Regisztráció Elfelejtett jelszó

OTP részvény fórum

OTP menni Üzbegisztán

#870722 Koffein

Napi pletyi:

"Tegnap fontos bejelentések érkeztek az OTP-vel kapcsolatban, először Orbán Viktor miniszterelnök utalt az OTP-re az Üzbegisztánban folytatott tárgyalások során, később pedig Szijjártó Péter külügyminiszter jelentette be, hogy stratégiai megállapodásokat írtak alá az üzbég kormánnyal kedden, amelynek részeként az OTP lehetőséget kap arra, hogy az üzbég bankszektor privatizációjában részt vegyen.

Az üzbég bankszektor többségében állami tulajdonban levő bankokból áll. Az új üzbég kormány a következő 5 évben 7 bankot privatizálna, amellyel az állam részesedése a szektorba 35 százalékra csökkenhetne. Ebben a folyamatban vehet részt az OTP, ezzel akár Európán kívül is terjeszkedhetne a bankcsoport. Kérdés azonban, hogy pontosan milyen formában fog majd részt venni az OTP, esetlegesen egy teljes bank megvételéről van szó vagy kisebbségi részesedés megszerzéséről.

Annak ellenére, hogy Üzbegisztán területileg és lakosságot tekintve is jóval nagyobb, mint Magyarország, a bankszektor kevésbé fejlett. A teljes mérlegfőösszeg forintban számolva közel 11000 milliárd, amelyhez képest csak az OTP Csoport teljes mérlegfőösszege több mint kétszer akkora. Így egy esetleges felvásárlás is viszonylag kis részt képviselhetne az OTP Csoport eszközein belül. Az üzbég bankszektor egyébként kiemelkedő profitabilitással működik, és a Fitch Ratings elemzése alapján a bankszektorban nagyobb mértékű lehet a hitelvolumen bővülés, viszont érdemes lehet figyelembe venni az ország alacsonyabb adósbesorolását, valamint a devizahitelek (főként dollár) nagyobb arányát."

"Ukrán sajtóhírek szerint az OTP felvásárlási célpontokat vizsgál az országban és szemet vetett az Oschadbankra. Ennél a banknál magas, 45% a nem teljesítő hitelek aránya."

---

#870104 Koffein Előzmény: #866235

olvastam, ennek ellenére nem vettem bele, és következő nap nagy lendülettel megindult nélkülem, pedig érezhető volt, hogy kitörés jöhet... :-/

---

#866235 Janicroft Előzmény: #866205

Nagyon rátapadt erre a szintre, innen valami jelentősebb elmozdulást várok, persze fogalmam sincs merre megy :D

Asszem a pf signature cikkben írtak erről, azt esetleg nem olvastad?

azt nézem, hogy MAC(i)D(…

#861683 Koffein

azt nézem, hogy MAC(i)D(í) most adja be a vételi jelzést, 50 napos szépen megtartotta... pár nap, vagy hét oszt jöhet az aranykereszt is, ha a háttérhatalom is úgy akarja :P

talán konyítok hozzá."Ha…

#860265 Ibiza Előzmény: #860140

talán konyítok hozzá.

"Ha kölcsönadsz valakinek 100 milliót 10%-os kamatra január 5-én 1 évre és nem kell törlesztenie semmit, csak 1 év múlva kamatostól visszaadni a teljes összeget, akkor nyilván nem úgy számolsz,.."
Jó a példa.

De itt nem erről van szó.

De ha úgy tervezed a cashflow-t hogy havonta jönnek a törlesztők akkor szivacs. Újratervezés.


Eddig jól csináltad. Én …

#860227 Csusza Előzmény: #860193

Eddig jól csináltad. Én meg hülye módon réstöltéskor nem adtam, pedig ennek alapnak kellene lennie. Nem tanulok semmiből... :-)

OTP is eladva... lehet, …

#860193 Koffein

OTP is eladva... lehet, most az én gatyám remeg tök feleslegesen :D

Mert nem vagy tisztában …

#860140 matgab Előzmény: #860134

Mert nem vagy tisztában a számvitel alapjaival.

Ha kölcsönadsz valakinek 100 milliót 10%-os kamatra január 5-én 1 évre és nem kell törlesztenie semmit, csak 1 év múlva kamatostól visszaadni a teljes összeget, akkor nyilván nem úgy számolsz, hogy te az adott évben nem kerestél semmit, de a következő év január 1-5 között kerestél 10 milliót. Vagy ha te így is számolsz, a bankok nem így számolnak.

ha dec31ig sem törlesztő…

#860134 Ibiza Előzmény: #860132

ha dec31ig sem törlesztőt sem kamatot nem fizetnek a delikvensek akkor nálam eltolódik a nyereség a következő évre. A nem fizetés idejével eltolódik a hitel futama.

A hitelek zöme fix kamat…

#860132 matgab Előzmény: #860129

A hitelek zöme fix kamatozású annuitasos törlesztő részletű. Tehát az adott hónapban X forint a kamat(hónapról hónapra csökkenő mértékű) és Y forint a törlesztő. Ha a törlesztés elmarad, akkor a kamat egész évben X lesz minden hónapban és nem csökken hónapról hónapra. Ezért is tetszett ez a rendelet az összes banknak (is).

a hitelek zöme fix kamat…

#860129 Ibiza Előzmény: #860115

a hitelek zöme fix kamatozású. Időarányosan nem jön a nyereség. A törlesztési idő hosszabbodik meg a nemfizetés idejével.

a moratórium önmagában e…

#860115 matgab Előzmény: #860105

a moratórium önmagában egyáltalán nem csökkenti a nyereséget, hiszen a kamatot és törlesztést nem kell most megfizetni, de halasztottan meg kell majd fizetni, tehát a bevételt azt elszámolják a hitelek után. Sőt, mivel a kamatok emelkednek és a hitelt meg nem törlesztik, azaz egy magasabb hitelösszeg után számolják a kamatokat, ez önmagában növeli is a nyereséget.

Az más kérdés, hogy mennyi céltartalékot képeznek ezekre a hitelekre és azok kamataira...


OTP-nél az a gond, vagy …

#860105 Ibiza

OTP-nél az a gond, vagy nem gond.. Csányi nem hülyegyerek, oda rakja az eredményeket ahova akarja. Volt régebben is amikor nagy nyereség volt leírt egy nagy goodwillt vagy elhatárolt veszteséget miközben ment a szekér. Csányi arra törexik hozza a kb 40milliárdos etapokat. Ne feledjük, a válság okán a legnagyobb segítség az embereknek a hiteltörlesztés szerződés nélküli felfüggesztése ez időszakosan eltolja - így jelenleg csökkenti a nyereséget. Mellette ott vannak a most induló állami hitelek amiből szokott harapni OTP de ezekben korlátozott a nyereség viszont új ügyfeleket vonz.

Csak megindult. Vissza i…

#860098 Csusza Előzmény: #860055

Csak megindult. Vissza is ugráltam gyorsan, igaz így felesleges volt kiszállnom, de én vártam egy rendesebb korrekciót vagy legalább oldalazást 11000-nél. Az meg elmaradt. :-)

Szigetfordulót várok hétfőre, főleg emiatt szálltam vissza. Ha bejön, az fincsi lesz.


érdekes, erste, raiffeis…

#860055 Koffein

érdekes, erste, raiffeisen, unicreditet tépik, ehhez képest otika mintha megállt volna...