Regisztráció Elfelejtett jelszó

Ingatlan

Re: nincs cím

#751169 Ibiza Előzmény: #751167

magyar piacon a kínaiak a zsidók és orosz ukrán külföldiek nyomulnak..némi némettel hollanddal..20évre veszik.. vagy arra legyen hova menekülni ha gáz van..

Ráadásul olcsón kiadják... csak annyit hozzon amennyi a rezsije..

Egyik ingatlant visszabérlem..de csak mert így megolajoztam az üzletet és amit kinéztem azon van pár hónap munka..és csúsztatott fizetéssel akarom megvenni.

#751168 Ibiza Előzmény: #751165

most úgy néz ki eladok minden ingatlanomat.. de ki is néztem párat..

Nekem a bérleti díj az kidobott pénz.. 5-10éves távon hoznak 50-120%-ot+ ki nem fizetett bérleti díj...nekem ez megfelel.

Ha van ingatlanod akkor az a jó..lemehet az ingatlanod ára 2Ft ra is.. mert akkor vehetsz te is 2ft-ért jó ingatlant..ha meg hirtelen megugrik akkor eldöntöd eadod vagy átcseréled.

Nem érzem jól magam ingatlan nélkül..

Ha jól veszel és jól adsz el a kettő között van relatíve 20%.. ha hozzáadott értéket is csinálsz hozzá akkor még több.

Ha benne lax akkor az nem hoz pénzt..DEE

Sok variáció lehetséges....ingatlanlízing..saját pénzes..részben hiteles..vagy ingatlanfedezetes hitelt vehetsz fel rá gyorsban.. tologatod az arányokat.

Ha muszáj ingatlant venned (de nem muszály) ..és muszáj hitelt felvenned..akkor véged..vagy legalább is nagyon kiszolgáltatottá válsz.. ha összedob a család 5gurigát..veszel 20ért egy lakást..15 hitel van rajta.. felveszed mert most tudod törleszteni..akkor pengeélen táncolsz..

Van jó hitel és rossz hitel..jó az ami pénzt keres..többet mint amibe került..

a gyilkos hitel az amit a fogyasztásodra költesz..

Azt szeretem ha a hitelállományom fedezete megvan valamilyen eszközben..

#751167 Kissherceg Előzmény: #751165

Még saját szakterülete, az ingatlanpiac kilátásairól is sötét képet fest Roger Barris, a luxemburgi Peakside Capital befektetési cég alapítója, a Merrill Lynch és a Deutsche Bank volt ingatlanpiaci stratégája. Szerinte a nagy jegybankok a tartósított nulla kamatpolitikájukkal és a mennyiségi lazítással irdatlan buborékok képződéséhez járultak hozzá minden befektetési eszköz kategóriában, miközben radikálisan szélesítették a társadalmakon belüli szakadékokat is: ennek a végén a megtakarításaiktól megfosztott kisemberek hátán csattan majd az ostor. Barris elmondja azt is, hogy szerinte a budapesti ingatlanpiacot tévedésben élő külföldiek kezdik ellepni. Olyanok, akik azt hiszik, hogy mivel Spanyolországban gyorsan visszakúsztak az árak a pénzügyi krízist megelőző szintekhez, ezért ez Budapesten és máshol is így lesz.

#751165 Kissherceg Előzmény: #751164

amit fizetni kell, tehát az i pluwz költség :) Ha van ingatlanod, folyamatosan költeni kell rá. Itthon az emberek 90 százalékának élete célja a lakásszerzés, és ez boldoggá tesz :) ki kell tömni őket

#751161 Ricsi Előzmény: #751138

Hát pedig ez ilyen egyszerű szerintem. Nagy tőkével persze nem, mert pl hiába akarsz 100 konti bux1512-t venni, ha nincs annyi a piacon.

Pont te gondolkozol mindig hosszú távú befektetésben. Én otp-nél azt csináltam, vettem pl 300 pontonként (nem emlékszem, pontosan mennyin), és a felét eladtam +250 pontban, a másik felét meg +500 pontban. Ha a 250-es eladás után visszajött az ár, akkor újra megvettem ugyanazon az áron, csak többet, mert a nyereséget is erre költöttem. Aztán ennek a megnöveltnek a felét adtam el feljebb.

Ez bármilyen papírral megoldható, aminél nem félsz a teljes csődtől, tehát hogy a befektetésed értéke 0 lesz. Én az OTP-nél nem féltem tőle, és szerintem jogosan, a magyar környezetben egy OTP nem mehet csődbe.

#751138 rbbj11 Előzmény: #751119

Ha ez ilyen egyszerü lenne, ugyan minden milliárdos alapkezelö miért ne csinálná? Arról nem is beszélve, h. ha ez ilyen egyszerü lenne, akkor müködne a Martingale stratégia is.

Amivel te dolgozol, az se ilyen egyszerü

#751137 rbbj11 Előzmény: #751117

A hozamod fenntarthatóságát val.szeg. 10 év siker után sem fogom elfogadni mint tartósan fenntartható eredményt, de ez az én problémám.

De az nettó hülyeség, h. "Aki éves szinten nem hoz a tőzsdén 20%-ot, az ne is tőzsdézzen szerintem, mert az havi 1,6%, ami nevetséges. Van nap, amikor többet mozog egy papír, és máris elvagy a havi penzumoddal"

Okok:

1. A befektetéseket a reál gazdasági növekedéshez vagy egy fenntartható értékhez érdemes hasonlítani. Bükkerdö éves fenntartható hozama kb. 1,5%, és a legtöbb megújuló, externáliáktól tisztított nettó hozam nem több ennél, csak halkan megjegyzem. Vagyis minden, ami ennél többet hoz, business.

2. A részvények eredetileg egy befektetési forma. Mint ilyenek, cégtípusoktól és országoktól függöen, 3-10% éves nettó hozamra képesek átlagosan. Ezzel verik a legtöbb kevésbé volatilis, konzervatív befektetést. Tehát ha vki tözsdei bef-sel évi 10%-ot hoz, az Istenkirály.

3. A profi alapkezelök, igen profi múlttal, de a méret miatt korlátok közé szorítve évi átlag 15-17% hozamot csinálnak. Ezek legendák, mint Templeton, Buffett. Önekik azt tanácsolni, h. ne tözsdézzenek, hát finoman is szólva beképzelt arrogancia.

#751134 rbbj11 Előzmény: #751104

mert nincs minden pénze tözsdében!!!!!! Ha mégis ilyen ámokfutó, akkor bocsi, de ez volt az alap feltételezésem

#751133 rbbj11 Előzmény: #751103

amit én hétköznapi konyhanyelven leírtam, azt szép szakmai nyelven te leírtad, felesleges volt pötyögnöm, olvasom a többi hsz-t

#751132 rbbj11 Előzmény: #751099

ez a gyakorlatban k.ra nem így van, teória

Semmiféle garancia nincs rá, h. emelkedö bérleti díjak mellett pörög a befektetésed hozama: ugyan miért tenné? Ahhoz nem ártana egy ingatlanalapú bef. portfólió, csak akkor egyértelmü az összefüggés. Csak akkor meg majdnem ugyanott vagy, mintha megvetted, amiben laksz.

"Igen ha veszel egy lakást kp-ből, akkor a hozamod a megspórolt lakbér, a költséged az elmaradt hozam, aminek eredője cash ügyileg pont nulla." - ki mondta, h. a kettö egyezik? Ugyan miért kéne egyeznie? És ha egyezik is, mint mondtam, az itteni fórumon jelen levöket tartom annyira intelligensnek, hogy legalább egy átlagos piaci hozamot produkáló emelkedö árú lakást tudjon venni. És ha ezt így teszi, akkor cash-ben nullához jön a lakás immár reálhozama áremelkedésben, miközben már tartalmazza a más formájú befektetés hozamát EZEN FELÜL (hisz azzal állítottad szembe a megspórolt lakbért).

Lefordítva: ha jól vásárolsz, ami nem olyan nagy kunszt, akkor van egy tökegarantált, opcionálisan szép hozammal rendelkezö eszközöd. De ez csak akkor érvényes, ha benne laksz.

#751131 rbbj11 Előzmény: #751081

a kamat messze alacsonyabb, mint a bérleti díj, persze nem 80% hitelre vásárlásra gondoltam kiinduló pontnak, de ez egyértelmü volt az írásomból, hisz mint írtam, senkinek sincs a teljes vagyona tözsdén, vhol kell legyen a maradék, és akkor már a legjobb hely erre egy olyan ingatlan, amiben lakik az illetö

A tranzi ktg baromira magas tözsdézésnél, nézd csak meg az éves öszesített jutidat. Hatalmas önbecsapás egy tranzivel összehasonlítani, mert mondjuk ingatlannál egy tranzi van 3 év alatt, úgyhogy bármilyen más befektetésed 3 évi összes ktg-vel hasonlítsd már össze....

És ne az elméleti hablattyal, hogy ha egy cég rv-eit veszed és azt végig 3 évig tartod...blablabla mese a Holdba....hanem a gyakorlattal, amit te magad csinálsz! Nagyon érdekelne évi hány %-ot emészt el csak a kereskedési ktg-ed a teljes tökéböl?

Kicsi az esélye, h. kirak a bérbeadó?? Hät...nyugaton esetleg kicsi, már ha van megfelelö szerzödésed, amibe beleraksz egy tonna kauciót. Mondjuk úgy 1500 eurót. Amit vagy visszakpasz, vagy nem, mert a festést rád fogják, hogy hát leamortizáltad a lakást és kell a felújításra.

Nyugaton azért bérlik sokan (többség?? Marhaság. Ez a magyarok fejében élö tévképzet, mert a hozzánk képest minimális bérlési arányhoz viszonyítva az országos mondjuk 30% is fényévre van), mert az ingatlanárak irtó magasak, bérhez képest is vagy épp a mindennapi kiadásokhoz képest. És mert mobilisabbak szeretnek maradni az emberek, mondhatni, mert sokat szidott liberális gyökértelenek.

#751125 Ricsi Előzmény: #751124

Mindegy is, vegyük úgy, minden napra kell egy 100 pontos mozgás, és akkor van napi 100 Eur nyereséged. Ezzel meg lehet élni szerintem.

#751119 Ricsi Előzmény: #751117

Mondok egy egyszerű példát

dax most 11 000, az alja valahol 5 000 körül van szerintem.

100 pontonként veszel, 100 pontonként adsz.

Ha 100 pontonként veszel lefelé, akkor venned kell 60 db-ot, és miután átlag veszthetsz 3 000 pontot, kell hozzá 90 000 Eur.

Egy kötésen nyersz 100 Eur-t, és akarsz nyerni 18 000 Eur-t, akkor logikusan 180 ilyen kötésnek kell bekövetkeznie.

Ez mondjuk 1,5 nap. Kérdés, átlag van-e ennek realitása? Szerintem van, mert lehet, van olyan nap, amikor nem mozog ennyit, de vannak olyan napok, amikor többször is mozog 100 pontot fel-le.

És ez csak 90 000 Eur, ami nincs 30 milla, messze vagyunk az 50 millás határtól.