még 6 napig nézhető, de lehet, hogy csak éjszaka
phiona Előzmény: #790340Trumppal sztem 2 rossz közül választottak, és az US szégyene h ilyen jelölteket állított ki. Ami itthon van meg a mi szégyenünk persze :-) Az őrült világ sokban érthető: annyira őrültek voltak az előzők is, hogy most ellenirányba leng az inga.
Az ember ott érdekes lény, h evolúciósan baromi önzőnek és köcsögnek kéne lennie. Ehhez képest a nem vallásos és szociálisan erkölcsileg nem nevelt emberben is működnek megmagyarázhatatlan jóságok. Mai bulvár: Szilágyi István „Lópici Gáspár” felkarolása, ki hogy segíti, segítik sokan. Putris portája van, ő is piszkos, elhanyagolt, öreg is, és mégis. Semmi evolúciós parancs nincs ebben – csak példa. Rengeteget tudnék hozni, a lényegük: az ember érzelmeiben, ami a döntéseire kihat, egyáltakán nem evolúciósan működik – mégis továbbél ez a „szívbéli” vonal, és gyakran erősebb az evolúciós törtetőknél.
A másik: az ember alapból skizofrén. Mivel egyszerre biológiai és szellemi lény: példaként elég arra gondolni h pl 1 influenza alatt is csak leköveted magad: „mit is csinál velem a szervezetem?” Egyszerre vagy elszenvedője és kívülálló krónikása a saját folyamataidnak.
Ezeket arra írom, hogy az ember baromi relatív entitás, nem robot, nem várható tőle semmiben tökéletesség, ezért sem hiszek világméretű és végrehajtott akciókban (ld alább). Nincs normális, nincs ép ember, nincs ideális, csak a mesékben. Az ember lényege h esendő, lehet ezt a bűnbeeséssel magyarázni, de egyszerűbben is: így lettünk összerakva, és innentől vezetőknek se várhatunk tökéleteseket.
És jól látod: akinél ott a kasszakulcs, felmerül benne, h miért ne vihetném el a kasszát? Főleg mert mindenki a seggét nyalja, úgy gondolja, meg is érdemli. 1 kicsi gond van ezzel: h a személyiség torzul, és már nem számít, hogy másnak mi jut, h a kassza abból van, h azokat is fosztogattuk akik az utsó filléreiket fizették be rá. És aki nem fizet mert nem tud: nos ők is itt élnek és valami kis felelősség feléjük is, esetleg. A hatalom igazoltan bontja az elmét, és nem szerencsés ha amúgy is bomlóval találkozik… ez tény.
8 évet magának Viktor sose szavazna meg, és nem is lenne helyes az ő oldaláról – 1-et mondj aki váltani tudná… cinikus Lézer aki zsidó, ki fogadná el? Rogánt aki ellopta a belvárost? Kósát aki min félhülye és a neje úszónőre váltotta, már színdarab is megy erről, Deutch aki ha betol posztol baromságokat, Kövér aki mondja h a 444 majd akkor lehet bent ha szalonképes de nem engedik be h meggyőződjenek róla, Áder aki halakba fojtja bánatát? Ki a fene váltaná? itt miden vagy semmi megy, ha Viktor dől dől minden, már úgy preparálják szinte mint Lenint a mauzóleumban… tudják. Lenn vidéken meg megy a hatalmi harc, már egymás ellen vannak… fenn is, csak itt okosabbak, tudják h Lenin nem halhat meg.
Nem, 1 opció van, váltani, új erővel. Most a hétvégén olvastam a Momentumos fiú anyagát, profinak tűnik. http://index.hu/belfold/2017/02/23/momentum_mozgal...
Még csak 28 éves, de én is tanítok 10x-20x éves zseniket :-) akikkel szemben szégyellem h én tanítok, mert akkora képességek vannak bennük… és csak azért tanítok, mert 1/tudok, 2/előttük járok korban, és az a dolgom h átadjam amit tudok, amit szívesen teszek.Szal lehetnek még ügyesek, és ha nem: jön majd más, az igény már megvan rá, és ez a fontos, mert mindig az igény termeli ki a megoldást…