Regisztráció Elfelejtett jelszó

Ingatlan

Re: nincs cím

#751377 Sumér harcos Előzmény: #751370

ugy rendben van,főleg 1993?mondjuk pasztelpárti vok,az ára sem semmi:)

de sok 2 és 12 ker budai villát lapozok át,pusztán kiváncsiságból,és azt tudom mondani,hogy több a pénz,mint az ész,vagy 70%-ban olyan izléstelen,ordenáré szinek,butorok jelennek meg,hogy nem tudom hol vannak az asszonyok,ha meg ott sincs izlés,ha pénz van fizessünk már egy belsőépitésznek,lakberendezőnek.

#751346 matgab Előzmény: #751331

Attól függ mi van leírva az Alapító Okiratban illetve az SZMSZ-ben.

Ha a te üzlethelyiséged alulról ázna a szigetelés hiányossága miatt, akkor azt is fizetné a többi lakó is...

#751332 Ricsi Előzmény: #751331

Elvileg minden közös tulajdon, gondolom a liftet, meg a tetőt sem használod, mégis hozzá kell járulni. Ha pl nem biztonságos a gáz, akkor lezárják az épületet, akár van gázkészüléked, akár nincsen.

Kérdés. Adott egy társa…

#751331 hosszhuszár

Kérdés.

Adott egy társasház.

üzletem van benne, utcára nyíló, saját tulajdon.

Nem gázzal fűtött.

Így sem kémény, sem gáz vezetéket nem használ.

Felújították a gáz vezetékeket, ehhez hozzá járulást kell ugye fizetni...

Most a kéményt kell.... ehhez is kell, akkor is, ha nem használom?

Volt már valakinek ilyen problémája?

Köszi.

#751330 hosszhuszár Előzmény: #751327

Itt meg eladták az önkormányzati bérlakásokat, szinte minden kerületben, gombokért, azt ugye nem kell mondanom, hogy 1 cég foglalkozott az értékesítéssel, / 7. kerületben / és azt sem, hogy lehetett segíteni az értékbecslésen, nem, nem felfelé.. :) kiszólták a szerkezetileg nulla lakásokat, / a zöme az volt/ most meg nyögik a lakók a gáz, víz, csatorna, tető, stb költségeit.

#751327 Ricsi Előzmény: #751303

Megint jobban csinálnak valamit mint mi...

De nem baj, mi vagyunk a szuperek, ott meg mindenki hülye.

#751303 Pyxis Előzmény: #751241

Nyugat-Európában szinte minden országban kiemelten foglalkoznak a bérlakásrendszerrel. Az ingatlanválságot súlyosan megszenvedett Spanyolországban például bérlakás-befektetési alapot hoztak létre annak érdekében, hogy a bérleti díjak ne lépjenek át egy bizonyos megfizethetőségi határt.

#751241 Ricsi Előzmény: #751201

Az otp egy példa volt (neked és Matgabnak is szól), én dax-al kereskedem, az meg nem fog úgy járni, mint egyetlen rv.

Pont azért nem rv-t veszek, mert az 1 cég, lehet vele bármi, az indexet meg karbantartják, ha valami szar, akkor kiesik, és jön helyette másik.

Tudom, a bux-nál nincs így, de a dax nem a bux.

#751218 banyaiz Előzmény: #751117

Van egy olyan szempont is ha pénzt keresel azt valamibe el kell helyezni.

Itt jön képbe befektetési céllal ingatlan mint egyik verzió, akár kockázat megosztás céllal.

Aztán ezekből jövedelem ingatlan bérbeadás, kamatjövedelem, osztalék stb.

Mondjuk bérbe adni is egy macera papíron passzív jövedelem de sok a nem normális bérlő azokkal küzdeni, akkor felújítani. Nem olyan mint egy bankbetét, de hát cserébe ingatlan áremelkedés benne van mint opció, és meg van osztva a kockázat .

#751217 banyaiz Előzmény: #751212

Bérlet kontra sajátot nézzük akkor ingatlan ára , jegybanki alapkamat alakulása, ingatlanárak alakulása, bérleti díjak alakulás fontos szempont.

Kerek számok kedvéért 10 millió lakás jegybanki 5% akkor évente 500.000 Ft kamattól elesel azzal lakásban van a pénzed viszont bérelni 600 k ért tudsz ugyanolyat akkor nyerő a dolog anyagilag

Kérdés közben hogyan alakulnak a lakásárak.

Nekem fontos szempont az is anyagiaktól eltekintve, hogy a sajátomban szeretek lakni. Nagyon egyszerű oka van az az enyém, nincs semmi macera.

Bérelni vsz annak érdemes aki abban gondolkodik nem sokáig marad ott , egy munka vagy akármi miatt vhol eltölt egy rövid időt és tudja lelép onnan hamarosan.

Nem vagyok egy vándor össze vissza bútorozzak. Idén nyáron festettem egy lakásban tököm tele volt a bútorok pakolászásával is. Évente néhány évente költözködjek , dehogy költözködök, nem őrültem meg. Ez ilyen nyughatatlan embereknek való. :)

#751212 rbbj11 Előzmény: #751210

persze, mivel megint élvezeti értékröl is szó van, az megér 10%-ot egy újat vevönek, h. saját szája íze szerint van tér kialakítva, burkolatok stb

Semmi köze az áfához, ahogy új autónál se, hanem ahhoz, hogy elsö tulaj konfigurálása ilyen értéket képvisel a vevönek.

#751211 matgab Előzmény: #751202

én a bérlet esetén 5 év alatt nem költöttem semmit a lakásra a tetőtér beépítés kivételével, de ez egy speciális eset volt.

#751210 matgab Előzmény: #751205

Akkor elég ránézned az új lakás és a használt lakás (mondjuk az 1-2 éves házak) áraira, hogy lássad, hogy az ÁFA összegét mennyire tudod továbbhárítani.

Kb. mint az új autó, amit a szalonból kiviszel mindjárt 10%-kal kevesebbet ér.

Egy lakás árának 10%-a pedig nem kis tétel...

#751202 rbbj11 Előzmény: #751165

A bérletre is folyamatosan kell költeni ;)

Az egészen más, h. megint a tojást hasonlítjuk össze az almával, ha szembe állítod, hogy az ember nagyságrendekkel többet költ gyakorlatban a saját ingatlanjára, mint béreltre. De nem azért mert feltétlenül kell, hanem azért, mert folyamatosan növeli az életminöségét, pl. szebb kerítés, szebb fal, jobb padló stb. De ennek semmi köze az eddigi alapvetésünkhöz bef. szempontból.

#751201 rbbj11 Előzmény: #751161

Már hogyne mehetne. Ez a módszer pl. Ausztriában egy Raiffeisennél is kb halálos volt, hacsak nem volt mázlisan szükre véve a sáv, ugyanis évek óta esik, immár 14 euro a 120-ból. Nem kell ide csöd, csak elég egy 5-10 éven át tartó folyamatos zuhanás, aminek a vége egy megtizedelt rv. kifeküdve a tized árra, ahonnan szinte nem is mozog többet. Pl. mtelo.

Ez amit leírsz, egyébként sem számít nálam távolról sem befektetésnek, legfeljebb konzekvens spekulációnak.

#751199 rbbj11 Előzmény: #751159

A biztosítás az ingatlan költségeihez tartozik, mint a fenntartási ktg, ahogy elöregszik a nyilászáró, azt is cserélni kell, az is fenntartási ktg.

Aki nem köt megfelelö biztosítást ingatlanra, hazárdör. Ráadásul k. olcsó, 25 M-sra olyan, ami nem avultat fizet, az is évi kb. 50e Ft.

#751178 matgab Előzmény: #751176

Arról nem is beszélve, hogy ha új építésű lakást veszel, akkor az ÁFA-t is mindjárt elbukod, ha magánszemélyként veszed...

#751176 matgab Előzmény: #751132

"az itteni fórumon jelen levöket tartom annyira intelligensnek, hogy legalább egy átlagos piaci hozamot produkáló emelkedö árú lakást tudjon venni. És ha ezt így teszi, akkor cash-ben nullához jön a lakás immár reálhozama áremelkedésben, miközben már tartalmazza a más formájú befektetés hozamát EZEN FELÜL (hisz azzal állítottad szembe a megspórolt lakbért)."

Ja ezt a tőkegarantált ingatlant meséld majd el azoknak akik 2007-2008-ban vásároltak ingatlant, hogy ez mennyire tőkegarantált...:-)

A szélsőséges helyzeteket hogy 100% hitel vagy 100% önerő azért vázoltam, mert ott tisztán látszik egyik vagy másik megoldás előnye vagy hátránya.

A tranzakciós költségek a tőzsdén egy buy and hold stratégia esetében egyáltalán nem jelentősek.

Ráadásul a kereslet kínálat közötti árrés is egy tőkepiacon kisebb. Ha neked valamiért hirtelen kell a pénz, akkor az ingatlantól csak nagy diszkonttal tudsz megszabadulni, míg ha hirtelen vásárolnod kell, akkor meg csak drágán tudsz. Tipikus ilyen helyzet, amikor az embernek lakást kell cserélnie valamilyen okból. Először is gyorsan el kell adnia (mert jön a gyerek, mert munkahelyet vált stb.) és utána ha eladta, akkor meg hirtelen vennie kell.

Aztán nem említettük meg a lakásnál a különböző adókat, biztosítási költségeket, fenntartási költségeket (kifestés, tetőjavítás stb.) betörés, vandalizmus hülye szomszéd stb.stb... Ha kár van, akkor a biztosító meg avult értéket fizet csak.

Ricsi tőzsdei módszerében én sem hiszek, hiszen ha a 11000 feletti Danubius részvényekből vett volna - és végigvette volna 3000-ig, akkor az 5X00 forintos kivezetésnél maradt volna bukóban. Vagy a 10.000 feletti otp vételek sem termeltek volna sok nyerőt. Hogy mi nem megy csődbe? Egy Enronról senki nem gondolta volna, vagy egy Worldcom-ról, vagy Arthur Andersenről sem, hogy csak egy két nagyot említsek, amik azért egy cseppett nagyobbak voltak, mint egy otp aztán mégis csődbe mentek.

Én 2002-ben vettem ingatlant, amiből 2008-ban költöztem ki, de nem adtam el, hanem bérbe adtam. A bérbeadott belvárosi körfolyosós gangos 40 m2-es lakás ( értéke kb. 9-10 millió lehetett) bérleti díjából előbb béreltem egyet a III. kerület jó részén egy 100 m2-es jó állapotú panorámás lakást (értéke kb. 25-30 millió) (10e ft többlet ráfizetéssel), utána pedig béreltem egy II. kerületi villaépületet kerttel Pasaréten, 20e ft ráfizetéssel (az ingatlan értéke kb. 80-100 millió lehet). Itt még beépítettük a tetőtér egy részét is, így a lakás a ház alsó szintjén nem laknak, a felső szintet bérlem) de még így is megéri, mert már 5 éve bérlem.

Közben tavaly vettem egy lakást 80% hitelre 5,8% kamatra. A pénz megvolt de mivel Alibabát akartam jegyezni, ezért 245-nél átváltottam USD-re az egészet. Az USD ma 288.

A lakást meg elkezdtem árulni kb 30%-kal drágábban, mert egy idióta a szomszédom, akinek sajnos többsége van a társasházban és minden sz@rságot meg akar szavazni ami jó neki és semmit, ami nem jó neki.