Regisztráció Elfelejtett jelszó

Devizahitelek: törlesztés eredeti árfolyamon?

Fityeszes devizahitelese…

#824437 walex

Fityeszes devizahitelesek lassan elgondolkozhatnának azon, hogy mekkora megmentés is volt a forintosítás akkor, amikor a környező országokban már lassan mindenhol recseg, ropog a bankok feje felett a tető?

https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/devizahite...

A véleményem továbbra is az, hogy nem kellett volna megmenteni senkit, hanem szépen hagyni, hogy fizesse mindenki a tanulópénzt.

"...ha nevetsz,amikor kö…

#716435 Sumér harcos

"...ha nevetsz,amikor kölcsönt kapsz-sirva fogod visszafizetni.... mert a kölcsön,mint a vakarózás,csak 1 ideig használ.."

Ebben a kérdésben azért …

#714056 walex

Ebben a kérdésben azért nem kéne megfutamodniuk.

Hosszú idők óta az első értelmes javaslatuk, de az eddigiek alapján kinézem belőlük,hogy ez is Mekk mester módon lesz kivitelezve.

Aki felvette anno a hitelt (nem volt kötelező aláírni és ezzel bevállalni az árfolyamkockázatot 10-30 évre!), az viselje a következményeket! Nehogy már azok fizessenek, akik addig nyújtózkodtak, ameddig a takaró ért.

Re: nincs cím

#713966 -sabe Előzmény: #713954

miből gondolod, hogy visszaerősödne a forint? Pont azért akarja forintosítani a hiteleket a kormány, hogy utána elengedhesse a forintárfolyamot (-->350)

Re: nincs cím

#713962 banyaiz Előzmény: #713957

Az megint agyrém lenne ha kötelező volna. Hiszen itt nem más történik mint realizálja ezzel az árfolyamveszteségét. Akkor van szopás ha a dev hitelesek nagy része nem fog forintosítani.

Ha átvált forintra akkor tartozik nagy átlagban nagyobb összeggel mint amikor felvette a hitelt, és milyen garanciája van arra ,hogy így jobban fog járni? Semmi. Annyit elér, hogy az árf veszteség lehetősége kikerül a pakliból. Az árf nyereségé is. Arról pedig fogalma sem lehet, hogy a következő 10 évben milyen Ft hitel kamatok lesznek. Fair bank törvény ide vagy oda.

Ez egy nehéz döntés lehet az érintetteknek. Nem is tudom , hogy mit lehetne javasolni ebben a szituban.

Re: nincs cím

#713961 banyaiz Előzmény: #713949

Oké annyi értelme volt a jogi vonalnak, hogy mondhatjuk jogilag tisztába vannak rakva az ügyek.

Mondhatnánk ha ehhez nem kellett volna a törvényeket, és kúria döntését megerőszakolni, egy ilyen gyorsított ezer sebből vérző eljárással, ami még is bukhat(na) Ab-n ha nem droidokkal lenne tele. De így is mivel fogják indokolni az alkotmányosságát arra kíváncsi vagyok. De ha Eb elé kerül ott meg aztán akármi is lehet.

Nem sok tetejét látom, a parasztvakításon kívül, hogy olyan kemények voltunk rákényszerítettük erre a bankokat, amit egyébként minden handabandázás nélkül is egy ésszerű kompromisszummal 100 éve el lehetett volna érni.

Re: nincs cím

#713960 banyaiz Előzmény: #713949

Nofene. Ezt is megértük. Nem tudom megérteni miért kellett ez a jogi cirkusz. Jelenleg úgy néz ki visszajár az ügyfeleknek az átváltáson leemelt jutalék és kamatemelések egy része.

Ez nagyjából kb akkora összeg amit az árfolyamgáton különbözetként összejön. Simán lehetett volna megegyezni a bankokkal ennek az árfolyamgátas történetnek a részbeni egészbeni elengedésén cserébe valamit engedni nekik is. Ugyanez a matek vége.

Annyi különbséggel, hogy most ezt a kamattörténetet át kell futtatni az Ab-n akiknek fel van adva a lecke ebből a törvénytelenségből hogyan hozzanak ki egy alkotmányos döntést ami átengedi. Nem egyszerű. Aztán még lehet EU-ban is megfuttatják a sztorit.

Át lesz váltva forintra, kérdés milyen konstrukciók lesznek, mekkora lesz a törlesztés. Beszélnek erről a fair bank törvényről , 3 évig nem változhat a kamat. Könyörgöm jelenleg is van 3 éves kamatperiódus. Nem tudom mi a ló****t akarnak ezek megint okoskodni , de ha megint meg akarják erőszakolni a folyamatokat annak jó vége nem lesz.

Re: nincs cím

#713954 prfecó Előzmény: #713951

Választásokig a devizahiteles választók felé húzogatták a mézesmadzagot.

Most a bankok realizálják a nyereséget a devizaszerződéseken az új kötelezően megkötendő forintszerződésekkel az eredeti szerződés már támadhatatlan. Ja és a jelenlegi alacsony kamatszint szépen növekedni fog az évek folyamán. Forint meg szépen lassan visszaerősödhet a 275_280 eurós szintre.

Re: nincs cím

#713951 kápé Előzmény: #713949

A forintosítástól részben a banki hitelezés beindulását,részben a lakossági fogyasztás növekedését várja a kormány.

Ebben a formában nem hogy nő a fogyasztás hanem még jobban csökkenni fog.

http://index.hu/gazdas…

#713949 walex

http://index.hu/gazdasag/2014/11/09/eldontottek_milyen_arfolyamon_forintositjak_a_devizahiteleket/

"Az euróhiteleket 308,97, a svájci frankhiteleket pedig 256,6 forintos árfolyamon forintosítják, derült ki a Nemzetgazdasági Minisztérium vasárnap délutáni közleményéből. "

Ez jó hír, nehogy már azok fizessenek, akik nem ugrottak bele felelőtlenül devizahitelbe annak idején. Szépen viseljék csak a következményeit a hibás döntésüknek a hitelfelvevők. Nem volt kötelező felvenni, aki bevállalta 10-30 évre az árfolyamkockázatot, az egye meg, amit kifőzött magának.

Piros pötty a Fidesznek bevésve, ha ez így lesz.

Re: nincs cím

#713844 walex Előzmény: #713825

Egészség és nyugdíjpénztárnál valóban cumi lesz.

Látszik,hogy mennyire nem értik és érzik ennek a hatását.

Magyar bankok: így van,ahogy írod. Ezzel szívtak a szlovének is, de mi majd megmutatjuk,hogy tudunk fejjel is neki menni a falnak.

Re: nincs cím

#713826 banyaiz Előzmény: #713496

Forintosításnál pedig a megfogalmazás nagyon tetszik. Azt mondja Kúria ítélete szerint az árfolyam kockázat az adósé. Akkor mi a kérdés?

Ez nálunk úgy működik ha tetszik az ítélet lásd kamattéma akkor alkalmazzuk, ha nem tetszik akkor nem, vagy gondolkodunk rajta alkalmazzuk e?

Megy a nagy jogászkodás , hogy a törvény a kúria stb aztán utána meg ilyen dumák. Agyrém tényleg mint Kambodzsában a régi szép időkben.

Re: nincs cím

#713825 banyaiz Előzmény: #713496

Oké de a cafetériák nem csak ezek a kártyák. Cafetéria az is ha utal a munkáltató nyugdíjpénztárba egészségpénztárba és ilyen ingyom bingyom dolgok. Ennyi erővel akkor már kb bérben is ezt kifizethetik.

Csak ennek volt egy olyan hatása utaltak önkéntes nyögdíjpénztárba mint nyugdíj célú megtakarítás. Ugyanazt az összeget szeretné juttatni a dolgozónak akkor az drágább lesz.

Másik ha már bankos topikban vagyunk Széchenyi bank csődje. Egy intő jel a nagy magyar bankrendszer kapcsán. Néhány éve ezt a Széchenyi bankot nagyon futtatták, most dögrovás. Egy olyan szintű válság esetén mint ami kialakult 2008-9-ben elég nagy szopásnak leszünk részesei ha a fidesz haveroknak kell feltőkésíteni a bankokat ahogy tették ezt a külföldi bankok. Nem biztos nagy lesz rá a szándékuk, majd az állam megmenti. Majd meglátjuk kié lesz az mkb.

Re: nincs cím

#713496 walex Előzmény: #713489

Sanszos. Piacin illene forintosítani. Nekem tele van már a hócipőm ezzel a devizahiteles megmentéssel.

Aláírták a szerződést, közjegyző is felolvasta, tudták, hogy mit vállalnak be (árfolyamkockázatot cirka 5-30 évre), akkor ne tessék utólag rinyálni, amikor elszáll az árfolyam. Viseljék a következményeket! Egyék meg, amit kifőztek maguknak, ne azok fizessenek már, akik próbáltak felelősen gondolkozni.

"A SZÉP-kártyát és az Erzsébet-utalványt ez nem érinti, hiszen az a cél, hogy a belföldi turizmus élénküljön - fűzte hozzá."

Ez alapján úgy néz ki, hogy a külföldi cégeket akarják kiszorítani a cafeteria piacról, ami mondjuk nem rossz, mert nem sok országban lehetett ezt megcsinálni, amit itt megtettek 2010 előtt, hogy ez a piac szinte csak külföldi cégeké volt gyakorlatilag.

Re: nincs cím

#713489 banyaiz Előzmény: #708660

http://www.portfolio.hu/vallalatok/vargameg_nem_dolt_el_milyen_arfolyamon_lesz_a_forintositas.3.205888.html

Na tessék erről beszéltem. Ezek az indoklások katasztrofálisak . Azért kell jobban adóztatni a cafetériát , hogy az emberek készpénzt kapjanak, hogy csak egyet emeljek ki a 10 sorban szereplő 10 ostobaság közül. Ez már tényleg Tolcsy babérjaira tör.

Maradjunk a témánál persze "még nem dőlt el milyen árfolyamon lesz forintásítás". Lefordítva = piacin forintosítanánk de nem tudjuk hogyan mondjuk meg a sok megvezetett szerencsétlennek akit eddig etettünk a baromságainkkal ezért apránként adagoljuk.

Megvárják míg érzékelik a kamat visszafizetés miatti törlesztő csökkenést ( ha az Ab nem fekszik keresztbe) és majd utána beadagolják.