Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Magyarország

még 6 napig nézhető, de lehet, hogy csak éjszaka

#790581 Ibiza Előzmény: #790578

:) hova lett a legendás tisztánlátásod :DD

Orbán nem hüje..nagyon nem.. van egy felkentsége..egy küldetéstudata.... a párt pedig felülemeli a hétköznapokon..de adottsága is van hozzá..ezért nem is sikerül besározni..eddig mindig a mocskolók szivták meg..

A másik nem hüje a lázár.. iszonyat agya van..

a többi az paraszt a táblán..könnyen kiszámithatóak..azt lépik ami kiszámitható..

erős politikai sakkjátszmát látunk.. az ellenzékben kispályák vannak.. aki két lépést lát az már nagyon ravasznak gondolja magát..

olvasd vagy nézd a kártyavár filmet könyvet.. tök egyszerő kristálytiszta logikák.. a hatalomgyakorlás palettáján.

Továbbra is azt gondolom lejátszott meccset látunk... a gyalogok csak részfeladatot látnak..használják őket..de van egy nagyobb játszma..egy forgatókönyv.

A nemlopós momentum?

#790580 Ibiza Előzmény: #790560

igen.aranyos volt..

Amúgy nem sokkal lejjebb van amire várom a véleményed.

#790578 banyaiz Előzmény: #790442

Ez megérne egy kutatást mi lehet ennek az oka. Elég összetett jelenség lehet mármint , hogy a politikai ellenzékben ennek alternatíváját nem tudják érdemben felmutatni. Azért elég belterjes közeg ez a politikusi szakma. Önmagában ez, hogy politikus valahogy kontraszelektál mint fogalom. :)

Orbánt miről lehet meggyőzni miről nem , nem tudom . De , hogy egy ilyen középszerű figura egy pártot így zsebrevágjon. Megkérdőjelezhetetlen vezetője legyen 30 évig . Csak úgy lehetséges tudatosan olyanokat kiemelni akik nem jelenthetnek veszélyt. Nézz meg mondjuk egy Szijjártót . El tudod képzelni , hogy egyik szép napon kitalálja , hogy majd ő átveszi az irányítást a pártban? Ez tudatos "építő" munka eredménye. A régi harcostársak közül aki veszélyes volt eltakarítani, a fiatalabb szériából olyanokat kiemelni akik ránézésre nála alkalmatlanabbak , senkiben fel se merüljön, hogy válthatná esetleg őt. Ez teljesen tudatos vsz, máshogy nem tudom elképzelni.

Egy időben még réges régen egy Kósa pl mint kihívó lehetőség ott volt. Mit csinált bevonta ebbe a gyagyás műsorba mindenféle kampányba teljesen leamortizálódott . :) Rogán is emlékszem mikor betört a köztudatba mint fiatalabb generáció tagja akkor még elméletileg felmerülhetett volna mint kihívó. Mit csinált őt is bevonta teljesen tudatosan a napi rutin gyagyás műsorba majd lejáratódik , hát ez teljes siker volt. :) Még talán Lázár akiben van valami ami veszélyes lehet számára , határeset. Valami olyan fajta ambíciót látok benne ami veszélyes lehet egy Orbánra esetleg. De lehet csak így messziről tűnik úgy. Áder lehetett volna az a szint aki ha vannak ilyen ambíciói komoly kihívó lehetett volna , talán még most is képes lehetne rá, de nem lépett fel így és most már nem is vszínű . A többiek akik előtérben vannak szerintem ránézésre sincs semmi esélyük ilyesmire . Szóval ez elég jó kontraszelekció azért 30 év alatt. Nem múlik el következmények nélkül csak hát ez idő míg a kemény munka beérik.

A nemlopós momentum?

#790560 prospero Előzmény: #790557

momentum szerint: valami kockázati alaptól kapott pénzt -hátterét nem lehet tudni, valszeg nem közpénz - amit reklámra költöttek, de a termék nem volt elég jó, így becsődölt az üzlet. Mindennapos történet.

A nemlopós momentum?

#790554 Tucsok Előzmény: #790504

Orbán sehol sem volt a Czinege mellett ( honvédelmi miniszter) 1990.-ben,de szépen fejlődik. Majd mikor hatalom lesz a kezében Orbán csak ministráns lesz hozzá képest. Horn mondott valamit az apukákról,máig nem cáfolta senki.

Kasszás Erzsit ismét helyzetbe akarják hozni

#790538 Turkoglu Előzmény: #790532

Szabályozhatnak ezek ész nélkül, de attól még a CBA egy kalap fos marad... Addig szabályozgatnak míg 2018-ra leszabályozzák magukat és a várható hatalmas osztogatásuk is kevés lesz majd, mindenki elrakja amit adnak aztán a fülke magányába meg felmutatják az emberek a középső újukat...

Kasszás Erzsit ismét helyzetbe akarják hozni

#790532 Koffein

mert a shit termékeivel, kiszolgálással nem bírják a versenyt...

"A javaslat szerint megadóztatnák például az áruházi parkolást, maximalizálnák a cégek reklámköltését, előírnák nekik, hogy vegyenek fel több embert, illetve bevezetnék a vasárnapi munkavégzés utáni 100 százalékos bérpótlékot."

http://www.haszon.hu/friss-hirek/105013-kueloenado...

#790519 Ibiza Előzmény: #790472

A fidesz regnálása nálam (a gyengébbek kedvéért 51%-os) Nem tudom mi a f@szért nem lehet 100%-ra törekedni.. mivel a 100% elérése nem költséghatékony de erre kell törekedni..a 75-80%-os hatékonyság azért elvárható lenne... annál is inkább mivel ennek a nagy része nem pénz kérdés.

összegezve:

- A mato féle vonal ami hozza nálam a jó eredményeket, 80%.. az államadósság kezelése..jegybanki munka, kamatpolitika az ingatlan biznisz részébe nem látok bele és nem értem miért nincs állami vagyonleltár.

- kelet-nyugat kapuja..nemzetközi kapcsolatépítés..regionális kozpont megjelenítése 70%

- államigazgatás kialakitása 50% valami van.. cammog történelmi lehetőség lenne mert a leépített embereket most simán felszívná a versenyszféra.

- egészségügy 50% alakul.. de sok a lobbi és egyéni érdek.. a kemény koncepció végigvitele helyett... nem veszik ki az állami eszközöket magáncélra használó orvosokat a rendszerből.

- eus források felhasználása 80%

- nyugdíjrendszer 10%: tartoznak a beigért személyreszabott követhető nyilvántartással.. ezt igérték a manyup felszámolásakor...(ami helyes volt hiszen magáncégek gyüjtöttek magánszámlákra adót - a nyugdj. az egy adóféle- ráadásul adóhiányt okoztak..amire állampapírt kellett kibocsátani amire kamatot fizettek)

- Dúl a korrupció a túlszámlázás.. arról hallottunk vége az offshore lovagok korának.. állami megbízást nem kaphat ilyen.. na nem ezt látjuk..ez - 150%.. rongyrázó parasztgyerekek.. milliárdos gázszerelők..

A hatékonysághoz kellenek tervek..hosszú távú tervek..(ebbe bele lehet vinni politikát..csinálni nemzeti tervet..és ellenzékkel aláíratni) amikben vannak részfeladatok..amik rövid középtávokra vannak osztva... Infrakstruktúrális tervek: utak vasutak közlekedés.. mezőgazdasági beruházások.. terménytárolók feldolgozók..amik felszívják a vidéki alacsonyan képzett embereket.. szolgáltatóipari beruházások: repterek.. raktárak átrakók.. tárolók.. gyors vasúti tranzit.. már 200x leírtam...minél magasabb hozzáadott értékkel minél magasabb feldolgozási szinten menjen az export.. nem élőállat szemes termény..

Én nem látom a terveket.. rögtönzések..kapkodások vannak..

Qrva sok a pénz.. mire költik? vegyél lakást ablakot hűtőt.. kazánt.. mentsük meg a f@szkodókat.. megy a pacsa..és miből? a várható gazdasági növekedés kontójára.. normááális.. normális ember olyan dologba fektet aminek hozadéka van..nem politikai..azt az eredmények hozzák.

Most csökkentették az adóterheket..kiét? a nagy cégekét.. 19-ről 9%-ra a kkv-két 10-ről 9re. A nagy cégek hatalmas támogatást kapnak egy munkahely létrehozásához..a kkv max pályázhat..1év kedvezményre de kap 1/2 évet. A kkv-k tolják maguk elött a válság okozta terhet.. az eredménytartalékból tartották fenn a céget..(kb 50ilyet ismerek..ezzel éltek túl) de ez az eredménytartalék már csak papíron létezik.. tisztulna a helyzet (a mérlegek) ha (a visszaélés lehetőségét kizárva) a 2015 évben nyilvántartott eredménytartalékot 0%-al "kivehessék" ami gyakorlatilag csak kivezetése a könyvelésből... ha már a tolvajokat legalizálták az állami tisztáramosó számlákkal..

Csökkentették a járulékokat de a megnövekedett bérigény miatt így is többet kell fizetni járulékot.. nem csökkenteni kellett volna hanem egy bérszintig fix összegen tartani.. és csak a lineáris szjaterhelné a többletet.. a nyugdíjjárulénál lenne egy kötelező mérték az felett pedig a dolgozó döntené el..emeli vagy sem...ehhez kellene az egyéni nyilvántartás.

Csökkentik áfát a husoknál..de az árak visszakúsznak..árkommandó ide vagy oda.. elment egy jelentős bevétel.. és elment egy másik jelentős bevétel a nagy cégek 19% tsg-i adója.. ezek hozadéka?.. közben megy a pacsa egy majdani elvárt bevétel igérvényével.

Mato kkv-s 2000mrd-ja 2,5% kamattal rendben van.. a banki 11-16%-os vállalkozói hitellel szemben..nagy lépés volt.

DE!

A gazdaság nem arra megy amerre szeretném.

Felelősséget vállaló öngondoskodó emberekre van szükség.. ez a kommunista osztogatós mencsükmeges attitűd agyamra megy.. ez nem azt segíti.. itta csok.. sok pénz pacsa..és a spekulánsokhoz megy..pont ennek megfelelő mértékben mentek fel a lakásárak.. értelme? (ezt már orbán 1.0ban is elcseszték) ok értem haveri kutyák okosan kiszállhattak ingatlanokból..de ezen felül?

Ha az emberek jól keresnek akkor majd megveszik amit kell..nagy vákumot egyensúlytalanságot nem lehet a piacon csinálni.

Az átlátható és azonos információkkal feltételekkel rendelkező gazdaság az ami előre visz.. hitelt lásd lejjebb

A csókosok gazdagodása nem azonos a gazdaság állapotával.. ezek piócák..meghalnak piaci körülmények között..

A kkv-k az egyik húzóágazata a gazdaságnak.. a multik addig vannak itt ameddig érdekük..hozzák a statisztikai eredményeket de a nyereség nagy része nem forog vissza a gazdaságba..

A gazdaság egyik motorja a hitel..a kartelban lévő bankokkal szemben jó húzás volt a mato hitel.. de a hitel egyik jelentős formája a jelzálog hitel..amikor csak a jelzálog tárgya a hitel fedezete..az elsétálás intézményével..

Ezt az elsétálás intézményét adta fel a fidesz a bankokkal tárgyaláskor kb 2mp alatt... ne felejtsük ezt visszahozni amikor csökkentik a bankadókat..

ez csak egy rész..tovább is van mondjam még..

Amúgy nem kell szétbonyolítani..eukonform dolgokat kell átvenni..

A nemlopós momentum?

#790504 Turkoglu Előzmény: #790469

Tegyük fel, hogy nem kitaláció a cikk, bár már ahhoz is nagy fantázia kell mert ugye origós ami tudjuk mennyire megrendelésre ír... Szóval ezzel az összeggel még az első 10000-be se lenne a fideszes csapatba...

#790473 prospero Előzmény: #790465

Egyebekben sajnos a fórumban nem igazán lehet keresni - sajnos már nem tudom megtalálni miket kérdeztél.

#790472 prospero Előzmény: #790465

Bocs. Szerintem a gazdaság nagy vonalakban arra megy amerre szeretnéd. Bérek, adók, infla, kamatok stb. Nem látok nagy különbséget a filozófiád és aközött ami történik. Hogy most a részletekben van eltérés pl. minimálbér jelenleg nem 200 ezer hanem 160 szerintem részletkérdés abból a szempontból, hogy emelkednie kell a magas foglalkoztatottság, alacsony munkanélküliség és a munkaerőhiány miatt.

Korrupt emberek: phionának is leírtam. Ezek az emberek sérthetetlennek érzik magukat és ezért megszédülnek. De jön még kutyára dér - a legnagyobbak esetében is. Én mindenkinek azt tanácsolom, hogy maradjon tisztességes.

#790465 Ibiza Előzmény: #790450

már párszor beraktam kimondottan neked cimzett kérdéseket..vagy kértem a véleményed.. alaposan elsummantottad..

#790450 prospero Előzmény: #790241

1. "Tudod az, akit nem „küldenek”, akkor ír, amikor ideje-kedve-inspirációja van, nem amikor sürgős promó feladat miatt aktivitás kell a kormánypárti sajtóval összhangban." Engem se küld senki, legtöbbször inkább akkor írok amikor olyan mértékű már a siralomház ezen a fórumon, hogy úgy érzem muszáj valami ellenpontot adni. Vagy van valami érdekes, vagy másként látom a dolgokat, mint ti.

2. "És fontos, hogy szabad vagyok, sose voltam párttag vagy lekötelezett és anyagilag sem függök politikától, csak a munkám színvonalától. Amit el tudok adni bárhol a világban." Ugyanez - annyi különbséggel, hogy én nem nemesi család sarja vagyok, csak első generációs "értelmiségi". Ebből következően a családom soha nem tartozott a "valakik" és "vagyonosok" közé.

Tőzsdenyúl nem azért "kellemetlen" mert " elmegy a falig" "rámutat ellentmondásokra" "érvelésbeli hibákra" - bár így lenne. Ő nem tud veszíteni egy vitában. Egyszerűen szándékosan ki akarja zárni a normális kommunikációt velem szemben. De ez nem rinya, ez van. Tudomásul van véve.

3. "miért van rajtad a rózsaszín szemüveg – bár értelmes ember általában nem önzetlenül ölt bohócsipkát, vö. faustusi alku". Mint írtam az első részben: nem bírom sokáig a sírás-rívást, önsorsrontást. Nem igaz, hogy ebben az országban minden szar és rohad kizárólag a Fidesz kormánynak köszönhetően és ha majd eljön a "Naaagy Kormányváltás" akkor majd minden rendbe jön.

" 4-6. Én úgy látom, arra nem szoktál reagálni, amit valamiért „elengedtetek”, máskor a legkeményebb kritikával is vitatkozol, mert a „kör” érdeke és tartja." Nem. A legkeményebb kritikával szemben is elmondom a véleményem, ha azt gondolom valamit észrevettem, amit ti nem, vagy figyelmen kívül hagytok valamit, amit szvsz. figyelembe kellene venni.

8. Hol áll az ország. Szerinted: "az ország a Fidesz-oligarchák kezén, adóink és az EU-juttatások is elvesztették közpénz jellegüket, nagyrészt magán-zsebekben, úm sajáton álló vaskos lábak szállodáiban, sajtótermékeiben, országunk földjeiben. " Ehhez képest nemrég az index.hu hozott le egy cikket, hogy az EU pénzek nagy részét továbbra is a Strabag, a Siemens, a Swietelsky és más nagy nemzetközi szereplők nyerik. Azok akik a korábbi érában is. Vö: Spade - eu támogatások szerepe az európai (nyugati) multik helyzetbe hozása vs. magyar vállalkozások versenyképessége. A pénznek töredéke jut csak magyar vállalkozásokhoz. Ennek egy része magánzsebbe. Persze vannak olyanok, akik azt gondolják, hogy nekik mindent lehet, vagy simán bevállalják a törvénytelenséget. Aztán egyszer kiderül, hogy mégsem. Simicska, Spéder, Mengyi- hogy csak az ismertebb eseteket említsem. De lehetne mondani Portikot, Vizoviczkyt, Demszkyt, Hagyót, Hunvaldot, Tarsoly Csabát. Ezek közül az emberek közül szerintem mindenki azt gondolta magáról, hogy "érinthetetlen." Hát ráfáztak, szerencsére.

"adóink és az EU-juttatások is elvesztették közpénz jellegüket": ezzel szemben én azt tapasztalom, ha bemegyek egy kormányhivatalba el tudom intézni az ügyemet, mert az adómból fizetnek valakit, hogy az ügyemmel foglalkozzon. A gyereket se küldték még haza iskolából azzal, hogy az adóm elveszítette közpénz jellegét, nincs fedezve az oktatása. És még ezer dolog, ami az adómból működik jól-rosszul.

"Ez 1 one man show és ha ő kiesne összeesne minden, rá, a hatalomtechnikájára, személyes karizmájára épül mindenetek". Ez viszont igaz. Tény, hogy senki nem tud ma annyi embert megszólítani, mint Orbánbasi - akár pozitív, akár negatív hatással. Sem Fideszen belül, sem Fideszen kívül. De ez inkább az ellenzék problémája egyelőre.

"A gazdaság meg szar, a könyvelési trükkök tartják fenn a kimutatásokban meg a multik, meg azok az EU-s beruházások amiket a haverok visznek és amiknek ha elapad a csap hamarosan vége. " Fentebb leírtam, hogy egy jelentős részét nyugati cégek viszik, másrészt miért apadna el ? EU-nak - különösen a "nagy nettó befizető" Németországnak - érdeke a támogatási rendszer fenntartása, amivel a nyugati vállalatainak piacot és munkát ad és ezzel sikerül is tartani a távolságot a KKE és Nyugat között.

"Ha a multik kimennének gyorsan lehúzhatnánk a redőnyt." Ez az irány nagyjából rendszerváltáskor eldőlt. Kik is voltak hatalmon? MSZMP, majd MDF, majd MSZP-SZDSZ. Nem tudjuk, nem igazán érzem úgy, hogy ebben nekünk magyaroknak lapot osztottak volna - illetve volt valamekkora minimális mozgástér, csak ahhoz nem egy Bokros kellett volna, és nem egy MDF-SZDSZ-MSZP. Most próbálunk valamit, de a kommunikált érzésed ezzel kapcsolatban mutatja, hogy a siker eléggé kétséges.

"A Momentummal hasonlítod, hogy ha nekik lehet jószándékú támogatójuk, akkor a Fidesznek is. Nem, erkölcsileg nem lehet. A Momentum nem lopókör (egyelőre), ezért is lehetett mellé állni, becsületes ember meg nem kíván a Fidesz-szutyok része lenni, ennyi. " Kezd izgalmas lenni. A Momentum nem lopókör. De az lesz. Nem mindenki, ahogy a Fideszben sem mindenki - csak azok akik bevállalják, mert azt hiszik, hogy érinthetetlenek, vagy azt hiszik soha nem bukhatnak le. Emberi vonás. Kettő. A momentum egy olimpia ellenes kezdeményezéssel lépett a politika színpadára. Írtad valahol, hogy zseni a vezetője. Ez nem arról árulkodik. Szeretném megkérdezni azokat a budapesti embereket, akik aláírtak nekik, hogy most örülnek-e, hogy nem lesz Budapesten közlekedésfejlesztés pl. vagy ha lesz is 2 év helyett 10-20 év. Momentum egy átveréssel indított, szerintem ez nem jó ómen.

"Nincs mentség a Fidesz számára, hogy miközben fel lehetett volna 1 országot építeni, ellopták privibe a pénzt, és ez volt az elsődleges, nem számított mibe kerül – a szlovákok románok stb. is okkal röhögnek rajtunk, hogy jól beválasztottatok, ha így haladunk, hamarosan koronázás is lesz, ők meg előznek balról."

Megint nem tudjuk az alternatív pályát felmérni, ebben ugye egyetértünk. Tehát a nagy lózungokat, ami így kezdődik "miközben fel lehetett volna építeni egy országot" - nyugodtan elfelejthetjük. Iszonyat mélyről jöttünk fel a KKE régióhoz - tök utolsó helyről 2010-től. Egyetlen KKE régiós országban sem voltak olyan terhek (devizahitelezés ennek egzisztenciális hatása az emberekre,és állami szektor államadóssága), mint nálunk 2010-ben. De lehet valami fogalmunk az alternatív pályáról - amit görögökkel megcsináltak, vagy ukránokkal. Szegénységben mi a két ország között helyezkedünk el, súlyosbítva a helyzetet egy devizahitel válsággal. Nem egy sikersztori egyik út sem, sem a görög, sem az ukrán. A többi KKE-s IMF-es országra meg nem volt jellemző sem a magas államadósság, sem a svájci frank hitelezés ilyen mértékű elterjedtsége, mint nálunk.

Senki nem tudja, mit történt volna, ha nincs végtörlesztés és úgy talál minket a svájci jegybank döntése, mikor elengedte az árfolyamot. Vagy ha nincs forintosítás. Ha görög, ukrán IMF szerződést követve azt az 5000 milliárdot (3000 mnyp+2000 milliárdos megszorítás) az IMF igényei szerint kell végigvinni.

Szóval DE. Az Orbán kormány felépítette az ország egy részét eddig:

http://index.hu/gazdasag/2016/12/01/joletet_hozott...

"EU-gyalázás (aki enni ad), adófizető hülyébe nézés (aki enni ad), migráncsozás, látszat-ügyek, szembe hazudás, szembe röhögés. Becsúszó sikamlós propaganda, rájátszás a múltbeli érzelmekre, félelmekre, múltra a tudatlanoknál – pöccre kiszámítottan, tudatosan, ehhez a sajtó kivásárlása, erőpoziból fillérekért, fenyegetőzve."

EU gyalázás (aki enni ad) - ennél azért Orbán is cizelláltabban gondolkodik - nem minden ügyben, nem mindenhol, nem mindenkor. Sajnálatos, hogy ebből ennyi marad meg.

adófizető hülyébe nézés (aki enni ad), - lásd index.hu cikk, nem nevezném hülyének nézésnek.

"Azt hiszitek, mindenki hülye? Nem érzékeli, hogy elveszitek a pénzét, az esélyeit, az országát? Hogy durván csúszunk le? Erkölcsileg is, mert ennek a hatalomnak a klientúrája gerinctelen kontraszelektív érdekvezérelt percemberkékből áll? " A percemberkék oda állnak, ahol a hatalom van, de ez akkor is így lenne, ha más lenne hatalmon. Én speciel minden ilyen ember bukását tanulságosnak tartom, de abban már valszeg nem értünk teljesen egyet, hogy ki az ilyen "percember".

Szerk: Egyszóval: baromság amit írsz ti: "Azt hiszitek, mindenki hülye? Nem érzékeli, hogy elveszitek a pénzét, az esélyeit, az országát? Hogy durván csúszunk le? "

#790442 prospero Előzmény: #790427

Azért annyi megjegyzésem lenne, hogy érdekesen működik a szóban forgó kontraszelekció, ha a magyar politikai ellenzékben sincs megfelelő ember a helyére, akit a többség megválasztana. Ebből pedig az következik, hogy nem Orbánbasi és a tekintélyelvűsége, hanem a társadalom "kontraszelektál" jelenleg.

Egyébként ez meg baromság, hogy Orbánbasit ne lehetne meggyőzni valamiről. Mondjuk nehezebb valszeg, mint egy olyan embert, akinek semmi elképzelése sincs.

#790427 banyaiz Előzmény: #790357

Ez a kontraszelekció amit felsorolsz, hogy ki válthatná, kiből lehet választani. Már megtette a hatását bőven messziről nyilvánvaló. Csak olyan figurák maradtak meg ebben a szelekciós folyamatban akik elfogadják feltétlenül főnöknek, ez az első számú parancsolat amit be kell tartaniuk , ezt tabu megkérdőjelezni, szentségtörés, ez a tekintélyelv lényege.

Ennek a szűrőnek megfeleltekből vagy a képességek hiányoznak , még ehhez a buta vagyok , de hangos típusú kampányoláshoz is határeset. Vagy az ambíció arra, hogy első számú vezető legyen. Vagy mindkettő leginkább. :)

Most eltudod azt képzelni, hogy egy Kósa, Rogán , vagy Lázár legyen az ország miniszterelnöke? Hát én nem de mondjuk egy Trump után óvatosan kell bánni a képzelet határaival. :)

Áderről én el tudnám képzelni egyébként, szerintem a 2. verzió mert így messziről kicsit kilóg ebből a csapatból értelmi szintjét tekintve. Csak valamiért nem ambicionálta ezt az átveszem hatalmat történetet. Horgász azért egy bizonyos nívót mindig képvisel ne felejtsük el. :)

Lényeg a lényeg ez a folyamat pusztítja el majd ezt az egészet párt szinten is, és országos hatalmi szinten is. Ez elkerülhetetlen és már visszafordíthatatlan innen vsz. Ilyen mélységekből már nincs visszaút, holnap Viktor kiesne a játékból game over. Eltűnt a megkérdőjelezhetetlen tekintély mi lesz most velünk világvége kb .

Mint mikor Sztálint váltotta egy Hruscsov őt egy Brezsnyev. Finoman szólva egyiket se az eszéért tartották a pártban. :) Ez a kontraszelekció. Megnézed mi lett mondjuk Kirov, vagy Trockij sorsa. Mondjuk egy Hruscsovval összevetve hát ég és föld kb a 2 ember. Hát ez ilyen folyamat.

lényeg

#790410 phiona Előzmény: #790409

Persze, de ezt tudni régóta. Nekem is mint a többi felhasználónak a FB csinált most vmi alkalomból videót h ez vagy te meg az ismerőseid – hátt finoman szólva se fed le, mert a megoldás: csak azt hozd nyilvánosságra max ami amúgy is tudható rólad mint állampolgárról (személyi adataid, gyerekeid, családi állapotod, iskoláid, munkahelyeid stb), és ne legyen kétséged h ez bármikor adathalászat v kormányközi cserebere tárgya lehet… Hívnak olyanok telón h ön mint x és y közötti és stresszes munkát végző érintett ebben (női szívinfarktus-szűrés, némi termékelhelyezéssel). Tutira nem a FB adta ki a korom és a munkám ahol meg se adtam, máshol áll össze… A megoldás amiben lehet: óvatosság. Minél kevesebbet közölni, max ártalmatlanokat lájkolni. Ismikkel chatelek de csak banális dolgok, zárt csoportokban is csak aktualitások. Az ismi-kör se fed le mert főleg azokból áll akik engem jelölgettek, és udvariasságból is visszaigazolom. Ami érdemi nem ott beszélem meg… Bankkártyaadatokat meg sose kiadni… asszem ezek ma már alapok, legalábbis a gyerekek is már ennek tudatában neteznek… legalábbis akiket én ismerek.