"Ezt mondom, hogy nemcsak ők a hunyók a történetben. Felfogtad?"
Nem, te nem fogod fel. Nincs jelentősége annak, amit írsz. Abban a pillanatban ugyanis, ahogy megállapítható az, hogy nem csak az adós felelős a szerződés ellehetetlenülésért, abban a pillanatban tudható, hogy a felelőség a folyosítót terheli. Ez ennyire egyszerű, ez ugyanis EU-s jogszabály.
Ezen túlmenően, világosan bemutattam, hogy teljesen ésszerű, logikus és HELYES döntés volt a devizahitel felvétele az eredeti konstrukció szerint, ahogy azt is, hogy időközben ezen szerződéseket egyoldalúan úgy módosította a folyósító, hogy annak immár köze nincs az eredeti megállapodáshoz, és ezért kerültek bajba a hitelezettek. Ezt te egyszerűen nem akarod elhinni, nem akarod felfogni, nem akarsz belegondolni, mert annyira hihetetlen a számodra. Pedig így igaz, számításokkal is alátámasztottam.
De ha óhajtod, pont az derült ki, hogy ezek a szerződések nemhogy nem forintosak, nemhogy nem devizásak, hanem semmiféle formában nem voltak hitelszerződések ezek ugyanis kockázatos tőzsdei ügyletek, tőzsdei manipulációk voltak, amelyekre semelyik pénzintézet nem kért engedélyt az adósoktól és az adósok sem írtak volna alá ilyen tartalmú szerződést.
"Senki nem hitte, hogy ha nem mentik meg őket, az nekem nem kerül pénzbe."
De még mindig nem érted meg, hogy az kerül pénzbe, sok pénzbe, HA NEM """mentik meg őket""", azaz helyesebben szólva, ha ha hagyják a folyósítókat tovább garázdálkodni és fosztogatni ahelyett, hogy megrendszabályoznák azokat.
"Ebben az országban én még nem láttam olyan adócsökkentést, hogy a látszólag odaadott zsetont ne próbálták volna meg más úton (és annál jóval többet) beszedni."
Pedig én 2010 óta azt érzem, hogy egyrészről volt értelme az adóemeléseknek (3% alatt van a hiány), másrészről azt, hogy szétterítették az adót és ma sokkal többet fizetnek adót az adócsalók, mint korábban, hiszen mig korábban pár adónemre koncentráltak, amit KIZÁRÓLAG az adózók fizettek meg, most olyan tételekre szórják szét, amit az adózók IS megfizetnek, de az adócsalók IS kénytelenek megfizetni.
És mint már említettem, én jóval több adót fizetek be, csak éppen most ennek egyrészt látom az értelmét, másrészt azt is látom, hogy mivel 3% alatt van a hiány, ezért nincs szükség további adóemelésekre. Persze lehet marginális emelés, mint a tranzakciós adó és hasonló, de most már rendszerszintű adóemelésre nincs szükség. És ez óriási dolog walex, mert ez annyit tesz, hogy lehet a mostani adószinttel számolni, tervezni és erre még nem volt példa ebben a rendszerben 1990 óta.
"Megyó, Feri, OV. Egyiknél se éreztem azt, hogy hű, de csökkent az adóterhelésem."
És ez most miért is lep meg? Avagy, ezt most mire is hoztad példának? Avagy hogy is jön ez a devizahitelezéshez? :)
"Manapság épp az átnemhárított bankadó, tranzakciós adó, útdíj kapcsán."
Inkább mint az SZJA+TB+TÁNYA+EVA vonalon. Egyebekben a bankadó immár általános a világban (Szlovákiában kétszer annyi, mint nálunk mint kiderült), a tranzakciós adó immár kötelező az EU nagy részén, de egyebekben is különböző formában létezik, az útdíj pedig EU kötelezettség, csak hogy el ne felejtődjön, hogy nem kívánságműsor volt a bevezetése, hanem EU-s kötelezettség.
"Semmi bajom azzal, hogy a fogyasztást akarják adóztatni, ám legyen, mert így az adócsalók se bújnak ki alóla, de ideje lenne végre a munkára rakodó terheket drasztikusan megnyesni."
Nalátod, mégiscsak érted te :) De akkor miért nem értesz vele egyet? Tudod, ilyenkor MINDIG arra gondolj, hogy ha nem így terítenék szét az adókat, akkor ugyanezen pénzeket rá kellene terhelni a munkára rakódó terhekre. Azaz ne úgy nézzed a dolgokat, hogy miért nem csökken a teher a munkán, hanem úgy, hogy végre nem annak a terhei emelkedtek. Mert walex, ez a kezdet ebben az irányban. 2014-ben választások lesznek, addig csodát nem lehet várni. Ám ha marad a jelenegi gazdaságpolitikai elképzelés, akkor már meg lehet valósítani, hogy az indirekt adózás miatt befolyó több bevétel akár csökkenthesse is az adóterhelést.
"Az ugyanis nem megy, hogy miközben egyre jobban terhelik a fogyasztást, a munkára rakodó terhek maradnak az egekben és az egyedülálló vagy még gyermek nélküli párok egyre kevesebbet visznek haza."
Mint említettem, már az nagy dolog, hogy "maradnak az egekben" és hogy nem emelkednek a csillagokig!
"Egyébként hányszor írjam még le, hogy a bankok is benne voltak nyakig ennek a helyzetnek a kialakulásában? Mindig úgy írod, mintha most hallanánk róla először."
Mert nem akarod megérteni, hogy AHOGY ezt leírod, AZZAL felmented az ügyfeleket. Ez ennyire egyszerű walex. Itt nincs "osztott felelőség", ha tudható, hogy a bankok átverték az embereket, akkor a teljes felelőség az övéké. És kész. Teljesen felesleges arra hivatkozni, hogy a devizahiteles is hülye volt, de ha már igen, akkor engedj meg egy paradoxont:
Miközben hülyézik a devizahiteleseket a bankárok által finanszírozott bértollnokok, aközben büszkén mutogatják a listát, hogy "hát még így is jobban jártak mint a forinthitelesek".
Nem tudom, hogy ez neked feltűnt-e, de nekem igen. Merthát, tudod mi következik ebből a gondolatmenetből? Az, hogy nem lehetnek bajban, hiszen még mindig jobban jártak, mint a forint hitelesek. Érted walex? Saját maguk bizonyítják be egyszer azt hogy a devizahitel jó döntés volt, hiszen jobban jártak mint a forint hitelesek, vagyis más szavakkal azt bizonygatják, hogy MÉG EZEN EXTRÉM KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT IS A DEVIZAHITELES VOLT A BÖLCS, MEGFONTOLT ÉS OKOS, majd ezek után:
minden felelőséget a hitelezettre akarnak terhelni, aki viszont szerintük ezúttal már a hülye, aki minden baj okozója.
Ha csak ennyit meglátsz, már akkor értetlenül kellene állnod, hogy "hát az hogyan létezik, hogy a devizahitelesek sokkal jobban jártak mint a forint hitelesek, mert ha jobban jártak, akkor nem lehetnének bajban?" Ráadásul: "Ha ők voltak az okosak, mert még mindig jobb devizában eladósodni, akkor hogyan lehetnének hülyék"?
Akkor észre KELLENE venned, hogy ez antagonisztikus ellentét: Teljesen egyértelmű, hogy csak a nép hülyítését, a foszd meg és uralkodjot, illetve a dögöljön meg a szomszéd tehenét orgonázzák ezerrel.
És ehhez kell felvenni azt a maszlagot, hogy "az árfolyammal van a probléma", hogy végleg meghülyítsék a népet, nomeg természetesen hogy legyen ok a jelenlegi kormány ekézésére, hogy "miért nem vesz fel még 50 milliárd EUR kedvezményes Imperial Monetary Forces hitelt, hogy újra 130 Ft/CHF legyen az árfolyam".
Basszus walex, vedd már észre, hogy az érvelésed az, ami kiakasztja az embereket, egyszerűn próbáljad meg felfogni, hogy minden ilyen ügy, újságcikk csak egy célt szolgál, azt, hogy elterelje a figyelmet arról, hogy a bankok az egyszemélyi felelősek és bűnösök jelen ügyben, az pedig csak másodlagos kérdés, hogy ebben cinkosai voltak az állami szervek, és jól fizetett ügynökeik voltak a kormányra puccsolt libajnai és bűntársai köztörvényes bűnszervezet tagjai.
Egyszerűen értsed meg, hogy tök mindegy, hogy mi lenne a forint árfolyam, mára ezek a szerződések 70-90%-ban akkor is bedőltek volna ha 100 HUF/CHF lenne az árfolyam, mert mára olyan irrális feltételrendszerre tértek át a kezdetihez képest, amely kifizethetetlen az emberek ilyen hányada számára.
EZÉRT uszít most az internáci marixsta terrorista szövetség EGYSZERRE(!) a forint árfolyamának erősítéséért (hiszen ahhoz rengeteg uzsorát lehetne kihelyezni), ezért uszít ezzel a kormány ellenében, mintha az árfolyam megoldaná a problémát, ugyanakkor pontosan EZÉRT uszít annak ellenében, hogy egy alacsonyabb árfolyamon átváltva tényleg megoldódjon az összes probléma, mert akkor végük lenne. Már persze nem abban az értelemben, amivel próbálsz ijeszgetni, hogy becsődölnek és elhúznak, hanem abban az értelemben, hogy soha többé nem tudnának a hatalom közelébe sem kerülni, mert esélyük sem lenne erre.
"Én inkább téged neveznélek idiótának"
Semmi gond én az vagyok :) Mint szoktam vala írni egy beteg világban az van rendben, akit az átlag idiótákak, vagy elmebetegnek tart. Köszönöm :)
"ha azt hiszed, hogy az demagógia, hogy az embernek már qrvára elege van 2 évtized után abból, hogy ha valaki hibásan dönt, az egyből rohan az államhoz, hogy az segítsen rajta az adófizetők pénzén, mert nem képes beismerni, hogy hülye volt."
walex, te tényleg nem érted.
SZÓ SINCS ERRŐL. Amit te írsz, azt KIZÁRÓLAG a média****k terjesztik, illetve az uzsormaffia által fizetett úgynevezett "adósmentő szervezetek" terjesztik.
SENKI SEM KÉRT MEGMENTÉST. Erről valójában szó sincs.
Az elementáris felháborodás oka az a banki gyakorlat, amellyel az eredeti szerződéseket olyan mértékben eltorzították, hogy azoknak az eredeti állapothoz semmi köze nincs. Éppen ezért a felháborodás tárgya az, hogy a bankok tisztességtelen gyakorlatot folytattak, és nem az, hogy mentsék meg az embereket!
Csak a vicc kedvéért, ugye ismered a magyar bírósági gyakorlatot, hogy mi mennyi ideig tart - szerinted mikor indult az a pör, amire most tett félig-meddig pontot a Kúria? Úgy 3-5 évvel ezelőtt.
Bizony walex, szó sincs arról, hogy "ma találták volna ezt ki a hitelesek" ezek az ügyek bizony 2008-2010 óta folyamatosan halmozódnak a bíróságokon és most eszkalálódnak, amikor kiderül sorban az, hogy:
valóban az adósoknak van igaza,
mert szinte minden esetben nekik ad igazat a bíróság. Mint írtam már, ha ezek közkeresetek lennének és nem egyéni szabadságharcok, akkor errefelé már régen megbuktak volna a tisztességtelen gyakorlatukkal a bankok, és a mostani "adósmentés" sem az adósok megmentéséről szól walex, hanem:
BANKMENTÉS KÉSZÜLŐDIK
Egyszerűen azért, mert a tisztességtelen gyakorlat, az egyoldalú módosítás most csap vissza és most dönti őket romba. NEM MOST INDULT ügyekről van szó walex, hanem arról, hogy MOST csúcsosodtak ki és ez annyit tesz, hogy bedőlhetnek a hitelek, azaz bedőlhet:
A BANKRENDSZER
De nem azért, mert semmisséget akarnak a hitelesek, hanem azért mert igazságot és JOGSZOLGÁLTATÁST AKARNAK és most a kormány EMELLÉ állt oda.
És ez egy orbitálisan nagy különbség ahhoz a vélelemhez képest, amivel téged is besz*pattak az uzsormaffia bértollnokai. Ezek ugyanis most tényleg sz@rban vannak, mert most esett le nekik, hogy tényleg lehet minden szerződés semmis, ami ugye azt jelenti, hogy a tőkét azonnal visszakapják, de az uzsorakamatoktól el kell köszönniük.
"Ez egy idióta ország sok megalkuvó barommal, akik nem merik vállalni a döntéseik következményeit."
Nem akarlak ezúttal sem elkeseríteni, de akkor összefoglalva:
- az összes média**** arról értekezik, hogy a devizahiteles járt jobban, ergo valójában azt mondják ki, hogy az volt az idióta aki nem így cselekedett, az pedig a pénzügyileg megfontolt, aki így járt el.
- a devizahitelesek döntő többsége fizeti a hitelét, tehát szó sincs állampolgári engedetlenségről, vagy a törlesztések megtagadásáról, hiszen fizetik a részleteket ezek az emberek.
- ebben az ügyben kizárólag a folyósítók nem hajlandóak a felelőséget vállalni.
Ezért nem szabad őket védeni, vagy egy pillanatra is elcsábulni, hogy "nem csak ők a felelősek".
"Tudod, az én zsebemből az állam évről-évre egyre többet vesz ki, ahogy általában azok járnak, akik a hátukon cipelik ezt az országot, ahol a markukat tartják sokan és államilag szponzorálják a mai napig (!) az ingyenélést, megélhetési gyerekcsinálást."
Nem akarlak elkeseríteni újólag, de azóta, amióta a gyerekkedvezmény az adóból írható le a direkt támogatás helyett, azóta csúnyán meg is zuhant a zingyenélő gyerekgyártási iparág. Pont abba az irányba haladunk, hogy csak az kapjon pénzt, aki dolgozik vagy aki tényleg rászorul. Hol a gondod? Ez például most először fordul elő a rendszerváltás óta.
"Igen, a saját zsebemmel is törődök, mert ezt a pénzt tudnám másra is fordítani ahelyett, hogy a bodzás/nyugdíjas/ingyenélő szavazótábort vegyék meg belőle, mert OV/VM uraknak büdös a kiadáscsökkentés."
A kiadáscsökkentésre már számtalanszor leírtam, hogy csak olyan rendszerben lehetséges, amely 100%-ban van finanszírozva. Azon rendszerekben, amelyek 50-90%-ban vannak finanszírozva, mindig nagy lesz a pazarlás, ugyanis egyebekben ezen finanszírozás mellett az intézmények nem lennének működőképesek.
Az egyszeri kiadásokat szintén felesleges a kiadáscsökkentéshez számolni.
"De arra van lóvé, hogy néhány száz szurkolónak stadionokat építsenek / újítsanak fel súlyos tízmilliárdokért, mert van pár focibúúúza odafent."
Mivel ez növeli a GDP-t, ezért ez neked legalább ennyi hasznot hoz, ugyanis ennek okán nem kell az adókat azért megnövelni, hogy a GDP arányos hiány ne haladja meg a 3%-ot. Bármilyen paradox is ez számodra, de ez bizony így van, néha az improduktív beruházásoknak egyszerűen az a haszna, hogy ha arra költesz pénzt, akkor nem kell adót emelni. Ha ezeket nem csinálod meg, akkor csökkenne a GDP, ami növekvő GDP arányos hiányt jelentene, ami miatt adót kellene emelni.
Bizony, nem elírás, csak gondoljad végig.