százalékkal kevesebb a bázisnál. Az adózott profit 28,8 százalékkal 525 millió forintra csökkent. A társaság készpénzállománya az időszak végén, 2010. szeptember 30-án elérte az 1,17 milliárd forintot. Az árbevétel bővülését a stratégiai termékek árbevételének jelentős növekedése okozta: a biztonsági termékek, megoldások forgalma 34 százalékkal 4,48 milliárd forintra, míg a kártyagyártásból és megszemélyesítésből az előző évinél 25,7 százalékkal több, 2,6 milliárd forint bevétel származott.

A nyomtatványgyártás, megszemélyesítés, adatfeldolgozás bevétele 38,9 százalékkal 4,35 milliárd forintra nőtt, részben a 2010-es parlamenti és önkormányzati választásokhoz kapcsolódó nyomtatványok értékesítése miatt. Zsámboki Gábor, az Állami Nyomda vezérigazgatója a jelentésben kiemelte, hogy az elmúlt időszak 10 milliárd forintot meghaladó okmánybiztonsági-, informatikai fejlesztései és beruházásai után az Állami Nyomda a régió megkerülhetetlen iparági szereplőjévé vált.

A közeljövőben megjelenő új termékekkel és szolgáltatásokkal pedig a biztonsági nyomdaipar leginnovatívabb cégei között marad. Az Állami Nyomda konszolidált mérlegének főösszege 9,65 milliárd forint volt szeptember végén, 9,9 százalékkal több az év véginél. Az 1,45 milliárd forint jegyzett tőkéjű társaság saját tőkéje 9,8 százalékos növekedéssel elérte az 5,51 milliárd forintot.

A rövidlejáratú kötelezettségek 2009 végéhez képest 9,7 százalékkal 3,39 milliárd forintra, a hosszúlejáratú kötelezettségek pedig 12 százalékkal 555 millió forintra nőttek. Az Állam Nyomda részvényei a Budapesti Értéktőzsde A kategóriájában forognak. A részvény a csütörtöki tőzsdenapot közel kilencmillió forintos forgalomban 723 forinton, az előző napinál hét forinttal olcsóbban zárta. Az elmúlt 52 hétben a részvény legmagasabb árfolyama 948, a legalacsonyabb 612 forint volt.

azért ezt nem gondoltam!!!

#323762 zeeh_ Előzmény: #323760

Valóban. Hirtelen hogy megszerette ezeket a kisebb papírokat. Biztos "véletlen" lehet.

#323759 learn Előzmény: #323757

OFF

Ezt csak mi látjuk néhányan, olyan bonyolult észrevenni, PSZÁF az ilyet sosem fogja észrevenni..

#322824 zeeh_ Előzmény: #322455

Most nézem csak, hogy 770-en zárt tegnap. Az szép.

Egyébként grat! :)

#322455 learn Előzmény: #322429

A teljes pakk eladva (710-777 és 703-778).

Keresek másik játékot a homokozóban...

#322429 zeeh_ Előzmény: #322425

Igen, mostanában feltűnően elemzi a kis és közepes papírokat, pedig előtte le se tojta őket szinte.

#322425 learn Előzmény: #322421

Ez a megfigyelés is jó:) Ezek szerint más is kiszúrta:)

Azt lenne jó tudni, mikor jön a következő "ihlete" :)

Ez a BÉT micsoda egy homokozó kisded játékokhoz..

#322423 learn Előzmény: #322417

A domain nevek alapján abban is benne van szerintem, de én egy másikra gondolok.

Nem szeretnék senkit sem beugrasztani semmibe, de nézd meg milyen részvényeket elemzett mostanában többször, amiket általában meg sem említ, rögtön megtalálod...

#322415 learn Előzmény: #322400

De azért pár napja még lerátotta valaki 695-ig (a stopomig éppen nem vitték le)... Tegnap/múlt hét végén nem értettem ez miért tudott viszonylag szinten maradni, most már tudom.

Mindig van valaki, aki előbb tudja meg a híreket a manipulációról nem is beszélve (nézzétek meg Egon legutóbbi ÁNY elemzéseit...)

Még egy cégnél várok hírt a midcap kategóriában... Egon szintén nagyon szereti mostanában..

A helyes megfejtők majd profitot realizálhatnak... Már amennyiben jó a tippem (utólag beírom az adott topikba, hogy bejött vagy sem).

#322412 Scipio Előzmény: #322403

Tegnapi pf mutyicikkre reagálva nyitóban vettem, ezekre mindig megugrasztják az adott rv-t...

#322403 zeeh_ Előzmény: #322400

El is felejtettem, hogy mikor jelentenek. Választások miatt tényleg szép javulás lehet.

#322389 zeeh_ Előzmény: #317573

Ez meg mitől ment 765-ig?

Tegnap már figyeltem, hogy mit csinál ez 740 körül.

#317564 Zabás Előzmény: #317552

rekor méretű bevételnek úgy látszik nem örülnek! :)

komolyan itt nem is számítanak már a cégek profitja, csak a nem is tudom, hogy mi....