még 6 napig nézhető, de lehet, hogy csak éjszaka
prospero Előzmény: #7902411. "Tudod az, akit nem „küldenek”, akkor ír, amikor ideje-kedve-inspirációja van, nem amikor sürgős promó feladat miatt aktivitás kell a kormánypárti sajtóval összhangban." Engem se küld senki, legtöbbször inkább akkor írok amikor olyan mértékű már a siralomház ezen a fórumon, hogy úgy érzem muszáj valami ellenpontot adni. Vagy van valami érdekes, vagy másként látom a dolgokat, mint ti.
2. "És fontos, hogy szabad vagyok, sose voltam párttag vagy lekötelezett és anyagilag sem függök politikától, csak a munkám színvonalától. Amit el tudok adni bárhol a világban." Ugyanez - annyi különbséggel, hogy én nem nemesi család sarja vagyok, csak első generációs "értelmiségi". Ebből következően a családom soha nem tartozott a "valakik" és "vagyonosok" közé.
Tőzsdenyúl nem azért "kellemetlen" mert " elmegy a falig" "rámutat ellentmondásokra" "érvelésbeli hibákra" - bár így lenne. Ő nem tud veszíteni egy vitában. Egyszerűen szándékosan ki akarja zárni a normális kommunikációt velem szemben. De ez nem rinya, ez van. Tudomásul van véve.
3. "miért van rajtad a rózsaszín szemüveg – bár értelmes ember általában nem önzetlenül ölt bohócsipkát, vö. faustusi alku". Mint írtam az első részben: nem bírom sokáig a sírás-rívást, önsorsrontást. Nem igaz, hogy ebben az országban minden szar és rohad kizárólag a Fidesz kormánynak köszönhetően és ha majd eljön a "Naaagy Kormányváltás" akkor majd minden rendbe jön.
" 4-6. Én úgy látom, arra nem szoktál reagálni, amit valamiért „elengedtetek”, máskor a legkeményebb kritikával is vitatkozol, mert a „kör” érdeke és tartja." Nem. A legkeményebb kritikával szemben is elmondom a véleményem, ha azt gondolom valamit észrevettem, amit ti nem, vagy figyelmen kívül hagytok valamit, amit szvsz. figyelembe kellene venni.
8. Hol áll az ország. Szerinted: "az ország a Fidesz-oligarchák kezén, adóink és az EU-juttatások is elvesztették közpénz jellegüket, nagyrészt magán-zsebekben, úm sajáton álló vaskos lábak szállodáiban, sajtótermékeiben, országunk földjeiben. " Ehhez képest nemrég az index.hu hozott le egy cikket, hogy az EU pénzek nagy részét továbbra is a Strabag, a Siemens, a Swietelsky és más nagy nemzetközi szereplők nyerik. Azok akik a korábbi érában is. Vö: Spade - eu támogatások szerepe az európai (nyugati) multik helyzetbe hozása vs. magyar vállalkozások versenyképessége. A pénznek töredéke jut csak magyar vállalkozásokhoz. Ennek egy része magánzsebbe. Persze vannak olyanok, akik azt gondolják, hogy nekik mindent lehet, vagy simán bevállalják a törvénytelenséget. Aztán egyszer kiderül, hogy mégsem. Simicska, Spéder, Mengyi- hogy csak az ismertebb eseteket említsem. De lehetne mondani Portikot, Vizoviczkyt, Demszkyt, Hagyót, Hunvaldot, Tarsoly Csabát. Ezek közül az emberek közül szerintem mindenki azt gondolta magáról, hogy "érinthetetlen." Hát ráfáztak, szerencsére.
"adóink és az EU-juttatások is elvesztették közpénz jellegüket": ezzel szemben én azt tapasztalom, ha bemegyek egy kormányhivatalba el tudom intézni az ügyemet, mert az adómból fizetnek valakit, hogy az ügyemmel foglalkozzon. A gyereket se küldték még haza iskolából azzal, hogy az adóm elveszítette közpénz jellegét, nincs fedezve az oktatása. És még ezer dolog, ami az adómból működik jól-rosszul.
"Ez 1 one man show és ha ő kiesne összeesne minden, rá, a hatalomtechnikájára, személyes karizmájára épül mindenetek". Ez viszont igaz. Tény, hogy senki nem tud ma annyi embert megszólítani, mint Orbánbasi - akár pozitív, akár negatív hatással. Sem Fideszen belül, sem Fideszen kívül. De ez inkább az ellenzék problémája egyelőre.
"A gazdaság meg szar, a könyvelési trükkök tartják fenn a kimutatásokban meg a multik, meg azok az EU-s beruházások amiket a haverok visznek és amiknek ha elapad a csap hamarosan vége. " Fentebb leírtam, hogy egy jelentős részét nyugati cégek viszik, másrészt miért apadna el ? EU-nak - különösen a "nagy nettó befizető" Németországnak - érdeke a támogatási rendszer fenntartása, amivel a nyugati vállalatainak piacot és munkát ad és ezzel sikerül is tartani a távolságot a KKE és Nyugat között.
"Ha a multik kimennének gyorsan lehúzhatnánk a redőnyt." Ez az irány nagyjából rendszerváltáskor eldőlt. Kik is voltak hatalmon? MSZMP, majd MDF, majd MSZP-SZDSZ. Nem tudjuk, nem igazán érzem úgy, hogy ebben nekünk magyaroknak lapot osztottak volna - illetve volt valamekkora minimális mozgástér, csak ahhoz nem egy Bokros kellett volna, és nem egy MDF-SZDSZ-MSZP. Most próbálunk valamit, de a kommunikált érzésed ezzel kapcsolatban mutatja, hogy a siker eléggé kétséges.
"A Momentummal hasonlítod, hogy ha nekik lehet jószándékú támogatójuk, akkor a Fidesznek is. Nem, erkölcsileg nem lehet. A Momentum nem lopókör (egyelőre), ezért is lehetett mellé állni, becsületes ember meg nem kíván a Fidesz-szutyok része lenni, ennyi. " Kezd izgalmas lenni. A Momentum nem lopókör. De az lesz. Nem mindenki, ahogy a Fideszben sem mindenki - csak azok akik bevállalják, mert azt hiszik, hogy érinthetetlenek, vagy azt hiszik soha nem bukhatnak le. Emberi vonás. Kettő. A momentum egy olimpia ellenes kezdeményezéssel lépett a politika színpadára. Írtad valahol, hogy zseni a vezetője. Ez nem arról árulkodik. Szeretném megkérdezni azokat a budapesti embereket, akik aláírtak nekik, hogy most örülnek-e, hogy nem lesz Budapesten közlekedésfejlesztés pl. vagy ha lesz is 2 év helyett 10-20 év. Momentum egy átveréssel indított, szerintem ez nem jó ómen.
"Nincs mentség a Fidesz számára, hogy miközben fel lehetett volna 1 országot építeni, ellopták privibe a pénzt, és ez volt az elsődleges, nem számított mibe kerül – a szlovákok románok stb. is okkal röhögnek rajtunk, hogy jól beválasztottatok, ha így haladunk, hamarosan koronázás is lesz, ők meg előznek balról."
Megint nem tudjuk az alternatív pályát felmérni, ebben ugye egyetértünk. Tehát a nagy lózungokat, ami így kezdődik "miközben fel lehetett volna építeni egy országot" - nyugodtan elfelejthetjük. Iszonyat mélyről jöttünk fel a KKE régióhoz - tök utolsó helyről 2010-től. Egyetlen KKE régiós országban sem voltak olyan terhek (devizahitelezés ennek egzisztenciális hatása az emberekre,és állami szektor államadóssága), mint nálunk 2010-ben. De lehet valami fogalmunk az alternatív pályáról - amit görögökkel megcsináltak, vagy ukránokkal. Szegénységben mi a két ország között helyezkedünk el, súlyosbítva a helyzetet egy devizahitel válsággal. Nem egy sikersztori egyik út sem, sem a görög, sem az ukrán. A többi KKE-s IMF-es országra meg nem volt jellemző sem a magas államadósság, sem a svájci frank hitelezés ilyen mértékű elterjedtsége, mint nálunk.
Senki nem tudja, mit történt volna, ha nincs végtörlesztés és úgy talál minket a svájci jegybank döntése, mikor elengedte az árfolyamot. Vagy ha nincs forintosítás. Ha görög, ukrán IMF szerződést követve azt az 5000 milliárdot (3000 mnyp+2000 milliárdos megszorítás) az IMF igényei szerint kell végigvinni.
Szóval DE. Az Orbán kormány felépítette az ország egy részét eddig:
http://index.hu/gazdasag/2016/12/01/joletet_hozott...
"EU-gyalázás (aki enni ad), adófizető hülyébe nézés (aki enni ad), migráncsozás, látszat-ügyek, szembe hazudás, szembe röhögés. Becsúszó sikamlós propaganda, rájátszás a múltbeli érzelmekre, félelmekre, múltra a tudatlanoknál – pöccre kiszámítottan, tudatosan, ehhez a sajtó kivásárlása, erőpoziból fillérekért, fenyegetőzve."
EU gyalázás (aki enni ad) - ennél azért Orbán is cizelláltabban gondolkodik - nem minden ügyben, nem mindenhol, nem mindenkor. Sajnálatos, hogy ebből ennyi marad meg.
adófizető hülyébe nézés (aki enni ad), - lásd index.hu cikk, nem nevezném hülyének nézésnek.
"Azt hiszitek, mindenki hülye? Nem érzékeli, hogy elveszitek a pénzét, az esélyeit, az országát? Hogy durván csúszunk le? Erkölcsileg is, mert ennek a hatalomnak a klientúrája gerinctelen kontraszelektív érdekvezérelt percemberkékből áll? " A percemberkék oda állnak, ahol a hatalom van, de ez akkor is így lenne, ha más lenne hatalmon. Én speciel minden ilyen ember bukását tanulságosnak tartom, de abban már valszeg nem értünk teljesen egyet, hogy ki az ilyen "percember".
Szerk: Egyszóval: baromság amit írsz ti: "Azt hiszitek, mindenki hülye? Nem érzékeli, hogy elveszitek a pénzét, az esélyeit, az országát? Hogy durván csúszunk le? "