Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Euroman

Re: nincs cím

#647894 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #647812

Érdemes elolvasni a cikket végig!!

Erről a témáról ma reggel láttam Ri(kom)csi TV-ben egy beszélgetést. Egy meglepően értelmes szőke nő(ráadásul nem is volt csúnya, ugyancsak fél füllel láttam.. :-), nagyon szépen elmesélte a helyzetet.... azt tudom mondani Balog izének, hogy mehet a jó ku...

„saját bőrükön nem érzik, hogy Magyarország jobban teljesít”. Jelenleg ugyanis egy bölcsődei kisgyermeknevelő – akinek felsőfokú szakképzettsége van – több évtized munkaviszony után átlagosan havi nettó 71 ezer forintot keres, ami a szakmunkás bérminimum összegének felel meg. Az illetményeiket 2008 óta nem emelték, ráadásul sem az iskolázottság, sem a ledolgozott évek nem számítanak, szinte ugyanazt a fizetést viszi haza mindenki, ami – érthetően – bérfeszültségeket okoz."

"A miniszter ugyanis – miután azzal a fordulattal indít, milyen csalódottan olvasgatta nyílt levelüket – részletesen kifejti, a kormány mely intézkedéseinek örülhetnének a bölcsődei gyerekgondozók. Balog Zoltán már bevezetésként az elmúlt 8 évre hivatkozik: szerinte a szociális területen dolgozók bére az előző kormányzati ciklusban csökkent „nemcsak reálértékben, hanem nominálisan is a 13. havi jövedelem megszüntetésével”. Ezzel szemben a jelenlegi kormány megőrizte a béreket, méghozzá „a nemzetközi nyomás ellenére” – írta a tárcavezető az elégedetlenkedő bölcsődei dolgozóknak."

Kiemelném!!! Ezzel szemben a jelenlegi kormány megőrizte a béreket, méghozzá „a nemzetközi nyomás ellenére”

Tehát a nemzetközi helyzet fokozódik elvtársak!!! Az ejú hatalmas nyomás alá helyezte a kormányt, hogy NE TEDD!!!

Re: férjhez megy a vajda lánya...

#647877 Ricsi Előzmény: #647858

Én nem ragadok le, de azért továbbra is az a véleményem, ha csórók vagyunk, nem kell mindig új, lehet sterilizálni. Annyira nem gondolom, hogy gazdagok lennénk, hogy mindent kidobjunk. És asszem, ezt tudomásul kellene venni.

#647858 Rozsdáskilincs Előzmény: #647839

Ricsi

szintén dolgoztam műtőbe:) Ezek a cuccok 90% külföldről származnak és ott se olcsók. Még japánból is rendelünk. Eü speciális alapanyagokat igényel, ne ragadjatok má le a tamponnál meg tű cérna:)

#647839 Ricsi Előzmény: #647810

Amit leírtál, általában igaz, de most számolnak el milliókat, és nincs az, amiket leírtál. A fizetés ennyi, és minden más is.

Lehet, régen voltam, de azért már akkor sem nagyon haltak meg emberek a műtét közben. Aki meghalt, az azért volt, mert sokáig húzta a műtétet, és nagyon elhasználódott szíve. De aki időben jött, az mind egészségesen indult Füredre :)

#647810 tozsdenyul Előzmény: #647442

Amit leírsz az alapvetően igaz egy műtét alap, induló költségeire. Mútéti, beültetett, vagy alkalmazott eszközökkel valamiért nem számolsz, holott alapesetben is jelentős, anesztézia költsége 10-50 ezer Ft-ról indul

a legegyszerűbb esetekben is, a sebészi eszközök meg műtéttől függően simán százezres vagy akár milliós nagyságrend.

A bérköltség meg, amivel számolsz arra elég ami ma van: eü dolgozó elvándorlásra, és napszámba menekülésre az eü. helyett.

Lehet csinálni Észak-Korea színvonalon egészségügyet, a különbség a biztonságban és eredményben lesz. A kérdés hogy megéri-e még néhány milliárdot ráfordítani az eü-re, hogy ne

10 ember haljon meg 1000 műtétenként, hanem 0,1. (Leegyszerűsítve ennyiről van szó)

Lehet Trabantot is beszerezni, meg Volvót is, árban azonnal látszik a különbség, biztonságban nem biztos hogy látványos a különbség, főleg olyan nulla statisztikával és púderrel mint ami az eü-ben van.

Konkrétan a szívműtéthez térve, Arról van szó, hogy a műtét alatt leállítják a szívet, és a teljes szíven átfolyó vérmennyiséget kivezetik és egy mesterséges keringető rendszerrel keringetik, majd később visszavezetik, és újraindítják a szívet.

Ez még ma is csúcstechnikának számít, bármennyire is rutinnak tűnhet laikusnak.

Folyamatos, másodperces felbontású aktív hemodinamikai monitorizálásra van szűkség (illetve ilyet alkalmaznak jobb helyeken, lehet É-koreaiai módon is, az asszisztens tapintja a pulzust, meg nézi mikor kékül az ajak és arra reagál a személyzet, csak ott néhány nagyságrenddel nagyobb a halálozás).

A költségei ennek óriásiak, az anesztézia (csúcsszintű monitorizálás) alapból kb. százezer forinttól indul, egy stent vagy katéter amit beültetnek százezres, ha nem milliós nagyságrend (van ami gyógyszert is adagol, az sacc darabja millió forint, a legolcsóbb fajta is 150 ezer, csak ott közel 10x-es a resztenózis esélye, de olcsóbb)

na most ilyen stentből beültetnek egy műtét alatt akár 3-at is

Itt még nem beszéltünk a szakma csúcsához tartozó anesztesekről és szívsebészekről, mert komoly team kell létszámban is, akik végigcsinálnak több ilyen 4-10 órás műtétet egy nap és a képzésük 15-25 évig tart.

A műtéthez kell mondjuk 4 ilyen csúcs ember alsó hangon (a többi 7 egyéb eü. dolgozón kívül, 1 aneszt asszisztens, 2 műtősnő, 2 műtősfiú/beteghordó, 2 technikus), de ugye számoljunk szabadságokkal, kieső emberekkel, ügyeletesekkel stb...

Ha 2000 Ft-os órabérrel számolunk (amikor eszközoldalon átlagban mondjuk 1 milliónál járunk ha nem több) akkor szerintem rosszul menedzseljük a dolgot.

Magyarországon rettenetesen alulfinanszírozott eü.(elsősorban bérben, de más téren is) még mindig a várható eredményszintjénél jobban teljesít. Ha tetszik a Trabant alig marad le a Merci mögött.

Egyre gyorsabban fullad ki azonban szegény Trabant, és majd eléri a várható teljesítményszintjét.

Meglehet oldani mindent kevés pénzből is, csak az a biztonságban, teljesítményben, eredményben fog jelentkezni. Ami persze nem publikus, illetve nem is nézi a kutya se úgy igazán, mert jobb ha nem látjuk a számokat.

(az egészségipar persze néha irreális árakkal dolgozik, de ez egyrészt iparági sajátosság aminek van valós oka is, másrészt a biztonságnak, minőségnek ára van, egységnyi eredménynövekedésnek ebben az iparban exponenciális ára van)

Régen voltál te műtősfiú, más volt a világ :)

De ha jól hallom, 3 milliárd lesz majd wc papírra? Bár látnám :)

#647805 Euroman Előzmény: #647784

törököknél meg máltán meg olyan lett volna, hogy papír volt, de nem lett volna szabad a wv-be dobni, mert kicsi a csőrendszer átmérője, és eldugíthatja, hanem egy nyitott szemeteskosárba kellett volna dobni...hát még a gondolattól is rosszul voltam, hogy a legközelebbi pössentésnél, vagy kézmosásnál, mikor a fürdőszobába megyek, akkor ott szaros papírok vannak...elég undorodós vagyok, szóval én ezt a szabályt nem tartottam be:) török és görög falusi toalett különben is olyan, hogy már mikor bementem öklendeztem...kisdolgot mindig a szabadban végeztem inkább, a nagyot meg igyekeztem reggel vagy este a szállodában...

#647795 Euroman Előzmény: #647784

tőzsdezárás után még elmentem strandolni, most jöttem meg...jókat derültem azon, amiket írtatok, nyugodtan nyomhatja továbbra is itt mindenki a sódert...én nem haragszom a stockiról senkire...

#647794 rbbj11 Előzmény: #647758

40 cm bőven elég! Azt úgy kell, hogy több sorozatban törlöd, mindig 40 cm-es darabokkal

#647793 rbbj11 Előzmény: #647754

én egy időben próbálkoztam ezzel, de valóban sehova sem vezet :)

#647784 KawaBazsy Előzmény: #647771

Ázsiában nem külön bide van, hanem a WC normál vízöbltő rendszerére van rákötve egy kis slag, a végén a nyomós locsolószerű fejjel. Sztem nagyon praktikus, ha fészket rakok, nekem is kell olyan. :-)

#647781 Grizzly Géza Előzmény: #647780

Rosszul hiszed! Ráérek(dolgozom:))

Tuti prosztata probléma... Vagy korpásodik a hajad.

:D

#647780 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #647777

Szerintem nem igazán szeretnéd Te azt! Másokról nem is beszélve... A téma amúgy sem lenne ilyen "fajsúlyos" :-) Talán majd egyszer, ha összeszedem a bátorságom.

#647778 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #647774

Van valami a mondandódban! :-)

A mi Pali bátyánk, néhány copy-paste használatával, egy doktorit már simán összedobna a témáról.