Ezért is mondtam, hogy érdemes kivárni a jó példányt, aminek az első lépése az, hogy a KP a zsebedben legyen, mert ma a "Cash is King" dominál. A Weltautonál egyébként szoktak lenni 4-5 millás nagyon jó állapotú prémium autók, onnan nyugodtan el lehet hozni, mert vissza is lehet vinni.
"Vagy 10 évig használja, és akkor másképp oszlik el."
Szvsz az az érdekes ebben, hogy tíz évre éppen egy új prémium auto lehet érdekes, hiszen az (ha új típus), akkor tíz évesen még simán beletartozik az "elit" autok kategóriájába, de egy nyolcmillás kategória már öt év múlva is "öregecskének" hat a számomra. Nézz meg egy Passatot, Mondeot, bármelyik francia, vagy olasz autot, nem nagyon fogsz olyat találni, ami "uptodate"-nek hatna. Ne feledd, 8 milliót adnál ki rá, ez a kiindulási alap! És hát, ha nálad van, akkor is öregszik az auto, akkor is lesz probléma vele, tehát ebből a szempontból az, hogy nálad öregszik tíz évesre, vagy másnál öregedett először öt évesre, az mindegy.
Szvsz rbbj11-el értek egyet, a legjobb az, ha négy-öt évesen prémiumot veszel négy-öt évre, vagy ha nagyon alacsony futásút veszel meg úgy, hogy már elveszítette az értéke jórészét pár évesen és azzal mész még négy-öt évet el és akkor eladod és cserélsz.
Ha belegondolsz például a Kia Cee'd-be, akkor gondolj arra, hogy pár év alatt mennyiszer változott meg a külalakja, mennyire alakult át teljesen, egy első szériás járművet már őskövületnek éreznél, pedig csak pár éves. Ezeknél az autoknál elképesztő méreteket ölt az erkölcsi avulás, szvsz ebbe nem szabad és nem is érdemes belemenni. A 8 millió pedig pont az a kategória, aminél a cégautozás sem lép bele a képbe, mert annyiba kerül a cégautoadó, hogy nem éri meg cégesen megvenni a járművet.
Röviden: Ha lenne nyolcmillióm autora, akkor azt (ha nem valami veterán, vagy egészen különleges darab), bizosan nem venném arra, hogy tíz évig fogom használni. De ez én vagyok :) Ja igen, ne feledd NYOLC millióról beszéltünk, egészen más a válaszom akkor, ha egy három-négy milliós Szuzukiról van szó, vagy Kiáról, vagy VW-ről, amit addig hajtanék, amig szét nem esik, mert nem éri meg eladni, és mivel nálam lenne végig, ezért bizonyosan nem lenne semmi baja sem tíz évig a használat miatt, és bizonyos, hogy nem kerülne sokba a szervizelése.
Ezért nem mindegy az, hogy mi a kérdés :)