Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: férjhez megy a vajda lánya...

Ricsi Előzmény: #647370

Látom, az egészségügy komoly kérdés...

Fájt valamim, el akartam menni ultrahangra. Kaptam időpontot 3 hónappal későbbre. A neten kerestem maszek ultrahangost. Elmentem MÁSNAP!!!!! időpontra. 1 órát foglalkoztak velem, teljes hasi ultrahang, közben egy óriás lcd tv-n láttam magam belülről. Minden érdekeset lefényképeztek, majd egy cd-n megkaptam a fényképeket, hogy vigyem el az orvosomnak.

Mindezért fizettem 10 000 HUF-t. Ebbe belefért az orvos bére, a helységbérleti díj, a cd, a gépek amortizációja. Már akkor nagyon kíváncsi voltam, hogy az állam felé mennyit számláz le egy kórház egy ultrahangos vizsgálatért, ami fele ennyi idő, se cd, se lcd tv, se semmi.

Ezen kellene kicsit elgondolkozni, hogyan jön ez ki.

Én fiatalon voltam műtős, így azt hiszem, nekem van a legnagyobb rálátásom az egészségügyre. Azt mondják, egy szívműtét több milla. Mitől? Egy tök egyszerű műtét, tart mondjuk 3 órát. Kell hozzá 7 ember, bár ezek nem csak ezt csinálják.

Vegyünk átlagosan 2 000 HUF/óra/fő költséget, ez 70 000 HUF. Van 1-2 eldobható dolog, legyen mondjuk 50 000 HUF (szikepenge, cérna, tű, ezek filléres dolgok). Legyen mondjuk az energiafelhasználás 5 000 HUF (ez rengeteg). Ezenkívül én nem nagyon láttam ott költséget. Illetve még van a bemosakodás költsége, legyen 5 000 HUF.

Az egész megáll 200 000 HUF-nál, mitől kerül ez milliókba?????????????