még 6 napig nézhető, de lehet, hogy csak éjszaka
phiona Előzmény: #7900861. Tudod az, akit nem „küldenek”, akkor ír, amikor ideje-kedve-inspirációja van, nem amikor sürgős promó feladat miatt aktivitás kell a kormánypárti sajtóval összhangban. A véleményeim sztem elég plasztikusak, és ha nem generálnak vitát azért van, mert az olvasói egyetértenek – a visszajelzéseim nem mindig nyilvánosak. Senki sem akar kitiltatni innen, sőt nagyon hasznos vagy: tudni merre döcög a szekér, de sokszor dühítő is: amit mondasz, és hogy hogyan vállalhatja amúgy kedves értelmes ember ezt be?
2. Amit meg akarok semmisíteni: max a kamu és az olyan manipulálás, ami sztem félreviszi az olvasót. Persze nincs nálam a bölcsek köve, de relatíve: ehhez fiatalként is rengeteget és sűrűn megéltem, tapasztaltam, tanultam – nem én mondom, hogy széles paletta ismeretében „látok”. És fontos, hogy szabad vagyok, sose voltam párttag vagy lekötelezett és anyagilag sem függök politikától, csak a munkám színvonalától. Amit el tudok adni bárhol a világban. Jobb szeretem itthon, de csak ennyi a „politikai” motivációm, meg az a felelősségérzet, amiben mint régi nemesi család sarját neveltek. Tőzsdenyúl sztem azért kellemetlen neked, mert elmegy a falig, és rámutat az ellentmondásokra, érvelésbeli hibákra vagy részedről megválaszolatlan kérdésekre, elkent témákra.
3. Téged lehet a legkevésbé meggyőzni, és ennyiből mind1, hogy miért van rajtad a rózsaszín szemüveg – bár értelmes ember általában nem önzetlenül ölt bohócsipkát, vö. faustusi alku. Nem mondhatod el és ne is mondd el, hogy te miért, mindenkinek megvan a maga házi mentsége. De legalább ne keltsd az ártatlan és valódi látszatát, ne próbáld behúzni a fórumtársaid a csövetekbe, és ne mentegesd magad azzal, hogy ez nem bűn, mert a Fidesz qrvajó.
4-6. Én úgy látom, arra nem szoktál reagálni, amit valamiért „elengedtetek”, máskor a legkeményebb kritikával is vitatkozol, mert a „kör” érdeke és tartja. Itt nincs „mi” és „ti”, egyének vannak, akik ha valamit ugyanúgy látnak is vitatkoznak másban, ez is lenne a fórum lényege, fejlesszük egymás gondolkozását, látását.
7. Talán másképp olvastuk Rejtőt – engem absz nem emlékeztet Banyaiz rá… de az olvasói befogadás szabad. Rejtő Jenővel meg vitatkozni? :-)
8. Nézzük, hol állunk most: az ország a Fidesz-oligarchák kezén, adóink és az EU-juttatások is elvesztették közpénz jellegüket, nagyrészt magán-zsebekben, úm sajáton álló vaskos lábak szállodáiban, sajtótermékeiben, országunk földjeiben. Valamicske muszájból és a látszatért visszacsurgott látványos fejlesztésekbe, sajnos javarészt giccsesekbe, de vannak üdítő kivételek is. Mindenhol van lecsipegetés, százalék, no de nem einstand… egyedi ez a Viktor, és ha 1x majd lesz bátorságod felébredni, rájössz, hogy másnak gondoltad – ahogy sokan ’89-ben. De ő az aki ma: vátesz-tudatos hatalommániás, véleményem szerint kemény turbóval tolva, ami azért veszélyes, mert erősen tudatmódosító is. Másként amúgy nem is lehet bírni ezt a tempót, ma itt több helyen, holnap ott több helyen repkedve a világban – mindenhol helytállni, hozni a figurát, az ember nem gép. Ez 1 one man show és ha ő kiesne összeesne minden, rá, a hatalomtechnikájára, személyes karizmájára épül mindenetek. A gazdaság meg szar, a könyvelési trükkök tartják fenn a kimutatásokban meg a multik, meg azok az EU-s beruházások amiket a haverok visznek és amiknek ha elapad a csap hamarosan vége. Ha a multik kimennének gyorsan lehúzhatnánk a redőnyt.
A Momentummal hasonlítod, hogy ha nekik lehet jószándékú támogatójuk, akkor a Fidesznek is. Nem, erkölcsileg nem lehet. A Momentum nem lopókör (egyelőre), ezért is lehetett mellé állni, becsületes ember meg nem kíván a Fidesz-szutyok része lenni, ennyi. Nincs mentség a Fidesz számára, hogy miközben fel lehetett volna 1 országot építeni, ellopták privibe a pénzt, és ez volt az elsődleges, nem számított mibe kerül – a szlovákok románok stb. is okkal röhögnek rajtunk, hogy jól beválasztottatok, ha így haladunk, hamarosan koronázás is lesz, ők meg előznek balról. EU-gyalázás (aki enni ad), adófizető hülyébe nézés (aki enni ad), migráncsozás, látszat-ügyek, szembe hazudás, szembe röhögés. Becsúszó sikamlós propaganda, rájátszás a múltbeli érzelmekre, félelmekre, múltra a tudatlanoknál – pöccre kiszámítottan, tudatosan, ehhez a sajtó kivásárlása, erőpoziból fillérekért, fenyegetőzve.
Azt hiszitek, mindenki hülye? Nem érzékeli, hogy elveszitek a pénzét, az esélyeit, az országát? Hogy durván csúszunk le? Erkölcsileg is, mert ennek a hatalomnak a klientúrája gerinctelen kontraszelektív érdekvezérelt percemberkékből áll? Az emberi söpredéket összefújta a szél, és ez is Viktorod felelőssége, okosak a lelketlenségben, de szívük nincs. Írtam itt 1 kisfiúról (Tóth Ricsi) aki halálos betegségből jött vissza, és a kezelési költségei miatt eladósodott családját a bank kiköltözteti a házukból, mert hitel van rajta, 170k maradvány. Adott 1 is az fidesznyik újgazdagoktól? valakinek? nem… sőt, semmi sem elég, már kipukkadnak a bőrük alatti pénztől, de még kell… Tipikus gyerekkori frusztrációk miatti nimfománia, kárpótolnak… lelki sérültek, ki ezért ki azért, és 1 ország szívja meg mert hagyja.
9. Időnként írok, akkor, amikor időm és szándékom van. Nyugodtan vitázz velem, hétvégén vissza fogok nézni… érdemi érvek előtt meghajlok.