Regisztráció Elfelejtett jelszó

Devizahitelek: törlesztés eredeti árfolyamon?

"...ha nevetsz,amikor kö…

#716435 Sumér harcos

"...ha nevetsz,amikor kölcsönt kapsz-sirva fogod visszafizetni.... mert a kölcsön,mint a vakarózás,csak 1 ideig használ.."

Re: nincs cím

#713966 -sabe Előzmény: #713954

miből gondolod, hogy visszaerősödne a forint? Pont azért akarja forintosítani a hiteleket a kormány, hogy utána elengedhesse a forintárfolyamot (-->350)

Re: nincs cím

#713962 banyaiz Előzmény: #713957

Az megint agyrém lenne ha kötelező volna. Hiszen itt nem más történik mint realizálja ezzel az árfolyamveszteségét. Akkor van szopás ha a dev hitelesek nagy része nem fog forintosítani.

Ha átvált forintra akkor tartozik nagy átlagban nagyobb összeggel mint amikor felvette a hitelt, és milyen garanciája van arra ,hogy így jobban fog járni? Semmi. Annyit elér, hogy az árf veszteség lehetősége kikerül a pakliból. Az árf nyereségé is. Arról pedig fogalma sem lehet, hogy a következő 10 évben milyen Ft hitel kamatok lesznek. Fair bank törvény ide vagy oda.

Ez egy nehéz döntés lehet az érintetteknek. Nem is tudom , hogy mit lehetne javasolni ebben a szituban.

Re: nincs cím

#713961 banyaiz Előzmény: #713949

Oké annyi értelme volt a jogi vonalnak, hogy mondhatjuk jogilag tisztába vannak rakva az ügyek.

Mondhatnánk ha ehhez nem kellett volna a törvényeket, és kúria döntését megerőszakolni, egy ilyen gyorsított ezer sebből vérző eljárással, ami még is bukhat(na) Ab-n ha nem droidokkal lenne tele. De így is mivel fogják indokolni az alkotmányosságát arra kíváncsi vagyok. De ha Eb elé kerül ott meg aztán akármi is lehet.

Nem sok tetejét látom, a parasztvakításon kívül, hogy olyan kemények voltunk rákényszerítettük erre a bankokat, amit egyébként minden handabandázás nélkül is egy ésszerű kompromisszummal 100 éve el lehetett volna érni.

Re: nincs cím

#713960 banyaiz Előzmény: #713949

Nofene. Ezt is megértük. Nem tudom megérteni miért kellett ez a jogi cirkusz. Jelenleg úgy néz ki visszajár az ügyfeleknek az átváltáson leemelt jutalék és kamatemelések egy része.

Ez nagyjából kb akkora összeg amit az árfolyamgáton különbözetként összejön. Simán lehetett volna megegyezni a bankokkal ennek az árfolyamgátas történetnek a részbeni egészbeni elengedésén cserébe valamit engedni nekik is. Ugyanez a matek vége.

Annyi különbséggel, hogy most ezt a kamattörténetet át kell futtatni az Ab-n akiknek fel van adva a lecke ebből a törvénytelenségből hogyan hozzanak ki egy alkotmányos döntést ami átengedi. Nem egyszerű. Aztán még lehet EU-ban is megfuttatják a sztorit.

Át lesz váltva forintra, kérdés milyen konstrukciók lesznek, mekkora lesz a törlesztés. Beszélnek erről a fair bank törvényről , 3 évig nem változhat a kamat. Könyörgöm jelenleg is van 3 éves kamatperiódus. Nem tudom mi a ló****t akarnak ezek megint okoskodni , de ha megint meg akarják erőszakolni a folyamatokat annak jó vége nem lesz.

Re: nincs cím

#713954 prfecó Előzmény: #713951

Választásokig a devizahiteles választók felé húzogatták a mézesmadzagot.

Most a bankok realizálják a nyereséget a devizaszerződéseken az új kötelezően megkötendő forintszerződésekkel az eredeti szerződés már támadhatatlan. Ja és a jelenlegi alacsony kamatszint szépen növekedni fog az évek folyamán. Forint meg szépen lassan visszaerősödhet a 275_280 eurós szintre.

Re: nincs cím

#713951 kápé Előzmény: #713949

A forintosítástól részben a banki hitelezés beindulását,részben a lakossági fogyasztás növekedését várja a kormány.

Ebben a formában nem hogy nő a fogyasztás hanem még jobban csökkenni fog.

Re: nincs cím

#713826 banyaiz Előzmény: #713496

Forintosításnál pedig a megfogalmazás nagyon tetszik. Azt mondja Kúria ítélete szerint az árfolyam kockázat az adósé. Akkor mi a kérdés?

Ez nálunk úgy működik ha tetszik az ítélet lásd kamattéma akkor alkalmazzuk, ha nem tetszik akkor nem, vagy gondolkodunk rajta alkalmazzuk e?

Megy a nagy jogászkodás , hogy a törvény a kúria stb aztán utána meg ilyen dumák. Agyrém tényleg mint Kambodzsában a régi szép időkben.

Re: nincs cím

#713825 banyaiz Előzmény: #713496

Oké de a cafetériák nem csak ezek a kártyák. Cafetéria az is ha utal a munkáltató nyugdíjpénztárba egészségpénztárba és ilyen ingyom bingyom dolgok. Ennyi erővel akkor már kb bérben is ezt kifizethetik.

Csak ennek volt egy olyan hatása utaltak önkéntes nyögdíjpénztárba mint nyugdíj célú megtakarítás. Ugyanazt az összeget szeretné juttatni a dolgozónak akkor az drágább lesz.

Másik ha már bankos topikban vagyunk Széchenyi bank csődje. Egy intő jel a nagy magyar bankrendszer kapcsán. Néhány éve ezt a Széchenyi bankot nagyon futtatták, most dögrovás. Egy olyan szintű válság esetén mint ami kialakult 2008-9-ben elég nagy szopásnak leszünk részesei ha a fidesz haveroknak kell feltőkésíteni a bankokat ahogy tették ezt a külföldi bankok. Nem biztos nagy lesz rá a szándékuk, majd az állam megmenti. Majd meglátjuk kié lesz az mkb.

Re: nincs cím

#713489 banyaiz Előzmény: #708660

http://www.portfolio.hu/vallalatok/vargameg_nem_dolt_el_milyen_arfolyamon_lesz_a_forintositas.3.205888.html

Na tessék erről beszéltem. Ezek az indoklások katasztrofálisak . Azért kell jobban adóztatni a cafetériát , hogy az emberek készpénzt kapjanak, hogy csak egyet emeljek ki a 10 sorban szereplő 10 ostobaság közül. Ez már tényleg Tolcsy babérjaira tör.

Maradjunk a témánál persze "még nem dőlt el milyen árfolyamon lesz forintásítás". Lefordítva = piacin forintosítanánk de nem tudjuk hogyan mondjuk meg a sok megvezetett szerencsétlennek akit eddig etettünk a baromságainkkal ezért apránként adagoljuk.

Megvárják míg érzékelik a kamat visszafizetés miatti törlesztő csökkenést ( ha az Ab nem fekszik keresztbe) és majd utána beadagolják.

Re: nincs cím

#708660 banyaiz Előzmény: #708607

Ha valaki nyomon követte csak nagy vonalakban a témában elhangzottakat, az már gondolom nehezen tudja eldönteni , hogy mit higgyen belőle. Folyamatosan nagy hangoskodás, melldöngetés, hogy holnapra minden kész, aztán évek telnek el és még mindig a következő negyedévben majd.

Lassan leszalámizzák , már csak azért is mert előbb utóbb elfogynak ezek a hitelek is vagy így vagy úgy.

Lehet nagyok elvárásaim de azt vhol szánalmasnak tartom, hogy egy gazdasági miniszter össze vissza beszél időpontokról. Hitelességi szempontok. Persze ami nincs azt nem lehet már elveszíteni így is fel lehet fogni. :)

Re: nincs tárgy

#708601 banyaiz Előzmény: #676804

http://www.portfolio.hu/gazdasag/varga_jovore_forintositunk_a_bankadot_felulvizsgaljuk.1.203283.html

Varga , Varga. Csak az elmúlt hónapokban volt itt ősz, még idén , aztán most jövő tavasz. Így megy tovább lesz abból még 2018 is. Bankadó , tranzakciós "apróbb módosítások" értsd teljesen eltörölni? Apróbb módosításokat b+.

2013 nyara 1 héten belül végső megoldás. :) Ehhez a következetes munkához csak gratulálni tudok.

Re: nincs tárgy

#677227 banyaiz Előzmény: #676804

Egyébként elsőre is vettem az adást, hogy "Mo jobban teljesít" (mihez képest?), és a miniszterelnök az "emberek oldalán áll" ( milyen emberek? illetve mi lesz az állatokkal, tárgyakkal stb? :) )

Szóval vettem elsőre is ezt a nagyon komplex szöveget, nem tartanék rá igényt, hogy minden beszédében emlékeztessen rá. :)

Kb ezek jutnak eszembe erről a nyilatkozatáról.

Re: nincs tárgy

#677223 banyaiz Előzmény: #676804

Ebből mire következtetek? Hát azon kívül, hogy az ország miniszterelnöke egy szélhámos, még sok mindenre.

"Ha az igazságszolgáltatás az emberek oldalára áll" Igen és ha a nagyim villamos lett volna akkor én lehet trolibusz lennék.

Kb ez a tartalma. Vmi western hősbe klónozott Teréz anya képét próbálja kialakítani. Több töltény van a tárban, harcolni akar, de az emberek oldalán van jelentsen ez bármit is nála. :)