Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

HUF fórum

Re: nincs cím

#628739 Előzmény: #628718

"Ostobák voltunk, na, most meg kezdhetjük sokadjára újra előlről..."

AKKOR nem voltunk ostobák, csak még fiatalok voltunk.

Most hogy megfizettük a tanulópénzt, ideje megtanulni, hogy milyen szirénének az, amire akkor sem szabad hallgatni, ha a szívünkhöz szóló a hang.

Ilyen az, amikor valaki vernyákol a trafikért, de nem érdekli a dohánygyár, vagy éppen a villamos ellopása mellett érvel, hiszen úgyis bliccelnek rajta az emberek. Azzal meg megszűnik a bliccelés... ilyen a marxista uszítók antikorrupciós politkája: ellopni mindent és akkor a nép nem tud korrumpálni, mert nem lesz semmibe beleszólása. Vagy ha megszólal, akkor beverni a fejét, kilőni a szemét, mert ez a marxista demokrácia.

#628737 prospero Előzmény: #628726

MDF ugyanaz, mint szocik - tiszta sor---de Fidesz akkor még igencsak gyerekcipőben járt, nem nagyon volt holdudvara sem...

De 1998-ra szinte már alig maradt valami az állami vagyonból, és azt sem nagyon akarta eladni az akkori Orbán kormány... én így emlékszem, hogy csökkent mind a privatizációk volumene, mind az értéke -sőt, mintha a Horn alatt privatizált BA-t is visszavettük volna, hogy aztán Gyurcsány újra eladja...

1998-as szocik bukásában főszerepet játszottak az akkori privatizációs botrányok - Suchmann Tamás volt akkor a privatizációs főmufti? -

"8 év jobbos kormány alatt semmit nem loptak és vittek," - válasszuk már le az MDF kormányt a Fideszről, ha kérhetném... Fidesz ellenzék volt MDF kormányzása idején...

Ja és a semmit sem loptak - mint elvárás megfogalmazás, meg a 245 milliárd között - ezzel már ne foglalkozzunk, mert ez már régen volt, meg különben is nemcsak a szocik lopták el - elég nagy a kontraszt.

#628733 prospero Előzmény: #628725

"Én soha nem beszéltem arról, hogy lépjünk túl a 245 milliárdon, azt szeretném, ha senki nem lépne túl a mostani 50 milliárdon, meg a következő 4 év 50 milliárdján, mert úgy hamar megint ellopnak 245 milliárdot."

Bocs, az 50 milliárd forintban van, a 245 milliárd meg $-ban. Kicsit más lépték.

Egyebekben pedig várjuk már meg, hogy hogyan indul el az új trafikrendszer...

#628729 tozsdenyul Előzmény: #628666

AT-től HUF témában ne várj túl sokat, eddig annyi érdemit tudott szólni, hogy a forintgyengítő gazember Simor 10%-on tartotta a kamatot, ahelyett hogy csökkentette volna, pl. mint a BoE, aki 0-ba vágta 2008-ban.

Gondolom te sem érted, mesterségesen gyengítettük a Ft-ot a túl erős kamattal, holott 2008-ban lehetett volna nálunk is 0, ha zsenik ülnének nálunk is az MNB-ben.

Ezen kívül csak annyira futja tőle, hogy bolsizik kicsit, ezek a gazember marxisták, már 90-ben szívesen lövettek volna, gondolom ezért szavazott ő rájuk azóta mindig.

Reagálni sem érdemes.

Az csak hab a tortán, hogy mindig olyan vitához szól hozzá, amiben nem ismeri az előzményeket, és fogalma sincs miről megy a diskurzus, de egy két részletet értelmetlenül kiragadva, jó alkalmat talál, hogy pár rövid oldalban sokadszorra kifejthesse a szépirodalmi gondolatait.

#628726 tozsdenyul Előzmény: #628714

Én úgy emlékszem, a 245 milliárd dollár, az offshore vagyon, ami Magyarországról kiment, 20 de még inkább több év alatt.

Javíts ki ha rosszul emlékszem.

Tehát ebben benne van a rendszerváltás óta minden offshore pénz.

Ez Spade szerint egyrészt mind lopott pénz, másrészt mindet a szocik lopták az elmúlt 20 évben. Így jön össze a szocik 245 milliárdja.

8 év jobbos kormány alatt semmit nem loptak és vittek, ami hihető, hiszen most a jobbos kormány államilag viszi a pénzt offshoreba...távol áll tőlük az ilyesmi.

Az MDF meg relativizál, amikor Fidesz-Mszp, Mszp-Fidesz (70-30, vagy hogy is van?) paktumról beszél, hogy lehet minél többet kilopni, egyeztetve.

És senkinek nem elég fejlett az erkölcsi érzéke, aki nem képes felfogni, hogy a szocik 245 milliárdján nem lehet egyszerűen túllépni, ezzel kell foglalkozni, bármilyen ügy merül is fel.

Kicsit egy bites, de hát a fejlett erkölcs ilyen :)

#628725 tozsdenyul Előzmény: #628675

Nem tudom, te mit és mennyire ítélsz el, mert soha nem olvastam tőled ilyesmit.

Azt olvastam tőled, amikor én vetettem fel ilyen ügyeket, hogy de ez eltörpül és 245 milliárd.

Arra emlékszem, hogy Bajnai ügyben már többször vitatkoztunk, te mindig ugrasz rá, és én mindig azt vitattam, hogy ez egyoldalú, ha más esetet hozok fel, akkor az teljesen más, és a 245 milliárdon nem lehet túllépni.

Én soha nem beszéltem arról, hogy lépjünk túl a 245 milliárdon, azt szeretném, ha senki nem lépne túl a mostani 50 milliárdon, meg a következő 4 év 50 milliárdján, mert úgy hamar megint ellopnak 245 milliárdot.

Akkor meg cseszhetjük a szalámidat, Spade.

Te relativizálsz, mert ha én azt mondom, nem szép szalámit lopni, arra te azt mondod ne próbáljam már kvittre hozni a 245 milliárddal.

Ki relativizál kettőnk közül?

Hol próbáltam a szalámit 245 milliárddal egy szintre hozni?

A trafikmutyi meg majd akkor fáj neked, ha öngyilkos lesz egy trafikos, addig nálad rendben van - emlékszem az első vitánkra Bajnairól, neked ez a választóvonal, hogy öngyilkos lesz valaki vagy nem, én meg mondtam, hogy esetleges hogy valaki öngyilkos lesz, vagy nem.

Egy csomó kisembert semmiznek ki, a tőzsdén is vannak átverések, tudjuk. Valaki öngyilkos lesz, valaki nem. Ettől még, aki átveri, nálam ugyanolyan gané, függetlenül hogy mi lesz a sorsa a kisembernek. De ezt már lefolytattuk, azóta többször szóltál Bajnai témában, egyszer sem találtam tőled mondanivalót más témában, illetve mindenre amit én mondtam - pedig hoztam egy párat, nem egyet - vagy azt mondod, hogy de az tök más, vagy azt mondod, hogy de az nem 245 milliárd.

Én relativizálok, mi?

Hát lopják csak a szalámit tőled, ha téged nem zavar, majd akkor szóljál, ha már elérte a 245 milliárdot a sok szalámi, addig meg beszéljél erkölcsi érzékről, annak aki felveti, hogy talán nem szép.

Egyébként pedig általánosságban a problémáról is én írtam, nem te - mi kell ahhoz hogy a korrupció visszaszoruljon. Spade is, és prosperó is nagyon boldog mert nagyon jó irányba mennek a dolgok, nyilvánosság, következmények stb...

Én relativizálok?, lehet hogy neked nem így jön le, de marha egyoldalú vagy, és bocs hogy hozok fel ügyeket nem csak a szoci oldalról...

Az úgy nem megy, hogy a szocikat utáljuk, mert sokat loptak, és ezért a másik oldallal nem foglalkozunk, mert az egyiken nem tudunk túllépni.

Lépjünk túl rajta és tanuljunk belőle, Spade.

Lett következménye annak, hogy elloptak 245 milliárdot?

Megelőztük, hogy megint ne fordulhasson elő?

A trafikbotránynak lett következménye?

Megelőztük, hogy hasonló ne fordulhasson elő?

Mit akarok én relativizálni?

Bármit mondok, korrupció témában a jelen kormányról, soha, semmikor egyetértőleg nem írtál, de a szocik 245 milliárdjáról beszélsz.

#628718 prospero Előzmény: #628707

Bár ha jobban belegondolok... rendszerváltás óta spontán privatizációs időszakot is beleszámítva 30 év - lehet Ursinak van igaza, hogy a 245 milliárd USD csak a júdáspénz, ami magyar kezekbe került, az akkori magyar állami vagyonnak a töredéke, hiszen szinte mindent ár alatt adtak el és csak nagyon kevés magyar volt elég tőkeerős vagy okos, hogy tudjon versenyezni a tőkeerős multikkal akik piacot akartak venni, az itteni versenyt meg felszámolni...

Ostobák voltunk, na, most meg kezdhetjük sokadjára újra előlről...

#628716 Dr. ursi Előzmény: #628707

az ún rendszerváltás privatizációjaként 2009-ig becsült eltüntetetett értsd eladott értsd elingyenodaadott vagyon sokkal több volt.

nem mindegy h könyvszerinti értéken számolod -e vagy a tényleges értéken ami értéket hozzáadva elő tudott állítani arról már nemis szólok h a munkahleyek és nem segélyek .

hosszú.

te legalább érted.

a többiek meg nem akarják.

ennyi.

#628714 Spade Előzmény: #628700

"Ja, és mar kb otodjére szajkozod ezt a 245 milliárd dollárt. Ez a megalapozott számítás gondolom a blikkből van. Ennyi pénzt még kadafi se tudott ellopni 30 év alatt libiabol, ne nevettesd mar ki magad"

.

nincs kedvem rajta nevetni, a forrást valahol leírtam, keresd meg ha érdekel de nem a blikk és nem is a fidesz. Nyilván tartalmazza a rendszerváltás előtti időket is, de ugye ott is szocik loptak és nyilván mai dollárban. Az összeg nyilván becslés más országokra is elkészült eszerint a világon ha jól emléxem a 7. legnagyobb fiinanszírozók vagyunk, gondolom az adatokat azért nem a f@szukból szopták...

.

Az mnb-t illetően meg tévedsz, nem olvastad el a kiinduló feltételeket, ha marad ez a külker többlet ami most, meg ez az mnb tartalék, infláció, és 1.9% AHT még 5 évig (tudom h ezeket a peremfeltéételeket azonnal elfelejted ahogy elolvast6ad és majd válaszolsz valami másra :) ) , akkor nem kell külföldről finanszírozni az 5 éves papirokig zsákolhat, ez egyszerü összeadás kivonás oszt kijön.

Nem csak a FED csinálja hanem Anglia is ami már nem 30 centis, jó ha csak 15 centis...főleg h jó combos náluk a deficit...

És persze ezt Mato nem teheti meg mert az EU azonnal leállítatná....megjegyízem összességében az én ízlésemnek megfelelően helyesen.

#628707 prospero Előzmény: #628705

Szerintem 245 mrd $-nyi a vagyon ami eltűnt, az ország vagyona. Kvázi 1$-ért, ami a magyar szocik és egyéb tűzhöz közel álló idióták kezében maradt. Ha 245 mrd $ lenne a magyar emberek kezében, azt érezni kellene.

Én sem tudom felfogni a 245 mrd $-t csak így.

EU/IMF/WB hitelkeret 20 milliárd EUR volt - viszonyításként.

#628705 Dr. ursi Előzmény: #628700

cuci ! ez nem effektíve csak pénz mint kadhafinál aki az olaj dollárokat nyúlta le, hanem vagyonelemek, amiket elkótyavetyéltek a nép számára de a maguk számára visszajuttattak belőle a vevők - akik nulláért v nullás hitelért v épp még kaptak pénzt hogy vigyék - vettek meg.

a teljes magyar élelmiszerfeldolgozóipar ! a teljes magyar nehézipar gyöngyszemei ! az energia és közműszolgáltatók ! ne kelljen már sorolni.

ezek több ezer tízezer milliárdok ! és abból ennyi volt a jutalék ... 245 mrd, durván.

értem én h makroszemmel nehéz nézni és felfogni, de egyközgazdának ez szégyen ...

#628703 Dr. ursi Előzmény: #628685

spadénak mániája ez a hasonlat.

én még nem láttam :o)

-

amúgy valszeg tőzsdenyuszi azért nem érti a különbséget, mert a 245 milliárd számunkra, eccerű bérből és fizetésből élők számára teljességgel elképzelhetetlen tartomáyn.

már a 100 millió is.

így ez olyan mintha nem is lopta volna el senki, mivel tőzsdenyuszi és a többiek fel sem fogják mekkora összeg ez és miből és honnan eredeztethető.

viszont egy trafikot fel tud fogni hiszen az csak pár millió, tehát emberléptékű.

ezért neki az, és csak az a lopás.

-

az nem lopás számára h eladták és kilopták és kitalicskázátk alóla az ország vagyonelemeit.

mert az összeg a felfoghatatlan kategória, nem emberléptékű, hanem oligarcha léptékű.

#628700 xmann Előzmény: #628671

Elfogultsagert te sem mész a szomszédba látom. Továbbá felhívnám a figyelmed hogyha hirtelen qe-t kezdene Mato akkor a külföldi kotvenytulajdonosok egy hét alatt elmenekulnenek, 500 lenn a forint és nem maradna tartalék. Nem azért nem tehetjük meg mert ge@@i az eu hanem azért mert nem finanszirozna senki minket és bedőlne a huf. Kardinális különbség van az MNB és a fed között.

Ja, és mar kb otodjére szajkozod ezt a 245 milliárd dollárt. Ez a megalapozott számítás gondolom a blikkből van. Ennyi pénzt még kadafi se tudott ellopni 30 év alatt libiabol, ne nevettesd mar ki magad

#628681 Előzmény: #628675

"és mert nem lett senki öngyilkos."

Ez egy nem kicsit undorító mondat, ez olyan Farquuad nagyuras böffenet:

Mert ez körülbelül ezt jelenti a libávédők számára:

Libajnai: "Bár néhányan meghaltok, de erre az áldozatra hajlandó vagyok."

(Some of you may die, but that is a sacrifice I am willing to make.)

Hiszen szerintük a magyar csak alávaló ogre.

Aki képes arra, hogy azt mondja, "miért lenne az rosszabb, amiben sokan meghalnak" annál, mint amit ezek művelnek - na az tényleg bármilyen aljasságra képes. Mondhatni, jó példája annak, hogy micsoda sz@r alakok azok, akik turbófikázzák fizetésért béltollnokként Magyarországot, és utána este így élik ki magukat otthon, ha már a nemi szerszám szóba került:

#628675 Spade Előzmény: #628501

"De a trafikok lenyúlása, és a trafikosok ellehetetlenítése az oké, mert nem szocik loptak, és mert nem lett senki öngyilkos."

.

tozsdenyul,

te azt hol olvastad tőlem h a trafik mutyi rendben van ???? jobban elitélem mint te.

.

A különbség köztünk h egyrészt nem érted h a 245 milliárd dollár 2010-ig kilopott összeg akkora h tönkeretette teljesen az országot, az elmúlt 20 évet, és egy egész generációt és ezen nem lehet csak úgy túllépnii.

.

A másik h te ezt mondod h te elloptál 20 mlliárd HUF-t meg én is elloptam egy rúd téliszalámit a tecsóból, loptál te is meg én is tehát kvittek vagyunk. Hát nem vagyunk kvittek az ilyen relativizáláshoz én nem tudok partner lenni.

.

A harmadik h azért itt a kilopott 245 milliárd dolláron túl arról is beszélünk h egy kormány minisztere az aktuális miniszterelnök legjobb spanja iratok szerint a maffiával tárgyal h az ellenzéket lejárassa (h egyéb lehetőségeket ne is vessünk fel mert 98-ban még robbantgattak is valakik politikusoknál) , és asszem ez már a legalja....

#628671 Spade Előzmény: #628529

"Lehet hogy számodra nincs különbség a fed meg az MNB között, de akkor te nagy bajban vagy."

.

De van különbség, csak nem alapvető így te vagy bajban :), mert lehet 8 centis f@sszal is dugni nem csak 30 centissel.

Ha ugyanis a külker plusszos továbbá az AHT marad 1.9% és az infláció 3% alatt van, mondjuk 5 éves időhorizonton, akkor azaz AKKOR az MNB nyugodtan zsákolhatja az állampapperokat, le van szarva mit gondol a piac illetve a piac is azt gondolja h jó lesz az a papír 2%-ért is. Ebben semmi különbség nics, amiért ezt nem teszik az az h ezt nem engedi az EU, másrészt meg azért mert ne adj isten visszajönnek a szocik és nagyhírtelen felugrik a hiány a jó gyurcsányi-szoci 10%-ra és agyon is kurják vele az országot nyomban. Tehát nem igazán a FED és az MNB között van a különbség hanem a politikusokban az amcsiknak nincsenek olyan kiváló arcai mint megyo-gyurci-bajnai és olyan derék jegybankárai mint Simor...

#628666 xmann Előzmény: #628653

A "szuperbonusz" alfejezet teljes katyvasz és a penzrendszer totális felreerteserol árulkodik. Az MNB nem nyomtatgathat csak úgy pénzt. Magyarországon az MNB mérlege miatt annyi forint van amennyi a devizatartalek. Ezt is leírtam vagy ezerszer, tessék mar egy MNB mérleget tanulmányozni.