Nov 30-ra emlekszem.
Tudja valaki, pontosan mikor lesz a svájci szavazás az aranytartalékok növelése ügyében?
Köszönöm.
Én idén már végig a negyedéves emelkedő trendvonal körüli oda-vissza játékot látok.
Szerintem Svajc miatt meg fogjak rantani az aranyat, aztan nov vegen hirre beadjak ismet. Osszessegeben oldalazast varok a heti charton
valószínű ezen a szinten fog eldőlni a középtávú trend sorsa
nov. végén lesz a svájci népszavazás az aranytartalék feltöltéséről
lehet, hogy annak az eredményét "megvárja" az árfolyam. Havi gyertya szépen nézne ki long szempontból, ha visszazárna hó végére 1183 fölé. A legszebb az lenne, ha nem sokkal fölé zárna.
Így meglenne az 1154 és az 1183 támaszok sikeres tesztelése egyszerre.
tipp: s&p felmegy 2140-ig, arany meg le a háromszámjegyű tartományba
AZ usd pont 1x éve nem tudott több éves emelkedö trendbe kerülni a többi devizával szemben. Most nagyon úgy néz ki, hogy fog, ami a xauusd-t 1000-Ra lökheti, ha nem lesz tözsdei zuhé és nem érvényesül a másik katalizátor, a menedék szerep.
Nem, nem.
Inkább most óvatos duhaj vagyok és majd utólag leszek okos.
Fel tudnék sorolni néhány ellenérvet, de lehet nagyon mellényúlnék:-)
fontos tamaszon szerintem nem tokol az arfolyam, letori vagy elpattan
egyetlen pozitivum, hogy panikkal erkezett meg az arfolyam ide, de harmadik erintesre nem nez ki jol, felfele is alig van ter
az meg foleg nem nez ki jol, ha mar sokan felfedeztek ezt a tamaszt es blogolnak rola
Ebben teljesen igazad van.
Arra számitok itt fog ugrálni az emelkedő trendvonalon jó ideig, amig aztán döntés lesz.
ilyen negyedéves gyertyákat képtelenség lekereskedni (de még befektetéssel is). Negyed évig tartod a long pozit, mire kiderül, hogy csak alászórás volt, vagy tényleges letörés. Egy alászúrás ilyen idősíkon simán lehet 10% is, addigra már szinte a következő támasznál vagy, akkor már azért nem zárod a pozit.
1157 statikus és 1180 mozgó trend tartja régóta (havi charton), most a kettő nagyjából összeért, úgyhogy tényleg erős támasz. Mondjuk én már 1,5 éve ennek a szintnek az elesését várom / írom itt.
utána gyorsan 1030on találhatja magát, aztán pedig a 930-nál érkező emelkedő trendnél
Gondolom ez majd egyfajta támaszul szolgál vagy most vagy az emlitett sáv alján.
Az időrendbe beleillik.
és mi van a nov végi svájci népszavazással? az aranytartalékokat meg akarják duplázni
Lehet, hogy ez is képben van.
http://www.finanzen.net/nachricht/zertifikate/HSBC-Gold-1-181-US-Dollar-als-Verkaufstrigger-3982288
Itt arról van szó, hogy 1164 USD-nél fut jelenleg az Évezred eleje óta tartó emelkedő csatorna utolsó támasza, negyedéves bázison.
Ha ez bukik, akkor a 14 éve tartó emelkedő trend törik.
november végén svejci népszavazás az aranytartalék megduplázásáról