Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Migránsok és bevándorlók

a csendes, udvarias kis Ramadan

#796603 tozsdenyul Előzmény: #796584

Mit állítottál, mi a véleményem?:

"hát persze hogy joga volt felrobbantani olyanokat akiknek semmi köze nem volt az esethez..."

Mit állítasz most éppen?

" jellemző ballibsi narrativa volt a migránsok által elkövetett erőszak mentegetésére.

Ezzel egyidőben vajon ki kezdett el turnézni ezzel itt, nyomva ezt a ballibsi propagandát. Hát te. "

"A mostani manchesteri terrortámadás kapcsán pedig a nehéz gyerekkor illetve a mindennek van előzménye lett "mentségként" felhozva általad."

Tehát, folyamatosan hazudsz tovább. Hiába mondtam tucatszor, hogy hazugság.

Hiába nem tudsz semmi hasonlót sem idézni tölem.

Hiába mondtam el elöször szépen, hogy hol tévedsz.

Pontosan tudod, hogy hazugság, de nyomod folyamatosan, újra meg újra. Igen, ezért nevezlek köcsög hazudozónak. Ami fentiek szerint is teljesen tényszerü állítás. Ez mitöl karaktergyilkosság? Tényleg egy hazug szar vagy. És csak akkor jelzem, ha hazudsz. Nem én tehetek róla, hogy naponta megtörténik.

Folyamatosan hazudsz arról, hogy mi a véleményem, és igyekszel valami hazug képet festeni, hogy én mit gondolok.

Ezt ismétlödöen teszed. Sulykolod, vissza vissza térsz rá. Cáfolatok ellenére.

Egy csomó energiát belefektetve, akár a topikot is szétoffolva. És azt is tudjuk, hogy "ez volt a cél (by prospero) ".

Nem véletlenül teszed, nem hibáztál, nincs mit megbánni. Ezt pont így akartad.

Én ezt minösítem karaktergyilkosságnak. Azt hiszitek, ezt már bárhol megtehetitek.

Jól hiszitek, láthatóan bárhol meg is tehetitek.

Nem véletlen, hogy lelkesen támogatod a rezsimet 100%-ig, közéjük illesz. 100%-ig.

A keresztény nemzeti ripostos tv2-ös maffiába.

Mekkora egy hitvány sehonnai szar vagy.

#796584 prospero Előzmény: #796396

Figyu. kataktergyilkolászás by prospero:

"Nem feltételeztem rólad, hogy mások halála üdvös lenne számodra"

Éppen ellenkezőleg: te feltételezted rólam, azaz karaktergyilkolászol, hogy ilyesmi lett volna a szándékom áklítani rólad. Ráadásul azután nevezel köcsögnek és hazudozónak, hogy leírtam mit nem feltételeztem rólad.

Karaktergyilkolászásban illetve kísérletében kismiska vagyok hozzád képest nyuszi, unblock a habony média is elbújhat melletted, ha már nálad ez hivatkozási alap - járhatnék külön tanórákat venni tőled, ha ez lenne a célom.

ellenben egyszer valóban írtam, hogy a "menj vissza anyádba" kijelentésed, fizikai megsemmisülésre való felhívást jelent, ha úgy tetszik a halálomat kívántad, mégha nem is gondoltál bele ennek a szófordulatnak a jelentésébe a dühtől. Ha fizikálisan nem is így gondoltad, a virtuális térben mindenképpen üdvösnek tartanád a "halálomat". Csak legutóbbi kirohanásodat alapul véve.

Ami a szóban forgó reakciót illeti.

Mindenki emlékszik, hogy a migránserőszak kapcsán jellemző ballibsi narrativa volt a migránsok által elkövetett erőszak mentegetésére, relativizálására, hogy dehát miért nem háborodunk fel a családon belüli erőszak illetve a magyar erőszakoskodók témáján.(de felháborodunk) Ezzel egyidőben vajon ki kezdett el turnézni ezzel itt, nyomva ezt a ballibsi propagandát. Hát te. Persze akkor is ki lett mondva általad, hogy nem mentegetni akarod őket. Pedig de.

A mostani manchesteri terrortámadás kapcsán pedig a nehéz gyerekkor illetve a mindennek van előzménye lett "mentségként" felhozva általad. Erre írtam: ezek szerint jogosan tette azt amit tett a robbantó. Mindenki tudja rólad, hogy visszakozni nem szeretsz - sérti az egódat- ergo legjobb védekezés a támadás alapon elkezdtél vagdalkozni, mindenféle "karakterépítő" jelzőkkel...és amikor mégis annak kimondására kényszerültél, hogy nem jogos, akkor hazug köcsög lettem...

az anyázásod akkor volt, amikor hülyeséget írtál a román eüről, hogy az milyen fasza...és erre statisztikailag rámutattam, hogy nem lehet.

Te nem tudsz vitázni, mert nem tudsz vitában gentleman módra veszíteni...vicces, hogy ezek után te kéred számon az önreflexiót rajtam, ilyen kirohanás után. :-)!

szóval visszatérve a karaktergyilkolászás témájához amiben profibb vagy itt mindenkinél: te hatásosan törekszel erre, szemben velem aki nem törekszem rá, mivel én nem személyeskedem senkivel - szemben veled és nem is vagyok olyan hatással befolyásolható emberekre, mint te akinek nyomán egyes általad befolyásolható személyek propagandistának hívnak (walex, phiona).: Nehezebb is úgy vitatkozni valakivel, ha nem próbálsz meg már az elején egy mélyütést bevinni azzal, hogy propagandistának hívod. :-)! Már eleve hitelteleníteni próbálni ezzel. :-)!

nekem nem gond a kommuni…

#796573 Ibiza Előzmény: #796462

nekem nem gond a kommunikáció.. sztem csak nálad gond..bárkivel jól megértetem magam...családban senkinek nincs gondja..

"May szűkítené az emberi…

#796572 Kiss Zoltán

"May szűkítené az emberi jogokat,ha az segít" Jön az illiberális demokrácia?

Szerintem pedig nagyon n…

#796462 banyaiz Előzmény: #796455

Szerintem pedig nagyon nehéz ember és ember közötti kommunikáció. Robotok között könnyű lenne ha azonos program futna mindegyikben. :)

Legegyszerűbb emberi kapcsolatokban is hatalmas félreértésekkel megy ez. Mondjuk ezért is ilyen gyakori napjainkban, hogy házastársi érzelmek gyengéd megnyilvánulásaként fejbe veri egy kalapáccsal, vagy lelövi vagy ilyesmi. :) Gondolom pár kommunikációs félreértés kellett amíg ide jutottak az események.

Hol van ez bonyolultságban egy sok millió embert tartalmazó halmaztól és annak reakcióitól vele való kommunikációtól.

kicsit túlbonyolítod..sz…

#796455 Ibiza Előzmény: #796448

kicsit túlbonyolítod..sztem az élethez és a kommunikációhoz is kell egy empátia.. meg akarjam érteni a másikat.. nehéz félreérteni mert bármikor visszakérdezhetsz.. nem gondolom ennyire bonyolultnak..a másik dolog az, azt érted és látod amit tudsz.. ha új a téma akkor nézel mint kutya a mozdonyt..és próbálod hozzákötni valamilyen ismeretedhez...ahelyett, hogy megtanulnád.

A legtöbb ember nem kérdez vissza ha hall valamit..nehogy tudatlan legyen.. és lefordítja a hallottakat a sajt nyelvére..

Ha házastársak között gyakori a félreértés akkor azt gondolom az nagy gond..mert egy pillantással ismerned kell a párod gondolatát..

Nem azért mondtam csak, …

#796450 banyaiz Előzmény: #796442

Nem azért mondtam csak, hogy most itt torzsalkodtatok. Hanem általános tanulságai miatt azzal kapcsolatban amit mostanában egy párszor írtam pol. kommunikációs tragédiánk ügyben.

Pl azon is múlhat milyen kedvében van az ember, mennyire pihent stb stb.

Akkor ez csak egy fórum . :) Itt indulatok tudnak jönni kommunikációból.

Nekem is van olyan nem egyszer, hogy valakivel vitázom , és grrr mi ez az ökörség amit hadovál . :) Pedig igyekszem türelemből magamat képezni. De hát azért elgurulhat a gyógyszer.

Ugyanez akkor nagyban, és minderre tudatosan rájátszani abból még az elsődleges hatás kalkulálása is necces sokszor, hát még az utóhatások , és járulékos következmények. Mekkora nemtörődömség kell hozzá, hogy valaki egy ország esetében ilyenekkel játsszon . Ennyire primitív módon mint ahová lejutottunk mostanában politikai kommunikációban.

Attól, hogy félreérthető…

#796448 banyaiz Előzmény: #796440

Attól, hogy félreérthető, vagy nem tudtam úgy kifejezni magam ahogy akartam. Nehéz dolog úgy kifejeznie magát az embernek az jusson el a másikhoz amit mondani akart. A legegyszerűbb dolgokban is. A leghétköznapibb ügyekben is. Még akkor is ha emberek ismerik egymást barátok között, házastársak között stb, szerintem baromi sok konfliktus van abból, hogy 2 fél beszél és a másik fejében teljesen máshogy csapódik le mint aminek szánva volt.

Nagy felelősség éppen ezért pl egy országot irányítani, és kommunikációs stratégiát választani. Mert nem egy fő hatás van , hanem ezer járulékos következmény. Láttunk már erre pár példát a történelemben mikor nem úgy sült el ahogy az elsődleges hatás. A bumeráng visszajött. :)

igen, ezekben az esetekb…

#796442 tozsdenyul Előzmény: #796438

igen, ezekben az esetekben elhangzik egy: "helóka, félreértés van", vagy "bocs ha rosszul vetted", kicsit keményebben mondhatják, hogy "tanulj meg magyarul" és hasonlók.

Itt az volt a reakció, hogy: "ez volt a cél, kösz!"

nincs hajbakapás.. tárgy…

#796440 Ibiza Előzmény: #796438

nincs hajbakapás.. tárgyszerűen elmélkedünk..

"Kétértelmű stb. Például néha én is meg szoktam ijedni saját beírásaimtól is, hogy ez milyen lett. :)" ez elég ijesztő.

a kommunikáció alapja a gondolatok átvitele.. neked pl számomra nagyon fura gondolatvilágod és alapjaid vannak..relatív lebegőpont minden.(egy pont a tuti..a zorbán maga az ördög és minden bajnak okozója)...ezért kell egy támához 3 hozzászólás nem bonyolult amit írsz..inkább fura.max áttekerem.. :). de hát ilyen vagy..

mindenféle mókus kell egy fórumra.. tapsi is prosi is.. Én nem de sok más igen.. nagyon sok a passzív ember aki csak olvas..

Látom hajba kaptatok …

#796438 banyaiz

Látom hajba kaptatok annyit tudok mondani mindenki védelmében, hogy nehezen jön át sokszor egy fórumon ki mit is akart. Lehet véletlenül is úgy írni, hogy az a másiknak sértő, pedig nem annak volt szánva.

Kétértelmű stb. Például néha én is meg szoktam ijedni saját beírásaimtól is, hogy ez milyen lett. :)

Ez a kommunikáció nehézsége valahol. Ami miatt nagyon nehéz egy egy embernek valamit mondani. Mert nem tudhatod , hogy csapódik le a fejében. Nem biztos úgy ami a szándék volt, vagy aminek a szavak szánva voltak.

Nehéz dolgok ezek, ezért is őrület pl az a kommunikáció ami nálunk megy. Mert magam módján próbálok erre figyelni bármilyen gyarló dolgokkal is nyilván, és akkor valakire rábízzák az országot és mindent figyelmen kívül hagy. Rettentő igénytelenségre vall, ami cinizmusból jön nyilván, és mindenféle politikai racionalitásból, de akkor is ez egy hulladék munka .

#796433 banyaiz Előzmény: #796418

Nem tudom miről beszélsz. Mindig a tisztaságot , rendet , fegyelmet képviselem, az objektivitást, és a tiszta ész erejét. :) Viccen kívül azzal , hogy a problémát leegyszerűsítjük nem kezeltünk semmit.

Tv shop világban ez rutinmunka leegyszerűsíteni és aztán egyszerű megoldást felkínálni rá. Ami persze csak a duma szintjén működik. A hülyeség semmitől nem véd meg. Az egy illúzió. Illetve hát a gondolkodástól megvédi az embereket, és az egy fárasztó dolog , ezért gyakorolják olyan kevesen ahogy egy filozofikus alkatú ember megállapította.

Látom újabb terror Londonban. Jön ez a melyik ujjam harapjam meg szitu különféle jogokat tiszteletben tartani, ha mégis veszélyes akkor viszont meghal x polgár. Guantanamo kérdésköre amivel amcsik szembesültek 9/11 után. Amiről May beszélt most burkoltan.

#796430 Ibiza Előzmény: #796425

nem sérted..csak a műmájer sznobok ilyenkor hallgatnak mint a sz@r a fűben.. és ettől hiteltelen kis makik.

Te hozod a saját bunkó paraszt stilusod..oszt annyi..de legalább van.. miért várna valaki mást.. :)

#796418 Ibiza Előzmény: #796406

látod látod..röhögcsélsz bosszancsa a zorbánot a neolibsi bagázs.. de ezzel ásod a sírod.. ezek nem tartják tiszteletben a véleményed..a személyed..te egy járulákos veszteség vagy a céljaik elérése közben.. nincsenek értékek..szent és sérthetetlen dolgok..a te gyászod nem érdekli őket..majd megmondják neked mi a fontos..

#796417 Ibiza Előzmény: #796381

linkelj be olyat amikor legeczisztem vagy az anyjába elküldtem valakit..vagy azt írtam kussoljon..ezek tőled származó kiejezések..ilyen vagy..és már köcsögözöl is? szép..

szép példája vagy a neolibsibalos irányzatnak..

#796406 banyaiz Előzmény: #796364

Nem azért kell megérteni a motivációját és ami oda vezette mert ez felmenti , vagy elítéli vagy ilyesmi. Ez részletkérdés.

Azért kell megérteni mert ha bármit tenni akar érdemben ilyen esetek elkerülésére akkor az első lépés megérteni, hogy ennél konkrét csókánál mi volt a szitu.

Különben csak vaktában hadakozhat valamit ha azt se érti mi vezetett ide konkrétan. Jó ez politikusokat nem szokta megzavarni mert vaktában hadakoznak bármilyen szélmalommal. :) Ha van értelme ha nincs.

#796405 banyaiz Előzmény: #796364

Természetesen van, de egy egy ilyen esetnél ezt fel kell deríteni. Mondjuk ha annyi a sztori bejut Európába már radikális elmeállapotban és ott pusztít , gyilkol akkor az egy triviális eset.

De ő már ott született Angliában, és gondolom ott nevelkedett , és innen eljut oda öngyilkos merénylet amit az IÁ magára vállal. Azért ez egy folyamat kellett legyen aminek lehetnek érdekességei, általános érvényű tanulságai . Mi vezette ide.

Pl német pilóta aki öngyilkos lett munka közben. Egyszer az ő életútja mi vezette ide, másodszor hogyan dolgozhatott ilyen munkakörben ilyen állapotban. Aztán miért ezt a módját választotta az öngyilkosságnak Külön dolgok, de mindegyik fontos minden részletében. Mo a világ élvonalában van öngyilkosságok terén nagyon nem lenne buli ha minden 10. ember pl így végezne magával, hogy mozdonyvezető és belehajt mondjuk a másik vonatba 150-el.

Angliában él még milliószámra hasonló hátterű ember esetleg mint ez a manchesteri csóka. Mik a konkrét jellemzői amiért az egyik esetleg radikalizálódik a másik nem. Ezeket mind ki kell elemezni.