Regisztráció Elfelejtett jelszó

Puzsér Róbert fórum

"társadalom nagy részéne…

#836311 tozsdenyul Előzmény: #836308

"társadalom nagy részének nem kellenek Szechenyik mostanában"

Tehát környezet :)

Sosem a környezet számít…

#836308 rbbj11 Előzmény: #836305

Sosem a környezet számít, tudnod kell. A rossz külső adottságok csak nehezitenek, de csak annak tesznek bármit lehetetlenné , aki kifogást keres.

Persze ha nulla valaminek a társadalmi támogatása, akkor legnagyobb akarat is csak rövid idore van hatással, aztán eltunik. Én ebben látom a legfobb problémát: társadalom nagy részének nem kellenek Szechenyik mostanában

én meg úgy tenném fel, h…

#836305 tozsdenyul Előzmény: #836266

én meg úgy tenném fel, hogy egyáltalán van-e olyan környezet ahol ilyen egyének nem lehetetlenülnek el 5 nap alatt...

Mert ha ilyen környezet nincs, akkor tök mindegy hogy megszülettek vagy sem.

ez jó kérdés. én másként…

#836266 Koffein Előzmény: #836237

ez jó kérdés. én másként tenném fel a kérdést, egyáltalán ez a generáció és/vagy egyén/ek megszületett/ek-e, akik kifogják harcolni, és fel fogják építeni, az új igazságosabb köztársaságot? akiknek nem csak az egyéni meggazdagodás kerül előtérbe, hanem a nemzet? a radaron látni már ilyet?

és ki fogja az új valódi…

#836237 rbbj11 Előzmény: #836229

és ki fogja az új valódi koztarsasagot képviselni és felépíteni?

black bloc

#835976 Koffein

Egyre kevésbé tudok úgy tekinteni a Momentum Mozgalomra, mint egy politikai erőre – inkább olyannak tűnnek, mint egy kamuprofil a Tinderen, melynek adatlapja az épp trendi klisékből áll. Értem a posztmodern politikát, ezért tudomásul vettem, hogy a mozgalom vezetői hisznek a társadalmi nemek ideológiájának dogmáiban: a gonosz, elnyomó patriarchátusban és a történelmi igazságtételt szolgáló kvótákban – annyira hisznek, hogy az elnökség négyötöde férfiakból áll. Tudomásul vettem, hogy miközben az elnökük kínosan kerüli a rossz hangzású „liberális” szót, s helyette következetesen a „progresszív” kifejezést használja, elragadtatott facebook-szelfik kíséretében lépteti be pártját az európai liberális pártcsaládba. Tisztelem az autonómiájukat, ezért nem kértem számon rajtuk annak a szélsőségesen neoliberális Emmanuel Macronnak az imádatát, akinek a testőre szabadidejében tüntetőket ütlegel, és akiről mégis az utóbbi hetekben derült csak ki, hogy nem is a francia Bajnai, hanem maga a francia Gyurcsány. Azt sem volt könnyű benyelni, hogy a Momentum politikusai úgy adják elő Magyarországon a nyugatos, neoliberális értelmiségieket, hogy soha nem éltek a piacról, és láthatóan nem is áll szándékukban. A szocialistákkal való seftelést aztán már nemigen tudtam elfogadni azoktól, akik fél éve még azt leplezték le, hogy az MSZP-t a Fidesz pénzeli, és az elmúlt harminc év leváltását ígérték. Most meg már leginkább az látszik, hogy ők az új DJ-k Gyurcsány és az MSZP sokszoros platinalemeze, az Összefogás! legújabb nosztalgiapartiján. Megerősíti ezt, hogy a Momentum párigazgatója a párt belső fórumain az én internetes felületeim szétrollkodására szólítja fel a mozgalom aktivistáit. Páros napokon mosolygós szelfik kíséretében adják elő a lánglelkű szabadságharcosokat, páratlan napokon vérbeli szociopatákként alattomosan, arc és név nélkül csúsztatják a tőrt a bordáim közé.

A mozgalom alelnöke, Donáth Anna azzal pózol, hogy már nincs vesztenivalójuk, és képesek elmenni a végsőkig. József Attila ezt az érzelmi állapotot így fogalmazta meg: „Tiszta szívvel betörök, ha kell, embert is ölök.” József Attila mondjuk nem uniós képviselő akart lenni, és nem is parlamenti mandátumra gyúrt, viszont mindenre elszánt volt, akárcsak a Momentum Mozgalom. Legutóbb pár hete adtak leckét tökösségből, amikor megfenyegették a kormányt, és határidőt szabtak Orbán Viktornak, hogy ha jót akar, legkésőbb decemberre írja alá a CEU-val való megállapodást. Bár a mozgalom vezetői leginkább egy mosolygós szelfit gondolnak a világról, politikai haszon reményében készen álltak ráakaszkodni az elüldözött egyetem polgárainak kiszolgáltatottságára, hogy előadják azt a nevetséges színdarabot, melyben Fekete-Győr András fenyegetőzik, Orbán Viktor meg majd meghátrál. Aztán kopogtatott a valóság, lejárt a határidő, és Orbán Viktor nem hátrált meg – milyen különös volt! Mindannyian emlékszünk, hol voltunk épp. Azért ártalmasak az ilyen fedezet nélküli ultimátumok, mert ez a magamutogató nagyotmondás nem a Momentumot járatja le, hanem referenciává teszi az ellenzékben az egymást túlharsogó hazugságlicitet, ami talán jó az épp leghangosabban blöffölő pártnak, de hosszú távon mindenkinek árt, és a kormányt erősíti.

A túlóraellenes tüntetésen készen álltak újra megmutatni, hogy nem hiába olvasták rongyosra a marketing-tankönyveket: Fekete-Győr András, a balliberális szalonok legifjabb reménysége, a multinacionális tőke magyarországi nagykövete emelte a tétet, és a rendőrök közé dobott egy füstbombát. Természetesen a baráti sajtó jelenlétében tette ezt, akik mindjárt hősként kezdték ünnepelni a Momentum elnökét, a rendőri brutalitás elleni szabadságharc új vezérét. Fekete-Győr András ebben a rideg tudatossággal megkonstruált médiapillanatban maga lett az egyszemélyes black bloc: a rendíthetetlen forradalmár. A neoliberális pártelnök annyira fel volt háborodva a munkavállalói jogok sérelmén, hogy biztonságos távolságból eldobott egy füstbombát – annyira már nem volt felháborodva, hogy eldobjon még egyet, vagy még egyet, esetleg megpróbáljon áttörni a rendőrsorfalon: eldobott egy füstbombát, és ment interjút adni. Később mások követték a példáját. Most négyen néznek szembe kettő és nyolc év közti szabadságvesztéssel, mert Orbán Viktor példát statuál, Fekete-Győr András pedig lájkokat maximalizál. A valóság újra rájuk rúgta az ajtót, ezúttal azonban nem magukból csináltak hülyét, hanem mások testi épségét és szabadságát használták fel politikai céljaik elérése érdekében. És ezúttal sem teszi fel senki a kérdést: mit keres a közéletben az, akibe ennyi felelősség szorult? Számomra Fekete-Győr András füstbomba-interjú kombója volt a tüntetéssorozat mélypontja – ezután már nem mentem ki demonstrálni.

Ezt a gátlástalanságot legutóbb Gyurcsányon láttam, amikor „én is cigány vagyok” feliratot akasztott a nyakába, aztán beült a luxusautójába, felhajtott a luxusvillájába, ahol libamájat vacsorázott, és hozzá Dom Perignon pezsőt kortyolt, akár egy random cigány. Attól tartok, ha a Momentum tagsága nem lép sürgősen, Kunhalmi Ágnes mellé hamarosan Gyurcsány Ferencet is megkapják Fekete-Győr András mosolyalbumába.

Mit keresett a neoliberális Fekete-Győr András egy munkavállalói jogokért zajló tüntetésen? A magyarországi ifjú Macront miért is zavarta egy multinacionális nagyvállalatok érdekeit szolgáló törvény? Ehhez a felháborodáshoz hogy tartozhat ezzel ellentétes program? Vagy arról van szó, hogy Fekete-Győr András és pártja most épp a dolgozók érdeksérelmére akaszkodik, ha már Soros György neoliberális fellegvárát, a budapesti CEU-t nem sikerült megmentenie?

Fekete-Győr András, aki saját bevallása szerint nemcsak jelen volt 2006 őszén az MTV-székház ostrománál, de onnan eredezteti politikai ébredését, tizenkét év múlva így fogalmaz: „Gyurcsány Ferencet egy nagyon tehetséges bohócnak tartom”. Jelzem, hogy aki akkor ott volt, és nem katasztrófaturistaként, aki a tömeggel együtt kiabálta, hogy „Elkúrtad!” meg hogy „Gyurcsány, takarodj!”, az nem mondhatja azt tizenkét évvel később, hogy Gyurcsány egy nagyon tehetséges bohóc. Fekete-Győr Andrásnak tizenkét év nem volt elég ahhoz, hogy felfogja, miről szólt 2006 ősze, és kicsoda Gyurcsány? A helyzet egyértelmű: a két állítás közül az egyik hamis. Fekete-Győr András vagy nem demonstrált Gyurcsány ellen 2006 őszén, vagy nem tartja Gyurcsányt egy nagyon tehetséges bohócnak 2018 őszén. Fekete-Győr András személyazonossága hamis. Nem az a legfőbb hazugság, amit mond, hanem az, aki mondja.

A Momentum elnöke rosszul értelmezi helyét a teremtésben, amikor Gyurcsány Ferencet bohócozza. Orbán Viktor gondolhatja Gyurcsány Ferencről, hogy egy bohóc, még Gyurcsány Ferenc is gondolhatja Fekete-Győr Andrásról, hogy egy bohóc – de egy parlamentbe be sem jutott párt elnöke ugyan miféle páholyból mulatozik Gyurcsány Ferenc bohóctréfáin? Jelzem Fekete-Győr Andrásnak azt, amit a magyar társadalom többsége már régesrég tud: Gyurcsány Ferenc nem bohóc, hanem egy két lábon járó átok, aki kisiklatta a harmadik magyar köztársaságot. Fekete-Győr András nyilatkozata nem más, mint átpozicionálás: első lépése egy rövid és gyors menetelésnek, mely a centrumból az MSZP és a DK szövetségébe vezet.

https://www.facebook.com/Robert.Puzser/posts/20085...

PP

#835166 prfecó

Előbb - utóbb kiderül Momentum - DK - MSZP s összes többi icipici már rég egyezkedik / egyezkedett egymással és erre jön Puzsér és felrúgja az egészet. Talán Kétfarkuak ajkik kiállnak mellette.

1pillantás

#835162 Koffein

Pár hete vitára hívtam a Momentum Mozgalom elnökét, Fekete-Győr Andrást, aki válaszlevelében elzárkózott a nyilvános vitától, és azt javasolta, hogy helyettük inkább a Fidesszel foglalkozzak – de ezt nem ilyen nyersen, hanem nagyon normális és kulturált stílusban fogalmazta meg. Ezt írtam válaszul:

Kedves András!

Számomra elfogadhatatlan, hogy a magyar politikai élet szereplői nem állnak szóba egymással, még csak kísérletet sem tesznek álláspontjaik közelítésére, a másik fél meggyőzésére. Örömmel lezárom ezt a vitát, ha...

...legalább megiszunk egy sört, mielőtt kirekesztetek a civilizációból.

...az engem támogató momentumosok zaklatása és megfélemlítése véget ér.

...ha a Momentum Mozgalom illetékes fóruma esélyt kap a meghallgatásomra, és ők utasítják el a Sétáló Budapest programját.

Amennyiben a Momentum elnökségének számára továbbra is a karaktergyilkolásom és az MSZP-vel való üzletelés lesz a budapesti választásra való ráfutás fő csapásiránya, én minden erőmmel megkísérlem majd meggyőzni a mozgalmatok szavazóit arról, hogy az általatok ígért politikai kultúraváltás és az elmúlt huszonnyolc év leváltása nincs már napirenden. Persze tisztább volna, ha ezt ti közölnétek velük, de ha nem megy, nekem bőven van időm és energiám erre a felvilágosító munkára.

Az együttműködés reményében: Puzsér Róbert

Erre a levélre természetesen már nem jött válasz. Azóta nem foglalkoztam a Momentummal, bíztam abban, hogy idővel változtatnak. Most viszont eljutott hozzám egy bejegyzés a Momentum titkos internetes verőosztaga, a Momentroll fórumából, ahol Matisz Károly pártigazgató arra biztatja trollhadseregét, hogy az én felületeimet dúlják fel, merthogy én, aki őket a szocikkal való sefteléssel vádoltam, most összeálltam az „óbaloldallal”. Megtisztelő, hogy a rendszer megdöntése közben azért rám is szakítanak egy kis időt. Akkor lássuk csak tényszerűen, hogy mi a különbség aközött, amikor én tárgyalok, és aközött, amikor ők seftelnek az MSZP-vel:

• Azzal a tervvel léptem be a politikai térbe, hogy megvalósítsam a Sétáló Budapest programját. Nyíltan és egyenesen megmondtam, hogy ehhez szükségem lesz a régi baloldalra – legalább annyira, hogy ne indítsák rám a jelöltjüket –, én pedig nem fogok ideológiai kérdést csinálni abból, hogy merre kanyarodjon a villamos. Nem kedvelem őket, nyilván ők sem engem, de Budapest ennél fontosabb.

• A Momentum politikusai azzal a tervvel léptek be a politikai térbe, hogy leváltsák az elmúlt harminc évet – a teljes politikai osztályt. Azzal léptek be a politikai térbe, hogy nincs különbség a Fidesz és az MSZP között. Most pedig a nyilvánosságot kizárva egyezkednek a régi baloldallal. Már számos kerületben meg is állapodtak, aztán amikor a tagságuk vagy a közvélemény erre rákérdez, ők mindenki szemébe belehazudnak, és letagadják.

• Én a régi baloldallal egy demokratikus intézmény, az előválasztás létrehozásáról, annak feltételeiről, Budapest működtetéséről és jövőjéről tárgyalok. E tárgyalássorozat minden ülése után beszámolok a nyilvánosságnak arról, hogy mit értem el.

• A Momentum Mozgalom programról, Magyarország, Budapest vagy az ellenzék jövőjéről nem tárgyal – sem velem, sem az MSZP-vel, sem mással. A Momentum Mozgalom alpolgármesteri posztokról, képviselői helyekről, felügyelőbizottsági tagságokról tárgyal a régi baloldallal – mégpedig a nyilvánosság teljes kizárásával. Nagypályás ragadozók, megélhetési hazudozók.

Sajnálattal, de tudomásul veszem a politikai realitást: a Momentum ahelyett, hogy forradalmi szelfiket készítene a tüntetéseken, ellenem indított háborút. Rég keresem az inspirációt egy írásra Fekete-Győr András szelfiforradalmáról – úgy érzem, most megkaptam.

https://www.facebook.com/Robert.Puzser/posts/20085...

mi az hogy régibaloldal?…

#835146 Sumér harcos

mi az hogy régibaloldal?:)rákosi?:)mennyire régi?:)már Pozsgay is elhunyt.

vagy az ujjobbik?

szerintem is át lesz ez baxva a palánkon,addig frakciozik.

PP

#835139 matgab Előzmény: #835137

szerintem a régi baloldal szokásához híven a régi jó módon úgy át fogja majd verni Puzsért, hogy csak na...

PP

#835137 prfecó Előzmény: #835017

Reálisnak tünik a megállapodása, majd kiderül a régi baloldal saját oldalán mit kreál majd ki.

Most olvasom én is, ez í…

#835017 Koffein Előzmény: #835015

Most olvasom én is, ez így valamennyire korrekt.

"Ma egy nagy lépéssel közelebb kerültünk a Sétáló Budapesthez: megállapodtam a régi baloldallal egy kétfordulós előválasztásban. Az MSZP, a Párbeszéd és a DK szövetségének pártjai az általuk rendezett első fordulóban kiválasztják a maguk jelöltjét, aki aztán júniusban megmérkőzik velem a második fordulóban, melyre vonatkozóan a régi baloldal valamennyi technikai feltételemet elfogadta az online regisztrációt és szavazást, az ötvenezer fős érvényességi küszöböt, az előválasztás semleges helyszínét továbbá független lebonyolító és adatkezelő szervezet megbízását illetően egyaránt. Megállapodtunk arról, hogy az MSZP, a Párbeszéd és a DK testületi szavazásra bocsájtja politikai feltételeimet egy kizárólag szakértőkből felálló városvezetésre és a teljes ellenzéki spektrumot felölelő jelöltállítási koordinációra vonatkozóan, hogy minden körzetben, minden polgármesteri posztért egyetlen ellenzéki jelölt hívja ki a Fideszt, éspedig olyan jelölt, aki támogatja a Sétáló Budapest programját. Úgy látom, jelenleg ez a legjobb esély az ellenzékváltásra, ez a legjobb esély Tarlós István leváltására, ez a legjobb esély arra, hogy Gyurcsány Ferenc kezéből végre a centrumba kerüljön át az Orbán Viktor elleni küzdelem súlypontja.

Véget akarok vetni a polgárháborúnak, és élhetővé, zölddé, belélegezhető levegőjűvé kívánom tenni Budapestet. Ha a régi baloldal pártjai valóban komolyan gondolják, akkor ez a mai megállapodás, ez a kétfordulós előválasztás hatalmas lehetőség mind Budapestnek, mind a képviseleti demokráciának."

https://www.facebook.com/Robert.Puzser/photos/a.36...

Most olvasom, hogy Puzsé…

#835015 walex

Most olvasom, hogy Puzsér megállapodott a régi baloldallal a kétfordulós előválasztásról. Miért járatja le magát ezzel?!

Tarlós kérheti a kávét és a popcornt.

emelik a tétet

#834289 TrendMan Előzmény: #834193

Teljesen jól álta a sarat, nehéz helyzetben is és talán az egyetlen ma itt, akinek látszólag van egy működőképes elképzelése a valóságról.

emelik a tétet

#834218 rbbj11 Előzmény: #834193

végre friss vér, érdemi vita, nem az elmúlt 8 év lemez , meg nem migransozas

emelik a tétet

#834197 Koffein Előzmény: #834196

Majd ősszel behúzhatod az x-et rá, ha eljut odáig... amint tudjuk ez egy maraton, 1év hosszú idő, és ez még csak a bemelegítés, ha érzik, hogy Tarlós veszíthet, na akkor fog beindulni a gőzmozdony... lesz buzi, pedofil, alkesz, migrisimogató meg fene tudja mi... :)

emelik a tétet

#834196 matgab Előzmény: #834193

én amúgy szavaznék Puzsérra, annak ellenére (vagy épp ezért) is, hogy valóban rasszista és például zsidó témában is nagyon elfogult, csak ott a másik irányba...