a kis emberek a magyar csapat...
a kis emberek a magyar csapat...
NB1 6. helyezett csapat két fiatal védőjének nem a sorsdöntő meccseken kéne debütálni. Nem ütik meg a mércét, nem miattuk vesztettük, de vitathatatlanul hozzájárultak a bukáshoz.
Illés Béla megdumálta Egervárit, hogy eladhassátok őket, de rákúrt mert a srácok beégtek...
Leisztinger nem hiszem, nem haverok..
Egyébként Tőzsért is leírta Sanyi, pedig sikersztori a srác
Szia!
Legyen így.(mondjuk azért egy sérülés-ne agy isten Messzi esetében-gyorsan redukálja ezt,bár lehet biztosítva van még a körme is:)!)
Nekem inkább a Bayern gazdálkodás(és eredményei) a jó példa a külföldiek esetében.
Magyarnál ilyen nincsen:)
Üdv:hali
Ez csak játék a számokkal. A barca adóssága szerinted 578 millió euro, de a játékoskeret értéke pedig 645 millió euro.
http://sport365.hu/nemzetkozi-foci,vilagfoci,top10-ime-a-vilag-tiz-legertekesebb-jatekoskerete,37926
Aztán még van pár értéktelen stadion, földterület, ez+az, amiket nem sorolok fel ide. Aztán óriási reklámszerződés, és egy komoly brand, aminek az üzleti életben komoly értéket van. És van egy jelmondatuk, ami így hangzik: mes que un club. Magyarul, több mint egy csapat. Ez nemzet kifejeződése, egy nemzeti összetartozás jelképe.
De ez nem lényeg, a lényeg, a focisták is többet érnek, mint az adósság, tehát az én olvasatomban nincs adósság.
Nem a Haladás miatt kaptunk ki, hanem mert nincs védelmünk.
Az viszont önmagában egy nagy kérdés, miért ragaszkodott a Egervári ezekhez a védőkhöz.
(Arra nem is merek gondolni, hogy jobbat nem talált.)
Úgy gondolom a pénz mindenféle sikerben csak katalizátor szerepet tölthet be, de nem lehet elsődleges.
Egy labdarúgó szakmai 'kultúrának' kell találkoznia a megfelelő mennyiségű pénzzel és ez meghozhatja a sikert.
De (A) a szükséges pénz hiánya ugyanúgy meggátolja a sikert, mintha egy (B) az ezt a kultúrát nélkülöző közegbe táplált túl sok pénz.
Esetünkben egyre inkább úgy érzem, hogy (B) áll fenn.
Szia!
Majdnem mindenben egyetértünk,de..
mint tőzsdével foglalkozó ember,te is tudod a nyereség nem ugyanaz,mint az adósság.
2012.májusi adat:Real Madrid:bevétel 479millió euró,adósság 590millió!!! euró
,Barca 471 millió bevétel és 578 millió euró adósság!
Ebből a fradi és a haladás is be tudna jutni akár a BL elődöntőbe is...
Míg világsztárokra horribilis összegeket költő csapatok kiestek, a józan racionalitással működő Bayern München ott van a Bajnokok Ligája döntőjében.
"
Nem véletlenül vált híressé vált Uli Hönessnek, a Bayern elnökének a kijelentése: „Míg más klubok azért mennek a bankba, hogy kölcsönt vegyenek fel, mi azért, hogy befizessünk a takarékszámlára.” A kiadásokat korában tartó egyesület nemcsak a szigorúbb sportköltségvetést pártoló UEFA Lieblingje lehet, hanem lassan az adósságválságba fulladó államok is példaként tekinthetnek rá.
Tavaly semmilyen címet nem nyert a Bayern – most is már csak a BL-ben reménykedhet -, de a gazdasága jól működött: 328,5 millió eurós forgalom mellett tudott takarékoskodni, hiszen az év végére egész pontosan 129,1 millió euró felhasználható összeg volt a számláján.
Közben a két nagy spanyolt agyonnyomja az adósság: a Real Madrid bevétele tavaly 479 millió euró volt, de az adóssága már 590 millió, a Barcelona esetében ez a két szám: 451 millió, illetve 578 millió euró.
De az orosz milliárdos által pénzelt Chelsea sem áll jobban: Roman Abramovics 2003 óta több mint egymilliárd fontot költött a csapatra, és a klub vesztesége mégis eléri a 67,7 millió, az adóssága pedig a 91,7 millió fontot.
A bajor futballklub filozófiája egyszerű: a kiadás nem haladhatja meg a bevételt. Előfordul, hogy nagy összeget költ egy játékosra, de a Mario Gomezért fizetett 35 millió euró mégiscsak messze van attól a 94 milliótól, amit a Real adott Cristiano Ronaldóért, de még attól az 58 milliótól is, amennyiért a Manchester United vásárolta meg Fernando Torrest.
A Bayern bérköltsége soha nem haladja meg a bevételek 48 százalékát, míg az extrém példának számító Manchester City a bevételei 107 százalékát fordítja erre a célra.
És lám, ebben a szezonban a BL azonos csoportjából a Bayern München továbbjutott, a Manchester City pedig kiesett.
Forrás: telesport.hu"
Akkor pontról pontra:
4). Ez számomra óriási talány. Óriási pénzeket tolnak kinti középcsapatokba, akiknek esélye sincs bl-be jutni. Ennyi pénzből Mo-n folyamatos bl indulót lehetne csinálni, ami termelné a pénzt, és óriási üzlet lenne. Szerintem ismerik az itthoni mentalitást, és nem szállnak bele. És ez nem csak a focisták mentalitása, hanem a foci vezetőijé, és az ország vezetőijé is
6). A külföldi klubok (a nagyok) nyereségesek. Nem is tudnak veszteségesek lenni, mert olyan bevételeik vannak (UEFA, helyi tv, reklám, stb, stb), ami nyereséget termel. Íme egy cikk róla:
http://hvg.hu/sport/20130917_felmilliardos_kuszob_barcelona_bevetel
7). Egyetértek ezért sem járok már magyar meccsekre.
8). Szerintem így is-úgy is kikaptunk volna, és így is-úgy is ilyen különbséggel. Vagy mondjuk 1 ide vagy oda. De ezt az előzőben már leírtam, labdarúgókkal nem lehet felvenni a versenyt focisták ellen. Emlékszem, a románok ellen mondta Guzmics tán, hogy passzolni akart, pedig ki kellett volna vágni a labdát. Ez is mutatja, ne akarjanak focizni, rúgják csak a labdát, az való nekik. De ismétlem, nem erről a két emberről beszélek, hanem akármelyikről.
Szia!
Nagyából egyetértek,pár gondolat még:
1,Holman nem rossz,de szerintem csak magyar szintem,mint nálunk a Radó..
2.Böde se lenne rossz-még technikája sem annyira kutyaütő,és erős-de lassú...
,ha nem lenne az nem itthon játszana,hanem neves külföldi klubban!
3.Szerintem nem a futás mennyisége döntő csak,mert láttam már 12-13km-t futó játékost a magyar bajnokságban-egy időben volt ahol mérték-,hanem az intenzivitása és hasznossága a döntő.
4.A külföldi focit nem érdemes összehasonlítani-a klubfutballt-,mert ha én vagyok az arab sejk-ahogy nem-,akkor a haladás szerepel a BL-ben és nem csak a csoportkörig jut...
5.Azt is írták tegnap páran,hogy a focit nem az államnak kell eltartani-az részben igaz is,bár 40 év hátrányunk van a nyugattal szemben..-így kell nekik az alamizsna,mert ezek csak magyar szinten pénzek,külföldön nevetséges összegek.
(a Hali ,amikor kiejtette az EL-ben a kazak csapatot kb 1millió euróból gazdálkodott a kazakok meg 10-ből!
..és ahogy az önko.,állam, ad pénzt a focira,úgy ad színházra is és az se nemzetközi színvonalú..és nem is nyereséges..
6.A külföldi nagy klubok(Real,Barca,stb),adósságairól,miért nincsen szó?(páran azt írták önfenntartóak...)Több száz millió eurókról van szó,több 10 milliók klubonként...
7.Inkább a magyar fiatalokat nézem hétről hétre(akik ráadásul 80%-ban saját nevelésűek is!),mint a tucatlégiósokat minden csapatban(vagy jó legyen egy légiós vagy ne is legyen!..és így csak mondjuk nyolcadikak leszünk,de nem érdekel..
8.Szerinted is a haladás(vagy Devecseri és Guzmics) miatt kaptunk ki tegnap vagy a románoktól ?És ,ha ők nincsenek kijutunk a pótselejtezőre?
eddig nem értettem miért csúfolta rolleresnek Dzsudzsit ez a fogatlan parodista...
ajajajjjjj...
Én ugyan (szerinted divat) fradista vagyok, de azért kicsit másképp látom a dolgokat, és ekkora levelekre szívesen válaszolok :))
Évek óta járok külföldi meccsekre. Általában bl, de volt uefa is, és mindenütt megnézek mellette 1-2 bajnokit is. Azóta, amióta láttam élőben ilyen meccseket, én a magyarokat nem focistának, hanem labdarúgónak hívom. Ha jön a labda belerúg, egyébként meg semmi. Ezt látom hosszú évek óta, és én ebben semmi változást nem látok.
Én spec szeretem a mostani haladást, mert tényleg szép és tetszetős játékot játszanak. De...
Ez a játék ebben a bohócligában is csak a 6. helyre elég. Nem néztem utána, neked elhiszem. És olyan csapatok előzik meg, amelyek a nemzetközi kupákban még az őszt sem érték meg. Esélyük nem volt táblára kerülni. És ezek mögött a kutyaütők mögött ácsorog szeretett csapatod.
Ezzel nem cseszegetni akarlak, ne értsd félre, csak rámutatni arra, hogy azok a labdarúgók is hitványak mind egy szálig. Egyik sem különb a másiknál, tetszik, nem tetszik. Ez csapattól független. És nem azért, mert fradista vagyok, de én egy olyan focistát látok most itthon, aki érhet valamit, és az pont Böde. Ő sem labdazsonglőr, de piszok ereje van. Nekem már a paksban is nagyon tetszett, és egy rakkolós csapatban elférne erőcsatárnak.
Pontosabban, még két fradistáról van jó véleményem, az egyik Hollman, a másik meg Besic. Hollman az egyetlen, akitől azt látom, úgy kezeli le a labdát, hogy nem pattan el tőle. Besic pedig tényleg kimagasló, de nem is magyar, és nem is lesz itt sokáig, ha így játszik. De őket sem látom topcsapatos focistának, és igencsak meglepne, ha a közelébe kerülnének egy olyannak.
Az itt játszó külföldiek - Besicen kívül - teljesen jelentéktelen figurák. Akárhol játszanak, semmik, hiszen ha nem így lenne, nem ebben a bohócligában ugrabugrálnának. Én így látom, és minél több kinti meccset nézek meg, annál inkább így is fogom.
Még annyit, nem véletlen ám, hogy amikor nemzetközi meccset nézel, mindig kiírják, hogy mennyit futott 1-1 játékos, és mennyit futott a csapat. Ilyen adatot még magyar meccsen - nemzetközi ellenfél ellen - soha nem láttam. Gondolom, ez sem véletlen.
Sziasztok!
1.A nevem is mutatja,Haladás szurkoló vagyok (nem divat Fradista,vagy Újpesti,stb),akkor is nekik drukkolok ,ha a körzeti bajnokságban játszanak,vagy,ha az nb1-ben)
(írtam egy nagy regényt,de eltűnt az éterben..,most rövidebb leszek)
2.Szerintem se válogatott szintű játékos Devecseri(a tegnapi meccs előtt is azt mondtam..)
3.Nem szándékosan rúgott öngólt,mint ahogy mások se úgy szoktak..ilyen előfordul mindenkivel,de úgy írja itt mindenki,mintha ezen múlott volna..akkor,már 5-1 volt...
4.A másik Haladás játékos (Guzmics),szerintem a sok rossz közül,mg a jobbak között volt!
5.Mi van a nagy "sztárjainkkal"?
Semmit nem csinálnak sem tegnap se a románok ellen...egy kapura lövés egész meccsen a románok ellen..
(mit is csinált Böde,Dzsudzsák,Szalai(a románok ellen),Koman(pedig Haladás játékos volt),Hajnal,stb...
Szerintem semmit...
6.Hibázott Guzmics a Románok ellen(hatalmasat),de utána a legjobb volt a többi rossz között,és kétszer is a gólba tartó román lövést blokkolta...persze ez nem számít...hibázott,de a többi sztárunk,miért nem rúgott ennek a gyenge(utóbbi évek leggyengébb) román válogatottnak mondjuk három gólt...?
ja mert egy kapura lövésből nehéz...,de persze,ha nem hibázik Guzmics akkor nyerünk...
7....és ezt a gondolat menetet folytatva:akkor,ha tegnap a mindenki által védett Bogdán nem hibázik az első gólnál hatalmasat(szerintem a Szűcs Lajos-pedig enyhén szólva nem a kedvencem-becsukott szemmel kivédte volna),a másodiknál a Korcsmárral közösen meg közepeset,akkor lehet nem is kapunk ki...?
(utána mondjuk párat még védett,de volt jelentősége?..,nem,mint a Guzmics románok elleni hibája utásn se volt ,annak,hogy kétszer is góltól mentett meg minket..)
8.akár ki lesz a szövetségi kapitány sok jót ne várjunk(az agyon sztárolt fiataljaink itthon simán kapnak ki a "szürke" osztrákoktól)
9.A mi játékosaink max nb1-es szinten jók,külföldön senki nem halott róluk,max Dzsudzsák(Gera,Király) aki valamit bizonyított már,bár Balázs pár éve megrekedt a fejlődésbe..
(aki meg mondjuk most is jó-Huszti-az nem válogatott..)
10.A legjobban idegesítő,mindezek mellett,meg az,ha nem kapunk a 91.-ik percben itthon egy komédiába illő gólt a románoktól(pedig,akkor nem voltak még Haladás játékosok...),akkor ilyen vereségek mellett is megvan a pótselejtező -ahol valószínű úgy jártunk volna ,mint anno a jugók ellen...
11.Ezek után továbbra is szidja nyugodtan mindenki a színmagyar csapattal( Pedrag Bosnajk is magyar állampolgár már mivel édesanya vajdasági magyar) jelenleg hatodik Haladást(továbbá a 16 csapatos nb 1 egyik legkisebb költségvetésű egyesülete...),mert miattuk nem jutottunk ki a Vb-re..
Egervári matek nobel-díjat érdemelne, olyat biztos f@szszopó tetüládák is kaphatnak. Lemondásával másfél évet késett legalább. Győzni mentek Hollandiába, nem igaz? Egygólos vereségnél mért nem mondott volna le? Akkor nem lett volna hazug??
Hajrá Andorra!! A tippem 2:1 oda. De csak mert adnak nekünk egy tizenegyest habokra...
:)))
Állítólag a Haladás nevet változtat,az új neve Hálaadás lesz!Mivel lassan fél Európával jót tesznek!
Pont ezért épülnek csokorban a stadionok, hogy ilyen ne legyen, mert ha lesz még 40 stadion az országban, a foci is jobb lesz....ez így működik mindenhol, nem?????
:))))))
Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott leköszönő szövetségi kapitánya a Hollandia elleni 8–1-es vereséget követően elmondta, túl nagy vereséget szenvedtünk ahhoz, hogy ne kelljen lemondania. A szakember ugyanakkor kiemelte, hogy a csoport második helyére még mindig odaérhet a válogatott.
Hirdetés
„Túl nagy vereség ez ahhoz, hogy ne kelljen lemondanom, így tartottam tisztességesnek. A mérkőzés utolsó tíz percében hoztam meg a döntésemet. Úgy éreztem, hogy ez az a meccs, amely után távoznia kell a kapitánynak” – nyilatkozta a hazaérkezést követően a Digi Sportnak Egervári Sándor, aki az Andorra elleni vb-selejtezőig mindenképpen folytatta volna a munkát, ha csak egygólos vereséget szenvedünk.
A leköszönő szövetségi kapitány úgy vélekedett, hatalmas volt a különbség a két csapat között, játékosai rengeteg hibát követtek el, amiben ő is felelős, és úgy érezte, hogy akkor tesz jót a válogatottnak, ha távozik posztjáról.
Egervári hangsúlyozta, bízik a játékosokban, valamint kiemelte, matematikailag még mindig elképzelhető, hogy a mieink a csoport második helyén végeznek.
Mindenki mondjon le.