Regisztráció Elfelejtett jelszó

Felhasználók hírei

Re: aktualitások

#633433 Dr. ursi Előzmény: #633429

A piac több szereplője "vaddisznóként" fordult a Federal Reserve ellen, megpróbálva kikényszeríteni a mennyiségi enyhítési ciklus fokozatos leépítésére bejelentett tervek visszavonását - mondta az amerikai jegybank szerepét betöltő pénzintézet egyik vezető tisztviselője a Financial Timesnak.

Fisher a jelenlegi piaci reakciót ahhoz a támadáshoz hasonlította, amely 1992-ben indult Soros György magyar-amerikai nagybefektető részvételével a Bank of England - a brit jegybank - ellen.

A Fed-tisztviselő az 1992-es "fekete szerdára" utalt, amikor masszív spekulációval kiütötték a fontot az akkori európai átváltási mechanizmusból.

Ez utóbbi támadás fő felelősének sokan azóta is Soros Györgyöt tartják; a nagybefektetőt Londonban ma is csak úgy emlegetik, mint azt az embert, "aki térdre kényszerítette a bankot", vagyis a Bank of Englandet.

"Vaddisznóként" szerveződnek

Fisher azonban a Financial Timesnak kijelentette: "nem felejtettük el, hogy mi történt a Bank of Englanddel (...), és nem hiszem, hogy bárki térdre tudná kényszeríteni a Fedet".

-

hopphopphopp :o)))

nem viki mondta :o) Hozzátette: véleménye szerint "a nagy pénzek" mozgatói "vaddisznókként" szerveződnek össze, és ha valahol gyengeséget vagy "rossz szagot" érzékelnek, arra rászabadulnak.

Re: nincs cím

#633431 Dr. ursi Előzmény: #633428

ha nem érted sajnálom.

semmi konkrétumot nem szándékszom írni erről.

viszont nem is állítottam h jót hoztak nekünk akik beférkőztek.

most épp az amcsikat kell kiebrudalni.

ennyi.

Re: aktualitások

#633429 Dr. ursi Előzmény: #633414

Sikertelen volt a 10 éves román állampapír-kibocsátás kedden, mert a bankok olyan magas hozamot akartak elérni, amelyet a pénzügyminisztérium nem fogadott el. A múlt héten csütörtökön a 7 éves lejáratú adósságpapírokat nem sikerült eladni.

-

Románia 300 millió lej (87,7 millió dollár) értékű, 10 éves lejáratú kötvények eladásával próbálkozott kedden. A bankok 360 millió lej értékben vettek volna kötvényt a minisztérium közlése szerint, amely azonban nem hozta nyilvánosságra, hogy milyen hozam mellett vásároltak volna. Legutóbb május 10-én értékesített 10 éves lejáratú kötvényt Románia, akkor 600 millió lejért 5,03 százalékos hozammal.

-

nem ezek vannak pusziban az imf-el ??? :o)

#633428 Margaretta Előzmény: #633425

Ebben most nem volt semmi konkrétum.

Hacsak az nem, hogy mindenki ide akar beférkőzni.

Csak egy példát írjál, hogy ez a férkőzés csupa jót hozott nekünk.

(Direkt nem Kánaánt írtam, mert amúgy sem errefelé van földrajzilag.)

#633425 Dr. ursi Előzmény: #633418

hát akkor leírom pedig annyira eccerű mint a pofon.

nem írtam kánaánról.

az amúgy sem errefelé van földrajzilag.

oroszul maskirovkának hívják

magyarul megfutamodás színlelése majd/és/közben

jó napot kívánok !

semmi sem változik a történelemben.

ma is és mindig is háborús stratégák mérkőznek meg a világ erőforrásaiért.

a tereptérképen viszont hazánk kulcsfontosságú.

mondhatni sakkot lehet velünk adni.

mit gondolsz miért akart mindig minden hatalom ide beférkőzni ?!

uralni e területet, ezt a helyet a kárpátmedencét, ezt a szellemet, a magyart.

labanc oszmán orosz amcsi

mit gondolsz miért vándoroltunk oly sokat idáig ? :o) de ez már nagyon messzire vezetne el.

hagyjuk is.

#633423 Margaretta Előzmény: #633407

Én rosszabbul jártam, mint te. Bár voltak rácsodálkozásaim olyan intézkedésekkel kapcsolatban, melyek az általam is rossznak, irritálónak tartottakat célozta és próbálta megváltoztatni. Kár, hogy emellett a mindenáron való hatalombebetonozást is érzékeltem.

#633418 Margaretta Előzmény: #633409

" most itt ősrégi olyan taktika stratégia folyik amit a magyarok ősidők óta legjobban űztek."

Ezt úgy írtad ide, mintha ősidők óta országunk egy Kánaán lenne és lenne egy olyan stratégia, mellyel elérték.

Jó lenne, ha izelítőt adnál erről a kánaáni létről és a taktikáról, stratégiáról amivel ezt létrehozták.

aktualitások

#633414 Dr. ursi

A korábbi előrejelzéseknél is jobban sújtja a recesszió a holland gazdaságot. Az első negyedévben 0,4 százalékkal gyengült a gazdaság 2012 év végéhez viszonyítva. A Nemzetközi Statisztikai Hivatal eddig csak a GDP 0,1 százalékos visszaesésére számított. Az EU-s szakemberek elemzései szerint az EU 5. legnagyobb gazdaságának teljesítménye az idei évben 0,8 százalékkal csökkenhet.

#633409 Dr. ursi Előzmény: #633407

kicsit lehetnél türelmesebb.

ha türelmes voltál a csinovnyikokkal 8 éven v még több ...

fel sem merül benned h a nagy taktikus dolgozik a háttérben :o)

fel sem merül benned az ősrégi magyar taktika ??? alkalmazása ...

csodálkozom.

nekem egyértelmű a szitu.

tolcsy.

misi.

pedig én se voltam ősfideszes ahogy egyesek vélik, csak gondolkodtam és már 2002-ben rájöttem arra amire sokan csak 2010-re. igaz lehet magamtól soha nem jövök rá kellett egy impulzus egy olyan ember aki kinyitotta a szemem az elmém a gondolkodásra h ne higgyek már el mindent amit nézek lássak is gondolkodjak ne vegyem be a maszlagot (egyik oldalról sem) de a célokat "meg kell érezni" ahogy az eszkközöket is sztem és most itt ősrégi olyan taktika stratégia folyik amit a magyarok ősidők óta legjobban űztek.

kár h egyelőre csak a felszínen tipródsz.

de evan :o)

#633407 Előzmény: #633404

És én pont ezért örültem annak, hogy volt egy szép másfél évünk, amikor Magyarországért és Magyarország jövője célként megjelent. Nem mások szolgái lettünk volna - libajnai fajkaszhászi hásztájiján már de facto kijelentette, hogy csak a nyugati alamizsnából szabad vegetálni -, és az ország érdeke volt az első.

Olyan jó volt látni, ahogy szétválik az idegenszívű kiszolgáló csinovnyik réteg, ahogy elválik egymástól az országért, a szuverén Magyarországért gondolkodók és az országot felszámolni vágyó internáci terroristák köre.

Ennek most vége van. Nem kizárt, hogy egyszer majd visszatér ez is, de most minden kétséget kizáróan lekerült a térképről, olyan ez, mint az összes magyar forradalom, mind ott bukik el, amikor hirtelen szalonképessé akar válni. hazaáruló kossuth is megállíttatta a határon a csapatokat, Budát foglaltatta vissza teljesen feleslegesen, miközben Bécset kellett volna bevenni és a császárt elfogni. 56-ban is hithű kommunistától várták a csodát, aki utána elmenekült bátorsága jeleként a'la kossuth, ott hagyva mindenkit kiszolgáltatva.

No most is ezt láthattuk, beszopatták a hülye bandát azzal, hogy megtarthatják a hatalmat, ha egy kicsit benyalnak hátulról és odateszik vm-et, hogy züllesszen egy kicsit, mint 2000-ben.

Még egy kicsit vergődünk, még egy kicsit eljátsszuk, hogy "csapataink hadban állnak", de valójában már csak egy GÖRGEI-re várunk, aki belátja, hogy ennek vége és leteszi a fegyvert. Ennyi volt. Eldöntetett, hogy gyarmat leszünk és a hatalom megtartása érdekében elfogadták ezeket a feltételeket. Innentől nagyjából a qva mindegy kategóriát képviseli a nép számára, hogy földesurai, vagy multijai lesznek aki kizsákmányolja őket, 50 év múlva szobrot állítanak Orbánnak, a "nagy szabadságharczosnak", oszt ennyiben is marad az ország maradéka, amit nem hordanak szét addig.

#633404 Margaretta Előzmény: #633274

Te is bemásoltad, de most én is, mert a lényeg itt van megfogalmazva:

" Távolról sincsen akkora eltérés a két tömb között, mint lelkes híveik gondolják, vagy miként a közéleti blokkok megpróbálják elhitetni az országgal. Mindegyik a maga esendő módján ugyanazt a válságköteget szeretné megoldani, az ismert eredménnyel. Mindkét oldalon roppant gyűlöletgépezet épült fel a közvélemény befolyásolására, és olyan erős a legelkötelezettebb hívek fogékonysága a táborelvű gondolkodásra, hogy fölöttébb valószínűtlen az egyes blokkok lényegi irányváltása. Magyarország közben mindinkább drámai helyzet felé tart, térségbeli lemaradásának trendje nem tört meg. A magyar parlamenti váltógazdaság a két tábor fundamentális harcának keretévé vált."

#633392 Előzmény: #633379

Nem pontosan értem, hogy mit szeretnél ezzel mondani.

Te melyik oldal vagy, hogy érintettnek érzed magad ebben a kérdésben?

akkor utoljára: "A kons…

#633344 Dr. ursi

akkor utoljára:

"A konszenzuális demokrácia igénye nálunk elejétől fogva sokszor nem volt más, mint az évtizedek óta uralkodó elitek ideológiája a status quo megvédésére. Olyan társadalmi erőviszonyok fenntartására, amelynek alapjait a kommunizmus kezdetén olykor a legdurvább erőhatalommal teremtették meg a hazai baloldal elődpártjai"

#633333 Előzmény: #633302

Nem tudom miért gondolja mindenki, hogy ez ilyen jellegű érzelmi kérdés nálam, egyszerűen csak arról van szó, hogy már nincs kedvem ezt a játékot játszani. Ráadásul már többször is írtam, hogy befejezem, aztán mégis folytattam, mert kedvem volt hozzá. Most már nincs. Szép volt, jó volt, de köszönöm, ennyi :)

#633331 Grizzly Géza Előzmény: #633283

Nekem szimpatikus hogy pusztán a tényeken alapuló fejtegetéseket olvashatunk tőled,ellentétben a vörös vagy narancssárga szemüveggel rendelkezőkkel.

Szavaztam régen sokfelé,de ez nem akadályozott meg abban,hogy kritizáljam az akár az én hozzájárulásommal megválasztott kormányt és egyes cselekedeteit.

Biztosan van a jelenlegi maffiakúrmány működésére is logikus magyarázat,de az nekem nem érv,hogy azért hozunk intézkedéseket-vásárolunk szavazatot-,hogy a mi maffiakúrmányunk maradjon hatalmon és mi tudjunk lopni a KÖZÖSBŐL,ne a kommunista tolvajok...

Re: áprilisis kisker forg

#633317 Dr. ursi Előzmény: #633257

Az idő rohan, az olasz makrogazdasági helyzet pedig nem igazán javult az elmúlt negyedévben, ellenkezőleg. Nagyjából 160 olasz nagyvállalat van krízismenedzsment alatt

-

A helyzet olyan súlyos az elemző szerint, hogy a következő hat hónapban mentőcsomagra is sor kerülhet, ha a refinanszírozási költségek nem csökkennek és a kilábalás nem indul meg szélesebb körben.

-

A hiánypálya tehát kedvezőnek ítélt. Az államadósság azonban hatalmas, 2,1 ezer milliárd euró körüli, ami az USA és Japán államadóssága után a harmadik legnagyobb a világon.

#633315 Dr. ursi Előzmény: #633274

esetleg mazochista vagy ? :o) jól érzed magad abban a poziban h te vagy mindenki ellensége és téged akar mindkét oldal rugdosni ? akar a fene.

sztem az állathurka egy kedves megfogalmazása annak, hogy sztem irtó nagy bal**** voltál amikor fletóra szavaztál, bár igaz h ezt köszöni neked a fidesz hiszen akkor 2006-ban ők nem akartak nyerni hiszen jól látod mindent rájuk srófolt volna a maszop-szadesz.