Regisztráció Elfelejtett jelszó

Tudomány világa

jön a pusztulat

#867789 Koffein Előzmény: #867777

Van igazság benne, ha nincs Musk, akkor az elektromos autók se pörögtek volna ennyire fel...

Mondhatjuk azt, hogy kevés a Muskhoz hasonló álmodozó? vagy csak azok tesznek keveset, akiknek módjukba állna változtatni?

Valahol érthető is, az állam gondolkodása, hisz ha nincs olaj, akkor azaz adóbevétel eltűnik, ami nem is olyan kevés, akkor az elektromos áramot kéne megadóztatni s hogyan választod ketté, azt hogy simán világításra, vagy autótöltésre használod? külön kéne adóztatni, vagy egybe? vagy csak azok fizetnének extra adót, akinek autója van? vagy csak a kutaknál, de ha otthonról töltöd, akkor nincs extra adó? és ez csak egy szelet..

jön a pusztulat

#867777 TrendMan Előzmény: #867769

Nem hiszem, hogy a házilagos kezdeményezések, a szelektív hulladékgyűjtés és a napelemek megfordítják ezt a trendet.

Ez kb. olyan, mint amikor egészségtelenül táplálkozol, elhízol, de vállalod, hogy ezentúl naponta 3x többször állsz fel majd a karosszékből, mert az is egy kezdet és eléget néhány kalóriát.

A Mars küldetéssel szerintem nincs gond, ha az nem egy pótmegoldás, hanem egy kiegészítő út.

jön a pusztulat

#867769 Koffein Előzmény: #867487

gondolom erre a kérdésre gondolsz itt #867748 :)

egyet tudok érteni a leírtakkal, hogy ha az ember nem tesz semmit, akkor majd a föld fog előbb utóbb tenni valami.

itt van a szigetszentmiklósi olajos sztori, aki beleöntötte, gondolom azért tette, mert nem szerette volna a saját portáját teleszemetelni, de az már belefér neki, hogy a környezetet károsítsa..

még kisebbe, sétálsz az utcán, tele van szeméttel, eldobott üvegek, műanyag, pzs, stb, ezeket az egyén, akár el is vihette volna a szemetesig, de nem, ahol kifogyott kidobja.

és az autózást nem is említem... a fapados járatokkal mi van? vagy az aliexpressről megrendelt 2$-os telefontokkal? mekkora a lábnyoma annak a 1-2$os szarnak? spóroltál 10$árt de a lábnyomod lehet 100$-t is kitesz...

minden, mindennel összefügg...

én személyszerint Musk marsos akcióját elitélem, mert nem a marsot kéne kolonízálni, hanem a földet kéne rendbe rakni és azon dolgozni, hogy az unokáink ne dögöljenek bele a légszennyezettségbe, tudjanak tonhalat enni, lássák a bálnákat, oroszlánokat, orrszarvúakat, elefántokat, gorillákat, de ahogy haladunk nagyon úgy néz ki, hogy nem ez lesz...

talán, talán, ha lesz unoka és megkérdi, hogy nagyapa, miért nem tettél ez ellen? talán, azt fogjuk válaszolni, hogy vártam a szomszédra és ez lett belőle, vagy talán azt, hogy én szelektíven gyűjtöttem, de ez nem volt elég, a többség magasról leszarta... tehát igen, talán a "géprombolóknak" volt igaza...

jön a pusztulat

#867487 TrendMan Előzmény: #867485

Nekem már néhány évtizede itt áll a könyvespolcomon egy "Sötétben tapogatózva" című könyv, egy tanulmány, amely alighanem ugyanennek a számítógépes elemzésnek a nyomán készült.

Az a döbbenetes, hogy időarányosan teljesen meggyőző és úgy tűnik, hogy ezen a nyomon haladunk.

A következő kérdés ugye az lenne, hogy akkor most kinek kell csinálnia és mit?

Ha senki nem csinál semmit, akkor majd a vírus csinálja?

És, ha a romlás kezdete a modernizálás, akkor végig a 'géprombolóknak' volt igaza?

-- A brit tudósok legújabb kutatása kimondja, hogy --

#865467 Fornit Előzmény: #865456

Az afrikai vendégmunkásokat is belevették a felmérésbe :))

párhuzamos világ

#864286 Fornit Előzmény: #864280

Na bazz, lehet a párhuzamos valóságban 2011 óta tartok Apple és Amazon részvényeket, és én meg nem is tudok róla...

párhuzamos világ

#864281 TrendMan Előzmény: #864280

Láttam ebben a témában egy sci-fi-t, nagyon félelmetes volt.

Ha azonba lefordítjuk a hétköznapok nyelvére, a következőt találom:

1) Villamosra várok: Egy ideje feltűnt, hogy többnyire az ellenkező irányból elöbb jön, mint a nekem megfelelő irányból. Ezért számon tartom ezt és azt találom, hogy 17 alkalomból 13. alkalommal a nekem alkalmatlan irányból érkezik meg előbb. És tényleg, ezen alkalommal is a számomra kedvezőtlen szenárió valósul meg: Szemböl becsilingel, miközben az én irányomból semmi nem érkezik. Ideges és feszült leszek.

2) Villamosra várok: Közben a barátnőmet ölelgetem vagy a telefonomat babrálom. Fogalmam sincs, hogy szemből jött-e már.

Amikor megérkezik, felszállok és megyek tovább az utamra.

Más e ettől a valóság?

Vagy csupán az én fókuszom van máshol?