Úgy látom, hogy te is "a felszinen tipródsz".
Úgy látom, hogy te is "a felszinen tipródsz".
A piac több szereplője "vaddisznóként" fordult a Federal Reserve ellen, megpróbálva kikényszeríteni a mennyiségi enyhítési ciklus fokozatos leépítésére bejelentett tervek visszavonását - mondta az amerikai jegybank szerepét betöltő pénzintézet egyik vezető tisztviselője a Financial Timesnak.
Fisher a jelenlegi piaci reakciót ahhoz a támadáshoz hasonlította, amely 1992-ben indult Soros György magyar-amerikai nagybefektető részvételével a Bank of England - a brit jegybank - ellen.
A Fed-tisztviselő az 1992-es "fekete szerdára" utalt, amikor masszív spekulációval kiütötték a fontot az akkori európai átváltási mechanizmusból.
Ez utóbbi támadás fő felelősének sokan azóta is Soros Györgyöt tartják; a nagybefektetőt Londonban ma is csak úgy emlegetik, mint azt az embert, "aki térdre kényszerítette a bankot", vagyis a Bank of Englandet.
"Vaddisznóként" szerveződnek
Fisher azonban a Financial Timesnak kijelentette: "nem felejtettük el, hogy mi történt a Bank of Englanddel (...), és nem hiszem, hogy bárki térdre tudná kényszeríteni a Fedet".
-
hopphopphopp :o)))
nem viki mondta :o) Hozzátette: véleménye szerint "a nagy pénzek" mozgatói "vaddisznókként" szerveződnek össze, és ha valahol gyengeséget vagy "rossz szagot" érzékelnek, arra rászabadulnak.
ha nem érted sajnálom.
semmi konkrétumot nem szándékszom írni erről.
viszont nem is állítottam h jót hoztak nekünk akik beférkőztek.
most épp az amcsikat kell kiebrudalni.
ennyi.
Sikertelen volt a 10 éves román állampapír-kibocsátás kedden, mert a bankok olyan magas hozamot akartak elérni, amelyet a pénzügyminisztérium nem fogadott el. A múlt héten csütörtökön a 7 éves lejáratú adósságpapírokat nem sikerült eladni.
-
Románia 300 millió lej (87,7 millió dollár) értékű, 10 éves lejáratú kötvények eladásával próbálkozott kedden. A bankok 360 millió lej értékben vettek volna kötvényt a minisztérium közlése szerint, amely azonban nem hozta nyilvánosságra, hogy milyen hozam mellett vásároltak volna. Legutóbb május 10-én értékesített 10 éves lejáratú kötvényt Románia, akkor 600 millió lejért 5,03 százalékos hozammal.
-
nem ezek vannak pusziban az imf-el ??? :o)
Ebben most nem volt semmi konkrétum.
Hacsak az nem, hogy mindenki ide akar beférkőzni.
Csak egy példát írjál, hogy ez a férkőzés csupa jót hozott nekünk.
(Direkt nem Kánaánt írtam, mert amúgy sem errefelé van földrajzilag.)
hát akkor leírom pedig annyira eccerű mint a pofon.
nem írtam kánaánról.
az amúgy sem errefelé van földrajzilag.
oroszul maskirovkának hívják
magyarul megfutamodás színlelése majd/és/közben
jó napot kívánok !
semmi sem változik a történelemben.
ma is és mindig is háborús stratégák mérkőznek meg a világ erőforrásaiért.
a tereptérképen viszont hazánk kulcsfontosságú.
mondhatni sakkot lehet velünk adni.
mit gondolsz miért akart mindig minden hatalom ide beférkőzni ?!
uralni e területet, ezt a helyet a kárpátmedencét, ezt a szellemet, a magyart.
labanc oszmán orosz amcsi
mit gondolsz miért vándoroltunk oly sokat idáig ? :o) de ez már nagyon messzire vezetne el.
hagyjuk is.
Én rosszabbul jártam, mint te. Bár voltak rácsodálkozásaim olyan intézkedésekkel kapcsolatban, melyek az általam is rossznak, irritálónak tartottakat célozta és próbálta megváltoztatni. Kár, hogy emellett a mindenáron való hatalombebetonozást is érzékeltem.
" most itt ősrégi olyan taktika stratégia folyik amit a magyarok ősidők óta legjobban űztek."
Ezt úgy írtad ide, mintha ősidők óta országunk egy Kánaán lenne és lenne egy olyan stratégia, mellyel elérték.
Jó lenne, ha izelítőt adnál erről a kánaáni létről és a taktikáról, stratégiáról amivel ezt létrehozták.
A korábbi előrejelzéseknél is jobban sújtja a recesszió a holland gazdaságot. Az első negyedévben 0,4 százalékkal gyengült a gazdaság 2012 év végéhez viszonyítva. A Nemzetközi Statisztikai Hivatal eddig csak a GDP 0,1 százalékos visszaesésére számított. Az EU-s szakemberek elemzései szerint az EU 5. legnagyobb gazdaságának teljesítménye az idei évben 0,8 százalékkal csökkenhet.
kicsit lehetnél türelmesebb.
ha türelmes voltál a csinovnyikokkal 8 éven v még több ...
fel sem merül benned h a nagy taktikus dolgozik a háttérben :o)
fel sem merül benned az ősrégi magyar taktika ??? alkalmazása ...
csodálkozom.
nekem egyértelmű a szitu.
tolcsy.
misi.
pedig én se voltam ősfideszes ahogy egyesek vélik, csak gondolkodtam és már 2002-ben rájöttem arra amire sokan csak 2010-re. igaz lehet magamtól soha nem jövök rá kellett egy impulzus egy olyan ember aki kinyitotta a szemem az elmém a gondolkodásra h ne higgyek már el mindent amit nézek lássak is gondolkodjak ne vegyem be a maszlagot (egyik oldalról sem) de a célokat "meg kell érezni" ahogy az eszkközöket is sztem és most itt ősrégi olyan taktika stratégia folyik amit a magyarok ősidők óta legjobban űztek.
kár h egyelőre csak a felszínen tipródsz.
de evan :o)
És én pont ezért örültem annak, hogy volt egy szép másfél évünk, amikor Magyarországért és Magyarország jövője célként megjelent. Nem mások szolgái lettünk volna - libajnai fajkaszhászi hásztájiján már de facto kijelentette, hogy csak a nyugati alamizsnából szabad vegetálni -, és az ország érdeke volt az első.
Olyan jó volt látni, ahogy szétválik az idegenszívű kiszolgáló csinovnyik réteg, ahogy elválik egymástól az országért, a szuverén Magyarországért gondolkodók és az országot felszámolni vágyó internáci terroristák köre.
Ennek most vége van. Nem kizárt, hogy egyszer majd visszatér ez is, de most minden kétséget kizáróan lekerült a térképről, olyan ez, mint az összes magyar forradalom, mind ott bukik el, amikor hirtelen szalonképessé akar válni. hazaáruló kossuth is megállíttatta a határon a csapatokat, Budát foglaltatta vissza teljesen feleslegesen, miközben Bécset kellett volna bevenni és a császárt elfogni. 56-ban is hithű kommunistától várták a csodát, aki utána elmenekült bátorsága jeleként a'la kossuth, ott hagyva mindenkit kiszolgáltatva.
No most is ezt láthattuk, beszopatták a hülye bandát azzal, hogy megtarthatják a hatalmat, ha egy kicsit benyalnak hátulról és odateszik vm-et, hogy züllesszen egy kicsit, mint 2000-ben.
Még egy kicsit vergődünk, még egy kicsit eljátsszuk, hogy "csapataink hadban állnak", de valójában már csak egy GÖRGEI-re várunk, aki belátja, hogy ennek vége és leteszi a fegyvert. Ennyi volt. Eldöntetett, hogy gyarmat leszünk és a hatalom megtartása érdekében elfogadták ezeket a feltételeket. Innentől nagyjából a qva mindegy kategóriát képviseli a nép számára, hogy földesurai, vagy multijai lesznek aki kizsákmányolja őket, 50 év múlva szobrot állítanak Orbánnak, a "nagy szabadságharczosnak", oszt ennyiben is marad az ország maradéka, amit nem hordanak szét addig.
Te is bemásoltad, de most én is, mert a lényeg itt van megfogalmazva:
" Távolról sincsen akkora eltérés a két tömb között, mint lelkes híveik gondolják, vagy miként a közéleti blokkok megpróbálják elhitetni az országgal. Mindegyik a maga esendő módján ugyanazt a válságköteget szeretné megoldani, az ismert eredménnyel. Mindkét oldalon roppant gyűlöletgépezet épült fel a közvélemény befolyásolására, és olyan erős a legelkötelezettebb hívek fogékonysága a táborelvű gondolkodásra, hogy fölöttébb valószínűtlen az egyes blokkok lényegi irányváltása. Magyarország közben mindinkább drámai helyzet felé tart, térségbeli lemaradásának trendje nem tört meg. A magyar parlamenti váltógazdaság a két tábor fundamentális harcának keretévé vált."
4,25%
Nem pontosan értem, hogy mit szeretnél ezzel mondani.
Te melyik oldal vagy, hogy érintettnek érzed magad ebben a kérdésben?
Ok, csak akkor ne arra fogd, hogy erről az oldalról is rugdosásban volt részed.
akkor utoljára:
"A konszenzuális demokrácia igénye nálunk elejétől fogva sokszor nem volt más, mint az évtizedek óta uralkodó elitek ideológiája a status quo megvédésére. Olyan társadalmi erőviszonyok fenntartására, amelynek alapjait a kommunizmus kezdetén olykor a legdurvább erőhatalommal teremtették meg a hazai baloldal elődpártjai"
Nem tudom miért gondolja mindenki, hogy ez ilyen jellegű érzelmi kérdés nálam, egyszerűen csak arról van szó, hogy már nincs kedvem ezt a játékot játszani. Ráadásul már többször is írtam, hogy befejezem, aztán mégis folytattam, mert kedvem volt hozzá. Most már nincs. Szép volt, jó volt, de köszönöm, ennyi :)
Nekem szimpatikus hogy pusztán a tényeken alapuló fejtegetéseket olvashatunk tőled,ellentétben a vörös vagy narancssárga szemüveggel rendelkezőkkel.
Szavaztam régen sokfelé,de ez nem akadályozott meg abban,hogy kritizáljam az akár az én hozzájárulásommal megválasztott kormányt és egyes cselekedeteit.
Biztosan van a jelenlegi maffiakúrmány működésére is logikus magyarázat,de az nekem nem érv,hogy azért hozunk intézkedéseket-vásárolunk szavazatot-,hogy a mi maffiakúrmányunk maradjon hatalmon és mi tudjunk lopni a KÖZÖSBŐL,ne a kommunista tolvajok...
Az idő rohan, az olasz makrogazdasági helyzet pedig nem igazán javult az elmúlt negyedévben, ellenkezőleg. Nagyjából 160 olasz nagyvállalat van krízismenedzsment alatt
-
A helyzet olyan súlyos az elemző szerint, hogy a következő hat hónapban mentőcsomagra is sor kerülhet, ha a refinanszírozási költségek nem csökkennek és a kilábalás nem indul meg szélesebb körben.
-
A hiánypálya tehát kedvezőnek ítélt. Az államadósság azonban hatalmas, 2,1 ezer milliárd euró körüli, ami az USA és Japán államadóssága után a harmadik legnagyobb a világon.
esetleg mazochista vagy ? :o) jól érzed magad abban a poziban h te vagy mindenki ellensége és téged akar mindkét oldal rugdosni ? akar a fene.
sztem az állathurka egy kedves megfogalmazása annak, hogy sztem irtó nagy bal**** voltál amikor fletóra szavaztál, bár igaz h ezt köszöni neked a fidesz hiszen akkor 2006-ban ők nem akartak nyerni hiszen jól látod mindent rájuk srófolt volna a maszop-szadesz.