Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Jól látod, ma Magyarorsz…

#842449 Bendeguz Előzmény: #842446

Jól látod, ma Magyarország legalja, a nyomorult félkegyelmű senkiháziak viszik a legfontosabb közjogi szerepeket, mert ezeket lehetett megválasztani. Vannak rendes, becsületes, tanult emberek a lövészárok mindkét oldalán, de ebben a rendszerben nem jutnak szóhoz. Amíg nem húzzuk meg a vonalat, hogy eddig és ne tovább, innentől tiszta lap, új garnitúra, csak pedigrés arcok, csak elkötelezett hazafiak, addig a pöcegödörben turkálunk minden választáson a keményebb darabokért reménykedve

"Minden orbán szavazó eg…

#842448 Koffein Előzmény: #842445

"Minden orbán szavazó egy agyhalott zombi"

nagyon sokan, attól zombik, hogy csak az m1-et nézik, lokált olvassák, más infót nagyon nem szívnak magukba. mára ott tartunk, hogy hír tv, atv, az utolsó politikai bástyák is elestek, az állam finanszírozza, nagyrészt megszorongatni a kormányon lévőket nem tudják, mert ha megteszik elapad az apanázs.

"Nekem az az érzésem a mostani fura ellenzék inkább a soros pénzekre hajt"

Hajtanak minden pénzre, soroséra, civilekére, kormányéra, aki megszavazza az új iphonet, laptopot stb, akkor azt mondja a (még) gondolkodó szavazó, nincs kérdés, az ellenzék a fidesz bábja.

a fidesz ereje, a kormányzás, adófizetők pénzéből kampányolnak, migránsoznak, félemlítenek meg embereket, akik ezért szavaznak rájuk.

ismerjük göbbelsz mondását: ha egy hazugságot sokáig ismételgetsz, előbb utóbb az emberek elhiszik... ez történik most, ha valamit el akarnak hitetni, akkor csak mondják és mondják és mondják és elhiszed... még akkor is, ha elsőre kételkedsz benne :)

sarkitás plasztikussá te…

#842447 Ibiza Előzmény: #842442

sarkitás plasztikussá teszi a mondandót..egy retorikai módszer..

az alapokból kellene néz…

#842446 Ibiza Előzmény: #842443

az alapokból kellene nézni.. a liberalizmus nem az amit a magukat liberálisoknak mondók állitanak...ettől hamis az egész... kettős beszéd hamis zászló..

liberalizmus alapja az egyén és mások véleményének a tiszteletben tartása..a többségi vélemény a demokrácia alapköve..

Szinesen szép a világ.. a politikai palettának le kell fedni a társadalmi igényeket.. a szélsőbaltól a szélsőjobbig..és a tematikus pártok.. zöldek.. a vallási csoportosulások..izmusok képviselői..

Ha azt mondom zsidó akkor azt mondják zsidózom..ez mi? elég baj ha maga a szó pejorativ..és az érintetteknek a legnagyobb probléma.. de ez tózse a soros ra..ha olvassák a nevet akkor az sorosozás..

Előrejutás akkor lesz ha kirúgjuk a meglévő teljes politikai bagázst és mindenki teszi a dolgát...rendesen tisztességesen.amit vállal azt 100%ban elvégzi..és akkor és csak is akkor kikövetelődik (sic) egy új politikai paletta.

A politika hatalom.. az eszközök és források teljes ellenörzését jelenti..erre ácsingózik az összes macska jános..a jellemtelen vacak kis megélhetési politikusok..féleszű szerencselovagok.

Ahogy megválasztod ezeket azonnal elfelejtik a feladatukat..nem csak nálunk az egész világon.. feladatuk lenne a választóik képviselete..az országért kellene dolgozniuk...az euban a közösségért...teljes tudásukkal ezt segiteni..

akkor irj a logikai bukf…

#842445 Ibiza Előzmény: #842442

akkor irj a logikai bukfencekről :)

Persze nem fekete-fehér.. de a közbeszédben ez igy néz ki.. csak ők és mi van.. nincs harmadik elem.. szerintük.

társadalmi megbékélés, k…

#842443 Bendeguz Előzmény: #842440

társadalmi megbékélés, közös nevező először akkor lehetséges, ha az ideológiákat nem szitokszóként alkalmazzuk. liberális, nacionalista, kapitalista, katolikus, zsidó, stb.

a fórumban ki-ki a saját oldalát, igazát képviseli, példákon keresztül bizonygatja, hogy márpedig neki van igaza. ezzel nincs semmi gond, elvégre ez egy fórum. ha legalább a közös ügyeinkben előre szeretnénk jutni (a való életben), akkor a személyeskedés, árokásás helyett konkrét problémákról kéne az oldalaknak beszélni és abban előre jutni.

teljesen nyilvánvaló, hogy a politikusok 90%-a életében nem dolgozott a szabad piacon, nem dolgozott olyan munkahelyen, ahol vállalati célt kell elérni, projektet az ügyfélnek befejezni 5-10-100 embernek közösen. Ilyen struktúrákban nem lehet személyeskedni, ellentéteken rugózni, mert feladat van. A politikus feladata az ország, a választók képviselete és ügyeik előrébb vitele.

amíg ez nem tudatosul se a politikusokban, se a választókban, addig maradnak az oldalak, a végletek és a háború.


Sarkításnak érzem, vanna…

#842442 Koffein Előzmény: #842440

Sarkításnak érzem, vannak logikai bukfencek.. nem fehér és fekete a két tábor.. :)


A ballibsi ellenzéknek f…

#842440 Ibiza

A ballibsi ellenzéknek fogalma sincs arról, hogy tudná legyőzni a kormánypártot, semmmi erkölcsi- és morális tartás semmi méltóság, semmi koncepció. Amit tudnak győzzük le a zorbánot mert diktatúra meg húú de szörnyű.. "ha hatalomra kerülünk lebontjuk a zorbán rendszert" de bőszen kihasználja ennek az elnyomó rendszernek minden előnyét.. rezsicsökkentés..alacsony hitelek.. stb stb

Fújják..Minden orbán szavazó egy agyhalott zombi aki fél másra szavazni nem mer szabad lenni..és ezt persze átveszi a kormányellenes civil közbeszéd..mert hát ők nagyon független entitás akik nembirkák..de még is azt fújják mint a főkolomposok a "mértékadók" a szájukba adnak... már kérdeztem..ha már fidesz birkái..akkor mszp gulyája? lmp kondája? Jobbik falkája?

Odáig mennek azért nem kellene demokrácia mert akkor az agymosott emberek lennének többségben..normáális? akkor hol a diktatúra okoska?

A hangadó liberálbolsevik nem tudja az emberek még soha nem éltek olyan jól mint most, nem visszalépni akarnak hanem előre. Nem békétlenséget akarnak hanem társadalmi békét.. Jól élnek az emberek és kezd tudatra ébredni az anyag..keresi korábban eldobott identitását..persze amiért a teljes társadalmat teszi felelőssé..ő nem kormánypárti mert az ciki..ő független humánus a környezetéért aggódó felelős egyén.. és ezért lázad.. nem zavarja a demokrácia..többségi szavazás történt..kacsint vállát húzgálja mint csermanek.. diktatúráról beszél..miközben a médiában élőben szerepel a tüntető 8ember.. ahol a sajtó munkatársai többen vannak mint a bátor "szabadságharcosok"

Issza bölcs vezérének szavát hiszen ő-ők a bölcsek kövének a tulaja..(szdsz-es attitűd) és bőszen fúúja a szájába adott kelszavakat, diktatúra, fujj orbán.. orosz gyarmat..(amikor 40évig itt voltak a ruszkik az nem zavarta őt sem a családját) stb stb

Nekem az az érzésem a mostani fura ellenzék inkább a soros pénzekre hajt, "láttad milyen jól megmondtam neki? Láttad a performanszom? benyújtanék egy kis számlácskát papa...

Barikádokat állitanak..a régi jól bevált bolsevik ideológiát alkalmazzák aki nem velük az ellenük.."másik oldal" persze csak agymosott narancsos lehet.


Ahol állsz, annyit látsz: Püff neki objektivitás

#842438 Ibiza Előzmény: #842265

A közbeszédbe werber hozta be a mocsokáradatot, a szélesebb ballibsi oldal meg magáévá tette. Nem találtak fogást sem orbánon sem a politikáján, ezért próbálják kialakitani a bizalmatlanságot s társadalmi békétlenséget. Soros népe már csak ilyen ,)

Ahol állsz, annyit látsz: Püff neki objektivitás

#842367 KawaBazsy Előzmény: #842355

Az a tóalmási hentes jó cuccokat csinál. Volt, hogy cangával áttekertem a saját üzletükbe, ott helyben is lehet kostolgatni..

Ahol állsz, annyit látsz: Püff neki objektivitás

#842363 tozsdenyul Előzmény: #842355

"sztem a biztonságos helyzetedből talán nem eléggé felelős arra buzdítani hogy mások a farkukat kockáztassák. "

Ehhez még egy piciség:

Amikor én komolyabban buzdítottam, az még akkor volt, amikor kicsi volt a kockázat. Mert ha nem, akkor gáz lesz.

Akkor szóltam, amikor volt esély módosítani. Amikor könnyü módosítani.

Á, hogy lenne már akkora gáz, mint mondod - volt a válasz. Bérrettegö.

Most már gáz van, de most már nem is buzdítok annyira se, mint korábban.



Az eü összeomlás ellen tegyetek valamit, akkor szóltam, amikor még nem volt összeomolva. Úgy hogy látsszon az összeomlottság, civilnek is.

És hej, de hosszan :)

Megyó program, vizitdíj, Molnár reformok, visszanyúlik messzire :)

Mondtam, hogy csak a lakosság tud változtatni, más nem, és elsösorban az ö érdekük, mert ök halnak.

Most szólok valamit?

Nem.


Ez nem azt jelenti, hogy tenni sem teszek semmit, de a netre nem teszünk ki mindent:)


Ahol állsz, annyit látsz: Püff neki objektivitás

#842362 tozsdenyul Előzmény: #842355

nekem óriási katarzis volt angliában haldoklókat kezelni, látni

Ahogy a társadalom kezelte

Ahogy a család kezelte

Ahogy a beteg

Ahogy az eü rendszer

Azt az emberséget, nyugodtságot, emberközpontúságot - relatíve természetesen

Azt a kereszténységet, a valódit

A poszt-(és pre) komcsi Magyarországról érkezve , akkorát ütött hogy csak.

Ég és föld, és nagy szippantás abba, hogy lehet máshogy is

Pedig belenyugvás sokkal több van, és ott se kádár népe miatt

Láttam más népeknél is, van amihez képest a magyar az emberségesebb...minden relatív


Portugáliában portugál hös lett egy magyar focista, Fehér Miki

Azt hiszem a Porto-ban játszott, de már nem tudom

Nem tudom mennyit élt ott, tán 3 évet, de úgy befogadták, ahogy az az ideírók egy része szerint természetes lehetetlenség:)

Meghalt a pályán

Portugáliában nemzeti gyász

Hazahozták eltemetni

A teljes csapat jött portugáliából, edzö, meg a fél város

Több volt a portugál mint a magyar A temetésen

A viszonyokon, hozzáálláson, szövegeken úgy kiakadtak, hogy csak na

Még sajtótájékoztatót is tartott indulatában az edzö:

"Az az ország, amelyik nem tiszteli a halottait, nem tiszteli az élöit sem"

Valahogy így.

...

Nem vagyok én se támadhatatlan, senki sem az

De nem én buzdítottam lázadásra, hanem te

Mert ez rákóczi népe, és ... meg de ...

Én mit mondtam?

Hogy már a választás is bukta lesz.

Mert kádár népe.

Hogy ez neki (A többségnek) így jó


provokálni talán, de nem a lázadásért, hanem a megértésért, hogy ez van

hogy ez kádár népe

Ma is nehézséget okoz a megértés egyes oldalakon...

Arról is írtam, sok éven át, hogy hideg polgárháború megy és lehet majd belöle forró is (majd, 2021-22 vagy késöbb, lehet jóval késöbb) és hogy ez köztársaság vs nacionalista vonalon megy - még akkor írtam amikor volt köztársaság

Ez nem kívánság, hé.

Hanem figyelmeztetés.

Mint a globálfagyosszentek. Azt sem kívánom. De azért felkészülni jó.

És a végére:

Azzal kezdtem a pályafutásom, az egyetem utáni legelsö évben, hogy az élére álltunk. Ide löjetek. Fiatalság, idealizmus :)

Abszolút elsöként, elöttünk never before.

Ugyanaz lett az eredmény, mint a fekete ruhás növérnek, semmi.

Azzal folytattam, hogy az élére álltam olyan nonprofit társadalmi dolognak, ami amúgy tkp onkológia, és pl nemzetközi cikkek tömegét eredményezte, mielött a politika ellehetetlenítette. Más országban ma másolják. Ja, országos szintü modell.

Hospice?

Az ország egy jelentös részében mi kezdtük.

És még sok egyebet, oktatásban, máshol.



Tisztában kell lenni a zeitgeist-tal.

Ez nem jelenti azt, hogy feladom, de azt sem hogy irreálisan menjek a falnak.

Mindenki keresse a maga válaszát, ami neki müködik.

( Van altruista gén is :) )

Ehhez tisztán kell látni mi van. És elfogadni.

Politikailag?

Én pont hogy nem küzdök az ellen, ami magyarországon van.

Akkor valóban hazamennék és mindjárt a barikádra.

De miért küzdenék a nép nagy része ellen?

Miért küzdenék az ellen, hogy télen fagy van?

Ha orbán negyedosztályú focistának áll, akkor is ez lenne. Csak kevesebb stadionnal, több akármimással.

Én a valóságra próbálok rávilágítani, és mutatni annak aki arra fogékony. Ehhez persze, akár provokál is esetleg a szöveg.

De leginkább szembenáll azzal, ami nem a valóság.

Ennyiben lázadás csak.


A legnagyobb lázadás pont azzal a gondolattal szemben van, hogy Kádár népe. Azonnal szinte mindenkiböl zsigeri elutasítás jön.

Pedig ez egy valós (leegyszerüsített) értékelés.

Ha az ember ezt elfogadja

Azonnal nagyon sok mindent el tud fogadni, és nem megörülni töle.

Azonnal egy csomó érthetetlen dolog érthetö lesz (nem feltétlen elfogadható, de érthetö)

Rákóczi népe meg nem akkor jön, ha éhes.

Az az éhes nép.


+1 idézet:

"A kommunizmus legnehezebb öröksége az orosz nép"

(Alekszandr Zinovjev)

Homo sovieticus, avagy a szellemi rendszerváltás legalább 50 év.


Ahol állsz, annyit látsz: Püff neki objektivitás

#842355 phiona Előzmény: #842343

Ezek is messzire vezető kérdések. Nem is akarok nagyon belemenni.

Még nem égtem ki talán mert a hospice-ban már nem annyira jön elő a politikai mit miért, nincs qrva eü és hogy ellopták a gyógyulásomat, sokkal inkább a mi lesz most és a visszatekintés, jellemzően a saját hibák keresése, mit vétettem hogy ezt a sorsot kaptam, főleg női betegeknél. Férfiaknál a lazaságra törekvés az általános, mintha ezen múlna minden, de ott is megy a feszkó a mélyben, „csak egy kicsit élni szerettem volna még” – és nem sikerült. Befelé fordulós és Istenkereső fázis.

Boncolás után olyan diagnózisok vannak hogy ihaj, szívinfarktusoshoz nem ért ki időben a mentő de absztinens elhunytnak úgyis előrehaladott primer májrákja volt, jobb hogy így halt meg, mindenki elégedetten hüppög. Azért is, mert a jelenlegi fiatal generáció akkor tud előrelépni, ha valaki kihal előle a családból. Örökségből vagy támogatásból lehet csak új fészket rakni, fizuból nem. CSOK-ból sem, nagyon szívatós, az értelmesebbje óvatos vele.

Pont arra utaltam, hogy nem azért „megalkuvó” a rákos mert Kádár népe, hanem mert abból a dimenzióból már az ilyesmi tökmind1, tényként képes elfogadni a kereteket, és itt a fórumon aki „megalkuvó” sem feltétlenül kádári értelemben az, hanem elvonatkoztat és leszarja.

Az attitűdödet értem, akkor küzdj így. Külföldről támadhatatlan vagy, ami nem biztos hogy igaz azokra is akiket provokálsz a fórumon. Ha maffiaállamot feltételezel azt is feltételezned kell hogy levadásszák aki ellenség, ha értékesebb megveszik – itt nincs olyan max a tulaj :-) Szóval sztem a biztonságos helyzetedből talán nem eléggé felelős arra buzdítani hogy mások a farkukat kockáztassák. Az ilyesmi akkor hiteles, ha kiállsz hogy itt vagyok gyerekek, kövessetek – de így, hogy én a messzi távolban, ti meg a saját kontótokra mit és hogyan és keményen számonkérve, nem okés sztem.

Tudom a vitánkat, és tartom, hogy Rákóczi népe jönni fog – ha éhes lesz, még nem éhes de naplóz. Ma vettem húsvéti sonkát. Kérdeztem a hentest, melyiket ajánlja. Azt mondja: csakis a tóalmásit az a jó, a másik a Tiboczé, nehogymá azt vedd meg! Megmosolyogtatott, és maradjon örök titok hogy melyiket vettem :-)

Ahol állsz, annyit látsz: Püff neki objektivitás

#842343 tozsdenyul Előzmény: #842322

én végig azt írtam, vitázva veled, hogy ez kádár népe, ergo

Nem a lázadásban reménykedés a megoldás egyénileg , hanem a többi :)

"Itt, ezen a fórumon a szavad pusztába kiáltott, az energiád kidobott."

Dehogy az. Politikailag, társadalmilag talán az, egyénileg nagyon nem az. Akár nekem, mint egyénnek sem.

A beletörödésnek is megvan az ideje, és a küzdésnek is. Mindkettö fontos.

"Istenem, adj eröt, hogy megváltoztathassam azt, amit megváltoztathatok.

Istenem, adj türelmet, hogy elfogadhassam azt, amit nem tudok megváltoztatni.

És mindenekelött, Istenem, adj bölcsességet, hogy meg tudjam különböztetni a kettöt"


A magyar onkológia a magyar eü-n belül is a legnagyobb "rákfene", több, mint 20 évvel van lemaradva a nyugattól. (Áldassék Kásler doktor aki ezt a negatív kimagaslást kemény, de hosszú munkával elérte)

Aki ezzel tisztában van, és nem rendelkezik végtelen türelemmel és bölcsességgel, annak a legrövidebb úton elérhetö kiégést biztosítja :)


Az utakat végig kell járni, egyénileg is, társadalmilag is, ha hússzor, akkor hússzor.

Ahol állsz, annyit látsz: Püff neki objektivitás

#842322 phiona Előzmény: #842241

Nehéz kérdéseket feszegetsz, mármár filozofikus kérdéseket.

Linkelek 1 topikot, ami régi és hiteles fórum a rákbetegek köréből: https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9006162&token=7f0b48ba89ab4a8703a79b005d4f4ca6

Azért linkelem, mert 1 rokonszenves, higgadt, kulturált végbélrák-gyógyult (Látens Inszinuáció) az újabb (tüdő, feltehetően primer) rák kapcsán a következőket írja:

„Ennek pedig ismerve a magyar egészségügy (in)kompetenciáját, a teszetoszaságot, a tunyaságot, a szakorvosi hiányt, a "Pató Pál" hozzáállást, az lesz a vége, hogy mire elkezdődhetne valamiféle kezelés - hiszen ennél a ráktípusnál, valamint a daganat elhelyezkedése miatt a műtét szinte kizárt -, addigra a 3 cm-es akár a duplájára is nőhet!”

Beletörődve írja ezt (a szövegkörnyezetében kell olvasni), de az a fajta filozofikus keleti beletörődés van benne, ami elfogadja, amit az élet ad. Küzd persze, de nem veri az ajtót, hogy neki külön eljárást vagy tűrhetetlen ami van – ténynek fogadja el, nem lázong, ezzel kalkulál.

Elsőre persze az lehetne a reakció, hogy hát az életed múlik rajta bakker, legyél már harciasabb – és mire menne vele? Előresorolják, rokonszenves lesz ettől? ellenkezőleg. Még be is tartanak. Ezt analógiaként levetítheted a többi beletörődőre. Ahol nem a halálbamenők, elmúlással már kalkulálni kénytelenek letisztultsága dominál hanem jóval prózaibb okok: menekül hogy belegondoljon, belemenjen, egyszerű emberként akar élni, nem világot megváltani. Élni ahogy itt éppen most lehet, elvonatkoztatva a szaros politikától. Más az attitűd, mégis nagyon rokon. És sztem nem számonkérhető, a lázadás sem kényszeríthető. Mindig onnan jött ahol volt szándék és a történelem során mindig megoldódott. Mindig volt oka és az értelmiség mindig hiába pofázott. Végig kell menni ezen az úton is, nem spórolhatjuk meg.

Ha volna időd, érdemes lenne végigolvasnod a linkelt fórumot, nagyon tanulságos szakmai és rendkívül megrendítő emberi olvasmány. Azt már csak félve merem felvetni, hogy talán valamiben segíteni is tudnál az érintetteknek. Itt, ezen a fórumon a szavad pusztába kiáltott, az energiád kidobott. A társadalmat nem tudjuk átformálni, a politikát nem tudjuk meggyógyítani, egyes embereken tudunk segíteni.

Üdv

Ahol állsz, annyit látsz: Püff neki objektivitás

#842283 TrendMan Előzmény: #842280

:-)

Én is azt tanultam.

Rákoczi kapcsán beugrik egy emlék, mintha lett volna egy rajtaütés, ahol megkerülte a fair-play szabályokat és eltett egy ellenlábast az útból. Részletekre most nem emlékszem.

Egyébként szerint o.k.

Ahol állsz, annyit látsz: Püff neki objektivitás

#842280 Bendeguz Előzmény: #842278

Rákóczival egyébként van valami problémánk történelmileg? Már nem merek történelemről beszélgetni senkivel, mert mindig kiderül, hogy én a 90-es években a még kommunista, de már túl liberális történelmet tanultam és az nem úgy volt.